Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 76

Кой вариант за гледане на филми на LCD телевизор да избера ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2011

Re:Кой вариант за гледане на филми на LCD телевизор да избера ?

Аз мисля, че за непретенциозни потребители, вътрешният плейър на новите Samsung е напълно достатъчен. С 40D500 съм вкъщи и досега съм попаднал на един-два HD филма, които да не тръгнат. В този случай пускам един HDMI кабел от лаптопа и съм готов. Основният му проблем е, че не помни докъде съм гледал даден файл, а винаги го пуска от начало. А най ми харесва това, че съм си го вързал с UTP кабел към рутера и си пускам филмите директно от харда на компютъра, без да пренасям на флашки.
    Моят съвет е: огледай Samsung-ите и ако си харесаш някой, го вземи. Ако не те удовлетворява вградения плейър, винаги можеш да добавиш такъв външен.

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Моя Самсуняк помни до къде съм стигнал и дори като пусна филм който съм гледал до някъде и пуска плеъра с активен бутон "възобновяване".

4. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Моя Самсуняк помни до къде съм стигнал и дори като пусна филм който съм гледал до някъде и пуска плеъра с активен бутон "възобновяване".
    Какъв модел ти е Самсуняка ? :rolleyes:

И какви файлове плейва ? Всичко - mkv включително ?

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

32D6000 , до сега само 3d bluray не съм успял да подкарам. И не се оправя със субтитрите на блуре-а. В смисъл ако му покажа разархивирано ISO на блурей, подкарва видео файловете но буквичките не ги вижда.Същото е и с DVD. Иначе със всичко останало се оправя чудесно.

6. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    32D6000 , до сега само 3d bluray не съм успял да подкарам. И не се оправя със субтитрите на блуре-а. В смисъл ако му покажа разархивирано ISO на блурей, подкарва видео файловете но буквичките не ги вижда.Същото е и с DVD. Иначе със всичко останало се оправя чудесно.
    Хм, погледнах този модел... в момента е около 1000 лв. в Техномаркет.... не изглежда лош като характеристики (макар, че част от тях дори не знам какво правят :-D )... Ако напълно функционален външен плеър ще ми струва около 200 лв... може би направо да си търся някакъв такъв телевизор....

BTW, ползваш ли тази SMART технология ? Знам единствено, че посредством нея можеш да се вържеш с Internet, но какво точно практически можеш да правиш... да сърфираш, или достъп само до някой сайт на Самсунг - ако е така, какво има на него за ползване ?

7. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Van Basten, много задълбаваш в екстрите и клониш вече към телевизор тип " Хитър Петър" , тоест всичко в едно , но както винаги при такива устройства нищо не е на високо ниво .
    Всъщност още не си уточнил размера на екрана , което е от най-важните неща . Не си заслужава за да се вместиш в бюджета заради екстрите да намалиш размера. Ако в момента си притеснен с парите винаги можеш на по-късен етап да вземеш външен медия плеър , който чете всичко и има подобни интернет функции , а до тогава компютъра , който е най-добрия медия плеър с едно кабелче HDMI ще ти върши отлична работа . Така че дай разстоянието от което ще се гледа за да започнем от размера .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Айде и аз на всяка манджа мерудия:

Не прави компромиси с размера и качеството на картината, защото това са двете основни неща, които ще ти останат в дългосрочен план от покупката.
    Догодина може да гледаме ultramkv, да ползваме DVB-C3 и DVB-S3 (например) и мрежовите функции да са тотално остарели. Е, ако няма проблем да правиш ъпгрейди на 2 години...

10. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Van Basten, много задълбаваш в екстрите и клониш вече към телевизор тип " Хитър Петър" , тоест всичко в едно , но както винаги при такива устройства нищо не е на високо ниво .
    Всъщност още не си уточнил размера на екрана , което е от най-важните неща . Не си заслужава за да се вместиш в бюджета заради екстрите да намалиш размера. Ако в момента си притеснен с парите винаги можеш на по-късен етап да вземеш външен медия плеър , който чете всичко и има подобни интернет функции , а до тогава компютъра , който е най-добрия медия плеър с едно кабелче HDMI ще ти върши отлична работа . Така че дай разстоянието от което ще се гледа за да започнем от размера .
    Ха ха... може и да си прав

Ами разстоянието за гледане е около 2,5 - 3 m. - предполагам, позволява и 40" телевизор, но поради бюджетни причини, засега основно съм се ориентирал към 32"... като цяло си мисля за "Upgrade" на текущото 29" CRT, а не за еволюция до нещо супер голямо.... В смисъл каквото и LCD да взема ще ми даде с пъти по-добра картина от тръбата в момента, а отделно +3" големина ще са като бонус...

От друга страна, като се разчета по форумите, често срещам мнения, че с хубавото бързо се свиква и че след като човек си вземе 32", почва да му се струва малък и да се чуди защо не си е взел по-голям... :rolleyes:

Така че, и аз се изкушавам да се мятам на нещо по-голямо - например 37"...

Като цяло бюджета ми е 1000 лв. с или без външен плеър.... Виждал съм от време на време промоции и на 40" TV за толкова пари, но знам ли как са с функционалностите... Принципно, не е проблем да се донадят 50-100 лв. отгоре за нещо, което си заслужава, но да не е повече че така се стига след това до 1500-2000 лв. (личен опит от сглабяне на конфигурация за PC... айде тоз процесор за само +50 лв, айде тази карта за +50 лв.... и накрая опа - почти двойна цена от първоначално планираната)....

======
    P.S. А това което споменваш за HDMI кабел от компа, колко би ми излязло като пари... защото съм чувал, чe кабелите не са много евтини... на мен PC-то е в друга стая, така че колко ще ми струва около 10 м. кабел ?

Освен това - няма ли да има проблеми с качеството.... пак съм чел, че при твърде дълги разстояния може да има проблеми...

И последно - как горе-долу се работи при този вариант - плеъвам от PC-то с някой плеър, след което се гледа пасивно (в смисъл не можеш да спираш, паузваш, превърташ и т.н.) на TV, така ли?

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

За 10м ще си трябва по-качествен кабел има видове и цени всякакви по магазините. Реално всеки компютър е медия плеър и лесно се качват нови формати субтитри и кодеци , превъртане спиране и прочее също без проблем, остава само кабела и е хубаво да е по -близко.
    Правилно си се спрял на 40" и не отстъпвай ,ето нещо добро -100хц в твоя бюджет на промоция :
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-42PFL4606H

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Basten ето ти ТВ за теб:
    http://electron.bg/samsung-le40d550-...Path=21_141_25

Виж му цената и в техно-тата как са но този модел мисля, че ще ти пасне най-добре за изискванията!
    От плеъра ще останеш доволен а и от качеството на картината...

п.п. Понеже споменаваш, че сега си на 29'' CRT - да знаеш, че на сигнал със стандартна дефениция (както са излъчват нашите телевизии) - няма как новите LCD да са с по добра картина! По-голяма ДА но не и с по-добро качество - имай го в предвид понеже LCD основно са за сигнал с висока резолюция.

13. Тук е от
    Oct 2006

Благодаря за двете предложения !

Само, че като цяло си мислех, ако ще се взема нов телевизор да LED (без значение дали ще бъде в крайна сметка 40" или само 32"). Като цяло телевизора работи почти нон-стоп вечер и през уикендите (често дори да не се гледа, стои включен на някой музикален канал... :rolleyes, така че си мисля, че малко енергийна ефективност няма да ми е излишна...

Всъщност май не съм много наясно колко по-икономични са LED дисплеите, но поне така знам.

Някой може ли да каже колко е примерно ел.консумацията на 40" "нормален LCD" и колко същите тези 40" ако е LED ? Имам предвид приблизтелно естествено - знам, че зависи много от марка, модел и т.н....

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Van Basten , естествено с LED подсветката е по икономичен 30% приблизително . Това обаче има повече значение за големите размери ,където ще има някаква осезаема икономия, при 32"-42" разликата ще е колкото 1-2 ен. спестяващи крушки . Сравни примерно в тези спецификации долу 10-30лв. годишно :
    http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...on&32AV833G=on
    Но , казваш ,че телевизора при теб не се гаси ,впрочем и при мен е така, обаче трябва да се има пред вид ,че LED подсветката има по кратък живот поне с 10 хил. часа от ламповата CCFL . Като излезе LED даваха 30хил. часа , сега пишат тук- там до 50хил. , но като цяло вече избягват да обявяват живот на панела , което до скоро беше основен показател .
    Не се отказвай от 40-42" , ще съжаляваш !
    42PFL4606H/12- консумация 99 W ,общо годишно средно 145 kWh- лампова подсветка.

16. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Van Basten , естествено с LED подсветката е по икономичен 30% приблизително . Това обаче има повече значение за големите размери ,където ще има някаква осезаема икономия, при 32"-42" разликата ще е колкото 1-2 ен. спестяващи крушки . Сравни примерно в тези спецификации долу 10-30лв. годишно :
    http://de.consumer.toshiba.eu/de/pro...on&32AV833G=on
    Но , казваш ,че телевизора при теб не се гаси ,впрочем и при мен е така, обаче трябва да се има пред вид ,че LED подсветката има по кратък живот поне с 10 хил. часа от ламповата CCFL . Като излезе LED даваха 30хил. часа , сега пишат тук- там до 50хил. , но като цяло вече избягват да обявяват живот на панела , което до скоро беше основен показател .
    Не се отказвай от 40-42" , ще съжаляваш !
    42PFL4606H/12- консумация 99 W ,общо годишно средно 145 kWh- лампова подсветка.

Thanks за инфото... 30 % намалено ел.потребление ми звучи добре, особено за ситуацията, която описах - че TV ще работи по минимум 10 ч. на ден...

Само се замислих, ако LED-a консумира около 70 W. (поне тази 32" Тошиба, която си постнал), а нормалното LCD около 100 W.... колко ли консумира този 29" CRT динозавър, с който съм в момента... 200 W ?!?

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Van Basten ,По-добре се замисли за живота на подсветката , защото 30W за 10часа са по-малко от 6 стотинки на ден Х 365 дни прави само 22 лв. икономия годишно . Това има само значение в глобален мащаб ,не вярвам ,че някой е опрял до тези 6ст./дневно или 20лв/годишно.
    При мен телевизора работи 17часа средно дневно .

18. Тук е от
    May 2009

29'' CRT има консумация от 100 до 150 вата,можеш да погледнеш отзад на лепенката пише колко е.Ако ще гледаш кабелна тв без декодер няма да ти хареса качеството на картината на LCD.Както каза и ivodivo трябва много качествен сигнал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Гледане на 3Д Филми
    От WingShot във форум Телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 21-12-12, 19:34
  2. Кой вариант PVC дограма да избера?
    От kolev във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 8
    Последно: 24-08-12, 20:27
  3. евтин вариант за гледане на свободни телевизии
    От tihogr във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 0
    Последно: 10-10-10, 02:30
  4. Кой вариант от всичките да избера?
    От G_R_U във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 15
    Последно: 07-10-09, 11:43
  5. гледане на филми
    От buny във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 17-01-04, 06:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе