Вижте резултатите от анкетата: Кои параметри са най-важни при избора на вашият (бъдещ) телевизор ?

Гласували
220. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество и достоверност на картината

211 95.91%
  • Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.

54 24.55%
  • Удобство на ползване и ергономика

49 22.27%
  • Всеядност на вграденият плейър

47 21.36%
  • Цена и най-голям избор на модели в магазина

35 15.91%
  • Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....

25 11.36%
  • Препоръки във форуми и различни издания

74 33.64%
  • Препоръки на познати, съседи и приятели

17 7.73%
  • Препоръки на продавач-консултантите в магазина

4 1.82%
Отговори на анкетата
Страница 67 от 106 ПърваПърва ... 1757656667686977 ... ПоследноПоследно
Резултати от 991 до 1,005 от общо 1580
Like Tree129Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013 /ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от drob4o Виж публикацията
    Благодаря, утре ще ходя да ги гледам на живо.
    Трябва ли да се притеснявам че може да е мостра или това важи само за плазмите? Има ли начин да се види в сервизно меню колко часа е работил?
    Абе по принцип не, ама ако е миналогодишен модел и е висял по стените и рафтовете ,може да има драснато по корпуса или екрана или да е видял бая експерименти от "разглеждащи". Поискай задължително по-сериозно сконто за мостра и я огледай добре, все пак отиваш да купуваш нова стока... За новите модели, по не е притеснително, понеже са в оборот и ги сменят често, поради евентуално по-бързо изчерпване. То за лсд не е лошо да е поработил някой друг ден...че евентуално, да му лъснат проблемни пиксели.
    Този пост е редактиран от pilot; 25-08-13 в 01:36.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2013

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Здравейте,търся си телевизор над 47" и естесвено много се колебя.Преди да намеря прекрасния ви форум(много хубаво обяснявате за такива като мен ),си бях харесал LG lm860 тук в Пловдив в една от големите вериги за техника го бяха пуснали за 2399лв. (мостра де),но след като четох при вас ме зарибихте за плазма и започнах да гледам тях.Та искам да попитам нормално ли е да ми трепка картината честно казано на мен доооста ми трепкат някои модели дори и уж висок клас VT 50 Panasonic например,Samsung,LG съм гледал по магазините някой повече други по малко,но дали това е от осветлението в магазина, четох че много се влиаят плазмите от това?Това за разработването 100-200 часа ясно,но някъде четох че и блу рей не трябвало да се пуска през този период вярно ли е?Вярно ли е че ако се развали нещо по дисплея на плазмата,не подлежи на ремонт и отива за боклука,а LCD подлежи на ремонти?Иначе ако получа отговори на въпросите които ме притеснават, съм се насочил към Panasonic ST60-добър избор ли е? Другото е без екстри,но е голямо LG 60 PN6500-ако взема това грешка ли е? Благодаря на отзовалите се!

4. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от ventorini Виж публикацията
    Здравейте,търся си телевизор над 47" и естесвено много се колебя.Преди да намеря прекрасния ви форум(много хубаво обяснявате за такива като мен ),си бях харесал LG lm860 тук в Пловдив в една от големите вериги за техника го бяха пуснали за 2399лв. (мостра де),но след като четох при вас ме зарибихте за плазма и започнах да гледам тях.Та искам да попитам нормално ли е да ми трепка картината честно казано на мен доооста ми трепкат някои модели дори и уж висок клас VT 50 Panasonic например,Samsung,LG съм гледал по магазините някой повече други по малко,но дали това е от осветлението в магазина, четох че много се влиаят плазмите от това?Това за разработването 100-200 часа ясно,но някъде четох че и блу рей не трябвало да се пуска през този период вярно ли е?Вярно ли е че ако се развали нещо по дисплея на плазмата,не подлежи на ремонт и отива за боклука,а LCD подлежи на ремонти?Иначе ако получа отговори на въпросите които ме притеснават, съм се насочил към Panasonic ST60-добър избор ли е? Другото е без екстри,но е голямо LG 60 PN6500-ако взема това грешка ли е? Благодаря на отзовалите се!
    Щом виждаш трепкането на плазмата, по-добре се насочи към LCD телевизор. Ще продължиш да го виждаш и това неминуемо ще започне да те дразни.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ventorini Виж публикацията
    1. Трепкането се забелязва от около 6% от хората. Понякога такова се забелязва особенно ясно, при луминисцентно осветление, което е масово в магазините.
    /аз си го обяснявам с интерференция на светлината, но не знам дали съм прав/
    - зависи доколко са чувствителни очите им. Тествал съм моя на LED осветление /4500К/ и тогава определано товари очите. При халогенни/лунички/ не се забелязва подобно нещо.
    2. Не е желателно да пускаш блу-рей през периода на разработване. Има оплаквания от неравномерно прогаряне - тук мога да вмъкна, че при Панасоник има функция Pixel Orbiter която систематично мести пикселите от образа с 1-2 вдясно или вляво и така защитава донякъде видеопанела от отпечатване.
    3. При дефектиране на видеопанела на плазмен ТВ в гаранция - се сменя целият телевизор.

6. IFF
    IFF е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Usa

Здравейте отново.
    Сведох избора си до тези два тв.
    LG 32LN5400 и SAMSUNG UE-32F5000

Кой ще ми препоръчате,и защо, ако може да ми кажете е по добрия избор.
    Хора помагай те че останах без ТВ :rolleyes:
    Този пост е редактиран от IFF; 28-08-13 в 09:59.

7. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте! И мен ме интересува сравнението между:LG 32LN5400 и PHILIPS 32 PFL 3008 H / 12
    Благодаря предварително!

8.  

9. Тук е от
    Mar 2009

Привет на всички, това е малко като повторение, но първия пост не го бях пуснал на правилното място, та сега пиша отново. Двоумя се за 50" телевизор, към момента се колебая между 2 самсунга - 50F6400 и 50F6670. Доколкото съм наясно разликата е, че вторият има 600 Hz панел и Micro dimming, като при първия панела е 200 Hz и няма micro dimming. Като изключим и дизайна всичко останало на хартия изглежда еднакво, заслужава ли си разликата от 500лв в цената ? За цената на 50F6670 мога да взема 55F6400 ... но не съм сигурен дали няма да дойде много голям вече, всички съвети са добре дошли

забравих да допълня, че ще го ползвам предимно за гледане на филми и телевизия ... спорт не гледам, така че ме интересува представянето му да е максимално добро при филмовия режим.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@sparx ако бях на твое място бих забравил за тия Самсуняци
    и направо купил без замисляне PANASONIC 50ST60 в името на киното.
    Успех!!!

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от soon Виж публикацията
    Успех!!!
    Картината на тая плазма е като на 20 годишен изхабен кинескоп в сравнение с тая на кой да е самсуняк....
    вчера минах през техномаркет-а на ''разходка" и един до друг бяха споменатата плазма и 55ЕТ5Е - LED-a я убива отвсякъде.... .....освен в греенето и трепкането

12. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Привет пичове! И аз съм сред питащите ,,как най-малко да се набутаме при покупка на LCD TV,, ! От няколко дни чета темите за ТВ,и се опитвам да се ориентирам в ,,морето,, от техника...какво точно ми трябва?Кое ме затруднява...еми бих желал ТВ да се ползва И за монитор на компа.От тук ми идват и въпросите.Да уточня,че не сме имали до момента LCD TV...т.е. нямам грам критерий за свястна картина (в общия смисъл).Знам единствено,че размера ще е 32'' и евнтуално ,,реколта 2013'' с тези LED подсветки от най-нисък клас.Не ми е ясно забелязва ли се разлика в картината при двете резолюции (за този размер на екрана)...както и какъв е смисъла да се купи модел за който пише че опреснява с честота 100 Hz.Защото заради Full HD & 100Hz цените стават други.Какво мислите по въпроса...има ли нужда?

...Забравих да спомена - като монитор ще се ползва за работа с CorelDraw...не всеки ден,но седна ли...поне 2-3 часа!
    Този пост е редактиран от d_imige; 29-08-13 в 18:55.

13. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от soon Виж публикацията
    Успех!!!
    Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Картината на тая плазма е като на 20 годишен изхабен кинескоп в сравнение с тая на кой да е самсуняк....
    вчера минах през техномаркет-а на ''разходка" и един до друг бяха споменатата плазма и 55ЕТ5Е - LED-a я убива отвсякъде.... .....освен в греенето и трепкането
    Честно казано първоначално и аз се бях ориентирал към плазма, но това беше още преди година, две. Каточели цветовете на плазмата ми допадат повече, пък и картината има някакси по мазни движения. При ЛЕД-овете виждам някакви сенки след бързо движещите се обекти във филмите и малко ме дразни, но се надявам това да е от сигнала в технополис. За съжаление гледам, че плазмите все повече чезнат от БГ пазара и това ме притеснява при евентуална нужда от ремонт за в бъдеще. Също така наскоро гледах в технополис една Panasonic ST60 плазма до един F6670 Samsung и на светло плазмата много тъмнее, направо е дразнещо тъмна за гледане, това би създало голям проблем според мен при гледане през деня. Аз от доста време чета и се чудя, но съм решил тази година да взимам нещо и ми омръзна от четене и чудене, за това се спрях на лед-овете, като уж по перспективна технология ...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

В тоя ред на мисли, ами ако "леда" го гледаш вечер...? Пък, ако го гледаш и както е настроен в магазина, ще ти избоде очите.

Относно сенките не е от сигнала, макар и да има висок клас модели, които се "справят" прилично:rolleyes:
    Този пост е редактиран от pilot; 30-08-13 в 01:46.

16. Тук е от
    Mar 2009

Ами, приятел си взе ES8000 миналата година, и на него ги забелязвах, явно няма да е лесна тая покупка ...

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от sparx Виж публикацията
    Ами, приятел си взе ES8000 миналата година, и на него ги забелязвах, явно няма да е лесна тая покупка ...
    Ако клониш към лсд, погледни и Шарп 50LE750.

P.S. ES8000 на приятелят, колко инчов е и от какво разстояние си го гледал? Зависи и как е бил настроен, но като цяло при подходящи настройки и разстояние на гледане е от много добрите лсд-та, панела му е 200Хц.
    Този пост е редактиран от pilot; 31-08-13 в 01:54.

18. Тук е от
    Mar 2009

40 инча е 8-цата му, от около 2 метра го гледахме. Не знам да му е правил някакви настройки, предполагам че си е бил като в магазина. Докато ровех в началната страница на самсунг темата установих, че F6670 и F6400 ползват различни матрици, S-LCD S-PVA+PSА срещу S-LCD S-PVA
    Този шарп изглежда атрактивно като цена, може да се разходя да го видя на живо, въпреки че четох някъде, че това с допълнителния жълт цвят било дразнещо за някои хора ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 67 от 106 ПърваПърва ... 1757656667686977 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе