С активни очила
С пасивни очила
Не харесвам 3D
Чакам 3D без очила
Здравейте колеги и честита Новата 2015г.!Искам да попитам дали някой може да ме насочи какви очила 3D да си взема за телевизор THOMSON и някъде може ли да прочета повече за тази марка телевизори?Благодаря Ви предварително.
много благодаря...не разбрах обаче ти с какъв телевизор си?
Няма модел и марка телевизор които да поддържат 3D субтитири(модели 2014). За новите 2015 модели ще научим до 2 месеца.
А относно въпроса за очилата от предният ти пост - трябва само да видиш дали Тв е с пасивно или активно 3D. Очилата вече са стандартизирани - тоест пасивни от една марка стават за ТВ с пасивно 3D от друга марка / важи и за активното 3D.
Аз отново благодаря за отделеното от Вас време да отговаряте на постовете ми!Но на телевизорът който имам- THOMSON 48FZ5633W,гледам 3D филми с динамични субтитри-"Ной","ТОР:Светът на мрака"-тези филми са с динамични субтитри и телевизорът ми ги възпроизвежда.Систeмата е DLNA,а връзката е следната-компютър-рутер-телевизор,като от рутера към компютъра и към телевизора връзката ми е и безжична и с кабел,мога да ги ползвам и двете по отделно ако искам.На компютъра са качени Домашний медиа-сервер и Universal Media Server,като с втория работи по-добре.Та след всичкити тези писания как така мога да гледам филми с 3D динамични субтитри,щом няма телевизор,който да ги поддържа?Ще ми бъде интересно да разбера.
Сега го научавам от теб - че ТВ ти възпроизвежда 3D субтитри Марките които обсъждаме тук не могат - не е описано и в спесификациите.
Да не би това да става от DLNA сървъра? Я пробвай с една флашка .
Томсън не се предлагат в България. Марката се произвежда от най-големият китайски производител на телевизори TCL
http://www.tcl.eu/en/smart-tv-tcl(Германия, Франция, Испания, Италия, Полша)
Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-01-15 в 23:06.
По едно време ги имаше в каталога на един бургаски магазин за сат. техника , но не си спомням кой .
Нямам толкова голяма флашка,но за идеята ще опитам. Обаче...мисля,че няма да стане.Мисля,понеже на Самсунг-а,който посочих по-горе с Домашний медиа-сервер,но с транскодиране също се показват субтитрите.Но ще опитам и с флашка.
От сървъра е - ДМС, UMS (MEncoder) и PS3 (MEncoder) се справят с 3D субтитрите (за другите сървъри нямам наблюдения). С Panasonic AS650 съм. При мен гладко и без насичане вървят с руския сървър, с UMS и PMS субтитрите леко премигват, а по-тежки филми насичат (но пък си менят позицията - както е в кино, или с 3D плеър - докато с ДМС са винаги долу). Дори да съм сложил "srt" субтитри, сървърът ги преработва и на ТВ излизат ляво-дясно, или горе-долу - в зависимост от филма. От флашка не става - чете само "srt" (което е доста дразнещо за гледане), динамичните не ги разпознава.