Вижте резултатите от анкетата: Какви функции искате да има вашият телевизор ?

Гласували
233. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Internet / браузър

140 60.09%
  • PVR (запис на HDD)

121 51.93%
  • VOD - възможност за наемане на филми

35 15.02%
  • Music Service

24 10.30%
  • 3D

118 50.64%
  • Възможност за изтегляне на приложения

99 42.49%
  • Възпроизвеждане на IPTV (Stream TV)

102 43.78%
  • Touchscreen

34 14.59%
  • Други

50 21.46%
  • Не знам / не мога да отговоря

12 5.15%
Отговори на анкетата
Страница 52 от 152 ПърваПърва ... 242505152535462102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 2280
Like Tree195Одобрявам

Избор на LCD/Plasma телевизори-2014 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2014

Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

Здравейте приятели,
    От доста време ползвам форума за да следя новостите и за да се съобразявам с вашите мнения. Научих много. Препоръката ми е и консултантите от търговските вериги да го ползват, а най-добре е да им влезе в конспекта за да ги изпитват .
    Та на конкретния случай: в събота попадам на LG 47la740 в Метро на 1550 лв. / не беше мостра, уж/ .Реших да се прежаля. Идват две лелки, слагат го на кашона, като едната го държи да не падне, а другата хваща меджика като оная ми работа.:rolleyes: И като се почна .... бяга този ми курсор по екрана, мъкиииии. Питам я нещо - тя мълчи като комунист на разпит. Вадя флашката пускам разни и разнообразни тестове и тъкмо да пращам жената за количка и да приготвя сухото, дойде ми тази ми ти прословута японска девойка дето си няма друга работа. Пичове, противно на всички физични закони, не ще да се люле гладко, май някой и държеше люлката. Голямо "ренде". Г-жата продавач- консултант за първи път изглежда виждаше този телевизор и не можа да помогне с нищо. За съжаление и моя опит е само теоретичен. Та на въпроса - въпрос на настройки ли бе или този модел си е такъв от малък. Ако е от настройки да ходя да го мъча. Другия вариант на който съм се спрял е Samsung 46F6500. За мен най-важния критерии е добро предаване на SD каналите. Другите функции са второстепенни. Според вас има ли по-добро решение като марка и модел за SD/без плазма/. Помагайте братя !!!!
    Този пост е редактиран от kiki; 17-03-14 в 12:46.

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница

- За SD канали - по-добре LG пред Самсунг - това е лично мнение, макар че и Самсуняка вади хубава картина, но в черното има по-малко детайл. (това не се отнася за 7-ма серия и нагоре)
    - за японското девойче - насичането най вероятно е от флашката, а същността на теста не е в това дали насича, а като се движи се гледат колко размазани са детайлите по раетата на ризката и. Кокото по-малко замаза ни са, толкова по добър е телевизора (панела). Сложи теста на празна флашка форматирана на ФАТ32 НЕ NTFS. ...и флашката да е достатъчно бърза (като четеш/копираш от нея) скоростта да е поне 10МБ/с. Функцията за добавяне на кадри (забравих ка се казва в LG) я сложи на максимум. Ако така пак "маже" значи е кофти. Но имай предвид че и идеални неща няма...

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

LA740 си е сравнително добър модел , ако не е имало сериозни проблеми с неравномерна подсветка и DSE може спокойно да се спрете на него . Клипа с люлеещата се японка е с доста голям битрейт и насичането може да се дължи на бавна флашка и невъзможност на процесора да го възпроизвежда плавно - ако върви се гледа как се справя тв (в случая TruMotion-а ) с показването на самата люлееща се девойка - детайли , размазване ...
    F6500/6670 също си е добър модел и лично аз като предпочитащ VA панели бих избрал него , а и май от споделено от съфорумци Самсунг най-накрая са оправили (с последния фирм) най-сериозния му недостатък (според мен) - недобрата картина на СД канали от вграденият тунер.
    Този пост е редактиран от svetlio1; 17-03-14 в 16:16.

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

С тая прословута японка, като тествате телевизорите в шоурумите, изключвайте всички софтуерни "подобрители" на картината. Режимът на картината също трябва да се смени към по-нормален.
    Чак тогава може да очаквате що годе реален резултат.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз досега не съм видял LCD с изключен TruMotion или както го кръщават... (функцията за добавяне на кадри) да дава плавни движения. Винаги е насечено и замазано. Нали за това са го измислили за да подобрява картината от към плавност и замазване.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ето как стоят нещата при Sony....ако искате може да направите таблици за останалите марки.

Motionflow

Режими:
    Плавен - (24fps-96fps, 25fps-100fps, 30fps-60fps) 700 lines.
    Стандартен"- (24fps-72fps, 25fps-75fps) 850 lines.
    Ясен - (24fps-48fps, 25fps-50fps) 1000 lines + BLB.
    Ясен-Плюс -
    Импулс - (24fps-48fps, 25fps-50fps) 1080 lines + BLB + BLS.
    True-Cinema - (24fps, 25fps) 300 lines

Маркетингови и реални херци на панела
    Motionflow™ XR 100 (50Hz) [1 допълнителен кадър]
    Motionflow™ XR 150 (50Hz) [2 допълнителни кадъра]
    Motionflow™ XR 200 (50Hz) [3 допълнителни кадъра]
    Motionflow™ XR 300 (50Hz) [2 допълнителни кадъра + 1 BLB]
    Motionflow™ XR 400 (100Hz) [3 допълнителни кадъра + 1 BLB]
    Motionflow™ XR 600 (100Hz) [3 допълнителни кадъра + 2 BLS]
    Motionflow™ XR 800 (200Hz!!) [3 допълнителни кадъра + 1 BLB + 3 BLS]

Motionflow™ in Sony lcd TVs
    Motionflow
    режим

·····························
    Резолюция (motion resolution)
    ····················
    Репродукция
    на ръб

······················
    Размиване
    на ръб

·····················
    Подобрение ликвидност (dejudder)
    ·················
    Падане на
    яркоста

····················
    Тест 1 Pixel
    ·················
    Артефакт
    ·················
    Без (изключен) < 300 линии липсва много голям липсва липсва размазан липсва
    Плавен 300 линии липсва голям голямо липсва размазан ср. голям
    Стандарт 300 линии липсва голям средно липсва размазан голям
    Ясен 550 линии голям среден малко малко x 3 голям
    Ясен Плюс 1000 линии голям незначителен малко средно x 3 голям
    Impuls 1080 линии среден незначителен малко максимално x 1 липсва
    True Cinema < 300 линии липсва много голям липсва липсва размазан липсва
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-03-14 в 18:07.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Аз досега не съм видял LCD с изключен TruMotion или както го кръщават... (функцията за добавяне на кадри) да дава плавни движения. Винаги е насечено и замазано. Нали за това са го измислили за да подобрява картината от към плавност и замазване.
    Нямах предвид тази функция. Може би трябваше да го уточня.

10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011
    Живее в
    София

Здравейте. Ще си купувам телевизор - голямо мислене падна коя да е марката. В крайна сметка фенщината в мен надделя и се спрях на Сони - досега не са ме разочаровали.

Та изборът в момента се очертава между два модела от Технополис.
    KDL-47W805
    KDL-50W685

Проблемът е, че големината на субтитрите не можели да се променят и не четяло 3D .idx субтитри. За 3D телевизор това голям проблем ли е?

Кой от двата да грабвам? По-големия като инчове, или по-големия като серия?
    Някакви препоръки от ваша страна?

Edit: Също така LG 47LA740S ми се струва разумен вариант, особено откъм media player?
    Този пост е редактиран от ikrassi; 20-03-14 в 23:44.

11. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Нито един от споменатите. Потърпи още малко и си вземи Sony KDL-50W829.

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011
    Живее в
    София

Тук предполагам, че ще е на готина цена - 2000+ със сигурност, а аз се бях насочил на нещо към 1500-1700 лв. Благодаря за съвета Някакви идеи кога ще е на пазара?

13. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Да, цената сигурно ще е в тези рамки. На пазара би трябвало да се появи още този месец.

Все пак си помисли.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011
    Живее в
    София

Сега изчетох ревютата - наистина в сравнение с 8ма серия от миналата година нещата са се подобрили драстично. Ще си помисля още 1-2 седмици Благодаря.

Само един въпрос, понеже доста често ще го използвам за гледане на филми от торенти ... как се държи медия плеъра на Sony? Как са субтитрите, форматите, които чете и т.н.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-03-14 в 19:06.

16. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Аз не бих разчитал на вградения плеър на Sony, макар че малко го подобриха. Но си остава посредствен. Не знам как ще е при новите серии, но не бих се надявал много.
    Големината на субтитрите не се регулира. С форматите се справя по-добре.

Но, според мен е най-добре да ползваш външен плеър, или PC--->TV.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-03-14 в 19:06.

17. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте, да помоля и аз за малко помощ. Планираме смяна на телевизора във всекидневната и за целта искаме 55"-60" телевизор. Стаята е с източно изложение и само до обяд е по-светло. Телевизора ще се ползва главно за кабелна и от време на време филми. Не бих искал да има отражения от осветителни тела и т.н. Искам да се вижда добре. Бюджет до 3500 лв.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vladun Виж публикацията
    Здравейте, да помоля и аз за малко помощ. Планираме смяна на телевизора във всекидневната и за целта искаме 55"-60" телевизор. Стаята е с източно изложение и само до обяд е по-светло. Телевизора ще се ползва главно за кабелна и от време на време филми. Не бих искал да има отражения от осветителни тела и т.н. Искам да се вижда добре. Бюджет до 3500 лв.
    За отраженията си прецени на място в магазина
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...60DT60E-3D-LED
    Sharp LC-60LE752E
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...5LA740S-3D-LED

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Philips LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 729
    Последно: 15-01-15, 20:03
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе