Вижте резултатите от анкетата: Кои параметри са най-важни при избора на вашият (бъдещ) телевизор ?

Гласували
220. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество и достоверност на картината

211 95.91%
  • Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.

54 24.55%
  • Удобство на ползване и ергономика

49 22.27%
  • Всеядност на вграденият плейър

47 21.36%
  • Цена и най-голям избор на модели в магазина

35 15.91%
  • Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....

25 11.36%
  • Препоръки във форуми и различни издания

74 33.64%
  • Препоръки на познати, съседи и приятели

17 7.73%
  • Препоръки на продавач-консултантите в магазина

4 1.82%
Отговори на анкетата
Страница 79 от 106 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 1580
Like Tree129Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013 /ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2013

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

повторение
    Този пост е редактиран от Soma; 16-09-13 в 14:28.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Хареса ми изложението - подробно, ясно, спестяващо куп уточняващи въпроси. В зададените параметри от гледна точка на бюджета и 2-те задачи, мисля, че LG 42LN575S :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria за 1049 лв ще ти свърши работа, поне в достатъчно голяма степен.
    Само с флашката - все пак се постаряй филма и субтитрите към него да се различават само по разширенията си, спазвайки абсолютна еднаквост на заглавието с всеки интервал и/или главни/малки букви.
    Флаш? Какво ще гледаш с него?
    KaHa одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2013

Този пост е редактиран от Soma; 16-09-13 в 14:33.

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Здравейте @КаНа,

Няма какво да се извинявате за дългия пост.
    Би било хубаво всеки да може да обясни по този начин, точно какво иска, за да може да му се даде адекватен отговор.
    Аз ще бъда кратък, точно защото бяхте толкова изчерпателни, а и сами сте направили правилен избор.

За да се изпълнят всички задачи, които сте поставили, най-добре се спрете на UE42F5500AW.
    Ще отворя малка скобка с уточнението, че точно този диагонал надвишава бюджета Ви (1300лв.) и общо взето го намирам само на едно място.
    Гледам, че в техноверигите се намира само 40" модел, който би трябвало да се предлага само в US.

Поздрави и добре дошли във форума!
    KaHa одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Привет и благодаря за отговора,

Моделът SAMSUNG UE-40EH6030 се въздържам за момента, до колкото е миналогодишен модел и имам определени съмнения до колко ще го има в запечатан кашон, а не мостра.

Признавам, че LG 42LA6130 съм го заглеждал, но не помня защо за момента не е в шорт листата. Вероятно поради поддръжката на 3D.

Поради същата причина - 3D не съм обмислял хипотези с ЕТ6 Серия на Панасоник - PANASONIC TX-L42ET60E, както и LG 42LA640S. Изобщо към настоящия момент не мисля, че 3D е възможност, която желая.

В допълнение - относно предложението за 640 на LG: Оставам с впечатлението, че 6 Серия на LG е нещо като ниска-средна серия? Мисля си дали е нуждо да давам малко повече пари за леко разширени Smart функции или бюджетния LN575S ще задоволи в достатъчна степен потребностите ми на човек, абсолютно начинаещ в сферата на телевизор в мрежа и Smart TV.

Разбира се, ако 640 има по-добри/качествени/адекватни функции по отношение включване в домашна мрежа и юзърфрендли меню (?) бих обмислил варианта за LG 42640S.

Подразбирам, че от гледна точка скромните ми очаквания Панасоник ET60E и LG 42640S са равностойни извън факта, че са 3D?

Иначе - за Бога Милостиви, разбира се, че няма да купувам два телевизора. Един ще е, но модела, който ще закупя зависи от това дали ще избера Задача 1 (само телевизор) или ще се навия да се поглезя и с телевизор в мрежа.

7. Тук е от
    Jun 2011

LG 42LN575S ще ти свърши работа. В някои магазини се намира и за 930лв. при онлайн поръчка. Проблемът му на него е, че е с лъскав екран. LG 42LN570S е с матов, като същевременно е и по-евтин, но няма вградено Wi-Fi.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Привет L1892 и благодаря за отговора,

По отношение малко глезотия и избор на Задача 2 именно въпросът "А какво толкова ще върви на флаш в браузър" ме доведе до идеята или за посочения 575S на LG или Панасоника от Е6 Серия. Пък и Панасоника в момента е в промоция... По отношение на избор между двата ми висят въпроси, свързани с това дали ЛГ или Панасоник ще са по-лесни за свързване и опериране в мрежа? А и коментарите от бесни потребители на въпросния Панасоник защо не могат да си оразмеряват сами титрите...

Иначе номера с уеднаквяването на имената на файловете - видео и титри, аз и сега го играя като гледам на компа. И доста често се вбесявам на хората, правещи титри - защо за бога милостиви, като правиш титри за даден рилийз не си кръщаваш файла с титрите точ-в-точ с видеофайла?!?! Сигурно е крайно време да се заровя в четене как под Уиндоус 7 може да се прави преименуване на много файлове съобразно имената на други файлове (кикот, ама дали У7 не го може това...).

Привет Momchil и благодаря за отговора,

Да, това с цената и откриваемостта на 42Ф5500 и мен малко ме напряга. За това в изложението си казах, че съм склонен на по-малко инчове, ако останалите изисквания се покрият. В дадения случай с Вашето предложение очевидния въпрос, пред който се изправям - по-малко инчове за Самсунг от Ф5500, примерно 39" или 40" в промоция от Технополис за 999 лв. или бюджетното ЛГ от 575?

10. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от KaHa Виж публикацията
    Привет Momchil и благодаря за отговора,

Да, това с цената и откриваемостта на 42Ф5500 и мен малко ме напряга. За това в изложението си казах, че съм склонен на по-малко инчове, ако останалите изисквания се покрият. В дадения случай с Вашето предложение очевидния въпрос, пред който се изправям - по-малко инчове за Самсунг от Ф5500, примерно 39" или 40" в промоция от Технополис за 999 лв. или бюджетното ЛГ от 575?
    Честно казано, разликата между 40 и 42" е незабележима и не смятам че е нещо фатално.
    Интересното е, че изискванията ви не покриват и качеството на картината при двата модела. Явно този показател остава на заден план.
    При всички положения и двата модела ще ви свършат работа.

Samsung 42F5500
    KaHa одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Честно казано, разликата между 40 и 42" е незабележима и не смятам че е нещо фатално.
    Интересното е, че изискванията ви не покриват и качеството на картината при двата модела. Явно този показател остава на заден план.
    При всички положения и двата модела ще ви свършат работа.
    Честно казано аз съм прост юзър, дето иска само Включ./Изключ копче... с малко техно глезотии. Последния месец прекарах в четене и честно казано на "качество на картината" се удавих много грозно като власите на края на Дунава. Висока топка ми дойдоха технически спецификации на "черно", дали IPS или PVA матрици, кандели/квадратен метър, "преситени" цветове, образ като в "сладкарница", прозираща подсветка, неравномерно черно и всичко останало. Имам усещането, че ако включа и този показател ще трябва да отделя поне още една година за учене.

Разхождал съм се на изложба в едното Техно и честно казано като неук човек не можах да направя особена разлика в картината между 32" Самсунг Ф5000 и някакви турбофлагмански изпълнения на Панасоник, ЛГ, Филипс, Самсунг и прочее. Наясно съм все пак, че в изложбената зала на кое да е Техно настройките, под които вървят мострите, не са домашните настройки. И че продавач-"консултантие" дават всичко от себе си, за да представят стоката си в... брилянтно-блестяща светлина.

Разбира се, не казвам, че съм абсолютно безразличен към техническите параметри на панела и вложената матрица, но за момента не ми достига познание, за да обмислям и коментирам крайния си избор и по този параметър. За съжаление.
    L1892 одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2013

За 1299 лв ще си вземе 40F6400 и ще му останат пари .
    SAMSUNG UE-40F6400 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

40F5500 е 999 лв . За два инча не си струва разликата от 300 лв .
    Вземи си http://technomarket.bg/products/09128823/lg-42la6130 + Андроид стикче и решението на задачите е готово .

13. Member
    Тук е от
    Oct 2011

...Висока топка ми дойдоха технически спецификации на "черно", дали IPS или PVA матрици, кандели/квадратен метър, "преситени" цветове, образ като в "сладкарница", прозираща подсветка, неравномерно черно и всичко останало. Имам усещането, че ако включа и този показател ще трябва да отделя поне още една година за учене...
    Топката е толкова висока, колкото сам си я вдигнеш. Без съмнение картината е най-важна, защото тя е това, което ще възприемаш и в масовия случай се очаква дори да не участва като критерий за търсене, а да е константа.
    После идва звукът, защото той се оказва особено проблемен за повечето марки, особено пък в моделите, намиращи се по-далеч от флагманите на отделните фирми. Но и последното не е точно така, защото и флагманските модели на някои прозводители не са на нивото на средни от други марки. Май на тая неизменна част от възприятието не се обръща кой знае какво внамание, разчитайки вероятно, че който не е доволен, ще се насочи към покупката на външна уредба, вероятно от същата марка...
    Ниво на черно, ниво на бяло, матрици... Нивото на черно е много важно, ако гледам бой на негри в абсолютно тъмно мазе - не се сещам за филм, освен някой тотално изкривен хорър, в който светлите сцени да не са огромната част от лентата. А черното се показва за толкова време, че едва ли някой ще седне да го анализира дали лилавее като патладжан, дали е черно като въглен, дали синее като ...
    Типът на матрицата е важен с оглед най-вече ъгъла на гледане, но и тук може да се разсъждава доста по въпроса. Имам телевизор от висок клас с IPS панел и от среден клас с VA матрица и мога да кажа, че и двете си имат предимства, но това е само едно лично мнение и въпрос на персонално възприятие.
    Та те съветвам да спреш с теорията и да идеш в магазина. Там не бързай, наблюдавай какво купуват хората, как тестват един или друг модел, води си бележки, ако прецениш. Телевизорът е важна вещ, това не е пералня, та да я заредиш и забравиш за 1-2 часа. Не, тоя сандък ще го гледаш нонстоп и е важно на теб да ти харесва. А мненията на останалите си остават само мнение, моето - също.
    KaHa одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от L1892 Виж публикацията
    ...Без съмнение картината е най-важна, ... се очаква дори да не участва като критерий за търсене, а да е константа...
    Споделям мнението, че картина и звук дори не е нужно да се коментират, а следва да са константно присъствие.

От една страна забелязвам, че участниците във форума, които дават съвети, предложения и коментари по лаически (като моето) питания го правят на база собствен опит и научено било на база четене/учене на теория, било на база опит, практика, проба и грешка и поука. Надявам се не греша в това си усещане. И коментарите им отразяват както... научната им подготовка, така и субективното им възприятие за по-добро.

От друга страна фундаменталистките спорове "За" и "Против" една или друга технология за LCD/LED матрици, мерене на бенчмарк тестове са ми толкова полезни, колкото и споровете "Плазма срещу LCD/LED". Зная, че плазмата не е моя вариант. Зная, че IPS срещу VA матрица е относителност. Зная, че в крайна сметка окончателния ми избор ще зависи от това, което направя в магазина... А аз имам навика да докарвам продавач-"консултантите" до нервни кризи и припадъци, като почна да си избирам едно или друго.

Та приемам, че във Вашата препоръка за LG 42LN575S са концентрирани:
    - приемането, че качество на картината е константа, която не се коментира;
    - опита Ви като потребител;
    - наученото било като четене, било като практика;
    и препоръчвате този модел, а не Самсунг-а или Панасоник-а от оригиналния ми пост-въпрос на база всичко изброено. По същия начин приемам, че и Momchil препоръчва Самсунг от Ф5500 серията, а не примерно същия този Панасоник от Е6 Серията.

Хъм, което ме навежда на мисълта, че този http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...TX-L42E6EK-LED май не се радва на информираното одобрение, на грамотните участници във форума?

Та така, диалогът във форума ми помага да си конструирам едрите щрихи, но реалната покупка - е, шорт листа от две, малко четене и един изпотен продавач-"консултант".

Апропо, нали не сте продавач-консултант?
    L1892 одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2011

...Апропо, нали не сте продавач-консултант?
    Кефиш ме, колега, тук отдавна не е писал толкова интересен потребител. Не, не съм продавач, няма и как да стана - гилдията им ме мрази, защото много ги тормозя, от години прилагайки на дело огромната част от предишния си коментар, особено пък съдържанието на предпоследния абзац.
    Полезно е да се чете теория, но тя е безполезна без практическо приложение, та затова и ти предлагам да имаш предвид това, което ще получиш тук като съвети, но да не им се доверяваш изцяло, а сам да прецениш кое и как. Несъмнено тук преобладават добронамерени съвети, но голямата част от тях нямат (поне аз оставам с такова впечатление, за другите не желая да резюмирам) връзка с практиката. Това не е упрек, не всеки е склонен да губи куп безценни часове в търсене на допирни точки между теория и практика. Та затова и ти предлагам да не се доверяваш сляпо на това, което получаваш като съвети. Тоя телевизор ти ще го гледаш, а не някой от писалите тук, колкото и да са го направили от най-добри чувства.
    И още нещо, след което млъквам - не тествай телевизора с качествено видео, а точно с обратното. за съжаление, у нас все още SD сигналът е "на власт" и е разумно да се съобрази човек с него.
    Успех при избора!

17. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

По същия начин приемам, че и Momchil препоръчва Самсунг от Ф5500 серията, а не примерно същия този Панасоник от Е6 Серията.

Хъм, което ме навежда на мисълта, че този http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...TX-L42E6EK-LED май не се радва на информираното одобрение, на грамотните участници във форума?
    Апропо, нали не сте продавач-консултант?
    Основната причина, поради която не препоръчвам да изберете Panasonic 42Е6 е, че не е толкова user friendly.

Цитат Първоначално публикувано от KaHa
    Честно казано аз съм прост юзър, дето иска само Включ./Изключ копче... с малко техно глезотии.
    Базирайки се на горното искане, нуждаете се от телевизор, чиято функция plug and play да работи почти без ваша намеса. Скромният опит ми подсказва, че Panasonic-a няма да ви ощастливи точно по този параграф.
    Я проблеми със субтитри, я проблеми с плейване на филми през домашната мрежа, дет се вика колкото формати, толкова проблеми.

Със Samsung и LG, тези неудобства ще бъдат сведени до санитарния минимум.

Иначе Panasonic-а е е един прекрасен телевизор и е доста хвален по ревютата, но не отговаря на изискванията Ви.

P.S. Що се отнася до опита, било то натрупан от теория или практика ще кажа само няколко думи. Мисля че до голяма степен важи за повечето хора, които дават съвети в този форум.

1.Правим го абсолютно безвъзмездно и по собствено желание.
    2.Малко или много сме понатрупали доста опит и знания, както от многото часове четене, така и от часовете прекарани в гледане и тестване на доста модели телевизори за да си позволим да го правим.
    Едва ли има някой в този форум и въобще в който и да било форум, който да знае всичко за всеки един модел телевизор. Христослав се опитва де..., за което има искреното ми уважение.
    Естествено, че не трябва да се вслушвате сляпо в съветите, които даваме. Те са просто отправна точка или основа, на която да се опрете при финалния Ви избор. Никой не е опрял оръжие в гърдите ви, нали?
    Всеки има глава на раменете си и свободен избор. Ние просто ви показваме разумния избор, който да съответства на желанията, потребностите и джоба Ви.
    Този пост е редактиран от Momchil; 16-09-13 в 17:45.
    svetlio1 и KaHa харесват това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    ...Иначе Panasonic-а е е един прекрасен телевизор и е доста хвален по ревютата, но не отговаря на изискванията Ви.
    Имах усещане, че това са причините да не се коментира този вариант като решение на моята Задача 2.

Общо взето оценката Ви за този Панасоник и способността му да отговори на моите очаквания, се припокрива с моето усещане (добито с четене на ревюта по списания, сайтове и форуми, коментари от негови потребители), че е хубав телевизор, който си заслужава покупката. Но в замяна иска обгрижване, внимание, повечко ласки, глезене и дондуркане. И ако не изобщо по отношение на меню, на Смарт меню (което със смарт меню при различните производители признавам си мен малко ме напряга) то поне по отношение на безвъпросен и без излишни усилия за плъг-н-плей и/или стрийм на видео/аудио през домашната мрежа...

Ама пусто да остане, чисто визуално, като естетическо присъствие... очите са ми останали в него.

Нищо, живот и здраве като се науча да оплитам домашна мрежа, Wi-Fi, DLNA, рутери и аксесоари за полуумен бюджетен телевизор... За следващата покупка може да помисля и за упражнения по преконвертиране

Апропо, видях, че тук има и зона за DLNA... дали да не почна от сега да я разглеждам...
    Този пост е редактиран от KaHa; 16-09-13 в 17:49.
    Momchil одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 79 от 106 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе