Предлагам ти да припалиш колата и да отскочиш до Германия. Ще комбинираш полезното с приятното.Първоначално публикувано от Nick_BG
Предлагам ти да припалиш колата и да отскочиш до Германия. Ще комбинираш полезното с приятното.Първоначално публикувано от Nick_BG
Не само в Солун. В цяла Европа, цените на телевизори, които съм виждал - предимно във FNAC /по други магазини за техника май не съм ходил/ са определено по-високи от тези в България.Първоначално публикувано от lazarus18
Да не говорим за бяла техника - там даже в онлайн магазините из Европа е по-скъпо, отколкото при нас.
http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/4657...televisio.html -
£ 569 - 1280 лв
http://www.pixmania.sk/sk/sk/4657943...Byb21vPW91aQ== - 699 евро
А в САЩ може да се купи и за $ 738 - 1033 лв -
http://www.zdnet.com/reviews/product...ex500/33949643
http://reviews.cnet.com/flat-panel-t...-33949643.html
Дори във Франция където почти всичко е по-скъпо (от останалите европейски държави като Германия, Италия и др.) го има за 700 евро -
http://www.izideal.fr/p6209495/compa...ny-kdl40ex500/
А от днес това Сони е на цена 1700 лв в Технополис
- http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...2152&scenario=
Както казах имам познати във Франция и почти всичко си го купуват през интернет защото го има по-евтино там, лошото е че в България няма такова нещо и разликите в онлайн магазините са минимални (а в някои от тях дори са по-високи цените), просто няма смисъл за 50 лв по-евтино да си поръчвам тук през интернет.
Специално за теб си направих труда да се регна в pixmania. Към цената си сложи 22 или 40 паунда за доставка.
Освен това потърси да видиш колко са доволни хората от точно тоя онлайн търговец.
Защо гледаш най-високата цена в БГ и най-ниската там? В ТМ е 1519 лв.
Факт е, че онлайн търговията на подобни стоки у нас тепърва прохожда, а там е ежедневие. Тука хората предпочитат да наемат бус, да отидат до близкия град до магазина, да се изгърбят да натоварят някаква пералня, вместо да кликнат в сайта 3 пъти, да платят с карта и да си получат стоката на прага.
Пак са му много тези пари- поне за мен. Мисля да чакам за нови промоции, засега нищо не ме удовлетворява, само тази Тошиба 40XV733G e добре за 1200 лв (но пък има други недостатъци), все пак е 100 hz и с S-PVA панел на Самсунг - http://www.yslcd.com.tw/docs/product/LTA400HF11.pdf . И Сони слага S-PVA матрици в телевизорите си, но с тези надути цени.....
А най-трудно се оказа човек да намери телевизор Самсунг който да е с панел на Самсунг, повечето са натъпкани със всякакви китайски панели с по-ниско качество, а ги продават и тях на някакви нереално високи цени.
А шумно рекламираните LED телевизори се оказа че повечето са със EDGE LED - която според мен не оправдава високите им цени, вместо по-добрия - DIRECT LED .
А ти си намерил кога да пазариш техникаТочно на коледните увеличения. Изчакай да дойдат празниците да ги "намалят" пак и ще са си на нормалната цена. Аз като го вземах TV-то беше 2200 сега е 2500, очилата преди бяха по 120лв. сега са по 200лв.
![]()
По Коледа ще са останали почти само мострите и върнати , какво като ги намалят цените , mercie beaucoup !
Това за мострите е глупост изказана от човек който може би работи за някои от грабителските вериги - Техномаркет и Технополис които продават по-скъпо и от Франция - в която всичко е по-скъпо от Германия и Италия!
Видях че има телевизори на Самсунг от миналата и дори от по-миналата година и пак са с някакви безобразно високи цени- не знам мостри ли са какви са, но с тези цени...
Днес гледах новите промоции на Техномаркет- намалили са Sony EX508 със 100 лв - голяма промоция няма що, има и някои други телевизори които са намалени - главно от тези които не заслужават внимание...
Онзи ден пак сравнявах цените в повечето големи европейски държави - особено на Самсунг ( 40C650 е на някаква безобразна цена от 1750 лв в България, а дори не е с матрица на Самсунг...) -навсякъде са по-ниски от надутите цени в България, на Сони също са по-високи цените тук, абе няма телевизор който да не е по-скъп в България! А доходите са доста по-ниски от тези в Англия, Германия и Франция.... Sony KDL40EX500 в Европа дори го водят за бюджетен модел (от по-евтините) ,но тук изобщо не е така.
Докато не се появи истинска конкуренция в България - търгашите от Техномаркет, Технополис ще продължават с надутите цени и пладнешкия обир!![]()
В големите европейски държави ги има и на по-високи цени телевизорите, но ги има на много места и на много по-евтини цени (както например Sony KDL40EX500 се оказа че го има в Англия за 1280 лв а тук е 1600, дори 1700 на някои места), а в България няма изобщо такова нещо - тук всичко е по-скъпо и от Англия, Германия, Франция!
Ти... не си особено схвалтлив май? Между другото - на колко години си? Под или над 14?
Откакто си се регистрирал лееш като латерна едно и също, без да се опиташ да вденеш какво пишат събеседниците ти. Определено имам чувството, че скоро ще излезеш в дъълга почивка.
Определения като "грабителски вериги" и "търгаши", още повече неподплатени с какъвто и да е смислен довод нарушават добрия тон и ще доведат до изгонването ти...
Към момента получаваш много строга забележка заради неуважението към участника nkd и повярвай ми - ще е единствената забележка без наказание! Иначе има нещо вярно в приказките ти и то е, че в тази тема наистина се говорят глупости...
Научи се да чуваш и уважаваш събеседника.
Какво като ме изгониш? Явно си се взел много насериозно - изобщо не се натискам за форума ви, но не прави добро впечатление това че защитавате така търгашите от някои магазини и вериги в България...
Не знам за какво се натискаш, но при регистрацията си приел правилата на форума, които изключват безпочвени и обидни определения както за странични, неучастващи в темата субекти, като цитираните от теб магазини, така и в много по-силна степен на събеседниците ти.
И... предполагам си наясно, че както ти не се натискаш за форума, така и той не се натиска за теб.
Това е форум за споделяне и взаимопомощ, в който спазването на добрия тон е задължение. Хейтъри не са необходими. Безумното твърдение, че някой защитава определени вериги магазини няма какво да го коментирам, но не е лошо да помислиш, че нужда от подобна защита има само при наличието на някаква конкуренция - ти просто ругаеш всички магазини
3 дни почивка за обиди към съфорумци и администратор. Ще се радвам да ги използваш пълноценно за осмисляне на гледната ти точка и след три дни да видим един значително по-умерен и полезен участник в твое лице.
Може ли за 15 поста 10 да са колко било скъпо в България?
Нали сме Общ пазар. Вади кредитната карта и поръчвай от където душа ти иска. Много чужди търговци доставят до България.
Интересно защо не го правиш.
За остарелите и залежали модели по магазините си прав. За тях вината носят продуктовите мениджъри и търговският директор на съответната верига хипермаркети. Не може модел отпреди 3 години да продължаваш ,да го продаваш на същата цена на която се е появил. Това говори за липсата на разум и елементарно икономическо образование.Първоначално публикувано от Nick_BG
По този начин се блокират финансови средства ,което води до загуби.
Нормално е след всяка изстекла година ,цената на продукта да пада с 20%/според продукта/. Тоест моделите отпреди 3 години вече трябваше да са с цена 50% от първоначалната /да не казвам 45%/.
Ще ти дам пример-преди 3 години мислех да си взема този DVD плейър
PIONEER DV-600AV-S /тогава и сега е на цена 325лв/
http://www.technomarket.bg/products/...eer-dv-600av-s
Вчера като се разхождах ,случайно го погледнах и цената си беше същата-никаква промяна за 3 години...
Това се повтаря със телевизорите ,ресивърите ,усилвателите, климатиците.....
Това че мениджърите са ги закупили на висока цена не означава че трябва да я подържат и да ги държат за красота по магазините-по тозин начин ,блокират милиони левове в стока/която не се продава/. По добре е да ги продадат на покупна цена или даже да свали малко под нея/тоест да преглътнат минимални загуби/ но да се изчистят от тях и да купят нещо ново.
Отвориха Техномаркет OUTLET ,но цените там са си същите - просто имитация ....
И още нещо преди пак да обвиниш търговските вериги. Преди тях има двама по веригата.
1. Официалният представител на марката /подчинени на централата в Европа/
- те определят кои модели ще се продават тук
- занимават се с рекламата
2. Вносителите
- те са подчинени в известна степен на представителите /съобразяват се с нарежданията им/
Често дадена марка има два ,даже трима вносители. Ако приемем ,че тримата внасят по 1000 бройки от модел /общо 3000/ то всеки от тях ще получи примерно по 4% отстъпка ,но ако вносителят е само един и поръча сам по 3000 бройки от модел ще получи по-голяма отстъпка - 8%. От там и доставната цена до хипермаркета ще бъде по-малка и съответно след слагане на тяхната надценка-определена от мениджъра им - продажната цена ще падне.
Отделно е че търговците на дребно слагат големи надценки /30%-40%-50%/- нормално е 10-15%
Друг е въпросът ,че нашият пазар е малък и от централите на производителите не му обръщат внимание - ние сме девета дупка на кавала....Тук ги няма големите промоции ,каквито има на запад в големите държави. Все пак там продават 8-10 пъти повече бройки....и лесно се избиват разходите по реклама.
В ТМ има модели отпреди 2-3 (да не кажа и повече) години, които са по-скъпи от тазгодишни модели, пускани на промоция.![]()