speka това сони е ужасно голямо мазане прави и на HD сигнал а на аналоговия сигнал не е въобще за гледане !
speka това сони е ужасно голямо мазане прави и на HD сигнал а на аналоговия сигнал не е въобще за гледане !
Привет,Първоначално публикувано от adtomov
ще се радвам да чуя кои особености не ти допадат? Аз си имам мои и си впечетления но незнам дали не греша...
ти имаш ли такова ?Първоначално публикувано от GMIR
Сигурно не грешиш, тъй като целият спектър от характеристики, които накланят везните в една или друга посока при избор на тип технология твърде много зависи от личната гледна точка. При мен, например, спрямо плазмата определящ е фактът, че някак си не ми допада, картината, която гледам, да деградира от само себе си с времето (вярно, твъъъъъъъъъъъъърде бавен процес), без да мога да направя нищо за да го предотвратя, САМО поради това, че е присъщо свойство на технологията. Имам и няколко по-незначителни забележки.... И нетърпимост към дисплеи, които изискват първоначално специално деликатно отношение при нормална експлоатация.Първоначално публикувано от ivodivo
Но това са си само мои лични "некои съображения".
adtomov не греша значи
И на мен не ми допада, че контраста прогресивно 'умира' , както и това налагащо се пазене... аз си го оставям да си работи вечер и не ми се иска да намеря сутринта един надпис: "Няма сигнал или е кодиран канала"![]()
след доста четене нещата са ми още по-мътни така че да си питам:
плазма или ЛСД?
и какво ще ми препоръчате от 37" и 42"-вите модели, освен за ТВ ще се ползва и за монитор, цена около 1000-1300лв.
LCD задължително!Първоначално публикувано от zorbata
"zorbata" За монитор - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО LCD - иначе ще имаш интересни ефекти от прогаряне!
"speka" - имам чуството че Синито в метро ще е разграбено още в 6 часа сутринта. Някъде където са по малко бройките може и до скандали да се стигне. Жалко че не ми се става рано - да гледам майтапи сутринта!![]()
Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
« Отговор #1416 -: Вчера в 16:39 »
--------------------------------------------------------------------------------
Аз съм си пуснал звука през стерео усилвател, колоните са ми правени, като аз си ги доработвах едно време по собствен вкус. Сигнал получавам по НЧ от тунера на Stereo VCR. Трябва да ви кажа, че звукът от ефирната телевизия е ужасен! Изключение правят само новините...
И аз съм си изкарал звука с усилвател и 2 големи правени 50 ватови колони и чесно да ви кажа съм много доволен, НО като изключа телевизора и се чува едно леко жужене, много е неприятно и трябва да се става за да изключа и усилвателя ... някой ако може да ми помогне как може да се избегне това?![]()
Braykov ,усилвателят ти няма ли дистанционно?
Вчера бях в Деком и загледах новите серии на Sony EX500, HX700 и EX700. Видимо предимство при директно сравнение при размер 32 и 40 инча, има EX 700. По-големите не са изложени един до друг за директно сравнение. Та идеята ми е че стъклото и светещото лого на HX 700 не помагат много на CCFL подсветката. Явно матрицата на Sharp в EX700, се представя добре. Лично за мен колебанията за сега са между EX500 и EX700. Иначе признавам си, дизайна със стъкленото покритие и светещото лого ми харесват - но не на тая цена.![]()
Braykov,пробвай да намалиш нивото на усилване на усилвателя , а да увеличаваш повече от телевизора /този шум се появява когато нивото на усилване от усилвателят е високо ,а от източника респективно телевизора е ниско и след като се изключи се чува от колоните жуженето /.
А иначе единственият начин за изключване на усилвателят е като пркъснеш веригата на захранващият кабел и да пуснеш един скрит кабел до леглото с един прекъсвач за нощна лампа !!!
Работи на 100 % !!!![]()
Braykov,
1.Усилвателят, ТВ и т.н. трябва да са на един контакт и/или разклонител.
2.Провери си свързващите кабели и букси, особено качеството на екранировката. Ако трябва ги смени с други за проба.
3.Провери си изправността на усилвателя. Ако няма дистанционно предполагам е пред пенсия (над 15 години) и филтражните кондензатори отдавна са си заминали.
Loreti,
Аз от поне 10 години не съм виждал телевизор с регулируемо изходящо ниво на звука.
Предполагам, че този на колегата също няма.
Gena_bs , plazma LG 32 PC51 има регулируем изход ,предполагам и новите LG го имат /просто се изключват високоговорителите от менюто /,
a Braykov може да е свързал усилвателя към стерео изхода на кабелния /сателитният / външен тунер, който се регулира звука без проблем !