Имам Купони за VIP отстъпки на телевизори който купува да ми пише на лично давам ги нарпаво почти безплатно, че до месец изтичат.
Blu-ray плейър (HDMI)
Вграденият плейър (USB)
Вграденият плейър (DLNA (LAN/WiFi))
Външен плейър / компютър (HDMI/VGA)
Web сервизи Smart TV (LAN/WiFi)
Имам Купони за VIP отстъпки на телевизори който купува да ми пише на лично давам ги нарпаво почти безплатно, че до месец изтичат.
Май пуснах запитването си в грешната тема (3Д), затова да попитам съвет и тук. Моля по-запознатите да подредят следните модели по лично предпочитание. Двоумя се много сериозно между: 1. Philips 46PFL5507 , 2. Samsung UE46ES6100 и 3. LG 47LM669S.
Става върпос за гледане предимно на обикновена цифрова телевизия, много спорт и тук-там някой филм от 2.5-3 метра. И последен върпос: Ако взема Филипс 46", да съжалявам ли много за следната оферта в момента от Техномаркет с камера, саундбар и очила? LG 47LM669S :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Благодаря за отговорите предварително...
Здравейте на всички !!! Първо искам да благодаря на всички специалисти за отделеното време и усилие да помагат със съвети на такива като мен,нуждаещи се от помощ !
Въпроса ми е към hristoslav2 и към всички,които желаят да помагат.Днес получих протокол от сервиза за смяна на старата ми гаранционна плазма PANASONIC TX-P50G20E /5 год.гаранция/ с нов TV продукт ,поради невъзможност за отремонтиране! Вариантите,които си избирам са 3 и искам съвет от вас. Вариант №1: Заменят ми я с модел PANASONIC TX-P50GT50E -2499 лв. - без да доплащам,защото най-много се доближава до моята и е G серия. Към нея няма подарък очила !!! Продължавам гаранцията на старата плазма,което значи още 3 год. Вариант №2: Купувам PANASONIC TX-P50VT50E - 3299 лв.,като плащам за него само 1500 лв./ върнатата плазма я оценят на 1800 лв.- на тази стойност,последно са продавали модела,а аз го купих на 01.2011 г. за 2000 лв./ Към нея вървят и 2 бр. очила подарък !!! Ясна ми е тази серия какво представлява в общи линии,но се чудя дали да не сменя марката PANASONIC защото през последните 7-8 години сменям вече 3 плазми от този модел с един и същи дефект - вертикални линии на панела !?!? Мисля за LED .... Вариант №3: Купувам SONY-KDL-55HX850 -3799 лв. Плащам за него 2000 лв. Тук вече сменям технологията към LCD ! В момента е на промоция в ТП и върви с 22 бр. Blu-ray филма за Джеймс Бонд + 2 чифта очила. Мисълта ми е,че ако взема пак плазма....200 часа разработка,заливки,калибровка и т.н.Не че досега съм ги правил. С LED така ли е ??? Другото нещо е,че минавам вече на 55" инча ! Хола ми го позволява,защото е дълъг 6.30 м.и аз гледам TV реално от 5 м.и то фронтално!!! В помещението влиза много светлина,защото е южно,а телевизора е точно отсреща. Това е плюс за LCD-то,защото работи по-добре в такава среда,но ще загубя дълбокото черно,каквото дава плазмата и по реалистичните цветове!?!? Със цифров приемник съм на Близу. Ще го ползваме за телевизия денем/нощем - 50/50,филми и децата ще играят PS3 игри на него. Помагайте,че утре отивам в ТП и трябва да съм наясно с избора си !!! Предварително благодаря !
Този пост е редактиран от МИК66; 21-11-12 в 20:33.
Тестови заливки и клипове
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...tml#post594731
Формати
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BD%D0%B0.html
SD upscaling
How to upscale from SD to HD? at DVinfo.net
От LCD можа да очакваш повече, само във високият клас телевизори - Филипс 9-та серия, Самсунг 8-ма, Сони 9-та серия.....
1. Samsung UE46ES6100
2. LG 47LM669S и Philips 46PFL5507
Последните два съм ги поставил наравно, заради 1-ният инч в повече/размера/ и подаръците към LG-то
1. PANASONIC TX-P50VT50E + 2 режима THX за светла и тъмна стая
2. SONY-KDL-55HX850 + за светла стая
не знам дали ще ти хареса LCD-то след като до сега си бил със плазма....
LCD-то няма нужда от разработка, а от калибриране.
Махни приемника на Близу и си вземи модул и карта
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%B8%D1%8F.html
По въпроса с гаранцията - попитай на място, но според мен ако взимаш нов неразпечатан, би трябвало да получиш 2 години гаранция.
В случай че правиш подмяна с GT50E поразпитай застрахователя дали ще ти признаят/прехвърлят оставащата гаранция на старият към него. Все пак, на полицата е записан модела и серийният номер на старият ти телевизор..
Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-11-12 в 19:42.
Благодаря момчета за бързите отговори ! Притеснението ми е,че с Панасониците ми до сега,все съм имал проблеми с изгорели пиксели.Като питах в ТМ и ТП и в двете вериги са имали рекламации за моделите GT50 и VT50 на Panasonic за същия дефект като моя !!! Толкова ли е зле картината при LED спрямо плазмата. hristoslav2
Обадих се в Близу и от там казаха че цифровия тунер на Сонито DVB-C е съвместим с КА модула им.Срещу 19 лв.еднократно ми го поставят на мястото на приемника.Това е максимума за добро качество на картината.Не знам момчета,но вие ме объркахте още повече в избора ми....
Благодаря за отговора. Ще си позволя да задам и още един върпос. Мнение за Panasonic TX-L47ET5E по принцип и спрямо гореспоменатите къде се вписва? http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L47ET5E
Благодаря сърдечно за съдействието! Нещо много съм се амбицирал да направя възможно най-добър избор така че да не съжалявам после
С различен тип матрица са. Самсунгът и Филипса са с VA, а Панасоник и ЛГ- IPS. Накратко VA- висок контраст, IPS- слаб контаст, по-реални светли цветове. За ъгълът на виждане може да се поспори, в зависимост от това, каква картина гледаш-с повече тъмни или светли сцени:rolleyes: Също като че ли, VА имат малко предимство при бързи сцени.
Здравейте.
Помощ при избора на 40 инчов ТВ. Бюджет 1000 лв. + или - малко.
Ще е за гледане на Булсат ХД + доста филми и сериали от торентс.
3Д не е важно, ДЛНА ще е добре да присъства, както и задължителен УСБ плеар.
Моля ви препоръчайте нещо.
Засега избора е към SAMSUNG UE-40EH5300
SAMSUNG UE-40EH5300 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Опция с много, ама много напъване.
SAMSUNG UE-40ES6100 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
SONY KDL-40EX650BAE2 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Благодаря предварително.
Този пост е редактиран от pilot; 22-11-12 в 12:57.
Честно казано най-добрият вариант според мен е замяна за GT разликата с VT е минимална като качество на картината ,не забравяй че и при двата модела имаш THX режим което на практика представлява заводска калибровка на телевизора която според фирмите правещи ревюта е изключително вярна и точна.Но все пак стои въпроса с спецификата на помещението ти възможное е и да не съвсем добра за теб .Колкото до Сонито за тези пари май е най доброто при ЛСД че и сред по-скъпите
пък и 5 инча отгоре спрямо Панасоника ,пред тежък избор си се изправил и аз също се колебаех между тях основно ,накрая взех Панасоник 50ST50 и не съжалявам ни най-малко дори спестих бая пари.
Ще ви помоля за помощ при избора ми на нов телевизор.
Тъй като търся, на първо, на второ и на трето място качествена картина, се бях спрял на плазмите на Panasonic.
Колебаех се между моделите:
PANASONIC TX-P50ST50E - по-ниска цена
PANASONIC TX-P50GT50E - наличие на THX
Телевизора ще се ползва в 95.00 % от времето за гледане на филми и сериали възпроизвеждани от компютър през HDMI изход.
Останалото ще е кабелната на blizoo.
Сериалите, макар и възпроизвеждани от компютър ще имат някакво лого, тъй като все пак са записвани от разни телевизии.
Което ще доведе до проблема с прогарянията при плазмените телевизори. /ще се гледа повече от 2 часа, а от форума разбрах, че това е максимума за статични изображения/.
Та ето и въпроса ми:
С кой модел модел /с не-плазмена технология/ да заменя предходния си избор, за да имам
1. Качествена картина.
2. Диагонал равен или по-голям от 46".
3. Цена до 2500 лв.
4. Предпочитам да няма отблясъци, но бих се примерил с този недостатък.
????
Неща като - интернет, Skype, всякакви смарт функции не ме интересуват, нито качеството на звука, нито плеър, нито 3D-то.
Предварително благодаря за направените предложения.
Във втората група - с малък превес пред LG-то.
Ако държиш на дизайна...вместо 6100 вземи
http://www.technomarket.bg/products/...ng-ue-40es5500
Здравейте, бях пуснала самостоятелна тема, но не получих много отговори, така че пиша и тук.
Търся ТВ минимум 46 инча - ще се гледа от около 3.5м., ще бъде включен почти през целия ден. Най-важното изискване е качеството на картината и да има тунер за цифрова телевизия. Не държа на 3D, защото от това, което съм виждала не си заслужава. Хубаво ще бъде USB-то да плейва всичко, но не е фатално защото имам DVD с флашка.
Погледнах темата и мисля, че си получил достатъчно отговори и като количество, и като качество.
Не смятам, че тук ще получиш по-различни съвети.
Ето какво се случи вчера.Отивам в ТП да купувам TV,като още не съм наясно какво ще взимам и ми сервират,че от еди кое си представителство на Panasonic им казали,че моята плазма най-много се доближавала до модел Panasonic ST50 и можели да го заменят с него без доплащане !?! В момента цената му е 1800лв. Чакай сега нали моя беше от серия G и трябваше от същата серия/клас плазми да я заменим.....мън-мън,това е положението! Добре тогава какво правим??? Управителя,приятелче-комшия казва така: Сторнираме касовия бон от стария телевизор на стойност 2000 лв.и си купуваш каквото искаш.Добре,това олеснява нещата до някъде за избора ми...Panasonic GT50 -2500 лв. без 3D очила! Panasonic VT50 -3300 лв. с 3D очила! Накрая решавам:я ходете извадете един кашон LED SONY KDL-55HX850 с всичките му там подаръци /22 филма + 2 бр.3D очила/ и да приключваме! Понеже е на промоция от 4000 лв. на 3800 лв.успях да сваля само още 100 лв.и така новата ми придобивка излезе 3700 лв.с 2 год.гаранция. Да ми е честито !!!Със спестените 100 лв.купувам безжичен рутер LINKSYS E900- 81 лв. и нещата приключват.Сега за самия телевизор: Вадят го от склада и го пробваме с външен диск за изгорели пиксели с различни цветови фонове.Представи се добре,няма проблем /за сега/! Първите ми впечатления: много тънка рамка и цяло стъкло,без ръбове - добър дизайн! Дистанционното - много дървено,няма промяна от последните 15 год. Слаб медиаплейър,спрямо Панасоника.Стойката му е с вградени колони - музикална,което си е добра идея. Ел.консумация 120-150 W,за 55" инча си е добро постижение. За самата картина още нищо не мога да кажа,защото в магазина,сигнала им не е много силен. В къщи не съм го вадил от кашона,защото го хвърлихме в коридора и беж да го поливаме,че аман от дефекти... Тази вечер ще го закачам на стената и ще го пробвам на цифровия приемник на Близу,а утре ще ги викам да ми сменят приемника с КА модул. Ще видя дали има разлика в качеството и пак ще пиша. За подаръците: Много добре оформени 2 бр.класьора - колекция с 22 броя филми на Джеймс Бонд от 1964-2012 г. Голямо гледане ще пада през зимните нощи...Другото- 2 бр.3D очила. Много фини и олекотени за сравнение с другите модели. Явно са правени за тази промоция,и са добри на външен вид.С литиеви батерии и се зареждат от TV посредствум USB. Така,сега вие помагайте! Да разчитам,че тези MotionFlow XR 800Hz ще вършат някаква работа,а и Dynamic Edge LED подсветка с локално затъмняване,няма да ме разочарова !?!? От английски или щатски сайт,не знам точно,преведох и копирах калибрирани настройки за същия модел и размер LСD. Това правилно ли е да настроя моя по тях или ще ме посъветвате нещо друго?Обещавам да не гледам на Динамичен режим вече!!! За HD качество съм сигурен,че ще извади,но ми е интересно на SD какво ще покаже. За 3D-то мисля да ползвам PS3 като плейар.Част от игрите на децата са 3D,но мисля да прескоча днес до магазина и да купя един 3D документ.филм за морската флора и фауна,че да се накефим на макс..Струва 40 лв.,но по нататък,като се отракаме ще сваляме от Замунда. Ако нещо ще трябва да правя,казвайте,ще съм ви благодарен от сърце!!! За това да почерпя съседката ...знам,че е и хубавица на всичко отгоре...!
Този пост е редактиран от МИК66; 23-11-12 в 14:06.