Вижте резултатите от анкетата: Кои параметри са най-важни при избора на вашият (бъдещ) телевизор ?

Гласували
220. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество и достоверност на картината

211 95.91%
  • Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.

54 24.55%
  • Удобство на ползване и ергономика

49 22.27%
  • Всеядност на вграденият плейър

47 21.36%
  • Цена и най-голям избор на модели в магазина

35 15.91%
  • Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....

25 11.36%
  • Препоръки във форуми и различни издания

74 33.64%
  • Препоръки на познати, съседи и приятели

17 7.73%
  • Препоръки на продавач-консултантите в магазина

4 1.82%
Отговори на анкетата
Страница 55 от 106 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 1580
Like Tree129Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013 /ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Здравейте,

Ще бъда благодарен ако можете да ми помогнете с малко информация - търси се бюджетен телевизор - 500-800 лв, вероятно ще е 32 инчов, освен ако не се намери нещо по-голямо на промоция. Едно от условията обаче е да има читав player за файлове от USB (с поддръжка на dts) - за да мога да свалям и давам директно филми на флашка. Преди години знам че само Samsung имаха dts, но сега не мога да се ориентирам кои марки го предлагат.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от danailcho Виж публикацията
    Погледни първият и последният. Трите последни са с IPS панели(по-слаб контраст), докато първият е с VA панел.

Цитат Първоначално публикувано от XpacTa Виж публикацията
    Преди години знам че само Samsung имаха dts, но сега не мога да се ориентирам кои марки го предлагат.
    Samsung, LG (от LA620 нагоре), Sony (от W600 нагоре), Philips(от модел 6xx8- до 9xx8), Panasonic

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Samsung, LG (от LA620 нагоре), Sony (от W600 нагоре), Philips(от модел 6xx8- до 9xx8), Panasonic
    Благодаря.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от XpacTa Виж публикацията
    Благодаря.
    Гледай и субтитрите, защото на Панасоник са отвратителни.... най ми харесват на LG и Samsung.

6. Banned
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Здравейте отново! В крайна сметка се спрях на LG-то (само последната цифра ще е друга, защото този много ми белее). Бях си наумил обаче да си взема модел от партидите със 120-херцови матрици (тези, които имат W след точката в пълното название). Уви, обиколих магазините в Пловдив, но навсякъде са с Y. На едно място дори казаха, че ги били изтеглили. Какво е положението с тези модели, да ги чакам ли или...? Не бързам, по принцип.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Може и да се появят скоро на пазара. Всичко зависи от това, какво количество има на склад от моделите с Y, както и с какво темпо вървят продажбите. Редно е да се изчистят предните доставки, преди да се внесат нови бройки (които не е игурно че ще са от тези с 100Hz панели).

http://testlab.by/audio-video/48-sra...-i-sony-32w603
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 19-07-13 в 18:07.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Jul 2013
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Ясно, мерси! Ще поизчакам до края на август.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

11. Тук е от
    Jul 2013

Здравейте,

след много четене, мислене и ходене в магазините - нямам никаква идея какъв телевизор да си взема.
    Направи ми впечатление, че консултнатите в големите магазини единодушно отричат тазгодишните модели на SONY. Аз лично се бях спрял на Samsung 40F7000S, но като прочетох какъв input lag има, се отказах. Реших, че няма смисъл да давам 2500 лв за ТВ, който може да не успея да го ползвам, за това, което искам (филми и игри).

Ще ми помогнете много ако ми препоръчате няколко модела, между които да се чудя. Търся си LED LCD 40"-42", цена 1500 - 2000 лв, честота минимум 100Hz. Най-важното за мен е тв-то да е с малък input lag, тъй като ще го ползвам повече като монитор и за игри (PC, PS3).

Благодаря предварително.

12. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Съмнявам се да намериш такъв модел.
    Има една закономерност при различните класове телевизори от една марка, без значение от годината на производство, че колкото е по-наточен с екстри за подобряване на картината при гледане на телевизия и филми, толкова е по-голямо закъснението на дисплея при ползване за гейминг. Доколко е дразнещ input lag-а на даден модел е много субективно мнение, разбира се, но ако си хард кор геймър, търсещ стойности близки до тези на монитора ти, като колега геймър ще ти призная, че аз такова животно не съм видял /чел/ да има. Аз съм със стара /вече/ плазма от VT серията и играя на Full HD резолюция при 100Hz опресняване и напук на хваления във всички ревюта най-нисък input lag на плазмите, сравнен с този на 120 Hz-ия ми монитор, е слаба ракия. Колегите, вещи на тема телевизори, ще ти предложат характеристики и модели.
    Моят съвет е за тези пари да избереш такъв, който да радва окото при филми и тв каналите в HD. При игрите нещата се свеждат до едно - компромис - колкото-толкова.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Хммм последните 4-5 години input lag-а в телевизорите расте почти с всяка изминала година.
    Търси си 2D модел -примерно F5500. При 3D моделите, освен видеопроцесора има и втори - съпроцесор заради допълнителната видеообработка. От там следва, че и input lag расте...Имам съмнение и че заради Internet екстрите пак расте...

Моят съвет е - вземи си конзолата и тествай на място в магазина дали те дразни.
    За маниаците на гейминга - резултати за input lag
    Input Lag Database for the Best Gaming Monitors & HDTVs | Display Lag
    Display Lag's Grading Scale | Display Lag

Може и сами да тествате Input Director - Software KVM to Control Multiple Computers
    Input lag wars!, post your input lag results of your LCD display here for reference

Внимавайте с телевизорите с PVA матрици, тъй като при тях има inverse ghosting (оставаща сянка след движещия се обект).
    Ghosting Time по-надолу в сайта има таблица с измерванията на различните модели
    New 'Ghosting Time' Test for TVs, Monitors and More

14.  

15. Тук е от
    Jul 2013

Здравейте! Днес в Технополис си харесах LG 42LA691S. Ще се ползва за цифрова телевизия Blizoo и почти всяка вечер филми(флашка). Ако може да споделите мнения за
    качество на този модел(картина, ъгъл на виждане, вграден плеър-чете ли бг субтитри,размер,чете ли avi,mp4,mkv). Ще се гледа от разстояние 3 метра(фронтално и под ъгъл). Ще има ли замазване на картината при бързи сцени? И още нещо да попитам: като записвам филми на флашка за да го пробвам в магазина .srt и .sub с малки или с големи букви?

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Тая година (а и май от всички произведени до сега) W9 серията на Сони е с най-малък input lag - за 55" вариант бяха измерили 8мс .

17. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от varna88 Виж публикацията
    Здравейте! Днес в Технополис си харесах LG 42LA691S. Ще се ползва за цифрова телевизия Blizoo и почти всяка вечер филми(флашка). Ако може да споделите мнения за
    качество на този модел(картина, ъгъл на виждане, вграден плеър-чете ли бг субтитри,размер,чете ли avi,mp4,mkv). Ще се гледа от разстояние 3 метра(фронтално и под ъгъл). Ще има ли замазване на картината при бързи сцени? И още нещо да попитам: като записвам филми на флашка за да го пробвам в магазина .srt и .sub с малки или с големи букви?

Субтитрите на LG са наред, така че ги записвай така, както са записани на компютъра.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

араОтговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Трудно е да се даде отговор..въпрос на финансови ръзможности.
    VT60 - THX режим, ISF настройки, по-добър контрастен и антиотражателен филтър (по-добра картина в светло помещение), двоен тунер (+ DVB-S2) - възможност да записваш от един канал докато в същото време гледаш друг
    https://forum.setcombg.com/attachmen...het_p48-49.pdf
    Здравейте отново,
    Дойде време да се прибирам към България и положението с изборът на 60-65" телевизор идва на дневен ред. За съжаляние се сблъсквам с родната българска картинка на нашите вериги магазини ... Моля посъветвайте и дайте впечатления:
    1. Бях се спрял първоначално на Panasonic 65ST60E, но единственият който може да го достави в България е Плесио, а те от своя страна ще го внесат от Гърция и гаранция ще се поема само от тях ... което нали се сещате е доста неудобно за мен, тъй като съм от Варна. Представете си недай си боже ако нещо се случи гаранционно какво разкарване ще падне на това "мини" 65" телевизорче ...
    2. Друга възможност е 65ST50E, но от Технополис не ми отговарят, дали телевизорът е мостра или чисто нов.
    3. Panasonic.bg не ми дадоха информация кога ще внесат 65ST60E. Предполагам, няма докато не изчистят останалите ST50E бройки.
    4. Техномаркет не дават информация относно Samsung 64F8500 .... Струва ли се да да се дават 2000 лева отгоре на цената на 65ST50E ... Екстрите на F8500 не ме интересуват - камери, управление с жестове и т.н.
    5. Ако не мога да взема нова Плазма, изборът ми отива към LG 60LA860V или Sharp 60LC840. НЕ мисля, че си струва да се дават 2000 лева отгоре за новият Sharp 60LC857.
    Моля ако някой има информация или може да даде съвет, нека да помогне
    Благодаря предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе