Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Здравейте, дойде момента да си закупя телевизор, като бюджета е 800-900 лв макс.
Спрях се на няколко модела и се чудя между тях...
Това са моделите, ако някой има по добри предложения, които съм може би съм изпуснал с удоволствие бих ги погледнал и тях, но за сега избора се свежда до тези модели.
LG-32LS5600
SAMSUNG UE-40EH5000 - 5020, 5300 също са вариант
TOSHIBA 40TL938
За сега тези на модели се спрях, единствено картината ме интересува никакви други екстри и глезотийки ....
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
И аз се колебая между същите телевизори. Цената и размера ме устройват! PANASONIC TX-L47WT50E е на промоция която е идеална за мен 6 месеца по 350лв! Но четох тестове и дават лоши оценки на черното! Дали да изчакам някой друг на промоция или да го грабвам? Ъгълът на видимост е страшен спрямо другите модели (самсунга избледнява а панасоника грам не мръдна).
Цитат:
Дидка Милен
LG-32LS5600
SAMSUNG UE-40EH5000 - 5020, 5300 също са вариант
TOSHIBA 40TL938
За сега тези на модели се спрях, единствено картината ме интересува никакви други екстри и глезотийки ....
LG 42LS5600 и TOSHIBA 40TL938 отговарят най-добре на изискванията . В бюджета влизат и LG 42LM3400 / LM3450 , но те не впечатляват особено .
Цитат:
iwan33
Утре може и да отскоча до магазина. Лошото е, че го разопаковах напълно, свалих даже лепенките от самият телевизор...
UP Не го смениха. С аргумента, че тридневният срок не е законово регламентиран а гаранцията не покрива само един пиксел. Здраве да е...
Ей тези продавач косултанти много ги мързи....В закона ясно е написано, че имаш 3 дни да върнеш или смениш дадена стока без да обясняваш защо.
Video Awards 2012-2013
Video Awards 2012-2013 | EISA - The European Imaging and Sound Association
European Display Achievement 2012-2013
LG 55EM970V/975V
European Smart TV 2012-2013
LG 55LM960V
European Plasma TV 2012-2013
Panasonic VIERA TX-P50VT50
European LCD TV 2012-2013
Philips 46PFL9707
European Future Proof TV 2012-2013
Samsung UE46ES8000
European 3D TV 2012-2013
Sony BRAVIA KDL-55HX850
European 3D Achievement 2012-2013
Toshiba 55ZL2
Интересува ме, дали следните настройки, които уж били от някаква специална калибрация на LM620S - ще навредят на телевизора - (да се износи/избледнее картината максимално бързо???)
подсветка: 70
контраст: 90!
цвят : 58
Взето е от тук - LCD Телевизоры LG. Обсудим. (Новички, для начала, прочитайте ЧаВо, ссылка на первой странице!) (часть 8) [40] - Конференция iXBT.com
Избледняването на цветните филтри в LCD тв става много бавно. Това може да се види най-ясно, при директно сравнение един до друг на нов телевизор и такъв на поне 5 години.
http://homecinemablog.info/reclock/
Движение на цената на модела UE-55ES8005 (Швеция) цената я умножете по 2/в лева/
http://farm9.staticflickr.com/8246/8...570a3acb2c.jpg
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...1303212755.htm
55F8000
http://www.avsforum.com/t/1463286/of...#post_23096835
http://www.avsforum.com/t/1463286/of...#post_23154036
Цитат:
Ueli Steck
И аз се колебая между същите телевизори. Цената и размера ме устройват! PANASONIC TX-L47WT50E е на промоция която е идеална за мен 6 месеца по 350лв! Но четох тестове и дават лоши оценки на черното! Дали да изчакам някой друг на промоция или да го грабвам? Ъгълът на видимост е страшен спрямо другите модели (самсунга избледнява а панасоника грам не мръдна).
В домашни условия - ако нямаш поставен до него тв с VA панел и ако не го гледаш в напълно затъмнено помещение (това важи за всеки тип LCD) , едва ли ще забележиш не до там ниските нива на черното . ТВ е топ модела на Панасоник за 2012 г. и е перфектен за 2099 лв .:Drinks:
Трябва да купя 7 броя 32" LED телевизора за ваканционни апартаменти. Спрял съм се на NEO най-вече заради цената. С този размер има 11 телевизора които отговарят на изискванията. Въпроса е как да избера, че да лапна по малкото дърво. По цена, по дебелина , по дизайн:rolleyes:. Матриците на всички сигурно са един тип. Има ли смисъл да взема FullHD - кабелна ще се гледа на телевизорите. Отворен съм към съвети.
За други марки няма смисъл да коментираме. Имам един 32" Самсунг не искам и да чуя за тая марка повече, ядох го дебелия и в гаранция и извън гаранция. И изобщо не беше евтин модел, когато го купувах. В родителите ми има две Neo-та LCD, работят си безгрижно вече 3-4 години най-малко. Спирам да робувам на марки, освен ако не са инструменти. За електроника явно няма смисъл.
Цитат:
hristoslav2
Избледняването на цветните филтри в LCD тв става много бавно. Това може да се види най-ясно, при директно сравнение един до друг на нов телевизор и такъв на поне 5 години.
Тоест настройките по-горе а и въобще не влияят пряко към скъсяване на живота на TV-то?
Цитат:
Dominator
Тоест настройките по-горе а и въобще не влияят пряко към скъсяване на живота на TV-то?
Не и на матрицата. Може би с 2-3% на светодиодите.
Цитат:
espace
Трябва да купя 7 броя 32" LED телевизора за ваканционни апартаменти. Спрял съм се на NEO най-вече заради цената. С този размер има 11 телевизора които отговарят на изискванията. Въпроса е как да избера, че да лапна по малкото дърво. По цена, по дебелина , по дизайн:rolleyes:. Матриците на всички сигурно са един тип. Има ли смисъл да взема FullHD - кабелна ще се гледа на телевизорите. Отворен съм към съвети.
За други марки няма смисъл да коментираме. Имам един 32" Самсунг не искам и да чуя за тая марка повече, ядох го дебелия и в гаранция и извън гаранция. И изобщо не беше евтин модел, когато го купувах. В родителите ми има две Neo-та LCD, работят си безгрижно вече 3-4 години най-малко. Спирам да робувам на марки, освен ако не са инструменти. За електроника явно няма смисъл.
Да ти кажа и аз съм с добри впечатления от NЕО, но CRT /като дълготрайна употреба/. Над LCD нямам наблюдения, но имам резерви:rolleyes:
Моят съвет обаче е, че понеже ще ги вземаш за наематели, то вземи нещо евтино, но не прекалено, може би до 600лв./бр. Марката в този ценови клас не играе общо взето роля, по-скоро е до късмет и модел. За 7 бр. говори с управителят на магазина за отстъпка + доплати 50 лв./бр. за 5годишна гаранция, за да си спокоен. Може да погледнеш и Blaupunkt:rolleyes: Самсунг 4 серия също:rolleyes:
Цитат:
svetlio1
В домашни условия - ако нямаш поставен до него тв с VA панел и ако не го гледаш в напълно затъмнено помещение (това важи за всеки тип LCD) , едва ли ще забележиш не до там ниските нива на черното . ТВ е топ модела на Панасоник за 2012 г. и е перфектен за 2099 лв .:Drinks:
Едвам ме нави! :D Това ми трябваше някой да ме побутне да изхарча 2 бона! А може ли съвет за някой клип или програмка, която може да кача на USB и да пробвам телевизора за изгорели пиксели и проблеми? :Drinks:
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%B2%D0%B5.html - виж тук .Свали си и някой мач - обикновено на движещ се зелен фон (като футболния терен обхождан от камерата) се забелязва и ако има DSE .
Цитат:
svetlio1
Може ли линк за към видео, което тества бандинг?
Здравейте,
в момента съм в процес на избор на телевизор. Ще се гледа от 2-3 метра, не е изключително светло, общо помещение хол с кухня е, така че предпочитам да има добър ъгъл на виждане. Насочил съм се към 46-47 инча като размер, LCD, телевизия от Виваком приемник и вързано PC/Raspberry Pi. 3Д-то не е фактор за купуване, но виждам че така или иначе го има в повечето модели.
Бюджет около 2000лв, в момента от предложенията на пазара най-много ми допадат следните като съотношение цена/качество:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-L47WT50E
SAMSUNG UE-46ES6710 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
LG 47LM669S/670/671
Бонус въпрос: има ли смисъл да се изчака малко за Великденските промоции?
Благодаря предварително!