+1 почитател на бакъра и външен плейър като DIVA за 200 лв., който се оказа няма проблеми дори с многоканален 24/96 FLAC, еле пък и 24/192 стерео FLAC.Първоначално публикувано от adtomov
+1 почитател на бакъра и външен плейър като DIVA за 200 лв., който се оказа няма проблеми дори с многоканален 24/96 FLAC, еле пък и 24/192 стерео FLAC.Първоначално публикувано от adtomov
Здравейте,
Решил съм до края на годината да ъпгрейдна от вехто CRT на LCD и от известно време се ограмотявам в настоящия форум. Та на първо време ми възникват два принципни въпроса:
1. Дали се очаква през декември покрай празниците да има интересни промоции - какво показва практиката от предходни години?
2. Дали по-висок клас телевизор си струва за сметка на по-малък диагонал - принципно съм се насочил към телевизор 46-47 инча, но бюджетът ми е ограничен на около 2000, струва ли си да взема 40-42 инча качествен телевизор нов модел с екстри вместо 46-47 инча телевизор "средна хубост"? Ще се гледа най-вече от 2.5-3 метра и по-малко от 5-5.5 метра.
А засичал ли си какво излиза всъщност като свири подобни файлове?Първоначално публикувано от dvdo
acc,Практиката показва ,че по-големите намаления са след Нова Година , но и моделите са вече поизчерпани тогава. Миналата година през октомври имаше също много добри промоции и цени на някои марки и модели , които после чак след месеци бяха достигнати и то на останалите мостри. В момента гледам че нещата се повтарят, например сега Тошиба имат промоции и супер цени на някои от добрите моделите.
За 2,5-3 42" ще са достатъчни ,но за тези 5,5м са супер малко , за това поне 46-47" ето най-доброто предложение като цена/качество за 46"
http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46xv733g
nkd, благодаря за инфото за цените, явно ще трябва да се активизирам и да не чакам коледни чудеса
ТОШИБАТА която предлагаш е един от фаворитите ми, главно заради цената, а какво може да се каже за SAMSUNG LE-46C630 http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-46c630 - в този форум май само хубави неща четох за него, в сравнение с тошибата освен че цената му е по-висока има ли някакви съществени предимства?
Действително 46С630 е добър модел , вградения му медиа плеър горе долу върши работа , матов панел /за разлика от С650/ ,но надали ще се намери бройка с матрица на Самсунг, разликата е 500лв.!!! Виж на място и ги сравни при еднакъв сигнал и настройки.
Търси се прилично бюджетно решение 32'' с DVB-C MPEG-4 за спалня.
PANASONIC TX-L32C20E 639 лв промо
TOSHIBA 32AV733G 699 лв промо
други предложения?
Бях готов да отнеса Panasonic-а, но при сканиране на цифровата кабелна не открива всички канали и радиа, докато Toshiba-та нямаше проблем. Кой от двата има по-добра обработка на сигнала?
1) Вярно ли е, че Панасоника е със стария engine 4 и какви са му недостатъците?
2) Toshiba 32AV733G с каква матрица е? Панасоник е с IPS-Alpha.
ЗдравейтеТова ми е първи пост тук, защото изведнъж ми се наложи да помагам при избора на LCD телевизор, а си нямам твърде голяма представа от нещата.
Основни моменти - бюджет - 700-750 лева, размер 32 инча, не държа на марка или резолюция.
След известно четене в тази тема и разни ревюта, Samsung LE32B530 в техномаркет :
http://technomarket.bg/products/0905...sung-le-32b530
ми изглежда като една доста добра покупка. Има ли други адекватни модели на тази цена, по възможност пак в техномаркет или технополис? Ще се използва за гледане на филми от външен плейър, и нормална телевизия, макар и надали HD.
Edit : Всъщност по-добре дайте и резервен вариант, че не съм сигурен този колко го има в наличност...
Здравейте. И аз съм пред избор на LCD телевизор. Наскоро се регистрирах във форума, иначе съм чел досега доста неща тук за телевизорите и съм се насочил горе-долу. Търся 32-инчов телевизор, който ще се използва за гледане на HD филми от компютър/HD плеър, цифрова ефирна телевизия и Булсатком. Спрял съм се на няколко модела. Ето за които точно става въпрос:
LG 32LD350
PANASONIC TX-L32C20E
TOSHIBA 32AV733G
SHARP LC-32DH500E
Като цена са почти идентични. LG-то е по-скъпо, но е Full HD (знам, че за тези 32 инча това не е толкова важно), а след отключване на вградения в него USB плеър могат да се гледат филми направо през него, което е много примамливо, а и ще се спести от външен HD плеър (ако има притежатели на това LG, нека да споделят мнение доколко вградения плеър върши работа, ако не е проблем). Sharp-а също има USB, a Toshiba-та и Panasonic-а са почти идентични.
Ще съм благодарен за всяко изказано мнение. Главно ме интересува кой телевизор си заслужава най-много според вас. Благодаря.
Аз днес взех TX-L32C20E за 639 лв неразпечатан, след няколко дни мога да давам отзиви. Не е нещо върхово, но пък за целта, за която ми трябваше, е идеален.
Интересен въпрос, благодаря. Всъщност, като проверих оказа се, че май DIVA прави downsample на стерео FLAC 24/192 на 96kHz. Връзката е HDMI - опитах всички режими HDMI LPCM/HDMI LPCM MCH/HDMI RAW за изход от DIVA, но резултата си беше fS 96kHz 2.0 да влизат в процесора. За радост обаче многоканален FLAC 24/96, си влиза като fS 96kHz 5.1 при избор HDMI LPCM MCH/HDMI RAW. За сведение упоменатите FLAC са свалени от 2L.no, защото все пак не изобилстват аудио файлове с висока резолюция из мрежата, а там са направени професионално или като downsample на DXD, или като конвертиране на DSD мастъри.Първоначално публикувано от lazarus18
Явно толкова му е душата на DAC вграден в DIVA, обаче като за 200 лв си е направо постижение. Като сравнение на топ предусилвателя Bryston BP26 DA (по-скъп от 60" LCD)вградения DAC има входно семплиране само до 108kHz.
Иначе, мога да сравнявам многоканален MLP и DSD на купешките DVD-A и SACD с гореупоменатите FLAC през същата система и разлика няма (освен може би за някой със 'златни уши'), и обратно най-простия 44.1kHz FLAC сравнен с mp3 на 320 разликата е ден и нощ, и дори освидетелстван от ТЕЛК легално глух ще я усети с всичките си фибри.
Извинявам се за офтопика, но пък сега се сещам, че приказката тука е за вградените в ТВ плейъри.
Е, няма такъв ТВ плейър който да даде поне 50% от функционалността и гъвкавостта на външен плейър (в конкретния случай 200 лева), а за видео разликата между .mkv, m2ts и 700MB xvid не ми се отваря приказка.
Не работя за производителите/вносителите на DIVA, просто случайно попаднах на него, но както се казва best bang for the buck.
дайте съветПървоначално публикувано от Braykov
за подарък е все пак
![]()
Здравейте!
Да се похваля, че вчера осъществих безжична връзка между телевизора ми LG 42LD750 и домашния компютър посредством закупен от Технополис оригинален LG донгъл и обикновен G-рутер NETGEAR. Да ви кажа честно, резултатът надхвърли скромните ми очаквания. За сървър ползвам NERO HOME MEDIA, който върви комплект с телевизора. Нямах много време да експериментирам, но на първо четене съм много доволен - пробвах един филм 480р и един 720р - и двата тръгнаха без никакъв проблем. По-нататък може да споделя и други впечатления, дано само да имам малко повече време да си поиграя, най-вече искам да видя дали с този рутер ще мога да подкарам някой 1080р филм без да насича, което е малко вероятно, но все пак ще опитам.
Пробвай и със субтитрите как са нещата - от външен файл и вградени в mkv.