Няма по-голямо удобство от гледаненто на филми през DLNA, шерваш ги на компа и от тв пускаш филма, превърташ, спираш и т.н. На мен до сега всички филми са ми тръгвали, но нямам претенции за Full HD.
Няма по-голямо удобство от гледаненто на филми през DLNA, шерваш ги на компа и от тв пускаш филма, превърташ, спираш и т.н. На мен до сега всички филми са ми тръгвали, но нямам претенции за Full HD.
Де да беше толкова лесно... DLNA е доста куц стандарт и общо взето има доста проблеми - субтитри, поддържани формати, превъртане, звукови формати, съраунд звук и тн.
На мен до сега не ми е правил проблем, от Юли го ползвам и не съм намерил 1 кусур, всичко си работи и го няма връзването на лаптоп и разпъване на кабели при всяко гледане на филм.
И така понеже според изчетеното до сега компа ми трябва и да е мощен за прословутото DLNA, моят лаптоп е с вградена видео карта интел 3100, а за да се пусне филм на тошибата трябва да си сменя и тоалетната чиния предпочитам да взема друг. Та препоръчайте ми приличен модел на LG, Samsung, 37 40 инча със плеър и субтитри на български, със фул HD. Не знам вече има ли смисъл от 100 херца ако ще ги гледам само на мачове. Не ми трябват и измислени екстри като интернет и тем подобни. Нормален телевизор без глупости които да го оскъпяват излишно ползват се веднъж в годината, и без да ми е нужно образование поне магистър по тв техника за да го настроя. Цената около 1000лв плюс минус 100.
Ами то една от тия "измислени" екстри е точно плеъра , защото никога вградения не ена нивото на един външен ,а това веднага оскъпява модела поне с толкова колкото и външен. Тези вградени ,които горе-долу стават за нещо пращат модела далеч над твоя бюджет.
Първоначално публикувано от biro
Преди известно време бях в командировка .. някъде... в цивилизована страна. Бях настанен в хотел, който разполагаше както с безжичен Интернет, така и с мрежови куплунзи във всяка стая. Аз, като по-консервативен и ретрограден представител на древно-арийската - ирано-сарматска (смесена с монголска, + славянски, турски, маджарски, гръцки, западноевропейски, румънски, кумански, пенежки (особено в софийското равно поле) и др. включвания) раса българи, си носех мрежови кабел. След регистрация в системата (което позволяваше на администраторите да следят всяко мое Интернет-движение) ползвах Интернет през цялото време на престоя си - безпрепятствено и непрекъснато.Първоначално публикувано от fena_vd
Колегите, които разчитаха на безжичния Интернет изпищяха на третия ден - връзка няма... Има от време на време.... Оказа се, че е натоварен трафика... Та така.
Та, ако направим аналогия с този пример, то излиза, че все още няма съществен смисъл от така прословутото DLNA. Засега. За в бъдеще ще се развие и ще е повече от приемлив интерфейс, ако не се появи нещо още по-ново. Това е повече от предвидимо.
Налага ми се, периодично да повтарям (по-ен-твам), че засега най-изгодният плеър на HD-ready и FullHD филми е персоналният компютър, който има добра HD видеокарта, с жична DVI-HDMI или HDMI-HDMI връзка с телевизор, който има HDMI вход. Осигурява най-чисто възпроизвеждане (ако кабелът е качествен) и... е най-сигурно.
Колкото до кодеци за компа - тук има повече от достатъчно:
http://www.free-codecs.com/
Предимство би било да имате Blu-ray плейващо устройство на компа. LG и LiteON предоставят такива на сравнително приемлива (засега) цена.
В момента, всичките "DLNA-тем-подобни +Интернет екстри" ги имам на моя телевизор. Но не ги ползвам. Защото разчитам на стабилен Интернет и свястна домашна PC система, с мощна видеокарта, с цифрова (през кабел) връзка към телевизора.
Към тези от Вас, които нямат възможност да притежават кадърен домашен PC, имам един съвет: Не разчитайте на плеърите на моделите телевизори. Те са осакатени по рождение и засега остаряват доста бързо. Факт. Тоест, дори и да си купите модел с плеър, който ще ви удовлетворява сега, то той ще бъде безвъзвратно остарял само след 2 години. Не за друго, а заради ограничените възможности на процесора, вграден във Вашия телевизор.
Та така... Изборът е Ваш!!!![]()
P.S. ... И засега не знам, кое би могло да осъществи по-добра HI-FI връзка с осемте тонколони (7+1) от здрав, симетричен многожилен дебел кабел от специална мед.!![]()
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053587 какво мислите за този модел знам че е от миналата година
Колко пъти ти се казва - за този бюджет няма по-добро решение от Тошибата. Склонен си да вземеш по-малък и лош телевизор само заради един куц плеър, който след като преферматираш 10 филма за да ги гледаш като хората ще ти писне и ще мислиш за друго решение.Първоначално публикувано от fena_vd
След всичко публикувано... Дано поне един от Вас се вслуша в гласа на личната болка. Е, то ще си проличи.. . Тъй като ще сподели болката си .. тъдява...![]()
![]()
Я стига глупусти от както разбрах какво е DLNA го смятам за невероятна екстра! Когато ми остане време през уикендите гледам по някое филмче, до сега всички си вървят перфектно. Това е на самсунг 32C630. След 2 години щял да остарее и да не поддържа формати, ми кой си държи морално остарелия телевизор 2 години??
fena_vd, 37" тв изобщо не е малък, на мен 32" ми е голям даже.
SAMSUNG LE-32C530Първоначално публикувано от fena_vd
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070936
SAMSUNG LE-32C550
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073185
LG 37LD420
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09072746
LG 42LD420
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09072747
Едно е да гледаш по 3-4 филма на месец, а друго да го експлатираш здраво. Точно за твоя случай е направено DLNA. Ако тръгнеш да пускаш наред файлове ще се окаже, че поне 1/3 не тръгват. За да върви добре трябва да слагаш различни стрийминг сървъри, да им бориш настройките, може да се наложи да ползваш транскодиране, нямаш качествен звук. Много хора, като мен, гледат предимно свалени и записани неща и разчитам плеъра ми да пуска всичко, без да ползвам компютър някъде по мрежата.Първоначално публикувано от biro
@fena_vd
размера и качеството на картината винаги е от значение и е хубаво да се вслушаш в съветите ни. Винаги един външен плеър ще е много по-добър от тези измислени хибридни добавки в днешните моделчета а'ла стил "комбайни". Уж всичко си имат, а най-важното липсва.
ПриветПървоначално публикувано от biro
Фактът, че ти можеш да си позволиш да изхвърлиш след 2 години малък и евтин телевизор като 32C630, който след тия години наистина няма да струва почти нищо, не означава, че хората, които са си купили по-скъпите му събратя с по-голям диагонал от 40, 46 инча, както и моделите от по-високите и по-скъпи серии на Самсунг, могат да махнат с ръка толкова лесно като теб.Същото се отнася и за потребителите на други марки, които са инвестирали в по-скъпи модели. Най-чувствителната част са тези, които тепърва се канят да инвестират и основателно се интересуват за съдържанието, което ще получат за парите си.
Практиката е доказала, че най-трудното нещо за даден индивид е да се научи да вижда малко по-далеч от върха на носа си, тъй като за целта трябва да се пребори с най-скъпото си - собственото си Его. Повечето хора се учат на това цял живот. Над 50% от мъжките индивиди на планетата въобще не се научават, тъй като гледането ДО върха на носа им ги задоволява напълно през целия им живот и не желаят нищо друго..
Всъщност коментариите са за всички. Не-заинтересованите просто ще ги прочетат. Заинтересованите - ще се опитат да вникнат в смисъла и следствията от написаното.
![]()
![]()
Здравейте и от мен.Отне ми доста време да прочета цялата тема, но най накрая успяхНаистина е много полезна, но пък от друга страна има и доста различни мнения и ме хвърли в доста размисли!Прочетох някъде, че може би ноември месец цените са най изгодни за закупуване на телевизор, а той наближава,така че дойде и моя ред да поискам вашето мнение.Предстои ми покупка на телевизор и много бих искал да чуя вашето мнение и препоръки какво да взема.Ето и условията при/на които ще се използва телевизора.
Ще се гледа от около 3 метра, помещението е средно осветено и ще се гледа предимно вечер.Ще се използва основно за цифрова телевизия,спорт/оссновно футбол/, HD филми не повече от 4-5 седмично и евентуално малко игри, ако успея да взема и Плейстейшън. Бюджета с който разполагам е около 2000 лева.Ще съм ви благодарен ако изкажете вашето мнение.