И за да не отварям нова тема, дали ако си взема два рутера - N стандарт, ще може без проблем да гледам филми 1080p, след като настроя един от рутерите като клиент?Първоначално публикувано от svetlio1
И за да не отварям нова тема, дали ако си взема два рутера - N стандарт, ще може без проблем да гледам филми 1080p, след като настроя един от рутерите като клиент?Първоначално публикувано от svetlio1
Не знам защо са ти 2 рутера ,но без проби не може да се твърди 100% .Зависи от условията при теб -разстояние, модел на рутер,различни смутители ... За 1080р с не много голям битрейд /6-10гб филм/ не би трябвало да има проблем.
Уф, май колкото повече задълбавам в тези свързвания, толкова повече зациклям... това с Flash-а пък съвсем не се бях замислял.... сега сигурно ще се окаже, че не всеки телевизор Samsung с LAN вход (а ако правилно те разбирам и никоя друга марка) не поддържа плейване на flash.... Кой е най-евтиния модел 40" LED, който поддържа Flash на браузъра ?Първоначално публикувано от svetlio1
А външните медиа плеъри дали поддържат Flash ? (ако изобщо подкарват интернет де... че това май не съм се замислял)
Мисля ,че от D6500 нагоре моделите бяха с браузър.
Интересуват ме филми с по 20-30GB. Разстоянието е 12метра. Трябват ми два рутера, понеже в стаята където е телевизора, няма как да прекарам LAN кабел...Първоначално публикувано от svetlio1
Рутерите ще са http://www.shopmania.bg/rutieri/p-tp...wr841n-1587729 .
Хм, това вече ми идва твърде скъпо... 1900 лв.Първоначално публикувано от svetlio1
А по отношение на второто ми питане, дали има външни медиа плеъри (имам предвид в зоната на нормалните цени 100-200 лв), които да предлагат "отворен" браузър и поддръжка на Flash ?
Разстоянието не е проблем ,но различните прегради /стени ,бетонни колони и т.н./ ,както и източници на смущения може да са проблем -в тоя случай вече те разбирам ,но ако има как да прекараш кабел ще е по-сигурно , а и по-евтино.Първоначално публикувано от Dominator
Мисля ,че няма такъв плеър ,но спокойно може да си ползваш компютъра за тая цел /или някой на старо за 200лв /.Първоначално публикувано от Van Basten
Аз имам вече мнение, но нека за последен път да чуя и друго такова, та кое е по-рентабилно да дам около 40-60лв. за флаш памет, като в най-добрия вариант, тя ще е 32GB и постоянно да си прехвърлям на нея филми, или да направя това, което бях писал по-горе?;-)Първоначално публикувано от svetlio1
Първо да се извиня на колегата,че ще използвам неговата тема за моя въпрос.
За да се използва екстрата DLNA,какво е нужно освен рутер,компютър и телевизор който да я подържа?
Имам стар кошник,който на видео картата има само s-video,ще мога ли да гледам филми от компютъра?Трябва ли да се подава сигнал от компютъра към телевизора,или се ползва само лан кабел от рутера към телевизора.
Офф,дано да сте ме разбрали.
Въпросите ми са свързани с това,че в момента мога да си позволя само телевизор,а варианта с флаш памет,започва да не ми харесва.
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,46043.0.html
Ето подробно за DLNA
Видеокартата не е от значение.
Благодаря за отговора.Видях темата,но много късно.
Хм, май вече почвам да се чудя дали наистина да не се ориентирам към един компютър зад телевизора (имам достатъчно място), че това ми идва в повече с тези плеъри дето четат нещо, ама друго не, интернет достъпи (ама само към фиксирани приложения), кабели, настройки (хвърлих едно око отново на темата за DLNA и пак ми се видя сложничко), и т.н... поне за нещата, за които ми трябват - филми (с безпроблемно зареждане на субтитри - което като гледам се оказва проблем при повечето модели телевизори и начини на свързвания) и евентуално стриймване на онлайн видео, би следвало да ги подкарвам без проблем... :rolleyes:Първоначално публикувано от svetlio1
Каква минимална конфигурация ще ми трябва за такова нещо? Имам предвид какъв процесор и видео карта ? За видео картата - какви изходи трябва да има ? Ако може направо някой препоръчителен модел карта за да се ориентирам ?
Някой ще може ли да сподели, какво що годе ще подкарва филми без проблеми ?Първоначално публикувано от Van Basten
В смисъл, като цяло имам идея какво е ОК - дори съвременна бюджетна конфигурация за 300 лв. ще плейва всичко без проблем. Но все пак ме интересува какво минимум трябва да се търси (идеята ми е за някой second hand) ?
И най-вече видеокартата ? Ако е без HDMI, ще мога ли я свържа както трябва с телевизора за добро качество ?
Започваш да ставаш банален,съжалявам че ти го казвам директно.
Ти жена ли ще си купуваш,или телевизор?
Не смятам, че жените се купуват, така че сравнението им с телевизора ми се струва нелепо, но оценявам опита ти за сарказъм...Първоначално публикувано от presents
Иначе ти благодаря за усилията да се логнеш и споделиш мнение относно въпроса ми - много полезен и ползотворен отговор !