Страница 42 от 98 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

Имам 2 броя IPS телевизори и все по-често се заглеждам в S-PVA и AMVA. Черното е неотстраним проблем, цветовете могат да се калибрират, макар че ако трябва да бъда честен, може и да е от навика, обаче цветовия баланс на 3-годишния ми 37LZ70P само плазмите на Панасоник го докарват (в най-добрия смисъл). Самсунг фабрично предлагат странни нюанси - напр. розовеещи негри и пр. (съвсем сериозно го говоря, който ги е гледал му е пределно ясно). Това във всички режими, били те Warm1/2, Standard, Cool. Добре че си имат подробни настройки за цветовете, но пък въпроса е имаме ли подръка техниката да ги калибрираме.

Днес направих една много продължителна обиколка с огледи на телевизори и за съжаление съм като цяло разочарован. И затова ще изброявам само негативи. Впрочем и това си има резон.

Самсунг цветовете "от кашона" вече ги споменах. Те си ми и съвпадат с по-продължителните наблюдения на 40C650 на един приятел.

LG и Панасоник продължават да си вадят IPS-и с горепосочения проблем (сивеещото черно). Да не говоря, че LG са почнали и да компрометират един от очевидните козове на IPS - ъглите. Говоря съвсем конкретно за 42LV3550.

LED телевизорите като едно голямо цяло (съвсем голямо цяло) са ми вече трън в очите заради проникващите светлинки от подсветките им. Това не ми е от поносимите неща. Даже вече и в магазин може да им се "порадва" човек - в ТП The Mall имат ниша, в която е относително затъмнено.

Новата серия D5 CCFL LCD на Самсунг нещо са сътворили с плейъра си, което не мога да го категоризирам по друг начин, освен "гадно". Картината на тестовите ми клипчета е особено неприятна, при каквито и да е настройки на картината. Почти си е за отписване.

То пък какво да кажем и за C5 серията... Тrident процесора, който се води по-добър от Mstar-a, завалията му се отелва вола да подкара форматите, които уж по-смотания Mstar4 в D5 ги възпроизвежда (но пък с видимо по-гадна картина). Абе направо ги отписах. Само Valencia-та остана да брани фронта. Хайде и нещо хубаво да има в тоя ред на мисли - от целия ден обикаляне 46C653 беше единствения, който не отнесе ругатните ми. А даже беше с "омразния ни" AUO AMVA3 панел. Като се настрои (и ако не се гледа един до друг с SPVA) картината е най-приемлива от всичко, което гледах. Това, че не правеше проблеми с плейъра (защото е с Valencia) беше бонус.

Само да уточня, че проблемите с вградените плейъри слава Богу не се изразяваха в проблеми, когато им се подава външен сигнал (1080i/60Hz от демо апаратурата на магазините).

Най-приемлива от всичко? Даже от плазмите на Панасоник? .... Днес най-сетне си сътворих една флашка с 1080i/50Hz стриймове, любезно създадени от колега от AVforums, и можах да се уверя с очите си защо хората толкова вдигат пара за прословутия "50Hz bug" при плазмите на Панасоник. Тествах 40GT20. Това, което се случва е, че бързо движещите се изображения създават едни прекрасно видими сенки дори в посоката, в която се движат, и едни прекрасни шарении (преобладаващо зелено-червени) отстрани на контурите. Същия тест на LCD Панасоник (42S20) не показа никакви такива проблеми. Впрочем телевизорите си изписват, че подавания им сигнал е 1080i/50Hz, така че вече съмнения нямам. Накратко: пак се оказа, че където има дим, има и огън.

Впрочем, в затъмнената ниша ме изненада брутално на няколко момента Самсунг D550, с това че "победи" 42V20 - при дребни детайли от рода на сграда в далечината, която изглежда като мрежа, при V20 движението на диагоналните линии се виждаше като зигзагчета, а при D550 си беше наред.

Хайде още нещо положително. 46EX402. Не изкарва черното на Самсунг (CCFL LCD), обаче изкарва по-добри (по-реалистични, макар и по-бледи) цветове с фабричните режими.

Колкото повече гледам телевизори, толкова повече се отчайвам,

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от mitko414
    Явно ще трябва да си сменям името на Марко , към който ТВ се насоча, излиза мостра.
    Попадна ми само LG 42LD750, който не е отварян.

За качествата на ТВ е ясно, въпроса ми е: има ли нещо по-добро за 1100 лв?
    mitko414, ако искаш, отиди в магазина и пробвай следните настройките на телевизора (ако има извадена мостра или се навият да ти извадят неотваряната бройка), за да прецениш за черното:

1. Включи на домашен режим на предаване (би трябвало да е в режим "магазин").
    2. Включи си USB flash или лаптоп, след което въведи ето тези настройки за картината (от ДУ избираш: Menu > Картина):

Режим на картина - Кино
    Задно осветление (Backlight) - 30 (преди това от копчето "Energy" горе вляво на ДУ задаваш "Икономия на енергия" = "Минимална" или "Средна", по избор)
    Отчетливост (Contrast) - 90
    Яркост (Brightness) - 50
    Острота (Sharpness) - 50
    Цвят (Colour) - 55
    Обагряне (Tint) - 0
    Цветова топлина (Colour temperature) - 0

Допълнително управление (Advanced settings)

Променлива отчетливост (Dynamic contrast) - Изкл.
    Променлив цвят (Dynamic colour) - Изкл.
    Ясно бяло (Clear white) - Изкл.
    Цвят на кожа (Skin colour) - 0
    Намаляване на шума (Noise reduction) - Изкл.
    Цифрово намаляване на шума (Digital noise reduction) - Средно
    Диапазон (Gamma) - Средно
    Ниво на черното (Black level) - (не може да се избира в този режим)
    Грижа за очите (Eye care) - (не може да се избира в този режим)
    Истинско кино (Real Cinema) - Вкл.
    Цветови диапазон (Colour gamut) - Стандартен

Това ще затъмни леко по-тъмните места в сцените, но ще ти извади в пъти по-дълбоко черно от това, което е при останалите режими на картината. Дори най-надупените настройки на режим "Спорт" не могат да извадят толкова хубаво черно, каквото е черното на режим "Кино" с горепосочените настройки. Показателят "Цвят (Colour) - 55" е желателно да не го вдигаш над 60 единици, ако държиш на достоверна картина. При 65-70 единици картината ще ти се струва доста "по-яка", но това ще изопачи цветовете и ще изглеждат пресилено изкуствени.

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

LanceLink , този 42LV3550 и аз му забелязах лошия ъгъл , това е нисък клас модел и вероятно слагат някаква китайска матрица , така S-IPS на LGD не съм виждал да се държи.
    Наблюденията ти за цветовете на Самсунг ги споделям напълно- нереални ,бомбонени цветове в повечето си модели. Другите марки със същите матрици правят много по-добро цветоотдаване.
    Аз съм с S-IPS на Тошиба и черно има достатъчно в картината без да се губят детайлите -коса каска примерно, друг е въпроса, че на празен екран и черните ленти отстрани при по-затъмнено започват издайнически да сивеят, за това аз не гледам чак толкова на тъмно.
    Както много пъти сме отбелязвали за сега пълно щастие няма на никаква цена.

5. Тук е от
    Aug 2011

Здравейте,
    какво ще кажете за този ТВ
    https://www.technopolis.bg/b2c/detai...IPS-42PFL4606H?
    Търся си LCD до 1000лв 42''
    Мерси

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Добре дошъл в форума !

За така формулирано питане - отговора е - става !

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

weedminer
    Бюджетен модел. Ако ти е първи LCD телевизор ще останеш доволен.
    http://www.philips.bg/c/televisions/...specifications

8.  

9. Тук е от
    Aug 2011

Опит № 2:
    Здравейте драги съфорумци(ако така се пише ,
    Навил съм се да си взема LCD TV на изплащане като желая да се възползвам от сега течащи промоции за безлихвени кредити.
    Бюджетът ми е 700-1000лв.
    Много съм се навил на 42''(казват ми, че задължително трябва да бъде 100ХЦ). Гледах доста, но пък нищо не разбирам и от гледането ми файда няма
    Като цяло сигурно ще е от Карфур или Технополис, или пък може и Техномаркет.
    Телевизорът ще се използва 75% от времето за гледане от компютър с видео карта Ati HD 3650. По-рядко ще гледам мачове... Доставчикът ми е БулсатКОМ.
    Нормално постижимото разстояние за гледане ще бъде около 3.20м. Навсякъде всеки различно казва, четох тук във форума и в момента също чета, но ще се радвам и вие да помогнете.
    Благодаря за информацията и ИЗВИНЕТЕ за нещастния ми, клошарски 1ви пост! Ето това е пример за лош 1ви пост

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Това вече е друго !
    Заповядай - http://technomarket.bg/products/09071506/lg-42ld650 - ако намериш не-мостра !
    http://technomarket.bg/products/09107599/lg-42lk450 - малко е по-скъп , но щом е на изплащане !
    http://technomarket.bg/products/0907...shiba-40xv733g - трудно се намира !
    http://technomarket.bg/products/09084353/lg-42ld465 - не е 100 Hz , но и моя не е , да не те притеснява !

Има и други модели , но като че ли тези са най-удачни според мен , лично мнение ! Тези не са LED LCD !

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Най-големите грешки които правят клиентите, когато купуват HDTV

1) Закупуване на грешен размер.
    2) Подмяна на стария си 4:3 телевизор с нов телевизор от същата марка.
    3) Купуването на LED LCD, защото някой ви е казал, че това е най-доброто и най-новата технология при телевизорите.
    4) Мислейки ,че зрителните ъгли на гледане са същите като стария ви обемист CRT.
    5) Вградените в телевизора говорители адекватни ли са?
    6) Избор на 200 Hz телевизор.
    7) Закупуването на по-тънък телевизор за най-добро цялостно качество на картината.
    9) Закупуването на скъпа удължена гаранция.
    10) Неполучаване на правилните функции

http://hdguru.com/the-biggest-mistak...197/#more-5197

http://hdguru.com/going-green-with-h...087/#more-5087

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Това е вярно , но не е задължително да се спазва точка по точка !

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

И точка 9 ,за съжаление ,май е задължителна.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Най-накрая приключих с избора на ТВ, днес купих LG 42LD750.
    Впечатления по-нататък, че сега ще изръся някоя глупост.

Благодаря на всички, изтърпяли и отговорили на многобройните ми въпроси, за съжаление мога да ги почерпя само виртуално:

П.П. Отивам да чета как да хвана HD канал по кабела от Близу.

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

С сиренце !

Иначе модела си е топ за 2010 ! Честито !

17. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Честито и от мен и да споделиш впечатления после

18. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008

Сега разглеждам LED телевизор LG 42LV3550
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...р-LG-42LV3550 Обаче докато приключим с ремонтите в апартамента - вероятно ще са налице и още по-добри варианти. Ще минат още няколко месеца... Какво Ви е мнението за този телевизор?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 98 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе