Вижте резултатите от анкетата: Кои параметри са най-важни при избора на вашият (бъдещ) телевизор ?

Гласували
220. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество и достоверност на картината

211 95.91%
  • Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.

54 24.55%
  • Удобство на ползване и ергономика

49 22.27%
  • Всеядност на вграденият плейър

47 21.36%
  • Цена и най-голям избор на модели в магазина

35 15.91%
  • Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....

25 11.36%
  • Препоръки във форуми и различни издания

74 33.64%
  • Препоръки на познати, съседи и приятели

17 7.73%
  • Препоръки на продавач-консултантите в магазина

4 1.82%
Отговори на анкетата
Страница 99 от 106 ПърваПърва ... 4989979899100101 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,471 до 1,485 от общо 1580
Like Tree129Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013 /ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от sarabernar Виж публикацията
    Еми то ако ще е на 40' направо да си отивам на SAMSUNG UE-40F6320 , или SAMSUNG UE-40F6400 или SAMSUNG UE-40F6470 , просто от последните два не мога да разбера каква е разликата, на една и съща цена са, а първият е с 50 лв по-евтин. Моля за мнения и препоръки.

Сега видях, че F6470 е с DVB-T2 тунер, в същото време F6320 го дават реални 100Hz докато другите два са 50Hz. Дилемата е голяма, моля за помощ.
    Ако можеш да си го позволиш, разбира се че е по-добре да закупиш по-голям диагонал.

Разликата между двата е, че F6470 има DVB-S2 тунер.

Иначе, F6400 е малко по-smart от F6320. Като представяне, едва ли ще усетиш разлика между двата. Но както беше даден съвет по-горе - отиваш на място и тестваш.

F6320 vs. F6400
    ASP одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

и аз да каже нещо

от 10 месеца родителите са ми с Pansonic 42ST50 (естествено аз избрах телевизора) няма никакви следи от прогаряне така че това което четете за прогарянето си е до начина на използване на телевизора
    как го разработваха пуснах им кино режим казах да не пипат настройките на цветовете докато не им кажа и когато не гледат ТВ да го изключват

гледам сравнявате 6008 с 8008 кой имал по добра картина... естествено че 8008 това е вън от всякакво съмнение
    единия бил с IPS а другия с PVA и какво? странно защо винаги пропускате видеопроцесора който също има не малка роля при качеството на картината

вчера гледах 85" UHD ТВ-то на Samsung според промоутъра на Samsung сигнала беше UHD от флашка картината беше доста добра
    това което забелязах бе че в краищата на телевизора се губеше фокуса допуска че може и от камерата да е с тази си забележка притесних промоутърката а беше хубаво момичето

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

L1892 ,
    не искам да влизам в излишни (и ненужни ) спорове , само да изясним нещо
    - по-доброто "черно" не е само да гледаш "бой на негри в тъмна нощ" , а има значение в общото изобразяване на картината (по-добри детайли в тъмни области) и нейната "дълбочина"
    - режим "кино" се препоръчва като най-близо до (да кажем) правилните настройки и там картината би била сравнително близо при всички производители - така може да направиш по-близко сравнение между тях . В другите режими не виждам как би сравни представянето на различни марки тв при положение , че примерно при Самсунг режим "динамичен" почти става за гледане , а при Панасоник е просто неизползваем и би те въвел в крайна заблуда относно възможностите на телевизора .
    За използването на главно СД файлове за тест също не съм много съгласен - вече почти няма тв (говорим все пак за утвърдените производители) , който да се представя зле на СД , но това в крайна сметка не е особено полезно за това как ще е картината от вградения тунер , както се вижда от моделите на Самсунг ...
    Momchil одобрява това.

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Светльо,
    Както се казва, взе ми думите от устата.
    Мислех да напиша същите неща, ама се отказах. Реших да не влизам в излишни спорове.
    svetlio1 одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Спорове няма да има, писах го най-отгоре.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Тъй като Светльо пише вместо нас с Момчил, само да добавя че сиво "черното", при IPS под ъгъл също пада драстично:rolleyes:
    Този пост е редактиран от pilot; 18-10-13 в 18:04.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

svetlio1, jonov, iwan33 и 3 други харесват това.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Това съм го виждал преди години и тогава съм се чудил , аджеба , вратата в другата стая колко "внимателно" трябва да се отваря , за да не сплеска и отзад тв ?

11. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте,
    Искам да поставя един въпрос, който ако е разискван вече във форума, моля да ме извините, но в момента ме интересува много. Става въпрос за надеждността на плазмените телевизори. Има ли статистически изследвания на т.нареченото "средно време между повредите" (MTBF - mean time between failures), което е показател за надеждността на всяка апаратура. Бих се радвал, ако споделите впечатления от експлоатацията им, има ли промени в параметрите им през годините. Надявам се да предизвикам вашия интерес.

12. Тук е от
    Oct 2013

Тествах Филипса, който Момчил ми препоръча - 42PFL6008K. Картината ми хареса много - пуснах HD мач и беше много детайлно, цветовете бяха реални, движенията плавни, не замазва. SD качеството също изобразява доста добре, перфектни движения. На теста с японката не беше блестящо, но ми направи впечатление, че като включа Perfect Natural Motion-а на най-ниска степен започва да размазва образа. Единственият проблем беше, че на клипчето с японката нямаше звук - изписа се "аудио форматът не се поддържа" и при гледане под ъгъл картината потъмнява по-значително, отколкото другите модели, които гледах. Общо взето или него ще взема или LG 42LA660S, но повече клоня към Филипса - доста по-добра картина. Щях да тествам със същите клипчета пак LG-то и плазмата, за която ми каза Христослав, ама стана конфликт с охраната - щял съм да открадна дистанционното и не съм можел да го ползвам ако няма да купувам и ако няма продавач-консултант до мен

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от georgibg Виж публикацията
    Здравейте,
    Искам да поставя един въпрос, който ако е разискван вече във форума, моля да ме извините, но в момента ме интересува много. Става въпрос за надеждността на плазмените телевизори. Има ли статистически изследвания на т.нареченото "средно време между повредите" (MTBF - mean time between failures), което е показател за надеждността на всяка апаратура. Бих се радвал, ако споделите впечатления от експлоатацията им, има ли промени в параметрите им през годините. Надявам се да предизвикам вашия интерес.
    Такава информация може да получиш само от сервизите или от сервизният инструктор на марката за страната.
    Бренды, которым вы можете доверять, или рейтинг производителей HDTV-телевизоров

14.  

15. Тук е от
    Jul 2007

Предполагам, че във форума има доста хора, които имат плазми от няколко години и биха могли да споделят дали се наблюдава изменение на параметрите, като например яркост, контраст, настройка на цветовете.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от georgibg Виж публикацията
    Предполагам, че във форума има доста хора, които имат плазми от няколко години и биха могли да споделят дали се наблюдава изменение на параметрите, като например яркост, контраст, настройка на цветовете.
    Разбира се, че има изменения, но те са пренебрежимо малки. с течение на времето фосфорът започва да се изтощава и за постигането на същата яркост, която е имал да кажем преди 2 години, се прилага автоматично повишаване на напрежението в клетките. Това е заложено софтуерно - като повишението става постепенно на стъпки - на 1000, 2000, 5000 часа работа.
    В най-лошият случай контрастът пак е по-добър от на което и да е LCD.
    Panasonic admits plasma TV black level change but says picture quality still 'excellent' | Crave - CNET
    Panasonic sued over plasma TV picture quality | Crave - CNET
    Tests point to extent of loss in Panasonic plasma black-level performance | Crave - CNET
    Follow-up: Panasonic plasma black-level loss measured in long-term test | Crave - CNET
    Tests of Panasonic black level loss negative so far | Crave - CNET
    2010 Panasonic plasma TVs: still lose black levels, but should remain 'blacker' than competition | Crave - CNET

Long-term plasma TV tests show color, black-level changes but no major issues yet | Crave - CNET
    Update: Long-term plasma TV tests enter second 'year' | TV and Home Theater - CNET Reviews

CNET Tests Point To Extent of Loss in Panasonic Plasma Black Level Performance + A THX Response | HD Guru - Part 1368

https://docs.google.com/spreadsheet/...nc&hl=en#gid=0

http://www.panasonic.ca/images/Engli...era/chart2.gif

Panasonic Plasma HDTV having problems with its black levels | TechFever Network
    Panasonic Admits Automatic Plasma TV Black Level Change, Claims It's a Good Thing

Гърците покрай американците правиха едни щуротии
    Google Преводач
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 19-10-13 в 21:58.

17. Тук е от
    Jul 2007

Благодаря, Христославе.
    Сега продължавам да се чудя, дали да си купя удължена гаранция (която не е много евтина). Пропуснах да спомена, че си взех плазма, която е била мостра.

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Почти задължително е с оглед качеството на всичко , което се произвежда сега .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 99 от 106 ПърваПърва ... 4989979899100101 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе