Страница 47 от 91 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Аз имах предвид каква е разликата между EX505 и EX508, защото в 1-вия пост на темата за Сони виждам че си писал следното -

5 - DVB-T/C/S/S2 /HX905/NX805/EX705,EX505,EX405/

8 - DVB-T/C/S/S2 /ЕX708,EX508/

- От тук излиза че разлика в тунерите нямат

А това също е ново за мен - излиза че този модел го има с 2 различни матрици на Самсунг ли?

40EX500-LTY[Z]400HF06-002 Samsung
    40EX500-LTU(Z)400HF02 Samsung

На моя успях с фенерче да видя това отзад през решетките на етикета - -LTY400HF06 , има и други надписи май, но не се виждат...

EX501 и EX503 са също с такава като гледам, но за другата не намирам нищо....

http://www.digitalversus.com/news-pa...ews-15489.html

2.  

3. Тук е от
    Nov 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    tiff, в момента този модел е 1099лв. преди малко взехме един за приятел . В магазина имаха куарто и останах изненадан от не доброто качество на тази телевизия на SD/HD. Иначе конкретния модел се справяше очевидно по-добре от ЕХ402/500 на Сони на които течеше същия сигнал .
    Страшно съм ти благодарен за бързия отговор! Вече бях в магазина, когато го прочетох. Точно го вадехме от кутията да го видим и помолих момчето да го закачи на Куартото... Останах меко казано шокиран от качеството на картината! SD сигнала беше на зверски парцали. При по-бързи движения изглеждаше като много лошо you tube видео! Черно нямаше никъде! Извиних се на момчето за загубеното време, но мислия днес да го "потормозя" още малко. Иска ми се да видя някой LED как се държи с този сигнал. Също така се чудя дали няма някакви настройки на Куартото, които да подобрят малко ситуацията.

nkd, казваш че сте взели ТOSHIBA 40XV733G за приятел... Той доволен ли е от него на SD сигнала в къщи, като предполагам че не е на Куарто? Просто се чудя дали си струва да инвестирам малко повече за по-добър LED или Куартото ще е толкова зле на всяко ТВ?

Още ведъж мерси за помощта!

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

LED-100хц моделите при Тошиба се различават само по подсветката и гланцовия панел иначе са с еднаква обработка на сигнала.
    Определено сигнала в магазина е бил лош , какво значи парцали ? Моделът е с матрица на Самсунг ,а тя е с най-доброто черно, казах ти че и на мен това куарто не ми хареса макар да нямаше "парцали" в този ТМ. Като сравнявам с Близу при мен разликата е огромна.
    Човека още ,не го е разопаковал , защото чака да му пуснат Булсат HD ,като стане ще постна впечетления , но тук има доста хора с такъв модел и по-назад има техни мнения.

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

40XV733 е много добър ТВ като качество на картината /и особено на СД/ ,НО на много ниско ниво като удобство при обслужване и ергономия.Има известни проблеми и с чувствителността на цифровия тунер ,иска добър и силен сигнал ,и правилно изградена мрежа /нещо непостижимо от повечето ни кабелни оператори/.Съвета ми е да отделиш повече време на избраните от теб ТВ ,като наблегнеш на менюта, дист. у-е и удобство при ежедневно използвани функции /а подреждането на каналите може да се превърне в тежко изпитание при някои марки /.

6. Тук е от
    Feb 2011

Здравейте. Тъй като, мисля да тръгвам към магазина за последно да попитам за вашето мнение. Philips 40PFL7605H или SONY KDL-40EX508AEP ?

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от niki30
    Здравейте. Тъй като, мисля да тръгвам към магазина за последно да попитам за вашето мнение. Philips 40PFL7605H или SONY KDL-40EX508AEP ?
    Ако ще гледаш предимно SD сигнал вземи първият. Предимството на вторият ,е вграденият сателитен тунер и малко по-добрият контраст.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аз имам от 2-3 месеца Тошиба 40XV733G, взет тогава за 1190лв. Много съм доволен от ТВ-то. На СД сигнал е много по-добре от стария ми 32 ЛСД Самсунг, който замина в спалнята. Само че използвам STB на доставчика на кабелна ТВ. Аз гледам само спорт по ТВ. Главно се гледа НD филми и сериали в .mkv от НТРС-то. Не виждам нищо неудобно в менютата и дистанционното. И без това като съм нагласил един път настройките не намирам за нужно да влизам повече в тях. Дистанционното използвам само за включване, защото вече писах, че съм със Сеттопбокс-а на доставчика (при мен няма друг избор), от който съм доволен.

11. yvn
    yvn е офлайн

Тук е от
    Feb 2011

Здравейте! Попрочетох доста от написаното тук, особено в началото, съветвах се и с продавач-консултантите в 3 магазина. В крайна сметка сме се спрели на 32" LED. Във всеки магазин ми препоръчаха различни марки като "най-купуваните им модели", което ме обърка още повече. В крайна сметка, ето някои от моделите, които ни препоръчаха. Ако имате по-добри предложения, то те са добре дошли! Благодаря предварително!

LG http://www.plasma-lcd-crt.com/tvs/ma...os/lg_32le5500
    SAMSUNG http://www.plasma-lcd-crt.com/tvs/ma...sung_le-32c653
    TOSHIBA http://www.technomarket.bg/products/...shiba-32sl733g
    PHILIPS http://www.techno-mix.com/LCD-LED-TE...FL-6605-H.html

12. Тук е от
    Oct 2010

Колеги, добър ден! Моля за мнения и/или съвети защо с плюсове и минуси да избера едното или другото. Искам да си взема тв среден клас бюджетен. Спрял съм се на 2 избора, които смятам, че са удачен избор за мен и изиксванията ми до момента, а това са : Toshiba 40XV733G и LG LD650. Споделте мнения кой да взема и защо. Ще гледам основно филми от компа. Тв ще гледам от време на време и основно Ф1 и мач на Юнайтед, както и световната лига по волейбол, т.е добре е да има 100hz, за това съм се спрял на тези модели. Лг-то е с 2 инача отгоре, но 100 лева не ми се дават за тия 2 инача. Чета, че Тошибата се спрява по-добре на SD сигнал, Lg-то имало малко по-добро черно, надали ще виждам разлика. И така аз клоня към Тошибата. Вие какво мислите ?

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Hypnosia, по-добро черно има Тошибата ,защото ползва матрица на Самсунг. Иначе двата модела са доста изравнени и като плюс на LG -то е наличието на HD медия плеър през USB , но не поддържа DTS звук, има и някои интернет приложения. Сравни ги на място на SD и взимай този който на теб ти хареса .

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Да, мерси за отговора NKD, така и ще направя.

16. Тук е от
    Feb 2011

Момчета прочетох цялата тема и виждам, че има хора, които доста разбират, ще се радвам на малко помощ. Ще ходя утре в техномаркет да търся ЛСД над 40 инча. Ще се гледа главно цифрова телевизия на Близу, спорт и по-рядко филми от компа. Заради спорта искам да 100 херца. Бюджет - около 1200 лв. Главно ще държа на хубава картина при цифровата, понеже ХД каналите все още са доста малко. Насочиха ме към Тошиба и Самсунг за добро възпроизвеждане на SD сигнал, така ли е??? Разчитам да ме насочите към някой модел и силни благодарности предварително !

17. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте,
    и аз, както и колегата над мен, стои дилемата за избор на ЛСД 40-42 инча, до 1300лв.
    Основно предназначение - цифрова ТВ, футбол, divX филми + от време на време HD филми.
    Много препоръчително е да има DVB-C, не желая да имам 2ро дистанционно!
    В дилема съм, дали да заложа на някой от моделите с вграден плейър или да разчитам изцяло на нещо
    от типа на WD TV Live! ?

моделите, на които съм се спрял са:

LG 42LD650 - http://www.technomarket.bg/products/09071506/lg-42ld650 има някакъв вграден плейър, но не мога да се ориентирам дали ще плейва всичко, ще има ли субтитри или не? DVB-C също не намирам... мнения за това как се справя на цифров сигнал?

Philips 40PFL5605H - http://technomarket.bg/products/0907...ips-40pfl5605h - по-малък като размер, но по прочетеното във форума, разбирам, че плейерът е добър! въпросът е дали и как се справя с цифрова ТВ?

Предпочитания имам и към Sharp / Toshiba, затова ще Ви помоля да ме ориентирате за подходящ модел 40-42" , DVB-C, и евентуално вграден плейър?

Предварително Ви благодаря!

18. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

viessman, само в Самсунг при моделите от 2010г. вградените медия плеъри са що-годе прилични , но дълеч от истината. Така че си избирай телевизор като телевизор пък плеъри колкото искаш за около 180+лв. доста по добри от вградения .
    За бюджет до 1300 :
    LG42LD650 , Toshiba 40XV733G
    Sshaft , тези модели отговарят и на твоето търсене.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 91 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе