За начало огледай кашона за скъсано, подбито и т.н. Като извадиш телевизора се съсредоточи на същите места, ако е имало повреди на опаковката.
Дисплея задължително внимателен оглед.
Ако разликата в температурите навън и у вас е не повече от 10 градуса, задължително включи телевизора и гледай за дефектни пиксели и неравномерност на подсветката.
Късмет!
Говорих с тях, можеш да го огледаш като го разопаковаш и ако има проблем в рамките на дена да им се обадиш. Реално няма как на улицата да видиш каквото и да било и то при такива размери. При тази студена пролет, задължително е да се аклиматизира. В живота се иска и малко късмет
Докато чакате впечатленията, загрейте с вече наличните https://forum.setcombg.com/tcl-%D1%8...cl-55c735.html
Да ти кажа, за тези пари и този размер... все пак си мисля че е добра оферта . Да имаш в превид че не е много ярко ТВ, зa HDR.. трудно може да говорим, контраста също не е впечатляващ, но все пак имаш Андроид ТВ и 120хз с 2xHDMI 2.1 .
Интересното е че са успели да изкарат еARC-а в един от обикновените HDMI входа, това го виждам за пръв път !
Това означава че, реално може да си разполагащ с тези два порта HDMI 2.1 за конзола, примерно , и РС, а през същото време може да си изкараш звука през eARC-a към ресийвър или усилвател или саунд бар без никакви проблеми.
Не знам защо и другите не го правят, а винаги слагат тези системи а връщане на звука чрез HDMI на един от двата 2.1 порта.
Тук има хубаво ревю : TCL C735 QLED - good mid-range performance (TV review) - Cybershack
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 28-04-23 в 22:45.
В този сайт и ревю доста ниски оценки му дава. Май само за игри е добър
Да, има логика, и може би това е им таргета, непретенциозните геймърите, с по малък бюджет, които искат просто висок фреймрейт, гейм бар и т.н. Както споменах, ТВ-то не е с висока производителност, едва 330 нита пикова яркост има и контрата е някъде около 1200:1. YouTube, Тwitch и гемийнг, за това е правено ТВ-то.
П.С. вече е 1630 лв, така че който взел... взел, в този ценови диапазон вече има по добри предложения като Q70B и 8807
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 29-04-23 в 02:35.
Ако може мнение за вградения медиа плеър през USB - чете ли флашки и дискове форматирани в NTFS , поддържани кодеци , субтитри на БГ ( цвят , фон , положение ) и др.
Мерси,като дойде ще го видим.За нов апартамент е да му е на късмет....знам,че няма как да очаквам кой,знае какво,но и парите му с офертата са прилични.Голямо чудене имах тези месеци....филипс 8807 ли,самсунг q7,ТСЛ-а ли и т.н...но като го видях си викам....да изкара колкото му е гаранцията(5г удължена) ще му мисля
Този пост е редактиран от Frost; 01-05-23 в 18:38.
Първият ми самсунг е факт! Днес дойде 55qn90b, пуснах го само да видя дали работи, каза ми хело и го загасих. Имам питане, какво да правя с кашона? Купих го от ЕМАГ, питах ги, казаха, че не ми трябва да пазя кашон. Ако нещо станело, идвали на място от сервиза... Аз обаче искам да питам патили, та вие как процедирате.
Не съм чувал за сервиз на масто, но може да не съм в час с някоя новост... Пращал съм гаранционен телевизор в кашон от друг телевизор. Не е имало проблем. И това три пъти, че сервизът им не е за хвалене (накрая върнаха парите).
естествено че го пазиш - освен малко място друго не иска
каквото и да става в оригиналния кашон е най-добре
Има сервиз на място, не е нещо ново а е супер масово особено на запад, вече и тук ! Големите фирми като еМАГ имат договори сервизи за техника във всяка област, те от своя страна имат и под изпълнители почти във всеки град .
Ако ти се развали пералнята, хладилника, или бойлера от еМАГ, не може да я прибереш кашона и да им я пратиш... естествено че идват на адрес, просто трябва да го опишеш в искането за сервиз, знам защото взех пералня от тях, и имах "проблем", и дойдоха на адрес за да я оправят, същото така с LG OLED65CX, захранването издаваше звуци, дойде техника вкъщи за да го смени.
Но да , кашоните е хубаво да се пазят докато стоката е в гаранция, дори и след това, може да решиш да продадеш стоката, пак ще ти трябва кашон за да я опаковаш.
Добре де . Жвърляш го . Стане 25 ден и решиш да го върнеш . Сещинг . Пази се поне докато мине времето за връщане . Къде 14 къде 30 .