Вижте резултатите от анкетата: Кои параметри са най-важни при избора на вашият (бъдещ) телевизор ?

Гласували
220. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество и достоверност на картината

211 95.91%
  • Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.

54 24.55%
  • Удобство на ползване и ергономика

49 22.27%
  • Всеядност на вграденият плейър

47 21.36%
  • Цена и най-голям избор на модели в магазина

35 15.91%
  • Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....

25 11.36%
  • Препоръки във форуми и различни издания

74 33.64%
  • Препоръки на познати, съседи и приятели

17 7.73%
  • Препоръки на продавач-консултантите в магазина

4 1.82%
Отговори на анкетата
Страница 56 от 106 ПърваПърва ... 646545556575866 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 1580
Like Tree129Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013 /ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Отиваш на място в магазина и искаш нов
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...T60E-3D-PLASMA
    SAMSUNG PS-64F8500 :: Плазмени телевизори :: Плазмени телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

Panasonic.bg - не се занимават с внос на техника.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2011

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

И така, след като hristoslav2 ме посъветва да се откажа от Тошибата, се спрях на тези два телевизора:
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...47ET50E-3D-LED
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E (този го няма в русенския Технополис, но предполагам, че няма да е проблем да го доставят)
    От няколко дена чета като побъркан форума, ходих до всички магазини за техника в града по няколко пъти, пак чета, пак ходя и така
    Внимателно прочетох и началото на тази тема.

Та - бюджет - таванът ми е 1500 лв.
    Разстояние, от което ще се гледа телевизорът - 2,5 - 3 м
    95% от времето ще се ползва като монитор ( скрийнсървърът се включва на 3-та минута, като съм сложил подвижно лого), съответно редовно разглеждане на сайтове, форуми, гледане на филми, сериали и т.н. Одъртях и в месеца я разцъкам за 2-3 часа игри, я не. Кабелната ми има към 30-на HD канала, така че в това отношение също искам да си се глезя с максимално добра картина за тези пари.
    В момента съм с LG 32LW5500, което ще разкарам - наистина дразнещ софтуер, липсата на DTS и честата поява на надписа при смяната на каналите "Липсва сигнал".
    Проблеми със субтитрите общо-взето не ме касаят, ползвам вградения плеър на LG само за гледане на 3д филми, което за последната година ми се случи 2-3 пъти. Смарт функциите ги разглеждах първите 2-3 седици, след това изобщо не съм прибягвал до тях. По някаква причина силно искам следващият ми телевизор да има PVR. Примерно обичам да гледам Формула 1, но не винаги успявам да хвана предаванията, а често по тракерите не пускат рип от FilmHD+. Въпросът ми е - примерно 2 часа предаване колко място ще заемат на харда, времеемко ли е после конвертирането и изобщо тази опция струва ли си?
    Понеже и двата тв не се предлагат с очила, видях че при нас има такива от самсунг, които стават и са около 45 лв. Гледането на 3д не ми е приоритет, мога да карам за сега и без очила, но си държа на тази опция.

По въпроса за марките - вкъщи всичките ни телевизори са Goldstar и Lg. Никога не са ходили в сервиз, но поради описаните по-горе проблеми, не искам вече техен телевизор. Филипс ми се виждат една-две идеи по-скъпи. Специално телевизорите на Сони никога не са ми харесали (а и считам, че им надуват цените само заради едното име) - но ако предложите нещо тяхно, което да изпълнява изискванията ми - ще го обмисля.
    Май самсунг са лидер на пазара на телевизори, ала мнението ми за марката е, че правят неща с много красив дизайн и сравнително ниско качество (говоря за останалите им електроуреди) - демек, няма да откажа предложение и за техен телевизор.

Еми това се сещам засега, телевизорът ще се купува към края на седмицата, така че има време.

P.S. Обновеният сайт на технополис е просто безумен. А си мръднал мишката, а си загубил страницата, поне аз не успях да открия опции за търсене на телевизори по марка, резолюция и размер, както си беше до вчера.
    Този пост е редактиран от mike28; 23-07-13 в 01:40.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

mike28:Аз също се колебаех м/у LED панасоника и http://www.technopolis.bg/b2c/detail...46F6400-3D-LED
    В технополис Ст.Загора бяха един до друг.Взех Самсунга - с много по-добро черно е....на Панасоника синее.Такава плазма нямаше и не мога да я коментирам

5. Тук е от
    Sep 2011

Може, но много ми бяга над бюджета, който с много напъване и зор го докарвам до 1300-1500. Реално, не съм чак такъв маниак и изобщо не ме дразни в един телевизор това, че сивеел или много чернеел.

6. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от mike28 Виж публикацията
    Може, но много ми бяга над бюджета, който с много напъване и зор го докарвам до 1300-1500. Реално, не съм чак такъв маниак и изобщо не ме дразни в един телевизор това, че сивеел или много чернеел.
    След като не си кой знае какъв маниак......харесай си някоя Тошиба......хем ще спестиш някой лев....хем кой знае каква разлика няма да видиш....до скоро TL серията беше с матрици на Самсунг.....и цените им бяха добри.

7. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Здравейте! Дали си въобразявам, дали не, но се подведох по това че Samsung имал най-добра картина и сега като правя сравнение с LW4500 и UEF6500 - ами LG-то, къде къде по-натурална и детрайлна картина... При Samsung цветовете стоят някак си "измити" или другата крайност - пресилени и нереални... много червенее картината, каквото и да правя и картината не може да се доближи до тази на LG, като цяло мислите ли, че VA Матрицата е по-лоша от IPS, или в въпрос на настройки..., защото пробвах пресет настройки от нета за модела F6400, ES6500, ES6800, никоя настройка не ми хареса и се върнаха на фабричните..., в режим кино.

Моля споделете, че се чувствам прецакан, че не взех отново LG, но имах проблеми със звука при LM620S, та затова не взех 2013 LG - 6-та серия...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-07-13 в 22:28.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от mike28 Виж публикацията
    И така, след като hristoslav2 ме посъветва да се откажа от Тошибата, се спрях на тези два телевизора:
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...47ET50E-3D-LED
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E (този го няма в русенския Технополис, но предполагам, че няма да е проблем да го доставят)

Та - бюджет - таванът ми е 1500 лв.
    Разстояние, от което ще се гледа телевизорът - 2,5 - 3 м
    95% от времето ще се ползва като монитор ( скрийнсървърът се включва на 3-та минута, като съм сложил подвижно лого), съответно . По някаква причина силно искам следващият ми телевизор да има PVR. Примерно обичам да гледам Формула 1, но не винаги успявам да хвана предаванията, а често по тракерите не пускат рип от FilmHD+. Въпросът ми е - примерно 2 часа предаване колко място ще заемат на харда, времеемко ли е после конвертирането и изобщо тази опция струва ли си?
    Монитор - за препоръчване е LCD
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post609823

PVR
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post609827

EPG-то на Панасоник има проблем при някои кабелни оператори - показва само настоящо и следващо предаване, което силно ограничава възможностите на PVR. Проблема е в настройките на EPG генератора - скороста на опресняване

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

При IPS цветовете са измити!
    Причината е ниският контраст - от 600:1 до 1000:1. В заобикалящата ни реалност, окото наблюдава контраст от 10,000:1 , какъвто е недостижим за съвременните технологии.
    В продължение на години, си гледал IPS видеопанел и поради тази причина ти си изградил представата/навика/, че това е правилната картина...но не е. PSA и S-PVA имат контраст от 3500:1 , което е значително по-добре от IPS(и по-близо до реалността). Да цветовете на пръв поглед изглеждат пренаситени, но това е въпрос на правилна настройка.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    При IPS цветовете са измити!
    Причината е ниският контраст - от 600:1 до 1000:1. В заобикалящата ни реалност, окото наблюдава контраст от 10,000:1 , какъвто е недостижим за съвременните технологии.
    В продължение на години, си гледал IPS видеопанел и поради тази причина ти си изградил представата/навика/, че това е правилната картина...но не е. PSA и S-PVA имат контраст от 3500:1 , което е значително по-добре от IPS(и по-близо до реалността). Да цветовете на пръв поглед изглеждат пренаситени, но това е въпрос на правилна настройка.
    Тоест да не правя хрешката да го сменям отново с LG?
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-07-13 в 22:29.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    Тоест да не правя хрешката да го сменям отново с LG?
    Като си харесваш цветопредаването на IPS матриците, защо да е грешка? Нали ти си го гледаш и ти трябва да си удовлетворен...
    По принцип нито IPS , нито VA панелите имат реални цветове. Първите, като цяло имат по-точни светли цветове, вторите - тъмни.
    Плазмата ги има и двете, но пък има други недостатъци...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-07-13 в 22:30.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Пробвах какви ли не настройки и не, та не - Samsung- а не вади добра картина, особено на SD. Малки ъгли на видимост, чдрвеникава картина... Утре смятам да го заменя за LG LA 690.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-07-13 в 22:30.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-07-13 в 22:31.
    Dominator одобрява това.

16. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Това го гледах вчера, понеже полудях и в много форуми (чуждестранни) има негативни мнения относно качеството на картината. Според мен - не напразно Sony изостави VA матриците и заложи изцяло на IPS, както и Panasonic от край време използва IPS. Единствено ме притеснява отразяването на панела, но samsung се правя една идея по-добре, но не е кой знае колко.

Дали да заложа на LA 690 или W650 на Sony?
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-07-13 в 22:31.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

1. Сони премина частично на S-IPS /все още ползва и A-MVA/, за да свали крайната цена на своите продукти.
    2. Сони продаде своят дял в съвместният завод със Самсунг - с цел да погаси натрупаните загуби в последните 4 години
    3. Панасоник произвеждат IPS-Pro панели и им е по-изгодно да ги влагат в своите продукти.

Best LED TVs - CNET Reviews
    Best LCD TVs - CNET Reviews
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-07-13 в 22:32.
    Dominator одобрява това.

18. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Колега , защо погледнеш и панасоник ? Аз имам панасоник от 2009 година и не го давам за това лг което купих сега
    И двата са със IPS но пана е класа над лг , някакси по реален ми се струва , дали пък разликата не идва от подсветката че пана е с лампи ?
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-07-13 в 22:32.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 56 от 106 ПърваПърва ... 646545556575866 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе