Хъммм, труден въпрос !
Филиспа има по добър процесор и по добър чипсет ! Ще работи по добре и по добре ще се справя с обработката на изображенията, и движенията, почти два пъти по ярък, но е с IPS панел, което значи че ще има по кофти контраст, а това май е основното предимство на TCL-то, че е в QLED + VA панел, ще има по хубаво черно и контраст, което за някои хора е много важно ... клоня малко повече към Филипса, единствено контраста ме спира да го препоръчам на 100%
Друга алтернатива е Телевизор Samsung 65Q70B, 65" (163 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, QLED, Клас F - eMAG.bg, но зависи на каква цена ще успееш да го намериш в търговската верига от която пазаруваш !
Тук предимството на Самсунг пред Филипса е че е малко по ярък, с около 10% 580 нита vs 520 нита, реално едва ли ще го забележиш освен ако не ги поставиш един до друг, Самсунга визуално изглежда по добре, по премием, има 4 бр HDMI 2.1 докато Филипс има два, и тук вече имаме QLED+VA матрица, което значи че ще има по добър контраст и цветове.
Ако с нещо 8807 печели точки пред Q70B това е софтуера, Android TV, докато Samsung-a е с техния Tizen, и амбилайта на Филипс, не е за подценяване :D ако го сложиш до бяла стена, ефекта е страхотен, ще има по добър ъгъл на виждане тъй като е IPS панел, и като цяло малко по добре ще се справя с движенията, поне като чета ревютата на Q70B , това му куцало малко.
Ако имаш възможност да го видиш и двата на живо преди да решиш !
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 23-04-23 в 18:21.
Не само на бяла. Има възможност за задаване на цвят на стената при настройките на ambilight.
Гледах и samsung q80 и него го оускат често за 2к...но нз дали си заслужава.Не съм имал тв с амбилайт...виждал съм...да това е единия плюс.ОС не ми е важна сякаш...гледам от ТВ бокс от чужд провайдър в ХД основно спорт и някое филмче иначе съм на виваком....
Субъждам се и виждам това : Телевизор Samsung 65QN90B, 65" (163 см), Smart, 4K Ultra HD, 100HZ, Neo QLED, Клас G - eMAG.bg 2699 лв ... уххххх.. от доста време си търся 65" миниЛЕД на добра цена, чаках Hisense U8K но не мисля че ще е по добър от този и не мисля че ще е много по евтин :X
Иначе намали ли са и 55" вия на 1799 лв : Телевизор Samsung 55QN90B, 55" (138 см), Smart, 4K Ultra HD,100Hz, Neo QLED, Клас F - eMAG.bg
то голямо намаление на тоя самсунг ,200 лв на 3к цена .. и то едно дебнене .. ужас ..
Да, на тази цена, определено , все пак това е най добрия miniLED LCD телевизор за 2022-ра, по нагоре от него... няма на къде, освен OLED, който първо че няма да е толкова ярък и ще струва поне още 500 лв повече. Разбирам че много хора са предубедени към Самсунг а и не мога да ги обвинявам за това, Самсунг са известни с по лошия си качествен контрол, докато Сони с НАЙ високия си качествен контрол, но въпреки всичко, във форума попадна на повече теми за проблеми със Сонита от колкото със Самсунг, разбирам че това не може да е чак толкова определящ фактор за качество като цяло.
- - - - - - - - - -
Телевизора излезе на 5800 Samsung QE65S95BAT телевизори - Цени, мнения, Samsung тв магазини (pazaruvaj.com) , като цяла година рядко слезе дори до 3499, и въпреки това имаме хора във форума които си го взеха, за това 2999 е " добра цена ".
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 28-04-23 в 11:41.
В Емаг- а оферта на деня...tcl 65c735- 1299лв....стиснах очи и го поръчах....дано случа
Този пост е редактиран от laptoo; 28-04-23 в 12:02.
Поръчах! Да става каквото ще... За първи път купувам ТВ самсунг Кажете като дойде кашона какво да гледам? Ще си платя да ми помогнат да го кача, след това ще изчакам 2 часа да се аклиматизира и ще го пробвам. Трябва да си купя нормално дистанционно, че това е много модерно, друго какво.
При доставката само отворете кашона и вижте по дисплея дали има поражения. Другите неща вкъщи.