Тези влизат в бюджета ти. Трудно ми е да дам оценки...субективно е...може би
SONY KDL-42W829 - 6.7
SAMSUNG UE-40H6400 - 6.6
LG 42LB730/1 47LB650 - 6.1 6.0
PHILIPS 40/48PFS6609 - 6.4
Panasonic TX-48AS640 - 6.4
Вероятно на 28-ми ще има черен петък...
С активни очила
С пасивни очила
Не харесвам 3D
Чакам 3D без очила
Тези влизат в бюджета ти. Трудно ми е да дам оценки...субективно е...може би
SONY KDL-42W829 - 6.7
SAMSUNG UE-40H6400 - 6.6
LG 42LB730/1 47LB650 - 6.1 6.0
PHILIPS 40/48PFS6609 - 6.4
Panasonic TX-48AS640 - 6.4
Вероятно на 28-ми ще има черен петък...
Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-11-14 в 23:34.
Този пост е редактиран от Красимир Камарев; 16-11-14 в 02:32.
Здравейте колеги! И пред мен дойдe въпросът за нов телевизор. След месец и кусур лутане и чудене дали 4к или full hd, между всички марки и конкретни модели, се стигна до дилемата: lg 55lb870 или samsung 55h7000. Другият основен въпрос е дали не е прекалено голям размера за разстоянието от 3м- 3,30м защото от лг-то има и 49 инчово. За мен най важно е качеството на картината, защото ще се гледа както булсатком така и филми с блу рей качество. От тук и въпроса справя ли се един от двата по добре с качеството на бг телевизиите? За разликата в матриците четох и така или иначе не мога да преценя кой е по-добрият вариант. Благодаря ви много предварително. Ако имате и по-добри варианти от горе изброените не се стеснявайте да ги предложите
Този пост е редактиран от kolman_23; 16-11-14 в 17:27.
За 1080i/p материал e идеален диагонала за това разстояние, иначе за СД е отврат, особено пък нашите бози. Ако ще гледаш основно фронтално, вземай H7.
Този пост е редактиран от pilot; 16-11-14 в 18:00.
Аз скоро взех 55H6400 и мога да заявя, че НЕ е голям. Гледам го от 2,80-3,00м. и си мисля, че и по-голям щеше да ми стои добре. За SD е поносим компромис.
Имах същата дилема между Samsung и LG, но в по-долния клас и избрах Самсунга заради явно видимите черти при 3Д на другия, от разстоянието, от което гледам.
А и на SD ми хареса повече.
Благодаря и на двамата за отговора, защото за момент ми мина и мисълта за sony 50w829, но май както мина така и ще замине дано повечето пари си заслужават, защото не са малко
- - - - - - - - - -
Понеже днес минах през ТМ и ми грабна вниманието LG 55UB850V, какво ще кажете за сравнението между него и h7000 при положение че и цената му е вече с 50 лв по-малко (в промоция е),а е 4к, заслужава ли си или е кофти вариант.
Този пост е редактиран от kolman_23; 18-11-14 в 16:26.
Здравейте,
Решили сме да си купим ново 42" тв и се колебаем между 42W815 и 42W829. Моля Ви за мнение и се надявам да напишете за разликите между двата модела. Добре ли сме е насочили? Очаквам отговори.
Този пост е редактиран от pilot; 18-11-14 в 21:36.
Благодаря за отговора. Поправи ме ако греша, но до колкото разбирам IPS има по-добри ъгли на видимост, по-наситени цветове и по-сиво черно, а при VA e изброеното, но с обратен знак? Има ли нещо което изпускам? Мисля, че проблема с черния цвят няма да го забелязвам. Реално има ли по-добра матрица от двете или е само въпрос на вкус? При ЛГ ми харесва възможността за ъпскейл, ако въобще има такова животно, както и подобряването на картината в СД формат (поне според консултантите). Има ли смисъл да се вярва или всичко са рекламни трикове?
В общи линии, да. Малко по-пастелени са цветовете, при IPS. Наситеността е до настройки. Виж, високият нативен контраст и дълбочината на образа, най-вече е до матрицата, но и до подсветката/с локално затъмняване - там също има проблеми най-вече с евтините решения.../ и покритие на панела. Имай в предвид, че с изключение на определена разновидност на IPS матриците имат проблем с glow ефект, погледнати под диагонал/много дразнещо-виж в тубата/. Иначе, ако е на нивото на очити е много по-добре от VA, където картината губи интензитет бързо под ъгъл.
Най-вероятно, ако нямаш опит или база за сравнение с VA матрици, няма да те дразни слбият контраст на IPS-a. Обаче, ако имаш...да.
Това с подобряване на резолюцията го има, при повечето марки, под различно наименование и в повечето случай седи изключено, както и другите подобрители на картината
Самсунг H7 е с 200Хц панел, което за динамични сцени е +, особено при този диагонал.
Ако парите не са проблем, може да погледнеш - този Тук подсветката е с локално затъмняване, зад матрицата, а не по-края и общо взето върши работа за повишаване на контраста, без много странични "ефекти".
Този пост е редактиран от pilot; 19-11-14 в 01:11.
Здравейте, мисля да си взема нов телевизор за хола и затова търся мнение от специалистите. Трябва да е 50-55 инча, ще се гледат булсатком, филми от външен хард, включително 3D, че хлапето много се е запалило. По този повод мисля сякаш да се спра на пасивно 3D, доколкото чета из форума, че е по-леко за очите и главата. Сегашният ми ТВ е самсунг и съм доволен, но разбирам, че 3D-то им е активно, затова съм се насочил основно към LG като марка. Мислех да се изхвърлям с някоя от новите ултра HD изгъзици, но разбирам, че за Булсатком не ми е нужно такова нещо. Прав ли съм?
Предвид на тези изисквания кой модел на LG ще ми препоръчате? Разбира се, склонен съм да обмисля и други марки, ако изборът ми LG е грешен.