Не са ли и двата модела с IPS ? май ще вдигна бюджета до 2000. гледам моделите f6500 и f6670 на една цена са, защо? Ако има и други удачни предложения с удоволствие ще се възползвам от съвет, а ако и са под максималната сума ....
С активни очила
С пасивни очила
Не харесвам 3D
Чакам 3D без очила
Не са ли и двата модела с IPS ? май ще вдигна бюджета до 2000. гледам моделите f6500 и f6670 на една цена са, защо? Ако има и други удачни предложения с удоволствие ще се възползвам от съвет, а ако и са под максималната сума ....
И двата модела са с IPS. На кой тип държиш?
за 2000
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...47FT60E-3D-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...FL7008K-3D-LED
Какво разбираш под истински?
Реални 100Hz ще има когато камерите започнат да снимат с тази скорост.
В момента снимат с 24-25 къдъра, после телевизора ти повтаря всеки кадър по още веднъж - 50Hz, отделно процесора генерира междинни кадри + сканираща подсветка + мигаща подсветка - и така получаваш повече "кадри"....
Ами монитора ми е 24инча IPS и май клоня към VA(A-MVA - S PVA). Направо нямам думи. По лесно избрах колата
Нали има едни таблици в началото на всяка тема за определена марка ТВ, особенно Samsung - там са дадени истински/реални херци и маркетингови... Тоест за 6-та серия са истински 100Hz..., 5-та серия се водят само 50Hz... панел.
P.S. Сам малко по-нагоре го каза, че се съмняваш дали ET60 е 100Hz...?
Ходих в тп и тм, погледнах самсунг 46f6400, panasonic 46" et60 и dt50. Нито един тв не се справи с японката, но консултантите нищо не разбираха и имах чуството,че мислят че нарочно им търся работа и искаха максимално бързо да си тръгна. DT50 беше най зле, et60 i f6400 на едно ниво.След това пуснах футболен мач, топката беше ужасна, на моя 3 годишен lh5000 е хиляда пъти по добре. Пуснах едноцветни картини, за тест, зелено,червено и т.н. Тук самсунга беше ужасяващ, имаше огромна разлика в цвета горе и доло, като доло почти ставаше черно. Все едно като си пуснеш тест, за градация на чевеното да прескочиш цялата средна част. ET60 беше малко по добре, обасниха ми че всички тв били така. Искам да попитам резултатите на какво се дължат, на кофти бройки(особенно за самсуга, защото намерих доста мнения че се справя с японката и хората са доволни), или настройките са куци. Моля за мнения а хора които са ги тествали, виждали или ги имат. Немога да приема и да повярвам, че моя 3 годишен тв има по добра картина на всеки тест.
Айде, отиде коня в реката...
Panasonic печели, Sony губи през септември - Expert.bg
Аз съм тествал и двата модела - 50F6400 и 47Et60 - Самсунга се справи доста по-добре на футбол , но си иска леко пипване на настройките за 100хц . Това с потъмняването не съм видял такова нещо - да не би да си го гледал отгоре (ако е бил поставен на долното ниво на стелажа) ?
Малко под нивото на очите, но се дръпнах на зад и пак се виждаше много, направо ужасно. Затова питах де не е от конкретната бройка. А за футбола оставяше линии зад топката и то доста дълги. Забравих как се наричаха.
Нищо чудно да е бил проблемен , но и вероятно самите настройки не са били добре - за потъмняването нямам идея - при плазмата ми има подобно нещо , но трябва да се гледа доста косо отгоре. При IPS панелите пък има "светенe" при гледане косо под диагонал .
Този пост е редактиран от svetlio1; 01-11-13 в 18:01.
Какво значи не се справи с японката? Сечеше или друго имаш предвид? При мен сечеше по длна и на една бавна флашка, чак като го сложих на харда тръгна гладко. Просто клипа е с много висок битрейт мпег2 и си иска бърз трансфер, който много флашки не могат да осигурят.
Не сечеше, просто целия гръб на японката беше като в мъгла и се размазваше. Ивиците на блузата бяха по зле. Флашката ми е USB3 и не мисля, че е от скоростта.
P.S. Сега препрочитам мненията на Edin i Dominator и Svetlio1 от тази темаhttps://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...8%D1%8F-2.html
Мненията са на 1ва и 2ра страница и не мога да си обясня резултатите. По принцип съм много слаб в забелязването на детайлите и ако не ми покажат нещо няма да го видя, но в случая бяха ...........
Този пост е редактиран от Peter Radev; 01-11-13 в 18:38.
Здравейте, бих помолил за конкретно мнение кой между тези два модела е по-добър,
Филипс 42PFL7008К или Самсунг UE406670 в един ценови диапазон са
Е, никой ли няма да отговори
Този пост е редактиран от tcvetko; 02-11-13 в 15:57.
Да в таблицата спесификациите са с 98% точност. Най трудно е, да се определят моделите в средата на средният клас - на границата между 50Hz и 100Hz-овите модели. ET60 е от тях и поради това, че не разполагам с точно инфо за поставеният панел, не мога да определя с точнст на каква честота работи T-con борда.
Разликата мужду 100Hz и 50Hz-ов панел е точно в T-con борда. Матрицата е една и съща. Видеопроцесорите в 100Hz-овите модели, генерират междинни кадри (имат вграден MEMC) и така подават 100Hz сигнал към T-con борда.