Вижте резултатите от анкетата: Коя 3D технология избирате за себе си?

Гласували
696. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С активни очила

265 38.07%
  • С пасивни очила

245 35.20%
  • Не харесвам 3D

48 6.90%
  • Чакам 3D без очила

138 19.83%
Страница 10 от 156 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 2328
Like Tree98Одобрявам

Мнения и Избор на 3D телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2011

Re:Помощ за избор на 3D телевизор / ръководство на първа страница

Малко информация за ваше сведение. Оказа се, че с пасивно 3D могат да се гледат и 3D блу-рей филми, предназначени само за активно 3D. Т.е. пасивното 3D e доста по-универсално - с него можеш да гледаш директно излъчвани програми (догодина олимпиадата в Лондон ще я излъчват в SBS 3D), можеш да гледаш SBS филми, а можеш да гледаш и 3D съдържание, което не е SBS (или това, което е предназначено за гледане с активни очила). С активните очила обаче не можеш да гледаш SBS 3D съдържание, което е един огромен минус за мен, защото ограничава това, което може да се гледа само и единствено до 3D блу-рейс.
    Как става хватката с активното 3D на пасивен 3D телевизор?
    1. Трябва ви пасивен 3D телевизор, компютър и читава видео карта. Не знам дали номерът ще стане с друг вид блу-рей плеър. Под "читава" видеокарта разбирайте такава от сериите 5ххх и 6ххх на Ati, за тези на nVidia не знам изискванията, понеже аз съм с Radeon.
    2. Трябва ви специална програмка - ако сте с Ati това е Ati Catalyst, ъпдейтван до по-нова версия (11.8 в момента още е бета, така че към септември 2011 актуалната версия е 11.7). За nVidia мисля че програмата е 3DTV Play Activation Utility.
    3. Трябва ви HDMI 1.4
    4. Трябва ви Total Media Theatre 5 или Cyberlink Powerdvd 10. Аз ползвам първата така че давам настройките на нея. Първо зареждате програмата, но без да пускате диск. Горе вдясно са настройките. Имате едно падащо меню, с което превключвате 2D или 3D (на менюто пише 2D или 3D, в зависимост какво сте избрали последно). Цъкате на 3D и ви излизат 2 подменюта. От едното избирате SBS 3D - това е втората картинка - тази, на която двете пеперудки са една до друга на разделен екран), а от другото подменю избирате HD3D - това е първата опция, която е специално за видеокарти на Ati.
    5. Зареждате 3D блу-рей от компютъра чрез Daemon Tools, Virtual Clone Drive или каквото там използвате и слагате очилата.
    6. Телевизорът ви пита съгласни ли сте със стартирането на 3D-то, избирате ОК и се наслаждавате на 3D блу-рей, предназначен за активни очила на пасивния си 3D телевизор.

Надявам се, че съм ви казал нещо ново и полезно, а не съм открил топлата вода.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от tougherty
    Оказа се, че с пасивно 3D могат да се гледат и 3D блу-рей филми, предназначени само за активно 3D. Т.е. пасивното 3D e доста по-универсално - с него можеш да гледаш директно излъчвани програми (догодина олимпиадата в Лондон ще я излъчват в SBS 3D), можеш да гледаш SBS филми, а можеш да гледаш и 3D съдържание, което не е SBS (или това, което е предназначено за гледане с активни очила). С активните очила обаче не можеш да гледаш SBS 3D съдържание, което е един огромен минус за мен, защото ограничава това, което може да се гледа само и единствено до 3D блу-рейс.
    Как става хватката с активното 3D на пасивен 3D телевизор?
    tougherty, грешиш относно съвместимостта, друже!

Абсолютно никакво значение няма за 3D съдържанието, възпроизведено от 3D блу рей плеар, мултимедиен плеар /с подръжка на 3D BR структура или ISO/, компютър, прието от цифрова телевизия или от браузера, каква технология ти е 3D телевизора. С пасивно или активно 3D - все едно!
    Разликите, както вече не веднъж е писано тук, са само във различното изобразяване на картината и комфорта на зрителя, според това кой тип очила му допада повече.
    Гледам 3D BR филми у дома с активни очила от около 9 месеца, възпроизведени от компютъра. Без никакви проблеми ги гледат и приятели, които имат телевизори с пасивно 3D у дома си, също от компютрите си. Това важи и за SBS и Over/Under рипове на 3D филмите, сваляни от тракерите.
    Не знам как си стигнал до тези свои "генерални" заключения, но явно бъркаш с "хватките"!

4. Тук е от
    Jun 2011

raziel66, а можеш ли да гледаш SBS 3D с активни очила?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от tougherty
    raziel66, а можеш ли да гледаш SBS 3D с активни очила?
    Прочети внимателно какво съм писал в предният си пост.
    Естествено, че мога. И с активни и с пасивни може да се гледа всяко едно 3D заглавие.
    Не бъркай възпроизвеждането на 3D картина от телевизор, с възпроизвеждането на 3D съдържание от плеара свързан към него!
    Не съществуват такива понятия - активно 3D възпроизвеждане и пасивно 3D възпроизвеждане от плеар.
    Плейването винаги е едно и също. Разликите са в това как очилата ти комуникират с екрана.

6. Тук е от
    Jun 2011

Добре де, защо тогава си играят хората да правят SBS след като същото може да се гледа направо от Блу-рей? И защо като пуснеш да гледаш блу-рей с пасивни очила без да си направил съответните настройки по софтуеър на плеъра нямаш 3D?

7. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Колега tougherty, мисля че ще ти е от голяма полза да прочетеш тази тема:

https://forum.setcombg.com/index.php/topic,48572.0.html

Въпросите ти не касаят избора на 3D телевизор, като характеристики и използвана технология за изобразяване на 3D картина и т.н.
    За да не оспамваме допълнително темата, предлагам да продължим диалога където му е мястото.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

10. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте! Имам въпрос-искам да си купя голям 3D телевизор.Мястото ми е за около 60 инчов модел.Спрял съм се на Samsung PS 59D6910.Общо взето като цена и екстри ме устройва.Освен това пише ,че е модела с най добра конверсия 2Д към 3д.Някой има ли впечатление и мнение за този тв.Другото което ме интересува-абонат съм на Булсатком с HD.Може ли да се сложи декодерната карта и да се гледа директно или е нужно да се използва ресивера по HDMI?

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Коя карта и това с ресивъра , не ми е ясно какво значи ? Ресивъра т.е. декодера - техния тунер , сет топ бокс ! Това ли ?

Картата се слага в един модул / преходник / , а такъв модул не се продава от Булсата , просто няма , засега !

12. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте. Искам да попитам относно 2Д към 3Д конвертирането. Гледам само и единствено онлайн ТВ в реално време, абонат съм на Булсатком. Никакви филми не пускам от компютър, гледам си само ТВ програмите. Интересува ме следователно 2Д към 3Д конвертирането заслужава ли си, защото то за мене би било единствената причина за купуване на 3Д ТВ. Няма да се пускат 3Д филми, а само това, което се дава по ТВ канали - ще бъдели ли сполучливо такова телевизионно конвертиране 2Д -> 3Д?
    И още нещо - това 2Д -> 3Д коневртиране да не би да действа само ако се пуска сигнал през тунерите на ТВ? Или действа независимо откъде е подаден сигнала? Аз съм с обикновен СД приемник на Булсат - дали ще може сигнала от него да се конверт към 3Д?

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

При SD сигнал няма никакъв смисъл от 2D-3D конвертиране. Става едно мазало.
    Има смисъл само ако сигнала е HD. 2D-3D конвертирането работи при подаване на сигнал по HDMI и USB портовете.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2011

Благодаря за отговора

16. Тук е от
    Sep 2011

здравейте,искам да попитам защо немога да си пусна 3Д на телевизора.
    телевизора е LG LW4500 с 3д
    видеокартата на компа ми е Nvidia GF9500GT.
    четох тук из форума пробвах какво ли не но неможах да го пусна.Връзката ми към телевизора е с DVIкъм HDMI в общи линии това е .Къде може би е проблема .Пробвах с тотал медиа, с power dvd 11 пак не става моля за помощ.Благодаря предварително

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Трябва ти връзка HDMI-HDMI.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Хибриден 3D TV Samsung D6330

По-рано през година се появи съобщение за разработка на Samsung в партнъорство с компаниията RealD на нова 3D технология - RDZ. Това е хибридна технология, която позволява използването на такъв телевизор както с пасивни, така и с активни 3D очила.

Първият 32-инчов телевизор тип RDZ който се появи в продажба в Корея, беше UN-32D6330BF. Няколко размера и модели такива телевизори ще бъдат представени на изложението CES 2012. По този начин, Samsung след LG , Toshiba, Haier и Philips се присъедини към пасивната 3D технология. Разликата е в това, че компанията запазва последователното изобразяване кадрите на екрана на телевизора във формат 1080p за всяко око (вместо едновременно презредово). При това екрана се явява поляризационен, следователно, пасивните 3D очила позволяват да се филтрира изображението, за да ги покаже в обем.

в същото време, активните очила също трябва да работят на тези модели. Дадената технология трябва да обезпечи ред преимущества, но и запазва някои недостъци на активната 3D технология.

Samsung UЕ32D6330 ще има разолюция 1080p и 400 Хц , поддържа DLNA, Smart TV, AllShare PC и възпроизвеждане чрез порта USB.

Моля отделете 2 минути и гласувайте в анкетите
    https://forum.setcombg.com/index.php/board,50.0.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 156 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе