А как си настроил плеъра да изкарва сигнала?Първоначално публикувано от venci79
Ако е това тресене, за което си мисля то е защото така е заснет филма.
А как си настроил плеъра да изкарва сигнала?Първоначално публикувано от venci79
Ако е това тресене, за което си мисля то е защото така е заснет филма.
Кажете нещо по-добро от LG 32LH7000. За същите пари около 1200лв. Или да вземам LG-то?
lazarus18 де да беше от филмите.
Там нещата изглеждат различно от това видимо тресене на картината.
Просто Sony трябва да си отработят на ново алгоритъма за плавността в управлението на движенията в картината.
Това много им куца плюс обработката на SD сигнала. Ако тези неща са корегирани в очакваните нови модели за 2010 +
с новите матрици на Шарп ситуацията ще е доста интересна за всички нас.
Точно това ми е идеята - не ти трябва никакъв алгоритъм за плавност. Подавам 24 кадъра и гледаш 24 кадъра.
lazarus18
24 кадъра и гледането им нямат нищо общо с тресенето на Сони-та.
Имах 46W4000 и 46W5500 свързани към А-110 със всички точни настройки за правилно гледане и от двете страни.
Ами Не! и Не! Тресе та ти идва да му делниш една тесла в панела, но слава Богу успях да си ги върна в магазина.
Имам приятел който не можа да направи това със своя 40W4000 и го подари на родителите си. Не се издържа!
P.S. При Самсунг, Панасоник, Шарп и Филипс не съм виждал този проблем.
civica вече не знам дали наистина W-серията е добра. вчера гледах един филм 8 GB и хем на не бързи движения просто камерата се мести примерно от един образ към друг и има тресене както казваше soon. може и да ми е от настроиките на телевизора не знам.
Нямам идея за какво говориш. Аз също съм виждал доста пъти всички модицикации на W серията и не знам за какво "тресене" става дума. Нещата са точно както трябва да бъдат и точно така изглеждат при Philips с изключени HD Natural Motion и 100Hz.
Може би говорим за различни неща.
е сега вече ме хвърли в тъча колега....тъкмо се спрях на 40W5500Първоначално публикувано от soon
Aз не бях се спрял,
бях си го купил (46W5500) и успях да си го върна.
Първо се сблъсках с този проблем при 46W4000. По-късно като излезна новото му братче решиш, че всичко е корегирано вече - да ама не.
Ти си решавай ако нищо не те притеснявай в картината вземай. Погледай я по-сериозно, че някой неща се забелязват в къщи когато е късно.
Можеш ли по някакъв начин да го документираш това "тресене"? Или поне да посочиш някъде по света където е коментирано?
lazarus18
как човека с този цитат на мига е разбрал и видял за какво става дума, а ти уважаван от мен събеседник не разбираш?
... вече не знам дали наистина W-серията е добра. вчера гледах един филм 8 GB
и хем на не бързи движения просто камерата се мести примерно от един образ към друг и има тресене както казваше soon.
може и да ми е от настроиките на телевизора не знам.
тогава да питам така :
Има ли модел LCD 37-40 " независимо от марката за което да има да кажем 80 % одобрение ?
И аз се разрових сега из нета нищо не намирам !Първоначално публикувано от lazarus18
venci79 и Soon може ли да посочите конкретен филм или видео (частта където се получава тресенето ) за да се убедим сами !!!
това е филма Law Abiding Citizen / Смъртоносен противник (2009). въпреки че филма си е трилар a не екшън.значи ще се опитам да обeсня пак по подробно.да речем камерата е насочена към някакъв обект (човек) тои си говори с друг човек които е на да речем 5 метра в другият краи на стаята. когато започне камерата да се мести към другият човек трябва оператора да я завърти в другата посока но сравнително бавно и тогава се получава тресенето .дори примерно между тези двата обекта (човека) има посредата на стената надпис този надпис от тресенето трудно ще може да се прочете. абе ще го изтегля пак филма и ще кажа конкректно на коя сцена става това.
https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=205588&hit=1
venci79, това, което казваш се дължи на неправилни настройки на плеъра ти. Ако си задал изходна резолюция 1080р 24Hz това няма как е така както го описваш. Пробвал съм го десетки пъти с различни плеъри - няма никакъв проблем.
Това, което ти описваш се нарича judder И се получава при телевизори, които не поддържат правилно 24 кад/сек. материал. Мога да гарантирам, че от W2000 насам това не е проблем.
Проблема ви е някъде другаде.