Гледам,че много интересна тема е прогарянето.Виждам тук таме клипове от You tube по въпроса се пущат.Според мен на клипове в мрежата не трябва да се обръща внимание.Особенно ако автора не е голямо и познато име.За тв-ри аз се доврявам на rtings и flatpanelshd.Вижда се ,че всяко замерване го правят по един и същ начин и изпробвано на много тв-ри.Без стандарт нищо не става.Всичко е ала-бала.Дали стандарта им е най-правилният е друга тема ,но аз съм малко компетентен да правя заключения.
Скоро писах в темата за gsm-и ,че за фотоапарати и камери на gsm се доверявам само на DXOMARK,а за други неща напр. батерии на gsm arena.И се виждаме с един познат,който пак почва да ми обяснява къде да гледам в you tube за едни нови модели.Тъй като се породиха излишни спорове ,разбира се от разликите в заключенията от източниците,му казах ,най-напред да прочете как тези сайтове правят експериментите,колко и какви замервания и дали изобщо който и да е би могъл да ги направи,че да дава акъл в нета.И ,че почти всички други професионално пишещи се позовават на тези оценки и дори не си правят труда да доказват,че и те са мерили нещо.Защо ли.....мисля си,че защото ги четат и напреднали и само ще предизвикат смях,ако имат такива твърдения.
Така,че по темата с прогарянето-очевидно е,че има някаква потенциална вероятност и каква е тя най-добре ,ако някой е толкова заинтересуван да се опита да прочете поне заключенията или ако иска да се задълбочава може и подробности,но позоваването на неизвестни (или по-малко изветни)автори според мен е безмислено.Нито пък кой каквото и да каже във форума...в това число и аз!