Какво имаш предвид под "живота на подсветката" - че LED ще се скапе по-рано от обикновен LCD ?Първоначално публикувано от nkd
А иначе, по памет ми се струва, че LED имаше и други ползи... по-добре предаване на черното, което имало значение, например когато има нощна картина на екрана... или се бъркам ?
Междудругото ме замисляш за нещо... знам, че ще прозвучи тъпо, но на някои LCD телевизори ми се струва, че дават някак си "зърнеста" картина... в началото си мислех, че от сигнала (например обикновена кабелна, а не цифрова) или от това, че например телевизора е само HD ready, а не FullHD... но наскоро гледах отново един чисто нов Philips, който си беше FullHD и свързан с Булсатком даваше кофти картина... наистина не мога да разбера от какво може да е.... гледал съм други LCD на Булсатком и са перфектни, а в случая "зърнеста" картина, а както казах телевизора си беше FullHD (не че гледахме HD канали, но дори за обикновени цифрови си изглеждаше зле...)Първоначално публикувано от lion73bg
От какво може да е това ? Чудех се - нещо кофти кабели... или "неправилни" кабели... например да е свързан през Scart, а да трябва да е с HDMI... или нещо от сорта ??! Другия вариант е наистина да си от кофти модел на телевизора ?