Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 29

Относно цените на LCD телевизорите в България

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    100
    #1

    Относно цените на LCD телевизорите в България

    За 1100 според мен са добри тези - SONY KDL-40V5500 (с BRAVIA ENGINE 3) - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052546 - Гледах ги и тошибата дава по-добра картина според мен.

    и този Самсунг например който е 100 hz,но го има в техномаркет бургас само според това което пише - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052451

    Не знам за 1100, но за 1200 лв аз под 37 инча не мисля да вземам - 32" са малко. От 37-42" съм решил, ще чакам да излязат нови промоции, освен това цените на почти всички LCD-та които гледах в техномаркет и технополис са по-високи ( и то не малко) от цените на същите тези телевизори в повечето магазини в останалите европейски държави (с изключение може би само на Франция - там почти всичко е скъпо). Но наистина много неприятно впечатление ми направи че телевизори които в Англия и Европа са по 1200 лв средно, тук се продават по 1600 лв и то на промоция! За мен българските търговци и вносители на тези телевизори са абсолютни кожодери!

    (пускам го като нова тема понеже е заключена темата за избор на LCD)

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #2

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    Темата си е наред - не е заключена !
    https://forum.setcombg.com/index.php...45780.html#new

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    100
    #3

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    Точно 2 пъти се опитах да пусна това мнение в темата за избор на LCD , но все ми даваше че не мога да пускам 2-ро съобщение от едно и също IP не знам си колко секунди след предното си мнение - което е отпреди 6 дена! ( дори си смених IP-то, но пак ми изписваше същото съобщение!)

    И мисля че е добре да има такава тема за цените - за да видят хората за какво надуване на цените става въпрос в България! Както казах - гледах много модели и на 99% от тях цените им в Англия и Европа са доста по-ниски от цените в България, да не говорим че заплатите и доходите в България са в пъти по-ниски от заплатите в тези страни!

    Освен това едно от момчетата в техномаркет (не знам консултанти ли се водят) ми сподели тихичко че хората рядко купуват телевизори - и то купуват главно тези които са по-евтини и на промоция! ( От средноголям град в провинцията съм)

    Показах линкове с цените на много LCD-телевизори в големи европейски държави на един приятел и той също се възмути като видя колко по-скъпи са същите телевизори в България!


  5. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2,044
    #4

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    Това за цените сме го обсъждали многократно. Не трябва да се бъркат цени на интернет он-лайн магазини с тези, които реално излагат стоката. Примери могат да се дават много , но определено ниските цени са в интернет пазаруването , където има доста подводни камъни като въпроса за гаранцията, шипинг/ транспорт/, който се заплаща допълнително и прочее. Положението в нормалните магазини на запад с цените е друго. У нас практиката показва, че повечето масови модели минават през промоция и не виждам какво лошо има да се издебне този момент за покупката.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    100
    #5

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    А къде са българските онлайн магазини с ниските цени? Няма такива!!!
    И ми е ясно че тука има хора които явно работят за нашенските търговци, които за мен са абсолютни обирджии! Как така не видях един телевизор който в България да е на същата цена като в повечето страни в Европа? Има дори фрапантни разлики от по няколкостотин лева в цената на един и същ телевизор в страни като Германия и Англия и надутата му цена в България!

    Имам познати в западна Европа - и много от нещата си ги купуват през интернет - включително техниката (телевизори ,лаптопи), защото им излиза много по-евтино и досега не са имали никакви проблеми нито с доставката, нито с гаранцията или пък с качеството на продуктите. Но каква ми е ползата да купувам телевизор онлайн в България след като цената му в повечето случаи е или същата като тази в големите магазини, или дори е по-висока! Редки са случаите в които има някакво минимално, направо смешно намаление заради което не си заслужава да купувам през интернет.

  7. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2,044
    #6

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    Повечето марки са внасят директно от представителсвата за България , Самсунг, LG Панасоник ,Сони, значи това са цените определени от производителя за БГ поради факта ,че сме малък пазар и с малък стокооборот. Те ни цакат не само с цените , почти не се внасят топ моделите и големите размери. Внесеното и в средния клас едвам стига за мостри с малки изключения.Грешки във фърмуера, тунерите ,липса на кирилица в плеърите на редица модели . Не можем да се сравнявяме дори с Гърция за Германия и Англия няма какво да говорим ...

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    100
    #7

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    Не мисля че производителите са виновни - тези огромни надценки цени ги слагат нашенските търговци. Няма как да повярвам че заводите в Чехия, Полша, Словакия и Унгария (май и там имаше някакъв завод) - на марки като Панасоник, Тошиба, ЛГ , Самсунг, Сони и др. определят високи цени за България, а за страни като Англия, Германия, а и повечето страни в ЕС цените са доста по-ниски.

  10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    2,044
    #8

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    Размера на продажбите определя и цената, това е принцип в търговията не само на телевизори , ние сме на светлинни години от продажбите в Германия и Англия. Това че са ни ниски доходите изобщо не ги интересува ,това е положението . Заводите няма значение къде са , мениджърите в компанията -майка определят ценовата политика.

  11. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #9

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в Българ

    Цените се определят от вносителите в повечето случаи Топвидео и Видеолукс- Изключвам марки като Сони и Филипс понеже тях ги внасят други , но и техните цени не са по различни.Завода продава на една цена за всички пазари като има и отсъпка за количество.Това че тук всичко е по-скъпо си зависи от нашите търговци.А това с представителствата на марките все си мисля че тяхната роля е да са съпорт и да рекламират продуктите им.Отговарят за рекламни материали,промоци,обучения и презентации на персонала на партньорите им.Получавал съм и фърмуер за продуктите им от тях.Но цени не могат да диктуват понеже вносители са други фирми.Те дори не знаят кога се очаква да се появи дадфен модел на пазара тук с точност.За цените на турските лсд-та пък въобще няма да коментирам.

  12. Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    531
    #10

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    В Англия се намира Samsung UE46C7000 за 1200 лири , тук е 3899лв това е над 1000 разлика.

  13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #11

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    Реално в България липсва конкуренция. От там идват по-високите цени. Ако имаше истински конкурентни търговци щеше да е друго. Все пак не може да искаме цени като в Англия или Германия по простата причина, че обемите тук са други. Там средно провинциално градче продава колкото цяла България. Така може да си позволиш да продаваш по-евтино и да реализираш печалба от оборота. Отделно, тука цените се застояват по-дълго високи. По-големите диагонали и по-скъпи модели висят с месеци по магазините и се продават единични бройки. През това време в големите пазари са ги разпродали и заредили наново на по-ниски цени.
    Въпреки това, смятам, че последните 1-2 години има почти изравняване на цените тук и там. Преди разликите бяха по-големи. Сега на масовите модели са на близки цени.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    203
    #12

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    Така е колко е тя България, имаме жители по-малко от Лондон Трябва да се радваме, че изобщо има модели на големите производители, иначе щяхме да си кютаме всички на Neo. И цените не са чак толкова фрапантни за новите модели иначе за старите е ясно, че тук цените им не падат докато на запад гледат да ги разкарат като застояла стока. Аз като си вземах моя TV тук беше на цена от 2200лв. в Англия беше 800-900 лири.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    100
    #13

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    Ясно ми е защо тук има хора които така защитават нашенските търговци, но повтарям че неоправдано високите цени на телевизорите в България не се дължат нито на стокооборота, нито на цените които определя завода производител! Това са надценки които си ги слагат българските вносители и търговци! Защо например цените на повечето нови автомобили за българския пазар са по-ниски отколкото в много страни от западна Европа? Сигурно имат големи продажби в България? :-)

    Как да не се възмути човек след като модели като например Sony KDL-40EX500 тук го продават на промоция за 1600 лв, а когато му проверих цените в останалите страни от ЕС цената му беше средно около 1200 лв (че и по-евтино го има).

    На колкото и телевизори да сравнявах цените - всички бяха по-скъпи в България, и както отбеляза ste1 в коментара си - в България има надценки дори от порядъка на над 1000 лв за някои телевизори, а доходите на хората са в пъти по-ниски от тези в Англия, Германия и други страни в западна Европа.



  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #14

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    От другата година продажните цени на корейските стоки ще трябва да паднат със 7%. Оня ден беше подписано споразумение между ЕС и Корея за отпадане на митата при внос в ЕС.

  18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #15

    Re:Относно цените на LCD телевизорите в България

    Nick_BG, занимавал ли си се с някаква търговия и внос на стоки?
    Много ясно, че обемите на продажби влияят на надценките и дори върху покупната цена на продукта от производителя.
    При колите е различно защото почти винаги производителя дава преференциални цена за развиващи се пазари и отделно нивата на оборудване тук и в Европа са различни.
    Отделно едно е да седиш у вас и да цъкаш онлайн магазините, които са едно офисче с 2-ма човека и нищо на склад и е доволно на 2-3% надценка, а друго е да издържаш магазинна мрежа със стотици работници, складове и предварително наляти милиони в стока в тях.
    Само ще ти кажа, че цените в магазините /стационарни/ в Европа не са толкова по-ниски. За пример ще ти дам Солун, където поне половината телевизора са даже по-скъпи от България.
    Колкото до доходите, какво му пука на бай ти Насакото Мияката, че някой на гъза на географията изкарвал 200$ на месец пък му текат лигите по новата техника. И аз искам да си купя яхта примерно, пък тука цените са с 30-40% над тези в Щатите. Ама не искам производителя и търговеца да работят на загуба заради мен.
    Ето ти пресен пример с един модел.
    Sony 40EX500 в Германия струва около 680-700 евро. Плюс това имаш към 25-30 евро доставка. Това ти идва към 1400-1450 лв. Тук с отстъпката за онлайн поръчка ти е 1520 лв. Къде точно е огромната далавера?
    Така е, има модели с много неактуални цени, които отдавна са свалени в чужбина, а тука ги държат високи. Никой обаче не те задължава да ги купуваш. Намерил си го с 1000 лв. по-евтин в Естония - поръчвай, купувай и получаваш.
    После като почне да ти прави проблеми го хвърляш и купуваш нов.
    И аз съм потребител като теб и искам ниски цени, но се и занимавам с някакъв бизнес и им влизам в положението.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Кой от телевизорите да избера?
    От kiril30 във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 07-05-14, 23:03
  2. Промоциите на телевизорите.
    От Blue_Hulk във форум Телевизори
    Отговори: 43
    Последно: 16-04-14, 21:59
  3. Относно 3д телевизорите
    От rangel във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 17-11-11, 14:32
  4. Отговори: 36
    Последно: 08-11-06, 15:36
  5. Отговори: 0
    Последно: 28-09-05, 19:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе