Страница 37 от 91 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Цитат Първоначално публикувано от benedict
    Като се е повредила стоката да се оправят както си искат - проблемът си е на магазина.
    И аз така мисля, и ако се стигне до сериозна разправия проблема наистина си е техен (от опит). В гаранцията пише транспорта е за ваша сметка до сервиза/магазина. От там, нататък, дали ще пътува до др.град/сервиз не е проблем на клиента. Подписва се приемен протокол (разписка) и им го оставяш. Сега, ако градът е малък и най близкия сервиз е в др град, трябва с ваши средства/опаковка и т.н. да отиде до сервиза, като отговорността е пак за вас.

Ако стоката се връща/рекламира в търговския обект примерно до няколко дена, трябва всички опаковки и т.н.(пълна окомплектация) да са налични (да се пазят).

Аз като цяло пазя, кашоните, но като поседят в мазата/гаража и се случи влажна зима примерно и кашона се овлажнява и разпада..

2.  

3. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Здравейте

Въпрос към знаещите и имащите телевизор TOSHIBA 32SL738G (дето го рекламират по тв-то) тунера му mpeg-4 ли е HD каналите на кабелния оператор ще ги възпроизвежда ли и как се държи като телевизор заслужава ли си пред LG 420 LD или PHILIPS 32PFL5405H

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от p0ckata
    Здравейте

Въпрос към знаещите и имащите телевизор TOSHIBA 32SL738G (дето го рекламират по тв-то) тунера му mpeg-4 ли е HD каналите на кабелния оператор ще ги възпроизвежда ли и как се държи като телевизор заслужава ли си пред LG 420 LD или PHILIPS 32PFL5405H
    DVB-C кабелния тунер е mpeg4 и поддържа 1080р HD сигнал. Този модел е по-добър от другите два, за които се чудиш.

5. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте! Търся LCD телевизор със следните характеристики:

32"
    Full HD
    РЕЗОЛЮЦИЯ: 1920 x 1080
    Да има вграден цифров приемник/тунер
    С възможно максимален контраст
    С възможно най-малко време на реакция
    С възможно най-голям брой входове и изходи, включително и USB.
    И максимална цена около 700 лева.
    На него искам да гледам цифрова телевизия с Булсатком, но искам и да има вграден тунер за ефирна цифрова телевизия.

За момента съм спрял между тези 2 модела:
    TOSHIBA 32LV733G/N http://technomarket.bg/products/0907...shiba-32lv733g
    LG 32LD420 http://technomarket.bg/products/09077664/lg-32ld420

Бях готов да купя LG-то, защото е с по-добри показатели, но НА МЯСТО се отказах, защото не бяха и двата телевизора един до друг и защото останах с впечатлението, че осветлението (на LG-то) не беше достатъчно ярко и че черното не беше достатъчно силно. Може би моето просто описание е равно на думата "контраст"? Един телевизор Sony, с по-слаби параметри, доста повече ми хареса.

Моля за съвет! Благодаря предварително!

6. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от stelthdani
    С възможно максимален контраст
    Тук обикновено ще ти бъде отговорено (и съвсем коректно) - PVA панел, т.е. Самсунг/Тошиба/Сони

С възможно най-малко време на реакция
    А тук хората, които вече имат съответните PVA панели и играят игри или гледат футбол често ще се оплачат, че им "маже".

Бях готов да купя LG-то, защото е с по-добри показатели, но НА МЯСТО се отказах, защото не бяха и двата телевизора един до друг и защото останах с впечатлението, че осветлението (на LG-то) не беше достатъчно ярко и че черното не беше достатъчно силно. Може би моето просто описание е равно на думата "контраст"? Един телевизор Sony, с по-слаби параметри, доста повече ми хареса.

На място всеки телевизор е настроен както им падне и от личен опит смятам, че човек трябва да е мазохист да гледа на "динамичен режим" както обикновено са настроени по магазините, вкъщи. При "динамичен режим" сив цвят и варианти просто няма, всичко що е близо до сиво става черно, и това за мен е недопустим дефект. Макар че конкретно за IPS панелите, каквито са на LG и Панасоник е известно, и добре видимо, както и ти си забелязал, че са с по-нисък "контраст", за сметка на по-добро цветопредаване и по-малко "мазане". Идеалните неща вероятно са в много по-висок ценови клас.

Моля за съвет! Благодаря предварително!
    Дано малко да съм помогнал

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не заблуждавай човека ,такова нещо като PVA маже няма ,има лош сигнал ,калпав запис ,недобри настройки и в някои бюджетни модели може би няма достатъчно опции да се елиминират дефектите на подавания сигнал ,но пряка зависимост PVA-"мазане" -няма. Имам ТВ с матрици от всички главни видове /ASV-Sharp ,PVA -Samsug и AUO и IPS- LG/ и мога да твърдя ,че такова нещо няма ,дори напротив -единствено при IPS на LG съм забелязвал сенки след обект ,като навсякъде се твърди ,че IPS e по-бързата матрица. Всяко правило си има и изключения и ми се струва ,че това за PVA може би се дължи на матриците на СМО ,при които съм наблюдавал най-лоши параметри /сравнението е лесно ,Самсунг модел с двата вида поставени един до друг и ... /.
    Щом има изискване за USB плеър ,то остават само Самсунг и ЛГ - техните са най-добри.При условие до 700лв избора ще е м/у някой от тези:
    1.http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-32c450
    2.http://www.technomarket.bg/products/09077664/lg-32ld420
    или с лек напън-
    3.http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-32c530 -/най-добрия от тези според мен/
    4.http://www.technomarket.bg/products/09072743/lg-32ld450
    Най-добре отдели повечко време и ги огледай на еднакъв сигнал -не е зле да поискаш и дист.у-е и да разцъкаш менюта ,управление, удобство ,защото ТВ може и да е върха като картина ,но ако те изнервя с всяко отваряне на менюта или малоумно и не ергонамично дистанционно ...

8.  

9. Тук е от
    Jan 2011

Да помогнал си, благодаря! И все пак да повторя въпроса, защото в този форум, ми направи впечатление сте на високо ниво!
    "Нещо друго по-добро има ли да предложите, горе долу за тези пари" ?

От отговора разбрах че, Toshiba-та е с по-добър контраст, а LG-то с по-малко време на реакция. Ясно ми е, че там телевизорите са настроени както им падне. Все пак вие кой щяхте да купите ако бяхте на моето място?

Видях в началото на сайта, че коментирате много показатели за които не бях се сетил до сега, така че съм сигурен вашето мнение е по-правилно тъй като се изгражда от толкова много информация.
    1. Колко Hz са тези 2 модела?
    2. HDMI и двете ли имат?
    3. Ако не намеря LCD Sony, като марка какво предлагате? Toshiba или LG и съответно къде трябва да са произведени?
    4. На първата страница в кода за сравнение на LCD CCFL двата модела LG LD420 и Toshiba LV7XX са на един и същи ред какво означава това? Еднакво добри ли се смятат?
    5. Коя марка е по-надежна? На списъка не ги намерих
    6. И на последно но не по-малко важно място, моля да кажете мнението ви и за PHILIPS 32PFL5604H http://www.technomarket.bg/products/...ips-32pfl5604h

Благодаря предварително! Форумът е страхотен имате от сега още един фен!!!

Едит: svetlio1 не се изразих може би правилно. USB player не ми е на първо място! Освен това разбрах, че има начин да се хакне?! Искам просто най-качествения телевизор. USB-то идва накрая. Благодаря!

Едит2: след като прочетох всичко гореспоменато кандидатите станаха 4. Повече няма, че се уморих
    1. PHILIPS 32PFL5604H
    2. TOSHIBA 32LV733G/N
    3. LG 32LD420
    4. SAMSUNG LE-32C530

Давайте последно мнение! Утре ще ви пиша впечатления, след като го купя

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

От всички изброени най-добър като цена/качество /функции е Самсунг 32С530 -има си всичко без 100хц /те всички са 50хц/, остава само да го намериш с матрица на Самсунг или в краен случай АУО ,но в никакъв Чи Мей /СМО/. В тая ценова категория Сони нямат добри модели.Всички имат по няколко HDMI входа.За надежност няма как да се каже кой е по-добре ,аз имам 3 различни марки и досега не съм имал никакъв проблем /да чукна на дърво/ ,а ТВ работят по 12-13 часа дневно. От прочетеното във форума /и от личен опит/ виждам ,че основните проблеми на днешните ТВ основно са софтуерни /и май Филипс са с най-много/.

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

stelthdani,
    1. Samsung 32C530
    2. Lg 32LD420, Toshiba 32LV733G
    Самсунга и Тошибата са най-вероятно с матрици на AUO- MVA ,а LG-то с S-IPS на LGD
    Филипса го забрави модел от 2009г.-мостра 100%

12. Тук е от
    Jan 2011

Благодаря много! Вече Philips-а отпадна.
    Дайте малко повече подробности за матриците, че уморих се честно казано да търся из форумите!
    Универсални ли са за всички марки?
    Какви да търся?
    Благодаря!!!

Edit: намерих това, но не знам какво означава
    LE32C530,550,570,580 - BN07-00808A,SAMSUNG,LTF320HM01, SSCZMS, 8bit, 31.5inch, 16.7M, 16:9, 0.36375(H) X 0.12125(W), 0 to +50, 12V, SPVA, CCFL, 60Hz, AG
    LE32C530,550,570,580 - BN07-00826A,AUO,T315HW04 V2,AU31H42,8bit,31.5,

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

AUO-MVA много добри черно и контраст , но посредствен ъгъл на гледане
    S-IPS на LG много добър ъгъл на гледане и отлични цветове, но отстъпва в черното и контраста
    Пълно щастие няма при никой тип матрица, особено пък в този ценови клас е изключено да търсиш съвършенство.

От това което си намерил излиза ,че 32С530 може да бъде намерен и с матрица на Самсунг , но дали ще попаднеш на такава е малко вероятно, все пак потърси.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2011

Благодаря! А типът на матрицата къде се изписваше?

16. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Искам само да напомня един проблем с USB плейърите на LG, който лично за мен е критичен- LG не поддържат DTS , тоест огромна част от "безплатните" филми не могат да се гледат без предварително преобразуване на аудиопотока към DD (AC3).

17. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Искам само да напомня един проблем с USB плейърите на LG, който лично за мен е критичен- LG не поддържат DTS , тоест огромна част от "безплатните" филми не могат да се гледат без предварително преобразуване на аудиопотока към DD (AC3).
    А това не може ли да се оправи както се оправя и проблемът, че първоначално не може да се гледат филми от USB, но след намеса става?!

18. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Не, просто не работи и това е положението.

От предложеното от другите и аз бих си избрал Самсунг Ц530, само наистина се постарай екрана да не е CMO, че последния телевизор с CMO панел, който видях (32C450 в ТП) беше доста зле според мен. Преди това впечатленията ми от картината на 32C450 бяха отлични, само дето се основаваха на телевизор със Самсунг панел, който разцъквах в Метро (стикер отстрани SQ03 ако си спомням правилно).
    Общо взето ако отстрани няма лепенка CN08 или нещо от сорта (виж първия пост в темата за Самсунг LCD) - си ОК. Само малко проблем, че на Самсунг, произведени в Унгария, въобще няма стикер отстрани... От друга страна това ме "спаси" да не се обзаведа с 40C530 за 950 лв. от Метро - просто като не бях сигурен, че матрицата няма да е CMO и се отказах. Унгарски бяха.

Последният ред-версия/първа буква производител.

* A - AU Optronics (AUO) A-MVA /AC01, AC02, AC03, AC04, AA01, AA02, AA03, AA04, BA01/
    * B - Chi Lin Technology (CLT)
    * C - Chi Mei Innolux (CMI) /CN01, CN02, BN01, BN02, AO01/
    * F - Sharp (UV2A) /FB01/
    * E - AU Optronics (AUO) /E01/
    * G - AU Optronics (AUO) A-MVA3
    * I - LG Display IPS (LGD) S-IPS
    * P - Chunghwa Picture Tubes (CPT)
    * S - Samsung S-PVA (S-LCD) /SQ01, SQ02, SQ03, SQ04, SS01, SS02, SS03, SS04, SX03/
    * Q - IPS Alpha Technology LTD(Hitachi & Panasonic) IPS Alpha / IPS Pro
    * Н - Samsung S-PVA (special for 3D)

http://www.digitalversus.com/panel-s...ews-15457.html
    Втората буква указва за конкретната версия на панела. Цифрите за малките модификации.
    На снимката е АА02 това е AUO матрица A-MVA
    AA02 - първата буква е производителя AUO , втората буква-обозначава типа матрица A-MVA ,а цифрите след нея 01- това е ревизията на панела.
    SS08 - Samsung ,втората буква-обозначава типа матрица S-PVA
    Цифрите след това ,вероятно означават версията или завода производител. Не знам със сигурност.
    http://www.horizontechnology.com/dis...rt_numbers.php
    Буквите обозначават ПАНЕЛА заедно с подсветката.

* SS01 (02,03,04) матрица S-PVA от Samsung
    * SQ01 (02,03,04) матрица S-PVA от Samsung
    * SP02/03 - матрица S-PVA от Samsung
    * SN03/04 - матрица S-PVA от Samsung
    * HQ01 - матрица S-PVA от Samsung
    * CN01, CN02 - матрица S-MVA от CMO
    * CK03 - ?
    * FB01 - ?
    * BN01 (02,05,06,07) - матрица S-MVA от CMO
    * АА01 (02,03,04,05,07) - матрица A-MVA от AUO
    * AC01 (02,03,04,05) - нова матрица A-MVA3 от AUO
    * BA01 - матрица от AUO с подсветка от СHILIN
    * GA01 - матрица A-MVA3 от AUO
    * I102 и I203 - матрица IPS-Pro от IPS-Alphа

Гледайте третия ред -Version- CN, AA, SQ, SS и т.н.

AA0x - 8 bit
    SQ0x - 10 bit - с Q се обозначават 10bit панели
    За разликата в матриците ,изучавайте по различните наименования в сервизното меню. За всеки модел и диагонал панелите могат да бъдат различни.

http://www.digitalversus.com/panel-s...ews-15457.html
    http://www.lesnumeriques.com/legrand...et_10371_1.htm

SQ03 - това не е матрица
    Tова е BOM (Bill of materials) http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_of_materials
    SQ01/02/03 etc. - в един и същи модел телевизор това са един и същи панел

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 91 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе