Страница 38 от 91 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Ами и аз съм склонен за Самсунг-а и ако не е този ще бъде LG-то, че Toshiba-та май е по-нисък клас (според това, което прочетох от форума де!).
    Сега още веднъж ви моля!
    1. Обозначения за матриците за всички гореспоменати марки универсални ли са или не? Въпросът още си стой!
    2. Колко вида бяха? Samsung, AUO и CMO ? - Корекция: Кой са НАЙ-ДОБРИТЕ?!
    3. Къде са обозначени?! - получих отговор!

Благодаря!!!!!!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Цитат Първоначално публикувано от stelthdani
    1. Обозначения за матриците за всички гореспоменати марки универсални ли са или не?
    Не

2. Колко вида бяха? Samsung, AUO и CMO ?
    За Самсунг ТВ са тези

3. Кой е най-добрият?
    Самсунг или АУО

4. Къде са обозначени?!
    Отстрани или отзад на стикер (виж първи пост в темата за Самсунг) - или въобще няма стикер отвън, само вътре може да се види през решетката отзад - за произведени в Унгария Самсунг ТВ

4. Тук е от
    Jan 2011

Ясно! Иначе по моя начин...на Version трябва да пише:
    1-а буква: А, Е, G, S, H - правилно?
    2-а буква е типът матрица: там какво трябва да избирам? обърках се!
    3 - ако втората е Q e 10 bit. За моя Samsung има ли такъв вариант?
    S-PVA или A-MVA е по-добър?

5. Тук е от
    Jan 2011

Пиша това,което зная от моя тв LE-32C530-унгарска сглобка,матрица AU Optronic A-MVA 3.Типът матрица може да се види на задния панел на телевизора през вентилационните решетки,там е залепен стикера.Дано да съм помогнал.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ясно! Иначе по моя начин...на Version трябва да пише:
    1-а буква: А, Е, G, S, H - правилно?
    2-а буква е типът матрица: там какво трябва да избирам? обърках се!

Ако е вярно цитираното по-горе от темата за Самсунг, SQ0X би трябвало да са 10-битови панели, и ако не съм изкуфял, този 32C450, който разцъквах в Метро, беше SQ03.

И аз мисля, че вече се вкара в прекомерно много обърквация. А и аз допринесох, защото
    Цитат Първоначално публикувано от Lance
    3. Кой е най-добрият?
    Самсунг или АУО
    Това го написах, имайки предвид конкретно Самсунг телевизори, а не телевизори изобщо (Самсунг и АУО да почерпят)
    + това, което го прекопирах от темата за Самсунг, наистина си е объркващо, а и прекомерно.

Обобщената идея е (май) следната, важи само за Самсунг ТВ:

Version: XXXX - Първата буква да НЕ е "C" или "B".

И пак за Унгарските остава условието, че това може да се провери само гледайки през вентилационната решетка отзад на телевизора.

7. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Забрави в този модел да сложат 10бита матрица , на която и де е фирма, просто процесора е друг.
    От S-PVA и MVA-AUO матрицата на Самсунг е по-добратапо всички показатели- черно ,нативен контраст ,най забележима разлика има при ъгъла на гледане , който е основен параметър при LCD технологията.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Относно "АУО или Самсунг" мнения има не едно, и за да е по-интересно, ето едно различно мнение от един от хората, тествали 32C530 за hdtvtest.co.uk:
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0100813815.htm

For those who have AUO’s A-MVA panel, consider yourself lucky as it’s the most balanced panel on the market and excellent for gaming...
    ...chances are you’ll end-up with AUO’s A-MVA (3rd Gen) panel, which has double the black level compared to the latest S-PVA. However, the A-MVA has better motion and no streaking. It also doesn’t suffer from inverse ghosting (not to mention low input lag).
    Превод от мен:
    За тези от вас, които имат A-MVA панел от AUO - имате късмет, защото това е най-балансирания панел на пазара и е отличен за игри...
    ...вероятността е да получите панел A-MVA 3-о поколение от AUO, които е с двойно по-високо ниво на черното в сравнение с най-новите S-PVA панели, но пък има по-добро предаване на движение и няма размазване. Освен това не страда от inverse ghosting (що е то може да се прочете из нета, негативна сянка след движещ се обект) + има нисък лаг.
    Лично за мен, стига да не е CMO, просто бих го погледал и ако ми харесва го прибирам. Не мисля, че чак толкова трябва да се чудиш АУО или Самсунг.

10. Тук е от
    Oct 2010

Lancelink - цитираш едно мнение от многобройните коментари на най-различни хора под статията, докато в самата статия ясно са написали че са тествали Самсунг който е с матрица на Самсунг -

"The panel fitted to our review sample appeared to be one of Samsung’s own, as it carried the code LTF320HM01. The panel was manufactured in Slovakia."

Като сме тръгнали да цитираме коментари, нека и аз да цитирам един много интересен коментар на автора на ревютo за Самсунга в hdtvtest.co.uk - David Mackenzie

"David Mackenzie on 28 October 2010 4:23 pm

@Steve: this Samsung will have slightly worse viewing angle, but better black levels. I would go for the Samsung over a Panasonic LCD.

@JohnnyG: I would again go for the Samsung. LG’s LCDs have consistently had poorer black levels. As it happens, we are about to review that LG model in the next few weeks, so keep reading!

........... "

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Няма какво да се спори за очевидни неща , които се виждат при пряко сравнение и без уред. Обаче реално в къщи при нормална осветеност на помещението S-IPS си има много добро черно и контраст в картината , което напълно задоволява. Докато проблема с ъгъла на гледане при S-PVA и най-вече МVA точно в къщи започва да дразни . Разбира се и при S-IPS има влошаване ,ако се гледа от малък ъгъл косо/ по диагонала , но когато очите са на нивото на панела ъгъла е сравним с този при плазмите. Затова за 32"-37" най- добри са матриците на Панасоник S-IPS Pro/ Alpha при които и косо няма проблем ,но черното и контраста са сравними с S-IPS на LGD.

12. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Няма какво да се спори за очевидни неща , които се виждат при пряко сравнение и без уред. Обаче реално в къщи при нормална осветеност на помещението S-IPS си има много добро черно и контраст в картината , което напълно задоволява. Докато проблема с ъгъла на гледане при S-PVA и най-вече МVA точно в къщи започва да дразни . Разбира се и при S-IPS има влошаване ,ако се гледа от малък ъгъл косо/ по диагонала , но когато очите са на нивото на панела ъгъла е сравним с този при плазмите. Затова за 32"-37" най- добри са матриците на Панасоник S-IPS Pro/ Alpha при които и косо няма проблем ,но черното и контраста са сравними с S-IPS на LGD.
    +1

13. Тук е от
    Jan 2011

А как стои въпросът с матрици A-MVA 3,защото доколкото съм запознат това e по -ново поколение матрици на AU Optronic от MVA .Ето и един линк от сайта им.
    http://auo.com/?sn=198&lang=en-US

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от RosS_Peev
    А как стои въпросът с матрици A-MVA 3,защото доколкото съм запознат това e по -ново поколение матрици на AU Optronic от MVA .Ето и един линк от сайта им.
    Явно е добра след като и Sony я поставя в някои свои модели - 37" и по-малки модели, а иначе прави впечатление че Sony използва панели на Samsung/Sony и на Sharp - в по-големите си и скъпи телевизори. -

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...227289&page=92

SONY маtrices 2010 Version 2.0
    AUO -> A-MVA3
    SAMSUNG -> S-PVA
    Sharp -> UV2A

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Nick_BG
    Явно е добра след като и Sony я поставя в някои свои модели - 37" и по-малки модели, а иначе прави впечатление че Sony използва панели на Samsung/Sony и на Sharp - в по-големите си и скъпи телевизори. -

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...227289&page=92

SONY маtrices 2010 Version 2.0
    AUO -> A-MVA3
    SAMSUNG -> S-PVA
    Sharp -> UV2A
    snickers597 го е копирал от тук погледни датите
    http://www.avforums.com/forums/13730861-post249.html

17. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Nick_BG
    цитираш едно мнение от многобройните коментари на най-различни хора под статията,
    Цитирам мнението на NieloTM, който заедно с въпросния David Mckenzie списва сайта и с профи апаратура тества телевизори постоянно. Какво да цитирам... мнението на някой, който е "ползвал" едноцифрен брой телевизори и си мисли, че мнението му е меродавно? (визирам себе си... вероятно)

Цитатът на Дейвид Макензи само потвърждава същото, което и аз съм цитирал. Не виждам несъответствието...

stelthdani, какво стана купи ли телевизор и какъв?

18. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от RosS_Peev
    Е тази матрица AMVA 5 чакаме да видим на живо , ако това което пишат е вярно са намерени решения на основни проблеми -контраст, ъгъл на гледане ,бързина . Всичко това звучи направо невероятно и се доближава до някои параметри на плазмата. Дано още тази година ги сложат в някой модел и всичко се окаже вярно ,защото и Шарп големи приказки бяха за UV2A пък излезе нещо не точно така в действителност.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 91 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе