Страница 68 от 91 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Здравейте, от известно време премислям закупуването на ново ТВ. Приятели ме убедиха, че плазмата на Панасоник е най-доброто като качество на изображението. След прегледа на публикуваното в този сайт за плазмите и по-специално за харесаната от мен плазма - Панасоник ТХ-Р42G20E - започнах да се разколебавам. Липса на DTS, проблеми с настройките и т.н. Прекалено високи изисквания за гледане нямам - общо взето засега планирам да гледам телевизия и по-малко филми.
    От дискусиите тук виждам, че има още два други телевизора, които събират симпатиите на публиката. В крайна сментка, за кой модел е вашата препоръка:
    1. Панасоник ТХ-Р42G20E
    2. SAMSUNG LE-40C650
    3. Сони 40 ЕХ508
    Благодаря за препоръките!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Къде е казано, че телевизора трябва да има DTS поддръжка? Ти сам си го написал, че са те убедили, че модела е с добро качество на изображение. За второстепенни и третостепенни показатели като цвят, килограми и тн. всеки може да се ориентира и прецени за себе си.

4. Тук е от
    Apr 2011

Ами от позицията на лаик, който още кара с един нелош CRT-телевизор, темата изглежда доста безбрежна. Предпочитам малко повече да питам и да събера мнения, макар че практиката показва от компютрите, които съм купувал досега, че разполагат с един куп екстри, които всъщност доста рядко вкарвам в употреба - просто или работя с компютъра, или пък намирам интересни неща за четене и някои джаджи като блу-тут от години не съм използвал. Не знам защо, но имам някакво положително предубеждение за плазмата. Надявам се да не греша, поне за този модел.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1301993760[/time]_________________________________________________

Ами от позицията на лаик, който още кара с един нелош CRT-телевизор, темата изглежда доста безбрежна. Предпочитам малко повече да питам и да събера мнения, макар че практиката показва от компютрите, които съм купувал досега, че разполагат с един куп екстри, които всъщност доста рядко вкарвам в употреба - просто или работя с компютъра, или пък намирам интересни неща за четене и някои джаджи като блу-тут от години не съм използвал. Не знам защо, но имам някакво положително предубеждение за плазмата. Надявам се да не греша, поне за този модел.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1301990327[/time]_________________________________________________

5. plamen101
    Guest

Здравейте на всички.От доста време следя тази тема,защото ми предстои покупка на 32" LCD.От прочетеното до тук(особено мненията на hristoslav2) клоня към Samsung с тяхна матрица.По принцип ще се гледа в спалнята от около 1.5 м разстояние предимно ТВ(Networx),понякога филми от флашка и няма да е лошо да мога да "сърфирам" в Нет-а.На първо място най важно за мен е качеството на картината при гледане на ТВ,като мога да пренебрегна плеара и Нет-а.Моля за оптимален вариант като цената не е за пренебрегване,но не е и определяща.Ще се радвам на всякакви предложения,особено на тези на hristoslav2.Разглеждани от мен ТВ варират от SAMSUNG LE32C630 до SAMSUNG UE32C6500.Благодаря за усилията предварително)

6. Тук е от
    Jan 2005

Здравейте,

Сбетли, мерси - добър си е телевизора

Христослав, мерси за класацията след като взех сони 40 ЕХ 500.

Снощи пуснах през лаптопа(без стресово свързване през HDMI) дивекс и блу рей рипове - нямам забележки

Днес пуснах булсатком - повече от доволен съм от качеството и СД и НД и то без настройки

Питане: Има ли нужда от калибровка или щом нямам забележки по картината да си гледам

П.С. помня на времето сонитата се продаваха с една лепенка"It's a Sony" още е валидно май
    Препоръчвам модела и пак евалас на форума - ГОЛЯМА РАБОТА СТЕ!

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от cynic
    Здравейте, наскоро се ожених та посъбрахме някой лев от сватбата и молбата ми е ако не е много нахално че ви изреждам толкова модели,някой от вас експертите да ги подреди по качество на матрицата и съответно на картината. Ако не ме убедите че 1-2 или най-много 3 си заслужават парите,няма да намеря мир със себи си и пак ще се чудя кой да е Парите са до 2000-2300.В списъка има и по 2500, та ако наистина си заслужават ще ги дам .Не се вълнувам от екстри и вградени плейъри.Ще гледам Хд рипове 1080п, цифрова СД и най-вероятно ще взема ресийвър+колони за които също имам въпроси какви да са, но не са за тук. До колкото видях почти всичките са над 100хц и са с ЛЕД подсветка,a 3D-то не ме блазни.Назад в темата прочетох че точно тази ЛЕД не е чак такова предимство, но всички около мен бръмчат--ЛЕД та ЛЕД.Така че по ваша преценка.И не на последно място искам да e с матов панел,че стаята е доста осветена вечер и да го закача за стената и всичките ли имат такава възможност.Е стига съм се офлянквал те тава са:
    Съветвам те да се откажеш от моделите с матов панел, и без това повечето избрани от теб са с гланцови. Тенденцията е всички нови модели да преминат на гланцови панели.
    Ето ги подредени по групи и качество на картината. Като трябва да се смесят по цифрите.

1. SAMSUNG LE-46C750 = SAMSUNG LE-46C653 разликата е само във функциите и 3D-то на 750
    2. SAMSUNG LE-46C630 = SAMSUNG UE-46C6000 разликата е само в подсветката и функциите

2. SONY KDL-46NX710 - вграден Wi-Fi и не възпроизвежда DviX филми
    1. SONY KDL-46HX800 - 3D ready
    3. SONY KDL-46EX710

2. LG 47LE7500
    3. LG 47LE5300 по слаб контраст и няма мрежови функции/LAN и DLNA/ и Bluetooth за разлика от горният модел

1.TOSHIBA 46WL768G 200Hz DVB-T/T2/С/S/S2
    1.TOSHIBA 46WL753G разликата спрямо горният е само в тунерите DVB-T/С
    3.TOSHIBA 46VL733G 100Hz и орязан плейър спрямо горните два

Цитат Първоначално публикувано от qwerty7
    Здравейте, от известно време премислям закупуването на ново ТВ. Приятели ме убедиха, че плазмата на Панасоник е най-доброто като качество на изображението. След прегледа на публикуваното в този сайт за плазмите и по-специално за харесаната от мен плазма - Панасоник ТХ-Р42G20E - започнах да се разколебавам. Липса на DTS, проблеми с настройките и т.н. Прекалено високи изисквания за гледане нямам - общо взето засега планирам да гледам телевизия и по-малко филми.
    От дискусиите тук виждам, че има още два други телевизора, които събират симпатиите на публиката. В крайна сментка, за кой модел е вашата препоръка:
    1. Панасоник ТХ-Р42G20E
    2. SAMSUNG LE-40C650
    3. Сони 40 ЕХ508
    Благодаря за препоръките!
    Правилно си ги подредил вземай в този ред.
    Цитат Първоначално публикувано от plamen101
    Здравейте на всички.От доста време следя тази тема,защото ми предстои покупка на 32" LCD.От прочетеното до тук(особено мненията на hristoslav2) клоня към Samsung с тяхна матрица.По принцип ще се гледа в спалнята от около 1.5 м разстояние предимно ТВ(Networx),понякога филми от флашка и няма да е лошо да мога да "сърфирам" в Нет-а.На първо място най важно за мен е качеството на картината при гледане на ТВ,като мога да пренебрегна плеара и Нет-а.Моля за оптимален вариант като цената не е за пренебрегване,но не е и определяща.Ще се радвам на всякакви предложения,особено на тези на hristoslav2.Разглеждани от мен ТВ варират от SAMSUNG LE32C630 до SAMSUNG UE32C6500.Благодаря за усилията предварително)
    Както сам казваш - екстрите не те интересуват и от това следва че от двата модела - SAMSUNG LE32C630 е твоят избор
    SAMSUNG LE32C630 - това е 5-та серия в корпус на шеста /няма Internet TV/
    SAMSUNG UE32C6500 е действително 6-та серия
    /за разлика от SAMSUNG UE32C6000 който е горната граница на пета серия- изключени екстри от сервизното меню и липсващ интерфейс-трябва да се запоят към платката и да се пробият отвори в корпуса/

Цитат Първоначално публикувано от poptosh
    Здравейте,
    Сбетли, мерси - добър си е телевизора
    Христослав, мерси за класацията след като взех сони 40 ЕХ 500.
    Снощи пуснах през лаптопа(без стресово свързване през HDMI) дивекс и блу рей рипове - нямам забележки
    Днес пуснах булсатком - повече от доволен съм от качеството и СД и НД и то без настройки
    Питане: Има ли нужда от калибровка или щом нямам забележки по картината да си гледам

П.С. помня на времето сонитата се продаваха с една лепенка"It's a Sony" още е валидно май
    Препоръчвам модела и пак евалас на форума - ГОЛЯМА РАБОТА СТЕ!
    Честито и със здраве да си го гледаш
    Виж в настройките - режим на картината - кино/или нещо подобно беше/.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    /за разлика от SAMSUNG UE32C6000 който е горната граница на пета серия- изключени екстри от сервизното меню и липсващ интерфейс-трябва да се запоят към платката и да се пробият отвори в корпуса/
    Христославе,
    би ли споделил кои са изключените екстри от сервизното меню на този модел UE32C6000? Както и това дали ако се пуснат биха работили безпроблемно? Благодаря.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

чети
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:12046

доколкото съм прочел в други теми някои неща трябва да се допълнят и после да се активират от сервизното меню.
    С530 може да стане на С550 със запояване на липсващият интерфейс http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:18435-97#3105
    С550 може да стане на С630 с пускане на
    С630 става на С650 с пускане на Internet TV http://sourceforge.net/apps/phpbb/sa...&t=1578#p14019

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:12046:433#433

http://top.rbc.ru/wildworld/29/03/2011/568038.shtml

11. Тук е от
    Jan 2005

Мерси за линковете! Попрочетох и разбрах, че е невъзможно да си пусна ИНТЕРНЕТ@TV функцията на моят UE32C6000 телевизор! Както не мога да пусна и функцията за запис (или може и да стане но май не сработвала).

п.с. - Ейййй добре, че не купих на жената 3D телевизор

12. Тук е от
    Apr 2004

ще трябва да се понапънеш за 55 инчово LCD
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...pgnum=1%29/.do
    Другият ти вариант е с външен медия плейър и 50 инчова плазма.
    Разстоянието от 5 метра става за HDMI връзка. Изпробвано е.
    Благодаря ти. А това как ти се струва спрямо Сони-то? (като изключим 3-те инча разлика): http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-52a656 Също SAMSUNG LE52F96, който обаче нещо не намирам в магазините...

13. Тук е от
    May 2009

С630 става на С650 с пускане на Internet TV http://sourceforge.net/apps/phpbb/sa...&t=1578#p14019
    Много важно уточнение е, че това става само на италианските C630 (Продават се само в Италия, отделно в Италия се продава и Европейската версия на C630 на който този hack не работи). Просто този (Италианския) модел има шасито на C650 с 1G флаш, за разлика от т.н. Европейска версия (която се продава/ше и у нас) който имаше 128М флаш - това шаси е и на C6000 и е недостатъчно за фърмуъера на C650 който иска повече място. Ако се опитате да поръчате от Италия C630 със сигурност ще ви доставят Европейската версия - пробвано е от потребители от няколко големи европейски държави..

14.  

15. Тук е от
    Aug 2010

Привет на всички.Имам въпрос.
    Първо да се оправдая ,че четох от темата немалко-около 20-25 страници и се извинявам ако въпросът ми вече е поставян и са обсъждани въпросните модели .
    Както много други и аз се колебая какъв телевизор да си купя.Поразгледах из магазините се спрях на няколко модела(за съжаление не можах да ги сведа до 2-3 модела,надявам се на вас)Това което искам е :37-42 инча и да има USB за филми и да се вижда хубаво ,за 100Hz не съм сигурен дали ще е голям +.Ще се ползва главно за гледане на телевизия от кабеларка,филми от флашка,по скоро не за монитор и игри.От около 3-3,5 метра. Четох някъде че LED подсветката има по кратък живот.Това така ли е?Струва ли си 200лв повече?
    Моделите са следните:
    LG 42LE4500 -LED 1199лв
    LG 42LD565 -LCD 1099лв
    SAMSUNG LE-40C550 -LCD 1099лв
    SAMSUNG LE-40C530 -LCD 1099лв
    SAMSUNG UE-37C500 -LED 1159лв
    SAMSUNG LE-37C530 -LCD 990лв
    LG 37LD465 -LCD 970лв
    TOSHIBA 40SL733G -LED 1200лв
    Моля помогнете ми да избера най добрия вариант качество-екстри-цена.И по-добра работа на SD сигнал
    Тошибата няма USB,но ако много превъзхожда останалите ще се опитам да го преживея.
    Благодаря предварително!
    Приемам и други предложения.

16. plamen101
    Guest

Цитат на hristoslav2
    Както сам казваш - екстрите не те интересуват :default и от това следва че от двата модела - SAMSUNG LE32C630 е твоят избор
    SAMSUNG LE32C630 - това е 5-та серия в корпус на шеста /няма Internet TV/
    SAMSUNG UE32C6500 е действително 6-та серия
    Благодаря ти за отговора hristoslav2,но LE32C630 не е LED за разлика от UE32C6500.Това няма ли да е за сметка на качеството? ....или това наистина е само рекламен трик
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1302082800[/time]_________________________________________________

И още един въпрос Това за всички LCD ли се отнася,независимо дали са със или без LED подсветка?

В зависимост от типа използвана технология /или тип подсветка при LCD/ телевизорите имат различна продължителност на живот.
    LCD с CCFL подсветка - 60,000 часа /8 часа на ден = 20,54 години/ /10 часа на ден= 16,43 години/
    LCD с LED подсветка - 50,000 часа /8 часа на ден = 17,12 години/ /10 часа на ден= 13,69 години/

При LCD телевизорите след тези 60000 часа -яркоста на подсветката пада с 50%. Самият LCD панел/матрица/ не се влияе от изстеклото време ,може да го ползвате и 60 години стига да му смените подсветката ,но това ще ви струва скъпо.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от achilles
    Благодаря ти. А това как ти се струва спрямо Сони-то? (като изключим 3-те инча разлика): http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-52a656 Също SAMSUNG LE52F96, който обаче нещо не намирам в магазините...
    И двата модела които си написал са стари !! Съответно от 2008 и 2007 година. 100% мостри които не си знаят часовете наработка и им липсват цифрови тенирери с MPEG4. Бягай далеч от тях!!
    Цитат Първоначално публикувано от иванвас
    Привет на всички.Имам въпрос.
    Първо да се оправдая ,че четох от темата немалко-около 20-25 страници и се извинявам ако въпросът ми вече е поставян и са обсъждани въпросните модели .
    Както много други и аз се колебая какъв телевизор да си купя.Поразгледах из магазините се спрях на няколко модела(за съжаление не можах да ги сведа до 2-3 модела,надявам се на вас)Това което искам е :37-42 инча и да има USB за филми и да се вижда хубаво ,за 100Hz не съм сигурен дали ще е голям +.Ще се ползва главно за гледане на телевизия от кабеларка,филми от флашка,по скоро не за монитор и игри.От около 3-3,5 метра. Четох някъде че LED подсветката има по кратък живот.Това така ли е?Струва ли си 200лв повече?
    Моделите са следните:
    LG 42LE4500 -LED 1199лв
    LG 42LD565 -LCD 1099лв
    SAMSUNG LE-40C550 -LCD 1099лв
    SAMSUNG LE-40C530 -LCD 1099лв
    SAMSUNG UE-37C500 -LED 1159лв
    SAMSUNG LE-37C530 -LCD 990лв
    LG 37LD465 -LCD 970лв
    TOSHIBA 40SL733G -LED 1200лв
    Моля помогнете ми да избера най добрия вариант качество-екстри-цена.И по-добра работа на SD сигнал
    Тошибата няма USB,но ако много превъзхожда останалите ще се опитам да го преживея.
    Благодаря предварително!
    Приемам и други предложения.
    1. SAMSUNG LE-40C550
    2. LG 42LD565

Цитат Първоначално публикувано от plamen101
    Благодаря ти за отговора hristoslav2,но LE32C630 не е LED за разлика от UE32C6500.Това няма ли да е за сметка на качеството? ....или това наистина е само рекламен трик
    Ако сравняваш LE32C630 със UE32C6500 -има разлика в картината. На различни шасита са. LED подсветката дава пренебрежимо малко подобрение/което малцина забелязват/, но за сметка на това цената е 20% отгоре.

18. Тук е от
    Aug 2010

Благодаря за бързия отговор!Искам само да уточня ,че цената не е първия критерий.Най ме интересува качеството на картината.А за LED-а не казваш нищо?А ако е със 100 Hz ще имали осезаемо подобрение в картината?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 68 от 91 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе