Е това вече ще го провериш на място или направо им се обади първоПървоначално публикувано от S. Stoyanov
Аз вчера така се обаждах за една Тошиба и сега ми карат запечатка от Пловдив,дано е наред .
Е това вече ще го провериш на място или направо им се обади първоПървоначално публикувано от S. Stoyanov
Аз вчера така се обаждах за една Тошиба и сега ми карат запечатка от Пловдив,дано е наред .
По-супер ли са от преди две години и двата HD канала, какво гледаш по тях ?
Ето и един от очакваните хитове на сезона: Panasonic TX-L42D25 LCD IPS LED TV (? -1289.00 €)
http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/panaso...25-lcd-led-tv/
Благодаря ти Hwarang, ще отида даги погледна днес. :-)
lada2107 не ми се спори за глупости и аз като теб преди,като ми казваха Лазар,Христослав и civica че за 5,30метра съм за 70 инча аз мислех че са луди но уви не са.те + още 2,3 са наи-наи-знаещите тук.
SD сигналът е сигнал със стандартна резолюция, който може да бъде цифров и аналогов. Сигналът на Булсатком е само цифров. В единият случай е standart definition, а в другия е high definiton.
Това е вярно само до някъде. сигналът от STB -то до TV-то е аналогов ,ако не си с HD приемник .Първоначално публикувано от Momchil
вобще тук е пълно с псевдо цифрови телевизии.
Momchil без HD приемник сигнала е АНАЛОГОВ при булсатком.та за това и картината не беше хубава.
Аз ви говоря за сорса на сигнала, че е цифров. Обикновените приемници на Булсатком са цифрови, но с аналогов изход. Така, че сигналът, просто казано е цифров-аналогов-цифров, с известна загуба на качеството след всичките преобразувания.
Изцяло цифров сигнал при сателитните оператори се постига само с STB с HDMI порт, а SD такива боксове май няма. Трябва HD бокс, за да е изцяло цифрова връзката, или да се ползва вграден сателитен тунер DVB-S/DVB-S2 с CAM и карта.
При кабелните е същото. Външните дървени приемничета, дето ги свързваме по SCART, вадят PAL аналогов сигнал! Преносът до тях е цифров, но за да е изцяло цифров до самия телевизор - DVB-C тунер + CAM и карта.
Поне при кабелните това е по-евтино (80 лв за модул), отколкото да купуваш телевизор с DVB-S тунер или HD сат приемник.
Пак ще кажа - много надценявате времето за пълен преход към HD. Какви 2 години?? Още сигурно 7-8 години ще си гледаме масово SD телевизия. За някои ще спомена, че още има АНАЛОГОВО сателитно излъчване, въпреки, че цифровото отдавна се ползва.
Мда, много е далеч времето, когато ще се радваме на пълноценна HD телевизия... "Гладна кокошка, просо сънува"
На мен ми стига и да минат всички в 16:9 и да вдигнат малко битрейта.
Точно така на мен качеството на ринг тв 16/9 примерно ме удовлетворява, там наблюдавам подобрение на картината от три седмици насам, а колкото до това дали е цифрово или аналогово и при двете може да има идеална картина, просто аналоговото разпространение приема външни дразнители и от там се влошава, докато при цифровото не може да се влоши, освен ако не се излъчва влошено или с нисък битрейт.
Хайде и на мен да помогнете
Разстояние на гледане - 2-3м.
Място за телевизора - практически неограничено.
Основно предназначение - телевизия. В момента аналогова кабелна, но може да мина и на Булсатком примерно. Компа е старичък ( Семпрон 2500+ и Радеон 9550 или 9500 със 128МБ, като сега използвам S-изхода и трасето е 10метра), гледаме по 5-6 филма месечно от него.
Идеята е - най-добро възпроизвеждане на стандартна телевизия без излишно набутване за ненужни екстри. Може би ако мога да гледам филми направо от флашка ще е още по-добре.
Бюджет, примерно до 1800лв, като не държа да ги изхарчвам, т.е. ако за 800-1000 може да се постигне същия резултат е ОК.
Разстояние на гледане - 2 или 3м.