Страница 92 от 98 ПърваПърва ... 42829091929394 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

...а ме наплашиха че след време може да започнат да горят диоди на LED-a..
    Е те тако'а още не бе'еме го чувалЕ! Ибаф маа му.

Надявам се сам разбираш колко абсурдно е това изказване. Този, който ти го е казал, го заобикаляй отдалеч, докато не си купиш телевизор.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Момчета, гледам обсъждате надълго и нашироко врадените в телевизорите мултимедийни плейъри. Та, в тази връзка да ви питам - някой обърна ли внимание в режим плейър какви опции за калиброване на картината са оставили? Понеже в магазина при тест на плейъра това е последното нещо което някой ще се сети да провери, да не останете разочаровани. Не, че за течнокристалните предложения има кой знае какво значение, де.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Много добро наблюдение. Отговарям за Самсунг - никакви или почти никакви. Съчетано с това, че картината е по-лоша, отколкото с външен плейър (при еднакви настройки, проверено лично), с това че плейъра понякога забива (натискайте копчетата бавно!), с това че не възпроизвежда някои формати, и общо взето излиза че основната му функция е "по-добре да има отколкото да няма такъв въобще". Стойността му я определям на около 40-50 лв., съответно го смятам за критерий за избор само при най-евтините телевизори, където 100-те лева допълнителен разход за нормален външен плейър може да са 20% от стойността на ТВ.

5. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от kirretto
    Момчета, гледам обсъждате надълго и нашироко врадените в телевизорите мултимедийни плейъри. Та, в тази връзка да ви питам - някой обърна ли внимание в режим плейър какви опции за калиброване на картината са оставили? Понеже в магазина при тест на плейъра това е последното нещо което някой ще се сети да провери, да не останете разочаровани. Не, че за течнокристалните предложения има кой знае какво значение, де.
    Ами първоначално като пуснахме един филм картината беше много зле...след това променихме режима на картината на кино и цветовете се оправиха...имаше още някакви динамичвн/спорт/и т.н...Но мисля че нямаше опция ръчно да се пипа по нашироко...но това е за краткото време което успяхме да погледнем така че не съм сигурен

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Потвърждавам за Самсунг С650. Единствените настройки са: режим-> кино; цвят-> 46-48 (по колориметър); подсветка на 4-6; яркост около 50; контраст 89 - 91; и това е максимума, който успях да постигна като калибриране. Иначе от плеъра аз като цяло съм пре-доволен. За една година експлоатация два или три филма не са ми тръгнали от гледна точка кодеци. Вчера дори блу-рей 80 ГБ подкара. Всичко това с фирм-а, с който си дойде 1000.1 (ако не се лъжа), за сега и не мисля да ъпдейт-вам

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Всъщност въпроса ми беше риторичен, просто исках да обърна внимание. Общо взето относно плейърите в Samsung, трябва да се спазва едно правило за успешно възпроизвеждане на файлове .mkv с видеопоток с компресия (формат) H264 - профила на формата да не е по - висок от 4. Може лесно да се провери с MediaInfo.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от krasim666
    По- принцип не робувам на марки. Някой може ли да даде мнение за Панасоника (е30е),вчера бях в Технополис и много ми хареса и имаше може би най добрия ъгъл на гледане,но не можах да го видя на сд сигнал,продавача каза,че не им разрешавали да пускат Булсатком.Нее за пренебрегване и факта,че от месец ноември са с 5год. гаранция
    Panasonic tx-l42e30e - е добър. Добре си забелязал за широкият зрителен ъгъл и доброто цветопредаване, но има опасност от неравномерна подсветка. Добре е още първата вечер след покупката да го тестваш за това.

1. Samsung 40d5800 = Samsung 40d5500 разликата е в дизайна на корпуса
    2. Samsung 40d5000
    3. Panasonic tx-l42e30e,
    4. Рhilips40phl6606h,
    5. LG42LK430
    6. Samsung 40d5003

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

На изминалата през октомври в Португалия изложба Lisbon Design Show, френската компания Olf-action
    http://www.olf-action.fr/
    представи концепция за домашен мултимедиен озонатор, който като се свърже с компютъра, игровата конзола или домашното кино е способен да разпространява в помещението ассоциирани с действието на екрана аромати. По такъв начи, зрителят може напълно да се потопи в атмосферата на играта и сюжета на филма. Сега има възможност да обеспечи 128 аромата, сред които има - дим, окосена трева, болница, … . Трябва да има, навярно, и лоши аромати.

Установката освен блока за управление има капсули с базови аромати, интензивноста на ароматизацията се определя от въртенето на вентилаторите и потока подаван през капсулите въздух.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ...Samsung 40d5800 = Samsung 40d5500 разликата е в дизайна на корпуса...
    D5800 няма уеб-базирани приложения, 5500 има.

12. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте.... Има ли 50" LCD ТВ изобщо? За предпочитане Sony/Samsung?

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    София

Ще ми разясните ли какво значи това DTV (ATSC)?

14.  

15. Member Аватара на antovasilev
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    Плевен

16. Тук е от
    Aug 2011

Здравейте преди известно време бях хвърлил око на SL833/SL863 серията на Тошиба, но тогава четох едно доста критично ревю в този сайт http://www.televisioninfo.com/conten...TV-Review.htm, което ме наведе на мисълта, че този модел не си струва парите.
    Тази седмица обаче телевизора се появи в Карфур на доста приемлива цена от 1000 лв за 42SL863 и почнах да се чудя, реално толкова лош избор ли е колкото го представят американците от ревюто. Ако някой има преки впечатления от модела нека сподели! Лесно ли се преглъщат недостатъците или по-добре да отделя малко повече средства за LG 42LV5500 или PANASONIC TX-L42E30E?

P.S. Ще ползвам телевизора предимно вечер за гледане на филми и доста спортни мероприятия.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    D5800 няма уеб-базирани приложения, 5500 има.
    Не бях обърнал внимание на това, но според мен ще може да се активират от сервизното меню.
    D5800 D5500
    Samsung SMART TV Не Да
    Smart Hub Не Да
    Samsung Apps Не Да

Цитат Първоначално публикувано от firehorse
    Здравейте.... Има ли 50" LCD ТВ изобщо? За предпочитане Sony/Samsung?
    Никой производител не реже 50 инчови матрици.

Сони тази година имат55 инчови/миналата година бяха с 52 инча-матрици Шарп/
    http://www.sony.bg/product/tv-139-55-lcd/kdl-55ex720
    http://www.sony.bg/product/tv-139-55-lcd/kdl-55hx820

Самсунг също произвеждат 55 инчови телевизори
    http://www.samsung.com/bg/consumer/t...ail&returnurl=

18. Тук е от
    Oct 2002

Здравейте, отдавна се каня да си купя телевизор и май дойде най-накрая и моя ред.
    С оглед на мястото с което разполагам съм се спрял на 46-47, понеже ще гледаме от разстояние 3.5-4 м, но и 42ка е вариант. Ще го използваме предимно за телевизия и филми.
    Преди време се бях спрял на ЛЕД Тошиба и LG, но последно приятел ми препоръча Плазмата на Panasonic U или по-нова серия, тъй като за подобряване на качеството от лоша картина.
    В момента след пренареждане на хола телевизора ще е обърнат срещу прозореца, но жената е сложила и много дебели пердета така че не мисля че ще е проблем.
    По-вече ме безпокои въпроса за качеството на картината тъй като не съм преминал на цифрова телевизия, но пък и това се променя лесно (от Бургас съм и в момента съм на Скат).
    Гледам и за PCMCI модул за цифрова телевизия но разбирам че кодирането е различно за различните доставчици.
    3D функциите не ме интересуват и може да не надуват цената, но имам ЛАН мрежа и кабела ще ми е удобен за гледане на филми от домашния комп.
    Благодаря предварително за отделеното време и информацията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 92 от 98 ПърваПърва ... 42829091929394 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе