brainsick ако ресивъра е нов, може и HDMI от HD плеъра директно към него, и след това още един HDMI от ресивъра към телевизора. Начина, който си описал също става.
brainsick ако ресивъра е нов, може и HDMI от HD плеъра директно към него, и след това още един HDMI от ресивъра към телевизора. Начина, който си описал също става.
http://www.avforums.com/forums/plasm...oogtrans/en/bg Ето го сайта и май повечето все за нещо мрънкат но много не им разбирам а това за 200 та часа пишеше че след 200 часа работа почва изведнъж сам да си променя настройките.Дали нарочно фабрично първите 200 часа е с намалена яркост и контраст и от там черното е по черно?
Мани форума. Той е обширен... Ама твърде. Дай темата... линк към темата.Първоначално публикувано от riks
![]()
![]()
http://www.avforums.com/forums/plasm...oogtrans/en/bg Panasonic плазми: черен проблеми ниво след 1000 часа? - Част 2 беше но сега излиза част 3 и превеждам с преводача
Хм, мислех че всички са наясно с проблемите на Panasonic с черното. В моделите от 2009г след около 400 часа работа следва повишаване на стартовото напрежение към панела, водещо до рязко изсветляване на черното. Следват още няколко повишавания до достигане на около 3000 часа. Като резултат черното е около 3 пъти по-светло от началното. В моделите от 2010г повишаването на напрежението е по-плавно, разбито на много малки стъпки. Крайните стойности са същите. Преди 1.5 месеца в щатите заведоха и дело срещу Panasonic за заблуждаване на потребителите, резултат не се чака скоро.
Да уточня - всичко това може да се види само при гледане в тъмна стая без никаква светлина. На светло няма да забележите разлика. Ето и линк към най-голямата тема по въпроса (за хора с 1 свободна седмица за четене): http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1167339
По-добре не превеждай. И на английски е ясно, поне за мен, надявам се за голяма част от потребителите на форума.Първоначално публикувано от riks
Сред слоеве от балур, как се открива цветето? По мириса, разбира се... Разбирай: Сред много потребители с твърде лични предпочитания, търси тези, които имат независими средства за измерване, които не са "очи".
Как би коментирал това?Първоначално публикувано от benedict
![]()
Добре работата с черното ми се изясни а с ниската резолюция на 50х20 на сд канали с Булсата как ще е.Лично на мен в Технополис ми изглеждаше много добре на БТВ и други не ХД канали .
Е, няма как да знам. Нека някой, който има опит с тия параметри да помогне на запитването, ако имаме такъв...Първоначално публикувано от riks
![]()
Като заговори някой за плазма и пада няколко часово мълчание..... Ще вземе да се развали масовата заблуда!
Спада на черното не се забелязва на око - това го мерят там с някакви уреди.
За тези инчове си трябват повече пиксели или въобще да не се гледа от близо!!!
За 3000 часа работа черното скачало 3 пъти, а тези модели се ползват от няколко милиона потребители в продължение на близо 2 години. Трябваше 2-ма човека да поместят замервания /на които вярвам/ и чак тогава масово да изреват всички, че им пречело и да завеждат дела.
Истината е, че дори и след това повишаване, черното е по-добро от на 90% от всяко LCD.
Здравейте.
На път съм да си закупя телевизор. По отзивите ви разбирам, че е по-добре да е плазмен.
Имам няколко изисквания:
- нишата в която ще е поставен е широка 880мм, във височината няма ограничение (това май клони към 32-инча, надявам се да греша).
- ще се използва за HD фимли, Quarto телевизия, външен монитор за някоя друга игра.
- в дома си имам мрежа от компютри, ще е добре да мога да го свържа към нея било то жично или безжично.
- ще се гледа от мин. 2.5метра
- и не на последно място, сумата с която съм готов да се лиша е от порядъка на 1500лв.
Какво бихте ме посъветвали да си взема?
Предварително благодаря!
Колега , плазма 32' съм виждам само на LG да се продава у нас ! За такъв размер просто забрави при плазмите , остава да е LCD TV ! 40' е размера подходящ за твоите нужди , но наистина ако няма място то проблема е голям ! Незнам какво да ти препоръчам като за начало !
@dimva за 1500лв. ще вземеш прилично ТВ 37-42 инча. Търси место!
Бях решил да го вградя в библиотеката (стара семейна и обемна ценност), без да правя допълнителни размествания, но лесно няма.
В този случай изискването за широчината отпада.