Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 312 от 358 ПърваПърва ... 262302310311312313314322 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,666 до 4,680 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Към тези от Вас, които нямат възможност да притежават кадърен домашен PC, имам един съвет: Не разчитайте на плеърите на моделите телевизори. Те са осакатени по рождение и засега остаряват доста бързо. Факт. Тоест, дори и да си купите модел с плеър, който ще ви удовлетворява сега, то той ще бъде безвъзвратно остарял само след 2 години. Не за друго, а заради ограничените възможности на процесора, вграден във Вашия телевизор.
    Та така... Изборът е Ваш!!!

P.S. ... И засега не знам, кое би могло да осъществи по-добра HI-FI връзка с осемте тонколони (7+1) от здрав, симетричен многожилен дебел кабел от специална мед.!
    +1 почитател на бакъра и външен плейър като DIVA за 200 лв., който се оказа няма проблеми дори с многоканален 24/96 FLAC, еле пък и 24/192 стерео FLAC.

2.  

3. nda
    nda е офлайн

Тук е от
    Dec 2007

4. acc
    acc е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Здравейте,

Решил съм до края на годината да ъпгрейдна от вехто CRT на LCD и от известно време се ограмотявам в настоящия форум. Та на първо време ми възникват два принципни въпроса:

1. Дали се очаква през декември покрай празниците да има интересни промоции - какво показва практиката от предходни години?
    2. Дали по-висок клас телевизор си струва за сметка на по-малък диагонал - принципно съм се насочил към телевизор 46-47 инча, но бюджетът ми е ограничен на около 2000, струва ли си да взема 40-42 инча качествен телевизор нов модел с екстри вместо 46-47 инча телевизор "средна хубост"? Ще се гледа най-вече от 2.5-3 метра и по-малко от 5-5.5 метра.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от dvdo
    +1 почитател на бакъра и външен плейър като DIVA за 200 лв., който се оказа няма проблеми дори с многоканален 24/96 FLAC, еле пък и 24/192 стерео FLAC.
    А засичал ли си какво излиза всъщност като свири подобни файлове?

6. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

acc,Практиката показва ,че по-големите намаления са след Нова Година , но и моделите са вече поизчерпани тогава. Миналата година през октомври имаше също много добри промоции и цени на някои марки и модели , които после чак след месеци бяха достигнати и то на останалите мостри. В момента гледам че нещата се повтарят, например сега Тошиба имат промоции и супер цени на някои от добрите моделите.
    За 2,5-3 42" ще са достатъчни ,но за тези 5,5м са супер малко , за това поне 46-47" ето най-доброто предложение като цена/качество за 46"
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46xv733g

7. acc
    acc е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

nkd, благодаря за инфото за цените, явно ще трябва да се активизирам и да не чакам коледни чудеса

ТОШИБАТА която предлагаш е един от фаворитите ми, главно заради цената, а какво може да се каже за SAMSUNG LE-46C630 http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-46c630 - в този форум май само хубави неща четох за него, в сравнение с тошибата освен че цената му е по-висока има ли някакви съществени предимства?

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Действително 46С630 е добър модел , вградения му медиа плеър горе долу върши работа , матов панел /за разлика от С650/ ,но надали ще се намери бройка с матрица на Самсунг, разликата е 500лв.!!! Виж на място и ги сравни при еднакъв сигнал и настройки.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Търси се прилично бюджетно решение 32'' с DVB-C MPEG-4 за спалня.
    PANASONIC TX-L32C20E 639 лв промо
    TOSHIBA 32AV733G 699 лв промо
    други предложения?
    Бях готов да отнеса Panasonic-а, но при сканиране на цифровата кабелна не открива всички канали и радиа, докато Toshiba-та нямаше проблем. Кой от двата има по-добра обработка на сигнала?
    1) Вярно ли е, че Панасоника е със стария engine 4 и какви са му недостатъците?
    2) Toshiba 32AV733G с каква матрица е? Панасоник е с IPS-Alpha.

11. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте Това ми е първи пост тук, защото изведнъж ми се наложи да помагам при избора на LCD телевизор, а си нямам твърде голяма представа от нещата.

Основни моменти - бюджет - 700-750 лева, размер 32 инча, не държа на марка или резолюция.

След известно четене в тази тема и разни ревюта, Samsung LE32B530 в техномаркет :
    http://technomarket.bg/products/0905...sung-le-32b530
    ми изглежда като една доста добра покупка. Има ли други адекватни модели на тази цена, по възможност пак в техномаркет или технополис? Ще се използва за гледане на филми от външен плейър, и нормална телевизия, макар и надали HD.

Edit : Всъщност по-добре дайте и резервен вариант, че не съм сигурен този колко го има в наличност...

12. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте. И аз съм пред избор на LCD телевизор. Наскоро се регистрирах във форума, иначе съм чел досега доста неща тук за телевизорите и съм се насочил горе-долу. Търся 32-инчов телевизор, който ще се използва за гледане на HD филми от компютър/HD плеър, цифрова ефирна телевизия и Булсатком. Спрял съм се на няколко модела. Ето за които точно става въпрос:
    LG 32LD350
    PANASONIC TX-L32C20E
    TOSHIBA 32AV733G
    SHARP LC-32DH500E

Като цена са почти идентични. LG-то е по-скъпо, но е Full HD (знам, че за тези 32 инча това не е толкова важно), а след отключване на вградения в него USB плеър могат да се гледат филми направо през него, което е много примамливо, а и ще се спести от външен HD плеър (ако има притежатели на това LG, нека да споделят мнение доколко вградения плеър върши работа, ако не е проблем). Sharp-а също има USB, a Toshiba-та и Panasonic-а са почти идентични.
    Ще съм благодарен за всяко изказано мнение. Главно ме интересува кой телевизор си заслужава най-много според вас. Благодаря.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз днес взех TX-L32C20E за 639 лв неразпечатан, след няколко дни мога да давам отзиви. Не е нещо върхово, но пък за целта, за която ми трябваше, е идеален.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    А засичал ли си какво излиза всъщност като свири подобни файлове?
    Интересен въпрос, благодаря. Всъщност, като проверих оказа се, че май DIVA прави downsample на стерео FLAC 24/192 на 96kHz. Връзката е HDMI - опитах всички режими HDMI LPCM/HDMI LPCM MCH/HDMI RAW за изход от DIVA, но резултата си беше fS 96kHz 2.0 да влизат в процесора. За радост обаче многоканален FLAC 24/96, си влиза като fS 96kHz 5.1 при избор HDMI LPCM MCH/HDMI RAW. За сведение упоменатите FLAC са свалени от 2L.no, защото все пак не изобилстват аудио файлове с висока резолюция из мрежата, а там са направени професионално или като downsample на DXD, или като конвертиране на DSD мастъри.

Явно толкова му е душата на DAC вграден в DIVA, обаче като за 200 лв си е направо постижение. Като сравнение на топ предусилвателя Bryston BP26 DA (по-скъп от 60" LCD)вградения DAC има входно семплиране само до 108kHz.

Иначе, мога да сравнявам многоканален MLP и DSD на купешките DVD-A и SACD с гореупоменатите FLAC през същата система и разлика няма (освен може би за някой със 'златни уши'), и обратно най-простия 44.1kHz FLAC сравнен с mp3 на 320 разликата е ден и нощ, и дори освидетелстван от ТЕЛК легално глух ще я усети с всичките си фибри.

Извинявам се за офтопика, но пък сега се сещам, че приказката тука е за вградените в ТВ плейъри.
    Е, няма такъв ТВ плейър който да даде поне 50% от функционалността и гъвкавостта на външен плейър (в конкретния случай 200 лева), а за видео разликата между .mkv, m2ts и 700MB xvid не ми се отваря приказка.
    Не работя за производителите/вносителите на DIVA, просто случайно попаднах на него, но както се казва best bang for the buck.

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Braykov
    Здравейте, искам да ви попитам за съвет за телевизор за около 500лв. макс. колкото по голям толкова по добре но за тези пари ми кажете кое е най добро? мерси
    дайте съвет за подарък е все пак

17. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте!
    Да се похваля, че вчера осъществих безжична връзка между телевизора ми LG 42LD750 и домашния компютър посредством закупен от Технополис оригинален LG донгъл и обикновен G-рутер NETGEAR. Да ви кажа честно, резултатът надхвърли скромните ми очаквания. За сървър ползвам NERO HOME MEDIA, който върви комплект с телевизора. Нямах много време да експериментирам, но на първо четене съм много доволен - пробвах един филм 480р и един 720р - и двата тръгнаха без никакъв проблем. По-нататък може да споделя и други впечатления, дано само да имам малко повече време да си поиграя, най-вече искам да видя дали с този рутер ще мога да подкарам някой 1080р филм без да насича, което е малко вероятно, но все пак ще опитам.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Пробвай и със субтитрите как са нещата - от външен файл и вградени в mkv.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 17:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 22:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе