Страница 28 от 91 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Явно никой не ме отрази Та въпросът беше да ми подредите следните ТВ-та: LG LD750, LE5300, LE5500 и Samsung C750, C6500... В по-горния пост съм обяснил защо съм се спрял на точно тези модели....

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

А това над твоя пост какво е?
    1. Samsung C750
    2. LG LD750

1. Samsung C6500
    2. LG LE5300 и LG LE5500

4. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    А това над твоя пост какво е?
    1. Samsung C750
    2. LG LD750

1. Samsung C6500
    2. LG LE5300 и LG LE5500
    Редактирано в 11.20 а моя повторен въпрос е от 11.07... 10х Христославе... Само още едно доуточнение (да не пиша в темата на Самуснг)... Как стои въпросът с матриците при 6500 (6510)... Т.е. има ли "рулетка"... До колкото имам наблюдения върху 7-ма серия там няма изненади и са си SQ, но при ЛЕД от 6-ста серия не съм ги гледал много много... И да го засилвам да си избира визуално между C750,LD750 и C6500...

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Има рулетка

UE32C6*** - BN07-00858A,SAMSUNG,LTF320HF02,SSCZFX,8bit,31.5,16

UE37C6*** - BN07-00851A,AUO,T370FBE1-DB,CLL5CC1,10bits,37,

UE40C6*** - BN07-00852A,AUO,T400FBE2-DB,CLL6CC1,10bits,40,
    UE40C6*** - BN07-00859A,SAMSUNG,LTF400HJ03,SSDZJT,8bit,40,1.07B,16:9,0.46125(H)*0 .15375(w,0 to +50,12V,SPVA 82%,LED,120Hz,SC
    UE40C6*** - BN07-00913A,SAMSUNG,LTF400HJ05,SSDZJU,8bit,40inch

UE46C6*** - BN95-00385A,GA01,AUO,T460FBE1-FA,SLL7CA1,10b
    UE46C6*** - BN07-00854A,CMO,T460FBE2DB,CLL7CC1,10bits,46,1073.7M,16:9,0 to +50,12V,SMVA3, 72%,OEM PANEL,120Hz
    UE46C6*** - BN07-00860A,SAMSUNG,LTF460HJ03,SSEZJT,8bit,46,16.7

6. Тук е от
    Jan 2010

10x... и мамка му таман си беше харесал беличкия 6510 защо ли изобщо му говорих за 6-та серия.... май по-добре е да си вземе LG-то и ако изреве за DTS да прекодира или да си вземе някой външен плеър... Разликата в цената между C750 на самсунг и 42" LD 750 на LG ми се струва че няма смисъл да се плаща....

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от firehorse
    Разликата в цената между C750 на самсунг и 42" LD 750 на LG ми се струва че няма смисъл да се плаща....
    Гледай стикера залепен отзад за матрицата.
    За какво ти е C750 -заради 3D-то ли ?? По-добре си вземи C650

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Гледай стикера залепен отзад за матрицата.
    За какво ти е C750 -заради 3D-то ли ?? По-добре си вземи C650
    не ... проблемът е тук че в ТМ няма всичко и се поръчва... разбира се няма задължението да си го купиш, но познай когато откажеш няколко пъти... за това и ме вълнува "рулетката"... за това и го "качих" на 7-ма серия зорлем иначе 750 си е 200 хц има има и PVR... аз съм с такъв и нямам оплаквания.. но на моя човек тези неща не му трябват.... за това май ще го "натреса" на LG-to или да ходи по другите градове да си гледа лепенките

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

3D екраните могат да са опасни
    Новини
    Макар че 3D технологията е сравнително нова, тя вече предизвиква сериозни опасения за здравето сред някои специалисти, пише zdrave.bg.

Има хора, за които тази система на видеоизображения е причина за сериозни оплаквания – главоболие, сърцебиене, виене на свят.

Лекарите вече дори са измислили име за това състояние – киберболест.

Причината за нея те виждат в несъответствието между движението на очите и лещите на очилата, които се използват пред 3D екрана.

Когато обектът на екрана се приближава очната ябълка реагира на това и се променя, докато очилата – не.

Kолкото по-близо е човек до екрана, толкова се увеличава риска той да се почувства зле или състоянието му да се задълбочи, показва изследване, проведено по поръчка на най-голямата японска телевизионна компания NHK.

Въпреки че някои производители на 3D телевизори ги продават със стикер на панела, предупреждаващ да не се гледа след употреба на алкохол, по време на бременност, в напреднала възраст или при недоспиване, малка част от потребителите обръщат внимание на препоръките, коментира Ройтерс.

12. coupefan
    Guest

За много години,живи и здрави на всички.
    Хора помагайте,от четене по форуми и гледане по магазините тотално се омотах.Първоначално залитнах към ЛЕД/ЛСД но каточели предимствата са по малко от недостатъците,затова май ще се взима ЛСД бюджета е 1100лв. ще се гледа от 2.5м място за повече от 32-ка място няма.В момента в тоя ценови диапазон кои са най добрите оферти предимство е по добрата картина както в СД така и ХД формат,ще се гледа на цифрова кабелна на ЕСКОМ,основно филми и кабелна,на марки не робувам просто за тея пари кое е най-доброто в момента,поне да се насоча на някъде.

13. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте,
    предстои ми покупка на нов TV. От няколко дни чета форума - информация, коментари, препоръки - и колкото повече чета толкова повече се чудя какъв TV да избера. Реших да ситематизирам информацията за моделите, на които съм се спрял и съм се опитал да ги подредя по функционалност. Вижте прикачения pdf файл. Моля, за мнения и препоръки какво да избера !

- Ще се гледа от 2.5 - 3.0 м предимно вечер, а през почивните дни разбира се и през деня.
    - Ще е разположен странично / перпендикулярно към прозореца на стаята.
    - Ще се гледа предимно SD, както и DiscoveryHD, NGHD (спорт рядко).
    - Ще гледат също филми от BD, DVD, USB HDD всякакви формати.
    - Имам Wi-Fi рутер, но Wi-Fi не задължително, защото рутера е непосредствено до TV и може да бъде свързан с LAN кабел.
    - 3D не задължително, по-скоро го разглеждам като допълнителна екстра / занимавка, но пък моделите с 3D са по-висок клас и според това което изчетох с по-добри дисплеи.
    - SAT тунер също не задължителен, но мисля да си сложа в бъдеще и чиния и ще е по-практично с вграден тунер, а и ако се спра на 3D модел вероятно първо на спътниците ще се появи повече 3D съдържание. Същото важи и за HD съдържание.
    - Може да го вържа също и като монитор към компютър, но няма да се използва често за това.
    - В момента гледаме "доказало се" SONY Triniton 21" CRT и първоначално мислех за 37" LCD, но реших 40" защото 37 има доста по-малък избор на модели, а и цената не много по-ниска. Чудех се и за 32, но пък няма такива от моделите от по-висок клас, а сигурно ще кажете, че за това разтояние ще е малък !

Ето и няколко конкретни въпроса:
    - Гледах в ТМ UE40C7000 и LE40C750 един до друг и ми направи впечетление, че LED модела е видимо с по-ярка и контрастна картина. Това принципно при всички LED модели ли е така в сравнение с CCFL моделите или е предмет на настройки ?
    - Казаха ми, че 40WL768 и UE40C7000 са с еднакви дисплей на SAMSUNG, но Тошибата била с по-лош/бавен процесор. Това вярно ли е и ако да само на 3D обработката ли ще се отрази/забележи или има значение и при 2D работа ?
    - Моделите със SAT тунер имат ли втори CI слот - тоест може ли се да се гледат едновременно кабелни и сателитни кодирани програми съответно с два CAM модула/карти ?
    - Всички ли изброени модели могат да възпроизвеждат HD формати от USB и/или DLNA ? Какви са преимуществата и недостатъците на медиа плеарите на изброените модели ?
    - По-добре ли възпроизвежда SD сигнал Тошибата в сравнение със останалите ?
    - Самсунг ли е с най-добрия медиа плеар ?
    - 3D на кой от изброените модели е най-добро и съответно имат ли посочените модели с 3D по-добра 2D картина HD и SD заради по-високия клас, по-качествените дисплеи, итн ?
    - Съществени ли са разликите в дистанционните, менютата и управлението - функционалст / практичност ?
    - Някакви конкретни недостатъци относно изброените модели ?
    - Има ли смисъл да изчакам седмица - две още с оглед да паднат повече цените ?
    Прикачени файлове Прикачени файлове

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от coupefan
    За много години,живи и здрави на всички.
    Хора помагайте,от четене по форуми и гледане по магазините тотално се омотах.Първоначално залитнах към ЛЕД/ЛСД но каточели предимствата са по малко от недостатъците,затова май ще се взима ЛСД бюджета е 1100лв. ще се гледа от 2.5м място за повече от 32-ка място няма.В момента в тоя ценови диапазон кои са най добрите оферти предимство е по добрата картина както в СД така и ХД формат,ще се гледа на цифрова кабелна на ЕСКОМ,основно филми и кабелна,на марки не робувам просто за тея пари кое е най-доброто в момента,поне да се насоча на някъде.
    http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-32c550
    http://www.technomarket.bg/products/...kdl-32ex500aep
    http://www.technomarket.bg/products/09075847/lg-32ld550

Цитат Първоначално публикувано от gabriel@
    Здравейте,
    предстои ми покупка на нов TV. От няколко дни чета форума - информация, коментари, препоръки - и колкото повече чета толкова повече се чудя какъв TV да избера. Реших да ситематизирам информацията за моделите, на които съм се спрял и съм се опитал да ги подредя по функционалност. Вижте прикачения pdf файл. Моля, за мнения и препоръки какво да избера !

- Ще се гледа от 2.5 - 3.0 м предимно вечер, а през почивните дни разбира се и през деня.
    - Ще е разположен странично / перпендикулярно към прозореца на стаята.
    - Ще се гледа предимно SD, както и DiscoveryHD, NGHD (спорт рядко).
    - Ще гледат също филми от BD, DVD, USB HDD всякакви формати.
    - Имам Wi-Fi рутер, но Wi-Fi не задължително, защото рутера е непосредствено до TV и може да бъде свързан с LAN кабел.
    - 3D не задължително, по-скоро го разглеждам като допълнителна екстра / занимавка, но пък моделите с 3D са по-висок клас и според това което изчетох с по-добри дисплеи.
    - SAT тунер също не задължителен, но мисля да си сложа в бъдеще и чиния и ще е по-практично с вграден тунер, а и ако се спра на 3D модел вероятно първо на спътниците ще се появи повече 3D съдържание. Същото важи и за HD съдържание.
    - Може да го вържа също и като монитор към компютър, но няма да се използва често за това.
    - В момента гледаме "доказало се" SONY Triniton 21" CRT и първоначално мислех за 37" LCD, но реших 40" защото 37 има доста по-малък избор на модели, а и цената не много по-ниска. Чудех се и за 32, но пък няма такива от моделите от по-висок клас, а сигурно ще кажете, че за това разтояние ще е малък !

Ето и няколко конкретни въпроса:
    - Гледах в ТМ UE40C7000 и LE40C750 един до друг и ми направи впечетление, че LED модела е видимо с по-ярка и контрастна картина. Това принципно при всички LED модели ли е така в сравнение с CCFL моделите или е предмет на настройки ?
    - Казаха ми, че 40WL768 и UE40C7000 са с еднакви дисплей на SAMSUNG, но Тошибата била с по-лош/бавен процесор. Това вярно ли е и ако да само на 3D обработката ли ще се отрази/забележи или има значение и при 2D работа ?
    - Моделите със SAT тунер имат ли втори CI слот - тоест може ли се да се гледат едновременно кабелни и сателитни кодирани програми съответно с два CAM модула/карти ?
    - Всички ли изброени модели могат да възпроизвеждат HD формати от USB и/или DLNA ? Какви са преимуществата и недостатъците на медиа плеарите на изброените модели ?
    - По-добре ли възпроизвежда SD сигнал Тошибата в сравнение със останалите ?
    - Самсунг ли е с най-добрия медиа плеар ?
    - 3D на кой от изброените модели е най-добро и съответно имат ли посочените модели с 3D по-добра 2D картина HD и SD заради по-високия клас, по-качествените дисплеи, итн ?
    - Съществени ли са разликите в дистанционните, менютата и управлението - функционалст / практичност ?
    - Някакви конкретни недостатъци относно изброените модели ?
    - Има ли смисъл да изчакам седмица - две още с оглед да паднат повече цените ?
    Вариант 1 -подредени като функционалност и картина
    1. SAMSUNG UE40C6500 и SAMSUNG UE40C7000 /SAMSUNG LE40C750/
    2. SHARP LC-40LE820EV и SHARP LC-40LE814EV
    3. TOSHIBA 40WL768

Вариант 2-подредени по възможности на плейърите/плейвани кодеци/
    1. SAMSUNG UE40C6000 и SAMSUNG LE40C650
    2. LG 42LE5500 и LG 42LD750
    3. PANASONIC TX-L42D25E и SONY KDL-40EX500AEP

На откриването на изложението CES 2011 в Лас Вегас, корпорацията Microsoft възнамерява да представи специализирана версия на Windows, която няма да има допълнителни компоненти, с изключение на такива, които са необходими за инсталирането на Windows в модерния телевизор с интернет-функционалност.
    Очевидно е, че отговорът към GoogleTV на Microsoft се е подготвял с месеци, но разработката е държана в тайна до този момент. Според вестник Seattle Times, за разлика от безплатния GoogleTV, Windows TV ще бъде платен ($200) за производителите на хардуерни устройства, които желаят да оборудват своите продукти със съответната функционалност. Но не се съмнявайте, че цената на тази "екстра" ще бъде включена в крайната цена на устройството.
    Съобщава се, че "телевизионният Windows" ще разполага с интерфейс, подобен на Windows Media Center, но същият ще бъде оптимизиран за работа с телевизори. Спомнете си, че миналата година Microsoft разкри предварителния вариант на Windows Embedded Compact 7, който, както се очакваше, се превърна в Windows TV.
    Една от ключовите иновации в Windows TV ще стане поддръжката на процесорите ARM, широко използвани в потребителската електроника.

http://www.networkworld.com/news/201...ows-brand.html

Обръщам внимание на всички които са опитали да се свържат с мен посредством Skype. Skype ми е посредством телевизора /компа се прецака/-телевизорът не подържа Skype докато гледам телевизия /трябва да вляза във Viera Cast/. Последните 4 седмици нямах време да влизам там. Добавил съм всички /които са пожелали/ в списъка си със контакти, но мога да се свържа с вас само вечер ,след като се прибера от работа. Сега имам повече свободно време и ще се постарая да бъда на линия в събота и неделя. Ако ви е много спешно-пишете ми тук на лични да си уговорим час за връзка.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Здравейте и честита Нова година!

Ако имаше само един модел телевизори в магазините, човек нямаше да се чуди. Ама те са десетки и всяка година излизат все по-нови и по-нови. Та и аз се замотах в ровене и четене. Въпросите ми са следните:

Има ли смисъл да се купува телевизор с поддръжка на DLNA в момента или по-добре да икономисам 200-500лв и да си карам с домашното DVD?

Има ли в диапазона 1000-1300лв. 32-37" телевизори с читава поддръжка на wi-fi или е ненужна екстра?

Освен Филипс, има ли други телевизори, които да не поддържат субтитри на кирилица?

Основно ще се гледат новини, музика, филми от домашния компютър или отделно DVD. Добре ще е и да има DVB-T/C. Ако има добра поддръжка от флаш памет, мисля че бих преживял липсата на DLNA.

http://technomarket.bg/products/0907...ung-ue-37c5000
    http://technomarket.bg/products/0905...sung-le-32b653
    http://technomarket.bg/products/09084353/lg-42ld465
    http://technomarket.bg/products/09052360/lg-37lh7000

Някакъв друг съвет?

17. Тук е от
    Dec 2010

Здр и стига с туй за много години, вчера гледах 2012 .Относно субтитри искам да питам кажете как да вградя субтитри във филм с една от програмите AviAddSub или Avi ReComp........................

18. Novice
    Тук е от
    Dec 2010

Здравейте, знаете ли дали по кашона с опаковката на Самсунг може да се разбере с какъв тип матрица е телевизора вътре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 91 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе