Първоначално публикувано от
vessselinov Здравейте, предстои ми покупка на 32''LCD телевизор. Обичам да проверявам нещата преди да се хвърляма на нещо и така от един друг форум ми бе препоръчана тази тема във вашия форум. Попрочетох доста работи и колкото нови неща научих толкова повече съм разколебан и объркан (блаженни са невежите). Гледам телевизорите сравнявам и не мога да се реша - лед или не, дали да наблегна на марка или на херцовете, тунера, яркост и контраст или матрицата. Харесах си LG с лед DVB-T/C тунер, FullHD, USB яркост 500 CD/M2, д контраст 2000000:1, 5 години гаранция но не пишеше колко херца е - проверих в нета 60. Има и един лед Филипс на промоция за 1099 лева 32-ка също, както и 2-3 не лед които също много ми харесаха но тотално блокирах.
На телевизора ще се гледа от около 2,5метра, въпреки че прочетох за FULL HD на 32'' бих желал да е,да има DVB-T/C тунер, 100 херца поне, качествена матрица и издържан модел. На него главно ще гледам цифрова не HD телевизия, и филми от компютъра. Моля препоръчайте ми 2-3 модела до 1100 лева.
P.S. ... простете за тъпия въпрос но на тия големи екрани дето се купуват и се гледа от 3 метра не дразнят ли очите?