Вижте резултатите от анкетата: Кои параметри са най-важни при избора на вашият (бъдещ) телевизор ?

Гласували
220. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество и достоверност на картината

211 95.91%
  • Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.

54 24.55%
  • Удобство на ползване и ергономика

49 22.27%
  • Всеядност на вграденият плейър

47 21.36%
  • Цена и най-голям избор на модели в магазина

35 15.91%
  • Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....

25 11.36%
  • Препоръки във форуми и различни издания

74 33.64%
  • Препоръки на познати, съседи и приятели

17 7.73%
  • Препоръки на продавач-консултантите в магазина

4 1.82%
Отговори на анкетата
Страница 18 от 106 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 1580
Like Tree129Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013 /ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Mar 2013

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Ето ти и два модела с 3Д /пасивно/ евтини очила. В случай че децата ги счупят няма да се ядосваш много :rolleyes:
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L42ET5E
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...or-LG-42LM671S
    hristoslav2, изключително съм Ви благодарна за помощта, която ми оказвате.
    Това LG много ми хареса как изглежда. С риск да Ви досадя това че е "пасивно" 3D по-лошо ли е? Предпочитам да взема нещо свястно дори и на по-висока цена. Друг въпрос: да похарча ли повече пари за по-голям екран . В предишните Ви коментари споменахте, че ТВ трябва да е между 46 и 50.
    Уф, толкова несвързано пиша. Искам да кажа ако "пасивно" не е зле, дали да взема LG с 46/47" или да избера един от по-горе посочените 42Е6 и 46ES5500.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2010

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

След като препоръчвате Панасоник L42ET5E за 1300 лв., може ли да се каже, че http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L47ET5E е добър вариант за 1500 лв.?

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от детелина Виж публикацията
    hristoslav2, изключително съм Ви благодарна за помощта, която ми оказвате.
    Това LG много ми хареса как изглежда. С риск да Ви досадя това че е "пасивно" 3D по-лошо ли е? Предпочитам да взема нещо свястно дори и на по-висока цена. Друг въпрос: да похарча ли повече пари за по-голям екран . В предишните Ви коментари споменахте, че ТВ трябва да е между 46 и 50.
    Уф, толкова несвързано пиша. Искам да кажа ако "пасивно" не е зле, дали да взема LG с 46/47" или да избера един от по-горе посочените 42Е6 и 46ES5500.
    Пасивното 3Д не изобразява пълната резолюция Full HD 1920х1080, а на половината (1920х540). Работата е в това, че поляризацията е презредова по хоризонтала, затова и резолюцията пада 2 пъти, когато гледате отблизо през очилата има много ясно видими малки черни междуредови полоси.
    Няма проблем да си вземеш LG 47" стига да го гледаш от 3.0 метра.

Активното 3Д работи на пълната резолюция 1920х1080 - за предпочитане е ако ще гледаш на голям екран.

Тук може да научиш повече
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%86%D0%B0.html

На твое място бих отишъл в магазина и пробвал да погледам по 30 минути модели с двата типа 3Д - някои хора получават главоболие при продължително гледане. Така ще си изясниш кой от двата типа ти допада повече.
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post464312

Цитат Първоначално публикувано от p1leto Виж публикацията
    След като препоръчвате Панасоник L42ET5E за 1300 лв., може ли да се каже, че http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L47ET5E е добър вариант за 1500 лв.?
    Да - за тези пари е добър вариант.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-03-13 в 18:53.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

pilot, благодаря и на Вас техническите обяснения, но нищо не разбрах. Кой модел трябва да взема?
    Вземаш една флашка с качен филм и футболен мач/ предполагам има и мъжко тяло, което ще ползва тв:rolleyes:/ и сравняваш набелязаните модели, като всички ги слагаш на режим на картината "Кино".
    Ето моето предложение:http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-3D-46PFL5537K
    Относно 3Д-то, има го в средния клас тв, щеш не щеш. Мен, ако ме питаш, екстрата "картина в картина" е по-полезна, ама...

6. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    ЕS 5..,6... са с Edge led подсветка, която е по края на панела.
    ЕH 5..,6... са с Direct led/Full array/ , но без локално затъмняване, зад панела по цялата площ. Единственото и предимство спрямо Edge led е липсата на "clouding", което не е малко:rolleyes:
    Pilot, има ли разлика в качеството на картината при EH5000 и EH6030?
    6030 уж е 200Hz CMR, би трябвало да е една идея по-добър от 5000 или...?

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Колеги моля за вашата помощ. Един мой приятел има SONY 40HX700 с изтекла гаранция, днес като си е пуснал телевизора дисплея му е светнал само в зелен цвят вместо черен екран при липса на сигнал. След като е подал сигнал от приемник на Булсатком по HDMI картината е изцяло само в зелен цвят. Някакво предложение къде е проблема? Утре ще ми даде повече информация за ситуацията.
    Този пост е редактиран от soon; 06-03-13 в 00:42.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Да провери от DVD и/или на аналоговите входове как са нещата. Може да е кабел, може да е Bulsat-ското STB.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Jikata Виж публикацията
    Pilot, има ли разлика в качеството на картината при EH5000 и EH6030?
    6030 уж е 200Hz CMR, би трябвало да е една идея по-добър от 5000 или...?
    Тази тема с реалните Хц е доста обсъждана в нета. CMR, Motion Flow, ...са маркетингова заблуда. Общо взето е трудно да разбереш колио Хц в действителност е панела. Истинските 100Хц и 200Хц панели почти не създават артефекти в картината, като ореолчета около играчите напр., неестествени забързани движения на хората и т.н. Общо взето Самсунг, Шарп и Сони ползват 100Хц и 200Хц панели, като сега на мода е удвояване, утрояване,... за по-благозвучно...струва ми се, че ЛГ и Панасоник най-много послъгват:rolleyes:

А относно ЕH6030 ето ти малко мнения:What is the Refresh Rate?

В интерес на истината, като вляза в магазин за техника, нямам навик да се заглеждам в бюджетните модели, но EH6030 се справя горе-долу добре с бързите сцени за бюджетен лсд. Не си се набутал, ако това е мисълта ти...:rolleyes:
    Този пост е редактиран от pilot; 06-03-13 в 00:10.

11. Тук е от
    Mar 2013

dsmt Вторият.
    Илиян Динков Изчакай новите модели. В момента бих предложил, ако намериш Сони 55HX850, Шарп 60LE740, ако държиш на лсд, иначе Panasonic 55VT50.
    Детелина Бюджет?
    Радост Стаменова SAMSUNG UE-40EH6030 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    kalanak И двата са с активно 3Д, 100Хц, контрастта на Филипса е по-добър, на Панасоника ъгъла на виждане. Сравняваш ги на място на "Кино" режим с еднакъв материал. Общо взето, може да изчакаш новите модели.
    VladoHDB PHILIPS 46PFL5507K :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Благодаря! И на hristoslav2 също!

12. Тук е от
    Jan 2010

Тази тема с реалните Хц е доста обсъждана в нета. CMR, Motion Flow, ...са маркетингова заблуда. Общо взето е трудно да разбереш колио Хц в действителност е панела. Истинските 100Хц и 200Хц панели почти не създават артефекти в картината, като ореолчета около играчите напр., неестествени забързани движения на хората и т.н. Общо взето Самсунг, Шарп и Сони ползват 100Хц и 200Хц панели, като сега на мода е удвояване, утрояване,... за по-благозвучно...струва ми се, че ЛГ и Панасоник най-много послъгват:rolleyes:

А относно ЕH6030 ето ти малко мнения:What is the Refresh Rate?

В интерес на истината, като вляза в магазин за техника, нямам навик да се заглеждам в бюджетните модели, но EH6030 се справя горе-долу добре с бързите сцени за бюджетен лсд. Не си се набутал, ако това е мисълта ти...:rolleyes:
    Благодаря
    То аз вече съм направил избора. Питам понеже не ми се вижда логично 5-та серия да е по-добра от 6-та.

13. Banned
    Тук е от
    Mar 2013

Прегледах назад коментарите и след обобщение се фиксират следните параметри според изискванията ми.
    1. Светла стая от 3 метра => 46-47" LED LCD.
    2. 3D е излишно, усещането не е като в киносалон (между другото редовно ходим с приятелки на 3D и никоя не се е оплакала от главоболие, само едната, но тя го получава вечер като си легнат с мъжа си, хихихи).
    3. Интернета е излишен поради тромавостта и пр.
    4. Всички телевизори поддържат USB филми със субтитри, но да пробвам на място с флашка.
    5. Да запиша някакъв мач (pilot, предполагам заради бързодвижещата се топка (от спорта гледам само тенис, веднъж ме водиха на футбол и ме наплюха със семки)) и да сравня:

Samsung UE 46ES5500W -1400лв Edit: не ми хареса
    Panasonic TX L47ET5E - 1500лв Edit: нямало Flash за YouTube, трябвал кабел за интернет
    Philips 46PFL5537K - 1600лв Edit: едни мъъънички субтитри като изкара - не се четат
    LG 47LM620S - 1600лв Edit: май към този залитам

Благодаря ви много и на двамата (hristoslav2 и pilot). Пожелайте ми успешен избор и на 08.03. да гледам "Имаш поща" на голям екран.
    Сега ще си разпечатам поста за да не се излагам в магазина.
    Този пост е редактиран от GDRP-quit-31084; 06-03-13 в 18:57.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Здравейте, вижте какво получих по майла
    CIS Computers: Телевизори

Някой има ли инфо дали има измама или....?!

16. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Panasonic - Субтитри възпроизвежда само ако са вградени. Включително български. Файлове за субтитри като .srt .sub .txt, без значение какъв е енкодинга им, не се разпознават като налични в папките, нито се възпроизвеждат.
    Samsung - Субтитрите на плейъра са ужасно малки (дори и в large режим) и на светли сцени тотално изчезват...
    Да разбираме ли че най-малко проблеми и най-добре четящи са субтитрите на вградения плейър на LG?

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Прегледах назад коментарите и след обобщение се фиксират следните параметри според изискванията ми.
    1. Светла стая от 3 метра => 46-47" LED LCD.
    2. 3D е излишно, усещането не е като в киносалон (между другото редовно ходим с приятелки на 3D и никоя не се е оплакала от главоболие, само едната, но тя го получава вечер като си легнат с мъжа си, хихихи).
    3. Интернета е излишен поради тромавостта и пр.
    4. Всички телевизори поддържат USB филми със субтитри, но да пробвам на място с флашка.
    5. Да запиша някакъв мач (pilot, предполагам заради бързодвижещата се топка (от спорта гледам само тенис, веднъж ме водиха на футбол и ме наплюха със семки)) и да сравня:

Samsung UE 46ES5500W -1400лв Edit: не ми хареса
    Panasonic TX L47ET5E - 1500лв Edit: нямало Flash за YouTube, трябвал кабел за интернет
    Philips 46PFL5537K - 1600лв Edit: едни мъъънички субтитри като изкара - не се четат
    LG 47LM620S - 1600лв Edit: май към този залитам

Благодаря ви много и на двамата (hristoslav2 и pilot). Пожелайте ми успешен избор и на 08.03. да гледам "Имаш поща" на голям екран.
    Сега ще си разпечатам поста за да не се излагам в магазина.
    Panasonic kяма проблеми с YouTube !!

За интернета имаш две възможности
    - с кабел до рутера
    - с Wi-Fi връзка рутера

Само една забележка - 3-тият/Филипса/ има проблем със субтитри през USB
    Да LG-то е добър бюджетен вариант.

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul Виж публикацията
    Здравейте, вижте какво получих по майла
    CIS Computers: Телевизори

Някой има ли инфо дали има измама или....?!
    Мда и аз го получих...но едва ли някой ще може да ти отговори на въпроса.

Цитат Първоначално публикувано от Koleff72 Виж публикацията
    Да разбираме ли че най-малко проблеми и най-добре четящи са субтитрите на вградения плейър на LG?
    1. Samsung
    2. LG
    3. Panasonic
    4. Blaupunkt
    5. Philips, Sharp, Toshiba
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-03-13 в 16:13.

18. Тук е от
    Feb 2013

Здравейте.Някой има ли идея кава е тази ,,огромна ,,разлика в цената на този телевизор в Технополис и Техномаркет.Грешка ли е или какво http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-L47WT50E и.. PANASONIC TX-L47WT50E :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria ???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 106 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе