Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 173 от 358 ПърваПърва ... 123163171172173174175183223 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,581 до 2,595 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

По някакъв нтачин съм получил тези две съобщениеяот форума на имеила си.Напомням -НЯМАМ правата да чета личните съобщения отправени до мен-както и да пиша такива до други членове в форума.
    Имате съобщение от zizu от SetCom.bG Forum.

ВАЖНО: Това е автоматично известие. Не отговаряйте на този е-мейл.

В съобщението се съдържа следното:

Здравей!
    извинявай, че те притеснявам, но ако имаш време ще съм благодарен ако ми дадеш някаква препоръка.
    Спешно ми се налага да купя на родителите 32" телевизор. Ще гледат кабелна аналогова тв пък може и булсат да им прекарам.
    В момента кой модел би ми препоръчал за цена около 1000лв.
    поздрави

Отговорете на това съобщение от тук: http://forum.setcom.bg/index.php?act...2;quote;u=1756
    zizu ето ти две предложения

PANASONIC TX-L32S10E
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053676

SAMSUNG LE-32B650
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051618

Имате съобщение от Bojidar_Iliev от SetCom.bG Forum.

ВАЖНО: Това е автоматично известие. Не отговаряйте на този е-мейл.

В съобщението се съдържа следното:

Здравей, Христослав,
    извинявам се, че те безпокоя, но ценя много мнението ти и познанията ти.
    Търся чист компютърен монитор до към 600 лв и съм се спрял на това:
    http://www.plesio.bg/vsichki-monitor...-p-279995.html
    Заслужава ли си...имаш ли мнение за него, матрица, цветове и т.н.
    Или ако се сещаш за нещо по-добро

Отговорете на това съобщение от тук: http://forum.setcom.bg/index.php?act...;quote;u=21915
    Привет Божидаре
    За твое /и за мое/съжаление нямам опит и наблюдения свърху компютърните монитори и поради тази причина моето мнение не е меродавно. Немога да кажа нищо по въпроса. Моля някои от съфорумците които имат опит да помогнат на Божидар.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от pmdm
    А сега едно въпросче за избор на 1 от следните 26" LCD-та:

LG 26LH2000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052855
    LG 26LD350 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073279
    SAMSUNG LE-26B450 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052166
    TOSHIBA 26AV605PG (липсва DVB-T / DVB-C) http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053628
    PANASONIC TX-L26C10P (липсва DVB-T / DVB-C) http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09057228

Кое бихте ми препоръчали ако ще се използва 95% за гледане на цифрова или аналогова ТВ и 5% като монитор. Цените са почти еднакви, затова не са от значение. Добре е да има DVB-C
    Ето ти и едно наистина добро предложение от мен LG 26LG3100
    Не изостава по нищо от горепосочените,а цената е доста по ниска,повечето бройки са LG Display панели,което при тези размери си е рядкост.

4. Тук е от
    May 2010

Здр предстои ми покупка на тв. Та се чудя какъв телевизор да си взема като марка и така нататък.За размер някаде "40-42" ще го ползвам главно за гледане на фудбол и филми, сигнала ще е от булсат ком със скарт.Сега гледах нянаква брошура на техномаркет някакъф lg42sl9500.Става ли или не и може ли да се разчита на LG до сега несъм имал техника от марка LG.

5. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

kemo, нещо не виждам да предлагат в момента 42" от този модел, имай предвид че има силно отражателен панел. По-добрият вариант е:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09059655 .

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Предлага се. Само че е в секцията с LED телевизори, затова не си го видял, предполагам. LG LH9000 е наистина по-добър, но и доста по-скъп. Ако не ти пречи силно отражателния панел, LG 42SL9500 не е лош избор.

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

@hristoslav2
    мерси. Сега сравних на живо LG 26LD350 и PANASONIC TX-L26C10P. Мога да кажа, че на мен ми изглеждаха почти еднакво като зрителен ъгъл, бяло и черно (поне с настройките в магазина). Засега LG-то остава като най-добрия избор за мен (дори и като дизайн) и май в събота ще се ориентирам да го взимам

@madmaxx
    благодаря и на теб за това предложение. LG 26LG3100 го знам, но е стар модел и затова не го включих в избора си.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2010

Да споделя след няколко годишно четене на различни форуми.

Допреди две години плазмата я бях отписал най-вече заради прогарянето (image burn/image retention), но поне от миналата година производителите (понастоящем само Panasonic/Samsung/LG) доста минимизираха този типичен недостатък за плазмата.

LCD като цена са все още доста по-скъпи от плазмата за сравними диагонали на екрана; все още отстъпват във възпроизвеждането на черния цвят (контраст), и все още времето за реакция е в порядъци по-бавно което оставя визуално усещане за замазване при гледане на спорт и екшъни, и не на последно място спадане на контраста при промяна ъгъла на гледане.

Всеки решава избора на технология за себе си според бюджета и наличното място където трябва да побере съответната големина екран. Ако говорим за 'домашно кино' добър съвет е да си вземете най-големия екран който бюджета и домашното пространство Ви позволяват. Визуалното въздействие трябва да бъде сравнимо с DTS/DD многоканалния звук вече достатъчно достъпен и в най-обикновеното 'домашно кино в кутия' (HTIB). Освен това в тези трудни времена, трябва да свикнем, че ще живеем с телевизора поне пет години. Така, че ако правите преход от 26" ЕЛТ/CRT към 32" PDP/LCD замислете се. Едва ли ще има осезателно визуално въздействие. Бил много тънък? Ами колко време гледате телевизора си в профил...

Да разсеем някои легенди... LED телевизори няма, просто LED заменят като светлинен източник луминесцентните лампи (CCFL) в някои модели LCD.
    Освен това има две разновидности имплементация на LED:
    - LED странично осветяване (edge lit), по краищата на екрана при които се наблюдават blooming, light bleeding и като качество на контраста и възпроизвеждане на цветовете трудно може да се каже, че са забележимо визуално по-добри от моделите със задно луминесцентно осветяване и е по-скоро маркетингов трик за реклама на все по-тънък профил на телевизора;
    - LED задно осветяване (back lit) където светодиодите са зад LCD матрицата, електронно командвани са на зони (колкото повече зони, толкова по-добре), и дават възможност докато една зона е активна показваща някакъв цвят, другата до нея да е напълно изключена защото екрана пред нея трябва да пресъздаде черен цвят, по този начин повишавайки забележимо контраста. Това естествено са най-скъпите модели.
    В интерес на истината нерядко сайтовете на производителите, да не говорим за сайтовете на продавачите не дават яснота от коя LED разновидност е модела, но добър пътеводител за това е цената - back lit са на върха на ценовата стълбица.

Ако сте решили по някаква причина, че плазмата е предпочитаната от Вас технология, то понастоящем сте ограничени до три производителя - Panasonic/Samsung/LG.
    След излизането на Pioneer от сегмента за телевизори миналата година, който и досега се възприема от мнозина като създател на референтната плазма в деветата (9G) си генерация плазмени панели Kuro (яп. черен), Panasonic изкупи част от Kuro технологиите и привлече част от инженерите на Pioneer. В момента Panasonic е на дванадесетата (12G) итерация плазмени панели и се очакваше да въведе Kuro технологията в сериите си за 2010 - V20/25 и топ модела VT20 (3D). Междувременно бе разкрито, че софтуера на Panasonic за управление на плазмените панели вдига волтажа след определен брой часове за да компенсира износването на фосфорния слой, като резултат контраста видимо се влошава след около 400 часа употреба.
    Това бе забелязано при миналогодишните серии G10/V10 и до този момент Panasonic, не е излязъл с официален коментар по въпроса, нито е предложил фърмуер за облекчаване на проблема. Така че в кратце новият Panasonic показва малко по-добър контраст по тестовете в сравнение с другите производители, но с течение на времето Panasonic започва да страда от забележимо влошен контраст в сравнение с другите производители чиито панели са ползвани срванимо като време. Няма яснота дали таз годишните серии V20/25 и топ модела VT20 страдат от същия проблем

mod.edit FearMe
    за да се избегне писане на няколко последователни поста, използвайте бутона Редактиране

'B' сериите плазма на Samsung oт 2009 по всеобщо мнение по форумите както на европейските потребители, така и на американските страдат от забележим шум (брум) с източник плазмения панел. По принцип няма абсолютно безшумен плазмен панел, но по някои твърдения из форумите брума на доста екземпляри от 'B' сериите е бил осезаемо по-висок от намаления доста звук съпровождащ предаването. Поради тази причина не малко купувачи са върнали своите 'B' серии модели и са се ориентирали към други производители. Подобни твърдения има и за 'C' серията от 2010.

Никога не съм притежавал уред на Gold Star които допреди пет-шест години бяха абсолютно бюджетен производител. За първи път ми попаднаха в полезрението на едно южнокорейско роудшоу у нас организирано от посолството им с участието на тогавашната министър председателка на Южна Корея, вицепрезидента на Samsung, министъра на технологиите на Южна Корея. Дисплеите в залата >42" бяха горе-долу наполовина Samsung, наполовина LG (Lucky Gold Star). Това определено направи впечтление на колеги.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

dvdo, още едно несъобразяване с написано от модератор или администратор и постовете може да започнат да изчезват, колкото и полезни да са

11. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    dvdo, още едно несъобразяване с написано от модератор или администратор и постовете може да започнат да изчезват, колкото и полезни да са
    Поднасям извинения, опитах се да следвам препоръката на модератора от първия ми пост с 'редакция' но уви съм само любител, а не компютърен професионалист.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

няма проблеми, просто се случи 4 пъти подред, като един път след писане от моя страна
    no hard feelings, просто гледаме поднесената информация да е по-прегледна и отговаряща на Правилата

13. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Предлага се. Само че е в секцията с LED телевизори, затова не си го видял, предполагам. LG LH9000 е наистина по-добър, но и доста по-скъп. Ако не ти пречи силно отражателния панел, LG 42SL9500 не е лош избор.
    Значи мога ако изчакам месец и да си позволя LG LH9000 но това са вече доса повече пари а за тях да си взема някои друк подобен модел не от марка LG,не че имам против LG просто несъм ползвал тяхна техника.Так че може и други модели да предложиш

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

kemo, дай повече подробности ,като разстояние ,бюджет ,подсветка, предпочитани марки . Ето един нов модел на LG не е LED ,но е много добър http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09072750

16. Member
    Тук е от
    Jan 2007

@madmaxx
    благодаря и на теб за това предложение. LG 26LG3100 го знам, но е стар модел и затова не го включих в избора си.
    Моля,но определено губиш пари и качество ако избираш моделите по това кой кога е произведен.

17. Тук е от
    Dec 2009

Ако е възможно бихте ли ме посъветвали кой е най добрия избор за LCD 42" в рамките на 1500 - 1700 лв. някъде,няма значение марка и дали е стар или нов модел,просто кой има най добри показатели и картина?

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

@hristoslav2
    мерси. Сега сравних на живо LG 26LD350 и PANASONIC TX-L26C10P. Мога да кажа, че на мен ми изглеждаха почти еднакво като зрителен ъгъл, бяло и черно (поне с настройките в магазина). Засега LG-то остава като най-добрия избор за мен (дори и като дизайн) и май в събота ще се ориентирам да го взимам

@madmaxx
    pmdm погледни и предлаганият от madmaxx модел защото той има повече наблюдения върху тези модели.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе