Вижте резултатите от анкетата: Как гледате любимите си филми на своят телевизор ?

Гласували
157. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Blu-ray плейър (HDMI)

13 8.28%
  • Вграденият плейър (USB)

41 26.11%
  • Вграденият плейър (DLNA (LAN/WiFi))

21 13.38%
  • Външен плейър / компютър (HDMI/VGA)

99 63.06%
  • Web сервизи Smart TV (LAN/WiFi)

5 3.18%
Отговори на анкетата
Страница 54 от 76 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 1139
Like Tree6Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Имам Купони за VIP отстъпки на телевизори който купува да ми пише на лично давам ги нарпаво почти безплатно, че до месец изтичат.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2012

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Май пуснах запитването си в грешната тема (3Д), затова да попитам съвет и тук. Моля по-запознатите да подредят следните модели по лично предпочитание. Двоумя се много сериозно между: 1. Philips 46PFL5507 , 2. Samsung UE46ES6100 и 3. LG 47LM669S.

Става върпос за гледане предимно на обикновена цифрова телевизия, много спорт и тук-там някой филм от 2.5-3 метра. И последен върпос: Ако взема Филипс 46", да съжалявам ли много за следната оферта в момента от Техномаркет с камера, саундбар и очила? LG 47LM669S :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

Благодаря за отговорите предварително...

4. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

Здравейте на всички !!! Първо искам да благодаря на всички специалисти за отделеното време и усилие да помагат със съвети на такива като мен,нуждаещи се от помощ !

Въпроса ми е към hristoslav2 и към всички,които желаят да помагат.Днес получих протокол от сервиза за смяна на старата ми гаранционна плазма PANASONIC TX-P50G20E /5 год.гаранция/ с нов TV продукт ,поради невъзможност за отремонтиране! Вариантите,които си избирам са 3 и искам съвет от вас. Вариант №1: Заменят ми я с модел PANASONIC TX-P50GT50E -2499 лв. - без да доплащам,защото най-много се доближава до моята и е G серия. Към нея няма подарък очила !!! Продължавам гаранцията на старата плазма,което значи още 3 год. Вариант №2: Купувам PANASONIC TX-P50VT50E - 3299 лв.,като плащам за него само 1500 лв./ върнатата плазма я оценят на 1800 лв.- на тази стойност,последно са продавали модела,а аз го купих на 01.2011 г. за 2000 лв./ Към нея вървят и 2 бр. очила подарък !!! Ясна ми е тази серия какво представлява в общи линии,но се чудя дали да не сменя марката PANASONIC защото през последните 7-8 години сменям вече 3 плазми от този модел с един и същи дефект - вертикални линии на панела !?!? Мисля за LED .... Вариант №3: Купувам SONY-KDL-55HX850 -3799 лв. Плащам за него 2000 лв. Тук вече сменям технологията към LCD ! В момента е на промоция в ТП и върви с 22 бр. Blu-ray филма за Джеймс Бонд + 2 чифта очила. Мисълта ми е,че ако взема пак плазма....200 часа разработка,заливки,калибровка и т.н.Не че досега съм ги правил. С LED така ли е ??? Другото нещо е,че минавам вече на 55" инча ! Хола ми го позволява,защото е дълъг 6.30 м.и аз гледам TV реално от 5 м.и то фронтално!!! В помещението влиза много светлина,защото е южно,а телевизора е точно отсреща. Това е плюс за LCD-то,защото работи по-добре в такава среда,но ще загубя дълбокото черно,каквото дава плазмата и по реалистичните цветове!?!? Със цифров приемник съм на Близу. Ще го ползваме за телевизия денем/нощем - 50/50,филми и децата ще играят PS3 игри на него. Помагайте,че утре отивам в ТП и трябва да съм наясно с избора си !!! Предварително благодаря !
    Този пост е редактиран от МИК66; 21-11-12 в 20:33.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от pop0ff Виж публикацията
    Здравейте,

Благодаря за насоките!

Но имам още няколко въпроса свързани с теста на телевизор
    с клипове записани на USB флашка или твърд диск.

Как трябва да бъде форматирано устройството и с какъв размер
    трябва да бъде за да се чете от повечето телевизори?

Какъв трябва да бъде формата на SD, HD и евентуално 3D клиповете
    за да се play-ват от вградените player-и?

Има ли някой от вас готова подборка за такава флашка с SD И HD (футболни) клипове
    и различни тестове за цветове, контраст и изгорели пиксели?
    Тези, които намирам са готови DVD и Blu Ray дискове, който не мисля, че ще
    се play-ват от вградените player-и.

И последно - дали така реално може да бъде тестван SD uspcaling-a или е нужно да се
    пусне реален SD канал?
    Тъй като ще се гледа цифрова кабелна ТВ с CAM през DVB-C тунера.
    Тестови заливки и клипове
    https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...tml#post594731

Формати
    https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BD%D0%B0.html

SD upscaling
    How to upscale from SD to HD? at DVinfo.net

Цитат Първоначално публикувано от vagabond Виж публикацията
    hristoslav2
    Благодаря за бързия отговор. Телевизорите които си предложил да тествам са плазми. Това значи ли че от LCD не мога да очаквам повече и че на SD сигнал ще е така или това не важи за по-горните серии?(всъщност така и не пробвах Philips-a на който бях се спрял).
    От LCD можа да очакваш повече, само във високият клас телевизори - Филипс 9-та серия, Самсунг 8-ма, Сони 9-та серия.....

Цитат Първоначално публикувано от bate_nasko Виж публикацията
    Май пуснах запитването си в грешната тема (3Д), затова да попитам съвет и тук. Моля по-запознатите да подредят следните модели по лично предпочитание. Двоумя се много сериозно между: 1. Philips 46PFL5507 , 2. Samsung UE46ES6100 и 3. LG 47LM669S.

Става върпос за гледане предимно на обикновена цифрова телевизия, много спорт и тук-там някой филм от 2.5-3 метра. И последен върпос: Ако взема Филипс 46", да съжалявам ли много за следната оферта в момента от Техномаркет с камера, саундбар и очила? LG 47LM669S :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

Благодаря за отговорите предварително...
    1. Samsung UE46ES6100
    2. LG 47LM669S и Philips 46PFL5507
    Последните два съм ги поставил наравно, заради 1-ният инч в повече/размера/ и подаръците към LG-то

Цитат Първоначално публикувано от МИК66 Виж публикацията
    Здравейте на всички !!! Първо искам да благодаря на всички специалисти за отделеното време и усилие да помагат със съвети на такива като мен,нуждаещи се от помощ !

Въпроса ми е към hristoslav2 и към всички,които желаят да помагат.Днес получих протокол от сервиза за смяна на старата ми гаранционна плазма PANASONIC TX-P50G20E /5 год.гаранция/ с нов TV продукт ,поради невъзможност за отремонтиране! Вариантите,които си избирам са 3 и искам съвет от вас. Вариант №1: Заменят ми я с модел PANASONIC TX-P50GT50E -2499 лв. - без да доплащам,защото най-много се доближава до моята и е G серия. Към нея няма подарък очила !!! Продължавам гаранцията на старата плазма,което значи още 3 год. Вариант №2: Купувам PANASONIC TX-P50VT50E - 3299 лв.,като плащам за него само 1500 лв./ върнатата плазма я оценят на 1800 лв.- на тази стойност,последно са продавали модела,а аз го купих на 01.2011 г. за 2000 лв./ Към нея вървят и 2 бр. очила подарък !!! Ясна ми е тази серия какво представлява в общи линии,но се чудя дали да не сменя марката PANASONIC защото през последните 7-8 години сменям вече 3 плазми от този модел с един и същи дефект - вертикални линии на панела !?!? Мисля за LED .... Вариант №3: Купувам SONY-KDL-55HX850 -3799 лв. Плащам за него 2000 лв. Тук вече сменям технологията към LCD ! В момента е на промоция в ТП и върви с 22 бр. Blu-ray филма за Джеймс Бонд + 2 чифта очила. Мисълта ми е,че ако взема пак плазма....200 часа разработка,заливки,калибровка и т.н.Не че досега съм ги правил. С LED така ли е ??? Другото нещо е,че минавам вече на 55" инча !

[IMG]file:///C:\Users\AutoWM\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image003.gif[/IMG]

Хола ми го позволява,защото е дълъг 6.30 м.и аз гледам TV реално от 5 м.и то фронтално!!! В помещението влиза много светлина,защото е южно,а телевизора е точно отсреща. Това е плюс за LCD-то,защото работи по-добре в такава среда,но ще загубя дълбокото черно,каквото дава плазмата и по реалистичните цветове!?!? Със цифров приемник съм на Близу. Ще го ползваме за телевизия денем/нощем - 50/50,филми и децата ще играят PS3 игри на него. Помагайте,че утре отивам в ТП и трябва да съм наясно с избора си !!! Предварително благодаря !
    1. PANASONIC TX-P50VT50E + 2 режима THX за светла и тъмна стая
    2. SONY-KDL-55HX850 + за светла стая
    не знам дали ще ти хареса LCD-то след като до сега си бил със плазма....
    LCD-то няма нужда от разработка, а от калибриране.
    Махни приемника на Близу и си вземи модул и карта
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%B8%D1%8F.html

По въпроса с гаранцията - попитай на място, но според мен ако взимаш нов неразпечатан, би трябвало да получиш 2 години гаранция.
    В случай че правиш подмяна с GT50E поразпитай застрахователя дали ще ти признаят/прехвърлят оставащата гаранция на старият към него. Все пак, на полицата е записан модела и серийният номер на старият ти телевизор..
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-11-12 в 19:42.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

Благодаря момчета за бързите отговори ! Притеснението ми е,че с Панасониците ми до сега,все съм имал проблеми с изгорели пиксели.Като питах в ТМ и ТП и в двете вериги са имали рекламации за моделите GT50 и VT50 на Panasonic за същия дефект като моя !!! Толкова ли е зле картината при LED спрямо плазмата. hristoslav2
    Обадих се в Близу и от там казаха че цифровия тунер на Сонито DVB-C е съвместим с КА модула им.Срещу 19 лв.еднократно ми го поставят на мястото на приемника.Това е максимума за добро качество на картината.Не знам момчета,но вие ме объркахте още повече в избора ми....

7. Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

1. Samsung UE46ES6100
    2. LG 47LM669S и Philips 46PFL5507
    Последните два съм ги поставил наравно, заради 1-ният инч в повече/размера/ и подаръците към LG-то
    Благодаря за отговора. Ще си позволя да задам и още един върпос. Мнение за Panasonic TX-L47ET5E по принцип и спрямо гореспоменатите къде се вписва? http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L47ET5E

Благодаря сърдечно за съдействието! Нещо много съм се амбицирал да направя възможно най-добър избор така че да не съжалявам после

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Благодаря за отговора. Ще си позволя да задам и още един върпос. Мнение за Panasonic TX-L47ET5E по принцип и спрямо гореспоменатите къде се вписва? http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L47ET5E
    С различен тип матрица са. Самсунгът и Филипса са с VA, а Панасоник и ЛГ- IPS. Накратко VA- висок контраст, IPS- слаб контаст, по-реални светли цветове. За ъгълът на виждане може да се поспори, в зависимост от това, каква картина гледаш-с повече тъмни или светли сцени:rolleyes: Също като че ли, VА имат малко предимство при бързи сцени.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2001

Здравейте.
    Помощ при избора на 40 инчов ТВ. Бюджет 1000 лв. + или - малко.
    Ще е за гледане на Булсат ХД + доста филми и сериали от торентс.
    3Д не е важно, ДЛНА ще е добре да присъства, както и задължителен УСБ плеар.

Моля ви препоръчайте нещо.
    Засега избора е към SAMSUNG UE-40EH5300
    SAMSUNG UE-40EH5300 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

Опция с много, ама много напъване.
    SAMSUNG UE-40ES6100 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    SONY KDL-40EX650BAE2 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

Благодаря предварително.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Този пост е редактиран от pilot; 22-11-12 в 12:57.

12. Тук е от
    May 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от МИК66 Виж публикацията
    Благодаря момчета за бързите отговори ! Притеснението ми е,че с Панасониците ми до сега,все съм имал проблеми с изгорели пиксели.Като питах в ТМ и ТП и в двете вериги са имали рекламации за моделите GT50 и VT50 на Panasonic за същия дефект като моя !!! Толкова ли е зле картината при LED спрямо плазмата. hristoslav2
    Обадих се в Близу и от там казаха че цифровия тунер на Сонито DVB-C е съвместим с КА модула им.Срещу 19 лв.еднократно ми го поставят на мястото на приемника.Това е максимума за добро качество на картината.Не знам момчета,но вие ме объркахте още повече в избора ми....
    Честно казано най-добрият вариант според мен е замяна за GT разликата с VT е минимална като качество на картината ,не забравяй че и при двата модела имаш THX режим което на практика представлява заводска калибровка на телевизора която според фирмите правещи ревюта е изключително вярна и точна.Но все пак стои въпроса с спецификата на помещението ти възможное е и да не съвсем добра за теб .Колкото до Сонито за тези пари май е най доброто при ЛСД че и сред по-скъпите
    пък и 5 инча отгоре спрямо Панасоника ,пред тежък избор си се изправил и аз също се колебаех между тях основно ,накрая взех Панасоник 50ST50 и не съжалявам ни най-малко дори спестих бая пари.

13. Тук е от
    May 2009

Ще ви помоля за помощ при избора ми на нов телевизор.

Тъй като търся, на първо, на второ и на трето място качествена картина, се бях спрял на плазмите на Panasonic.
    Колебаех се между моделите:
    PANASONIC TX-P50ST50E - по-ниска цена
    PANASONIC TX-P50GT50E - наличие на THX

Телевизора ще се ползва в 95.00 % от времето за гледане на филми и сериали възпроизвеждани от компютър през HDMI изход.
    Останалото ще е кабелната на blizoo.

Сериалите, макар и възпроизвеждани от компютър ще имат някакво лого, тъй като все пак са записвани от разни телевизии.
    Което ще доведе до проблема с прогарянията при плазмените телевизори. /ще се гледа повече от 2 часа, а от форума разбрах, че това е максимума за статични изображения/.

Та ето и въпроса ми:
    С кой модел модел /с не-плазмена технология/ да заменя предходния си избор, за да имам
    1. Качествена картина.
    2. Диагонал равен или по-голям от 46".
    3. Цена до 2500 лв.
    4. Предпочитам да няма отблясъци, но бих се примерил с този недостатък.
    ????
    Неща като - интернет, Skype, всякакви смарт функции не ме интересуват, нито качеството на звука, нито плеър, нито 3D-то.

Предварително благодаря за направените предложения.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря сърдечно за съдействието! Нещо много съм се амбицирал да направя възможно най-добър избор така че да не съжалявам после
    Във втората група - с малък превес пред LG-то.

Цитат Първоначално публикувано от userworx Виж публикацията
    Здравейте.
    Помощ при избора на 40 инчов ТВ. Бюджет 1000 лв. + или - малко.
    Ще е за гледане на Булсат ХД + доста филми и сериали от торентс.
    3Д не е важно, ДЛНА ще е добре да присъства, както и задължителен УСБ плеар.

Моля ви препоръчайте нещо.
    Засега избора е към SAMSUNG UE-40EH5300
    SAMSUNG UE-40EH5300 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

Опция с много, ама много напъване.
    SAMSUNG UE-40ES6100 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    SONY KDL-40EX650BAE2 :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

Благодаря предварително.
    Ако държиш на дизайна...вместо 6100 вземи
    http://www.technomarket.bg/products/...ng-ue-40es5500

16. Тук е от
    Nov 2012

Здравейте, бях пуснала самостоятелна тема, но не получих много отговори, така че пиша и тук.
    Търся ТВ минимум 46 инча - ще се гледа от около 3.5м., ще бъде включен почти през целия ден. Най-важното изискване е качеството на картината и да има тунер за цифрова телевизия. Не държа на 3D, защото от това, което съм виждала не си заслужава. Хубаво ще бъде USB-то да плейва всичко, но не е фатално защото имам DVD с флашка.

17. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Погледнах темата и мисля, че си получил достатъчно отговори и като количество, и като качество.

Не смятам, че тук ще получиш по-различни съвети.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

Ето какво се случи вчера.Отивам в ТП да купувам TV,като още не съм наясно какво ще взимам и ми сервират,че от еди кое си представителство на Panasonic им казали,че моята плазма най-много се доближавала до модел Panasonic ST50 и можели да го заменят с него без доплащане !?! В момента цената му е 1800лв. Чакай сега нали моя беше от серия G и трябваше от същата серия/клас плазми да я заменим.....мън-мън,това е положението! Добре тогава какво правим??? Управителя,приятелче-комшия казва така: Сторнираме касовия бон от стария телевизор на стойност 2000 лв.и си купуваш каквото искаш.Добре,това олеснява нещата до някъде за избора ми...Panasonic GT50 -2500 лв. без 3D очила! Panasonic VT50 -3300 лв. с 3D очила! Накрая решавам:я ходете извадете един кашон LED SONY KDL-55HX850 с всичките му там подаръци /22 филма + 2 бр.3D очила/ и да приключваме! Понеже е на промоция от 4000 лв. на 3800 лв.успях да сваля само още 100 лв.и така новата ми придобивка излезе 3700 лв.с 2 год.гаранция. Да ми е честито !!!Със спестените 100 лв.купувам безжичен рутер LINKSYS E900- 81 лв. и нещата приключват.Сега за самия телевизор: Вадят го от склада и го пробваме с външен диск за изгорели пиксели с различни цветови фонове.Представи се добре,няма проблем /за сега/! Първите ми впечатления: много тънка рамка и цяло стъкло,без ръбове - добър дизайн! Дистанционното - много дървено,няма промяна от последните 15 год. Слаб медиаплейър,спрямо Панасоника.Стойката му е с вградени колони - музикална,което си е добра идея. Ел.консумация 120-150 W,за 55" инча си е добро постижение. За самата картина още нищо не мога да кажа,защото в магазина,сигнала им не е много силен. В къщи не съм го вадил от кашона,защото го хвърлихме в коридора и беж да го поливаме,че аман от дефекти... Тази вечер ще го закачам на стената и ще го пробвам на цифровия приемник на Близу,а утре ще ги викам да ми сменят приемника с КА модул. Ще видя дали има разлика в качеството и пак ще пиша. За подаръците: Много добре оформени 2 бр.класьора - колекция с 22 броя филми на Джеймс Бонд от 1964-2012 г. Голямо гледане ще пада през зимните нощи...Другото- 2 бр.3D очила. Много фини и олекотени за сравнение с другите модели. Явно са правени за тази промоция,и са добри на външен вид.С литиеви батерии и се зареждат от TV посредствум USB. Така,сега вие помагайте! Да разчитам,че тези MotionFlow XR 800Hz ще вършат някаква работа,а и Dynamic Edge LED подсветка с локално затъмняване,няма да ме разочарова !?!? От английски или щатски сайт,не знам точно,преведох и копирах калибрирани настройки за същия модел и размер LСD. Това правилно ли е да настроя моя по тях или ще ме посъветвате нещо друго?Обещавам да не гледам на Динамичен режим вече!!! За HD качество съм сигурен,че ще извади,но ми е интересно на SD какво ще покаже. За 3D-то мисля да ползвам PS3 като плейар.Част от игрите на децата са 3D,но мисля да прескоча днес до магазина и да купя един 3D документ.филм за морската флора и фауна,че да се накефим на макс..Струва 40 лв.,но по нататък,като се отракаме ще сваляме от Замунда. Ако нещо ще трябва да правя,казвайте,ще съм ви благодарен от сърце!!! За това да почерпя съседката ...знам,че е и хубавица на всичко отгоре...!
    Този пост е редактиран от МИК66; 23-11-12 в 14:06.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 54 от 76 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе