Мерси на всички.
Много ми бяхте полезни, в събота ще ви съобщя за новата си придобивка, тъй като ще избирам на място окончателно
Blu-ray плейър (HDMI)
Вграденият плейър (USB)
Вграденият плейър (DLNA (LAN/WiFi))
Външен плейър / компютър (HDMI/VGA)
Web сервизи Smart TV (LAN/WiFi)
Мерси на всички.
Много ми бяхте полезни, в събота ще ви съобщя за новата си придобивка, тъй като ще избирам на място окончателно
Ето ти ревю със снимки: http://www.flatpanelshd.com/review.p...&id=1316001274Първоначално публикувано от irina_t
1) Разбира се няма спор че на >40" VHS качество изглежда ужасно. Все пак хората купуващи в такива размери имат, или скоро ще придобият и компютър или външен медия плейър та проблема с качеството на съдържанието (content is king) е решимо (и едва ли ще гледат скат или тянков 3D). Немалко също ползват различни кабелни - Олимпиадата на Eurosport (576i) и БНТHD (1080i), на 50" от 3м изглеждаха прилично еднакво качество (нямам предвид съпровождащите коментари разбира се ). Естествено има и канали с отвратително качество.Първоначално публикувано от hristoslav2
Посочил съм 60PA5500 за 2,199 като бюджетно решение с голям екран с повече от приемливо качество.
Ако го сравним с 65ST50 за 5,299 или 65VT50 за 7,999 и се запитаме - наистина ли първия е два пъти и половина, а втория три пъти и половина с очевадно по-качествено/черно изображение - оставям отговора на тези които обикалят по магазините за да си избират телевизор.
Ако го сравним с 42GT50 за 2,399 и се запитаме - наистина ли този е очевадно ДВА пъти по-малък, отговора е да, дори без да се ходи по магазините.
2) Contrast/Brightness по мои спомени винаги си ги е имало в потребителското меню още от времената на черно белите тв. Възможно е в сервизното меню да има и други регулируеми параметри с които да се постигнат още по-добри възможности за калибрация. Хакването на сервизното меню и опитите на сляпо за промяна на параметрите не са по-безопасни от свалянето на задния капак (както за гаранцията, така и за телевизора).
Panasonic са чудесни плазми няма спор, ценово доста напомнят Kuro които бяха уникални за времето си, но пазарните реалности принудиха Pioneer да се оттегли от този сегмент въпреки неоспоримите качества на Kuro.
Писал съм в тази тема само от бюджетна перспектива (bang for the buck) всеки да го разбира както иска.
До миналата година най-големият проблем за плазмите на ЛГ беше по-лесното "отпечатване" в сравнение с Панасоник и Самсунг (забелязвал съм го дори в рекламни клипове в магазините), а това си е добра причина да се замислиш дали по-евтиното няма да ти излезе скъпо - на 60-65" логото на bTV сигурно е към 10 см . За новите модели нямам впечатление - ако са решили проблема поне на нивото на Самсунг ще е добре.
В магазините работят в режим store demo, където яркостта е надута до край поради човешките психовизуални предпочитания.Първоначално публикувано от svetlio1
Приказките по форумите са едно, реалността (ако се спазват някои простички правила в началото обсъждани включително и в този форум) е съвсем друго.
Mode setting: Home use - поразработване на панела първите сто и петдесет до двеста часа, няма да давам рецепти тук има достатъчно писано по въпроса за който се интересува и готово няма 'отпечатване'.
За проверка току що направих упражнението на над две годишен 50PK550 - BBC World News където логото заедно с ticker е само 85х12 см (в долната част на екрана) -> Q.View превключва веднага на предишен канал - в случая Zone Reality с черни ленти отгоре и отдолу не се забелязва нищо?
Имам известен опит с burn in отпреди двадесетина години на старите монохромни (зелено на черен екран) CRT монитори, на които менюто се четеше върху фосфора и не можеше да бъде изстъргано и с шкурка , но тогава нямаше screen savers.
До преди четири пет години и аз не бих докоснал дори с колец какъвто и да е продукт на GoldStar, но хората понапреднаха малко в някои сегменти - ей на чака се и 55" OLED най-сетне.
Очакваме да отнесеш голямата плазма накрая (TX-P50ST50E) - вечер цветовете в True Cinema режим са невероятни, все едно е прозорец към реалността/природата. За през деня новият светлоотразителен филтър е отличен и на STANDARD MODE в много светла ( 8 метра прозорци в обляна от слънце стая с югоизточно изложение с тънки пердета ) се вижда прекрасно, стига да не го пече пряко слънцето. Дори и обикновен канал (SD сигнал), ако е непроменен (576 interlaced), се обработва отлично от плазмата - не случайно я препоръчват за такива неща. Не бръмчи и след първите 200 часа на практика не остава никакъв остатъчен образ. Ъглите на видимост са страхотни. Ако питаш за разстояние - гледам я от 3.0 - 3.5 метра.Първоначално публикувано от irina_t
Не случайно обобщената оценка от прегледите по света е толкова висока:
- CNET 2012 Best HDTVs
- Аlatest reviews: Panasonic TX-P50ST50
- Test freaks reviews: Panasonic TX-P50ST50
Изобщо ли не бръмчи твоята? Защото моята си побръмчава на по-светли сцени при намален звук.. Гледам я от 2 метра аз.Първоначално публикувано от rakim
А вчера пуснах един 35ГБ Blu-Ray на Смърфовете 3D и направо не знам до сега какво съм гледал... 3D-то не излезе, защото старата DIVA е с HDMI 1.3, но такива цветове, дълбочина и детайл не бях виждал..
Заради тоя експеримент, реших да ъпгрейдна старата DIVA с новата, но ще стане по Коледа, че сега съм предвидил звук.
Ами зад телевизора имам пердета и вероятно те са причината за това. Въпреки това при слайд с изцяло бяло, когато си допра ухото до плазмата се чува леко, но като се отдалеча на една педя разстояние нищо не се чува, при това имам отличен слух. Отделно звъкът не е оня гадния пищящия, високочестотния на бобините, които те побърква, а е съвсем нормално изключително тихо бръмчене, което всеки CRT телевизор го имаше и никой не е плакал за него.Първоначално публикувано от w00x
Нашите имат LCD SONY на 4 години ( 40W4000 ) - преди да взема плазмата бях във възторг от него. Вчера като бях при тях го загледах - абсолютна трагедия, малък, грее, нереални цветове, подсветката е неравномерна и прозира, накъсва при движение. Сигурно като излезнат OLED дисплеите плазмите ще ни се виждат така.
Ами аз отзад зад телевизора нямам нищо на 50-60 см. И изобщо не е нужно да си допирам ухото. На чисто бял екран от 2м съвсем спокойно си го чувам как бръмчи. Същия звук - от CRT телевизорите. Не знам дали с разработването това се оправя или не.. И май в началото го нямаше, а се получи след като направих едни настройки, които взех от един сайт, но може и да си внушавам, защото те пък бяха само за цветовете..
А пробвал ли си да сложиш перденце/плат/мокет отзад, дори само за пробата ?Първоначално публикувано от w00x
Не съм пробвал, но няма и къде да ги сложа. Разположен е под 45 градуса на стената и е много трудно да се сложи каквото и да било. В единия си край е допрян до стената и до едно перде, но в другия край си стърчи в средата на стаята направо. Някъде по-горе бях сложил снимки, че да покажа как се отразява светлината. Там може да се види как е сложен екрана. Много е сложно да се направи някакво смислено уплътнение при това положение. Както ми е сложно и да разположа звук.
Ако искам всичко да е наред, трябва да пренареждам стаята, но първо не ми се занимава, а и тогава ме е страх, че ще дам една кофа пари за озвучаване, което ми е напълно ненужен разход.
Много мислене, много чудене и се завърнах с 46PFL5507)
Страхотен е. Благодаря ви за прекрасните съвети.
И да го полея със съседката, нали? ))
@irina_t
Честито! Много добър избор и съотношение цена/качество. Не му търси кусури, а само се наслаждавай
Е нали "уж" щеше да е 40"/42" ... ама лакомията е голяма работа То и аз не исках повече от 42", но не съжелявам. Пак като не е 65" ...Първоначално публикувано от irina_t
Със здраве да се му се наслаждавате и да не Ви прави никакви проблеми.
Честито, дано сме ти били полезни!Първоначално публикувано от irina_t
П.С. Ако съдя по името ти, май трябва да го полееш със съседа :rolleyes: