Вижте резултатите от анкетата: Какви функции искате да има вашият телевизор ?

Гласували
233. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Internet / браузър

140 60.09%
  • PVR (запис на HDD)

121 51.93%
  • VOD - възможност за наемане на филми

35 15.02%
  • Music Service

24 10.30%
  • 3D

118 50.64%
  • Възможност за изтегляне на приложения

99 42.49%
  • Възпроизвеждане на IPTV (Stream TV)

102 43.78%
  • Touchscreen

34 14.59%
  • Други

50 21.46%
  • Не знам / не мога да отговоря

12 5.15%
Отговори на анкетата
Страница 17 от 152 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 2280
Like Tree195Одобрявам

Избор на LCD/Plasma телевизори-2014 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2013

Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

Здравейте, както вероятно често се случва – четох доста из форума (няма друго толкова информативно място в Бг пространството – поздравления!), претеглях всичките за и против за предлаганите модели, и най-накрая спрях избора си на две решения със сходен бюджет. Клоня към плазмата, но има две неща, заради които не мога да преценя дали LED няма да се окаже по-удачен в моя случай, и това са всъщност въпросите ми: 1) холът ни е със средна осветеност, като светлината не е пряка, но не е и като да е мрачно – това проблем ли ще е за плазмата, която си изисква по-тъмни помещения? 2) тъй като TV ще се ползва предимно за филми – LED моделът в състояние ли ще е да възпроизведе бързо променящите се кадри без насичане?
    Ето ги и самите модели:
    PANASONIC TX-P50ST60E 3D PLASMA: http://bit.ly/1fbZJ3P
    PANASONIC TX-L47ET60E 3D LED: http://bit.ly/1fbZExk
    Благодаря за отделеното време и оказаната помощ!
    Този пост е редактиран от bender; 09-12-13 в 15:39.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2013

Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

4. Тук е от
    Dec 2013

Ей хора здрасти Значи ще купувам телевизор. Цена до 900 лв , 3D , Full HD над 40 инча тва са параметрите. Моля предложете модели. Ще се използва често вързан към компютър с hdmi за гледане на филми и игри. Първо ми предложете какъв тип 3Д е по-добре пасивни очила или активни. Ходих в техномаркет ама не щат да пуснат 3д филм за тест. Аз лично съм се спрял на следните 3 модела https://www.technomarket.bg/products...ng-ue-40eh6030 Samsung 40eh6030 Хубав ли е Колко херца му е картината 50 или 100 3Д то как е Другия е https://www.technomarket.bg/products...hiba-40l7335dg Toshiba 40L7335dg LG - 3D LED TV 42'' 42LA6130 - Телевизори LG 42la6130 Philips - 3D LED TV 40" 40PFL4308H + 2 чифта активни 3D очила - Телевизори Sharp - 3D LED TV 39" LC39LE750 - Телевизори Кой от всички тези модели е най-хубав? Коя марка Philips , Sony , Lg , Samsung , Sharp , toshiba ? Предложете най-доброто за тия пари .

5. Тук е от
    Dec 2013

За PHILIPS 42 PFL 6008 никой нищо не казва.

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

След толкова оплаквания от Philips, напоследък, какво очакваш да ти кажем?

Ако заради единия амбилайт, трябва да преглъщаш разни софтуерни недоразумения, то по-добре не.

7. Тук е от
    Jun 2013

Цитат Първоначално публикувано от bender Виж публикацията
    Здравейте, както вероятно често се случва – четох доста из форума (няма друго толкова информативно място в Бг пространството – поздравления!), претеглях всичките за и против за предлаганите модели, и най-накрая спрях избора си на две решения със сходен бюджет. Клоня към плазмата, но има две неща, заради които не мога да преценя дали LED няма да се окаже по-удачен в моя случай, и това са всъщност въпросите ми: 1) холът ни е със средна осветеност, като светлината не е пряка, но не е и като да е мрачно – това проблем ли ще е за плазмата, която си изисква по-тъмни помещения? 2) тъй като TV ще се ползва предимно за филми – LED моделът в състояние ли ще е да възпроизведе бързо променящите се кадри без насичане?
    Ето ги и самите модели:
    PANASONIC TX-P50ST60E 3D PLASMA: Product DetailsТехнополис - интернет магазин и каталог
    PANASONIC TX-L47ET60E 3D LED: Product DetailsТехнополис - интернет магазин и каталог

Благодаря за отделеното време и оказаната помощ!
    Моята плазма е вече на 60 часа. Гедам тв и филми от компа на занижени настройки. За сега съм доволен.Картината е много добра. Гледам предимно вечер, но и през деня нямам забележки. С пердета или щори ще си регулираш светлината. При мен насичане няма на тв синал, но на филми от лаптопа има, но мисля, че трябва да си оправя настройките на компютъра.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Некоторые подробности о технологии Dolby Pulsar: в четыре раза больше светодиодов и водяное охлаждение
    Dolby, представиха нова технология, която позволява на LED LCD екрани да дастигнат много висока яркост ...
    Подробности за тази технология не бяха дадени. Единственото което споделиха са впечатляващи цифри....

Dolby заявиха, че сегашната максимална яркост от 100nits в LED LCD панел не е достатъчна...докато технологията Dolby Pulsar достига до ... 4000 nits ! Впечатляващо ако се вземе предвид, че днес най-добре представящите LED LCD екрани едва достигат 500 нита .
    Dolby технологията Pulsar ще донесе огромен естествен динамичен и много по-висок контраст. Въпросът е как ще се контролира този огромен динамичен диапазон. Наистина бих искал да видя кривата на яркостта на такъв екран .
    Грандиозното е в това, че телевизор с технологията Dolby Pulsar , изисква четири пъти по-голям брой светодиоди LED, ....както и повишена температура на гърба на екрана....и консумация на ток.

Dolby Pulsar technology enables much brighter LED LCDs

P.S. Само да вметна, че най-скъпият елемент на един LCD телевизор е видеопанела, а най скъпият компонент от него е именно подсветката. Не случайно в последните 4 години производителите намалиха броя светодиоди(само от двете страни) с цел сваляне на себестойността на крайният продукт.

Последните 5 години, всички производители на LCD матрици имат една единствена цел...увеличаване пропускателността на матрицата.
    Дори малките подобрения в пропускателността (transmissivity) могат да доведат до големи печалби в намаляване броят на светодиодите от подсветката. Например, един типичен панел с яркост от 400 кандела с 5% пропускателност (transmissivity) има 8000-нита яркост на подсветката. Ако пропускателната способност се увеличи от 5% до 10%, същата яркост може да се постигне с подсветка от 4000 кандела. С други думи, броят на светодиодите за задно осветяване и инверторите може да бъде намален с 50%.

за сведение
    http://translate.google.bg/translate...panel-costs%2F
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-12-13 в 21:36.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

Пичове нали тази "Японка" вървеше само при най-най-телевизорите. Защо тогава върви повече от перфектно на това: LG 24MN33D Отзиви | LG Electronics България /ТВ-то от кухнята - за 300лв/. За сметка на това клипа с раздвиженото сиво и зелено /за DSE-то/ насича доста.

11. Тук е от
    Dec 2013

аре някой да отговори де кой модел е по-хубав https://www.technomarket.bg/products...ng-ue-40eh6030 или LG - 3D LED TV 42'' 42LA6130 - Телевизори или някоя плазмаааааа

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Deyan Stoykov Виж публикацията
    Пичове нали тази "Японка" вървеше само при най-най-телевизорите. Защо тогава върви повече от перфектно на това: LG 24MN33D Отзиви | LG Electronics България /ТВ-то от кухнята - за 300лв/. За сметка на това клипа с раздвиженото сиво и зелено /за DSE-то/ насича доста.
    Това си е 24" монитор с тунер. Трудно бих го нарекъл телевизор.
    Много е трудно да забележиш проблемите и артефактите в картината при този малък диагонал.
    SmoothVideo Project (SVP) - motion estimated frame interpolation with any video player and frame doubling in real-time
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=60:2988

Цитат Първоначално публикувано от x33mmm Виж публикацията
    аре някой да отговори де кой модел е по-хубав https://www.technomarket.bg/products...ng-ue-40eh6030 или LG - 3D LED TV 42'' 42LA6130 - Телевизори или някоя плазмаааааа
    Вторият
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-12-13 в 22:16.

13. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от idyulgerov Виж публикацията
    Моята плазма е вече на 60 часа. Гедам тв и филми от компа на занижени настройки. За сега съм доволен.Картината е много добра. Гледам предимно вечер, но и през деня нямам забележки. С пердета или щори ще си регулираш светлината. При мен насичане няма на тв синал, но на филми от лаптопа има, но мисля, че трябва да си оправя настройките на компютъра.
    @idyulgerov, благодаря! Честно казано днес след дълго чудене реших да предпочета LED-а по няколко причини: черното не му е както на плазмата, но пък усещането като цяло ми е за по-ярки цветове (при плазмата ми стоят някак приглушени, т.е. бялото ми е... сивкаво бяло, колкото и останалите тонове да са по-меки и приятни), и другото: по-непретенциозен е за поддръжка. Не бях се замислял толкова върху този аспект, но след като прецених колко пъти на филм се случва да пляснем паузата на кадър (уж за 5 мин) или макар и много рядко, просто да оставим някаква програма да върви като заден фон - ситуацията с отпечатването на статичните изображения съвсем ме разубеди. Та за 'оперативен' телевизор засега явно ще е LED-a, при все че много дни наред гледах и гледах плазмата като План А. :)

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2010

Мдаа, и аз по същият начин се насочих към ЛЕД, но все още нямам личното убеждение напълно и разчитам на помощ от тук при този казус.

Ако ще е е ЛЕД то със бюджета ми се бях ориентирал към 42" по висок клас от рода на LA740 или аналогичен на него от друга марка по предложение от тук.
    Проблема, който възниква осезателно е че при мен ще се гледа от около 3-3.5 м., което води към 46"-47", което яко ми прецаква бюджета от 1500 кинта. Каквито и да са промоциите сега след 13.12. едва ли ще мога да се вместя.
    Дори и да се напъна остава да ми препоръчата някой друга марка от класа на LA740 като Самсунг и др.
    Ако може дайте ми предложения по нисък модел от LA740, който с малко да отстъпва като екстри на моите изисквания, но що-годе да се вписва в моят бюджет.Както вече разбрах от модел LA660 нагоре произведени поне средата на тази година били 100Hz - с какво друго осезателно отстъпват моделите нагоре от LA660???
    Ще се радвам за такова сравнение и за Самсунг.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

И аз като теб в последния момент преминах от 42 на 47''. Недостигащите пари ти ги пузкат на изплащане за 3-4 месеца и няма да ги усетиш. Другия вариант е да чакаш, но ако съдя по себе си сигурно те сърбят ръцете вече. /От много чудене съм на път да се откажа/

17. agk
    agk е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Здравейте!
    Предстои ми да се вземат 4 телевизора /различни размери/ и ми трябва да ги тествам с програма за проверка на панела за изгорели пиксели. Може ли да ми дадете инфо от къде да я сваля ? И после се качват на USB? Тук във форума преди няколко поста се споменава за тест-"японка".За какво става въпрос?
    Благодаря Ви за отзивчивостта!
    Очаквам вашето компетентно мнение.
    Поздрави!

18. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Deyan Stoykov Виж публикацията
    И аз като теб в последния момент преминах от 42 на 47''. Недостигащите пари ти ги пузкат на изплащане за 3-4 месеца и няма да ги усетиш. Другия вариант е да чакаш, но ако съдя по себе си сигурно те сърбят ръцете вече. /От много чудене съм на път да се откажа/
    Че ме сърбят, сърбят ме и то яко, НО честно казано ми се виждат доста пари 1850 лв за 47". Като въпроса не е толкова във 500 лв +.
    Въпроса е освен, че размера е важен защо да е 47LA740 толкова по добър и със КАКВО от примерно 47LA667, който е със 300 кинта надолу и е със 100 Hz според казаното тук???
    Дайте моля по "елементарни" близки до обикновеният потребител съпоставки стараейки се да не навлизаме във дълбоки води като VA панели и тяхното предимство /ако има такова то ако може директно ни го споделете/?
    Надявам се да не съм излязъл от стандартните норми на искане и да съм правилно разбран иначе и аз като Деян Стойков съм на път да се откажа от много четене и объркване.

Поздрави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 152 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Philips LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 729
    Последно: 15-01-15, 20:03
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе