Страница 39 от 121 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1809
Like Tree757Одобрявам

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Според мен може да чакаш за по-добри цени(на 65'' напр.,но за по-малък от 55''....Дано и с 55 '' след 1 година не мислиш за ъпгрейд заради големината.
    Ако следите цените през предходните години, очаква ли се да паднат сега януари.
    До колкото видях в пазарувай, май Сони не падат, въобще докато не излезе новия модел.

2.  

3. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Аз лично очаквам около 10% падане на цените,но вероятно след средата на февруари или март.Ето една графика,която съм копирал от rtings и мисля,че е актуална и при нас , давам я за втори път,но въпроса с цените е интересен за повечето от нас.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010

Панасоник 960 или Сони а8g? Няма да чакам намаление. В avs англичаните масово хвалят панасоника, но за нашата телевизия, може би ъоскалинга на Сони е по разумния избор, въпреки че жертваш качеството на картината.

- - - - - - - - - -

Ходих в Технополис Шумен, точно Панасоника и Сонито бяха един до друг. Помолих пак да пуснат телевизия, пак не ми пуснаха, след по остро настояване, стана ясно че в Шумен, кабелната мрежа не работи и не може да се пусне. Поне от медия плейъра ми смениха няколко пъти клипчетата на по нормални (т.е. не само фойерверки и черно с някакви цветове). Изключих магазинския профил и ги сложихме на нормален и след това на филм.
    В крайна сметка избрах Сонито. Картината имаше повече детайли на 1080 клип и колкото и учудващо да е, беше по светла. Повече ми хареса.
    Като се прибрах сложих настройките от ртингс и цветовете вече не са така ярки, но са супер точни. Примерно цвета на дрехите на актьорите е точно както би бил ако е пред теб. В сравнение с другите ми телевизори 6 г. Самсунг не може да се. доближи като цветове и яснота, докато 10г. Lg е супер цветно, наситено, но нереално. Един и същи филм актьора е с бледо оранжева тениска и дървено кафява раница на Синьото, а на LG LH5000 тениската е ярко оранжево-червена, а раницата по скоро черна.
    HD каналите са добре като качество, има още какво да се желае, но при SD на 55" се виждат дефектите в картината. На Самсунга 46" и LG 42" при канали с лоша картина се виждат по добре.
    HBO GO работи супер, качеството на картината е добре.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Peter Radev
    Честито и дълго да му се радваш

Това е4-ти собственик (преди това 2-ма в AVSforum и един в AVforum), който споменава подобрение в равномерността на дисплея след няколко цикъла на почистване
    https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=...06:26469#26469

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Peter Radev
    Честито и дълго да му се радваш

Това е4-ти собственик (преди това 2-ма в AVSforum и един в AVforum), който споменава подобрение в равномерността на дисплея след няколко цикъла на почистване
    https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=...06:26469#26469
    Мерси. А как седи въпроса с опресняването при Сони?
    Четох, че е автоматичен на няколко часа. А това означава ли че трябва да се спира на през определено време? Никъде не пише колко време продължава опресняването, като изключиш телевизора. Примерно излизам до магазина, изключвам го, като се върна след 10 Мин приключил ли е или го прекъсвам, като го включа?
    Намалил съм яркостта на 38, настройките за опресняване на екрана не съм ги пипал (т.е. трябва да са включени по подразбиране), има ли нещо което забравям.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LGDisplay, като производител на панелите - определя и правилата за тяхната поддръжка, каквато функция имат тези цикли. Така че, тези цикли са еднакви(като продължителност и алгоритъм) за всички производители на OLED телевизори, независимо какви названия са им задали в менюто. По останалите въпроси съм писал в съответният пост в темата за Панасоник - прочети го пак внимателно.
    https://forum.setcombg.com/panasonic...tml#post919711
    20 минути са достатъчни за малкият цикъл. На всеки 8 часа работа, трябва да има минимум един цикъл за компенсация!

Ти не прочете ли ръководството на модела?

https://twitter.com/Vincent_Teoh/sta...2089233670144?
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-01-20 в 16:09.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

Ти не прочете ли ръководството на модела?
    Ами бях много ентусиазиран да го прочета, но излезе че Сони БГ няма ръководство, или Технополис са го спестили. Имам една брошура как да го сглобя и една дебела книга на 15-20 езика където има 5 странички на които нищо не пише, елементарни неща които ми трябваха ги няма и ги гледах в ютуб.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Трябва да има някаква книжка с инструкции на български в кашона.
    Няма ли HELP меню телевизора ?

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Мойто Sony XE8505, също нямаше книжка с инструкции на български. Изтеглих си упътване от интернет, В менюто на телевизора също го има.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

We interviewed Jason Hartlove, CEO & President of Nanosys, who gave us some info on quantum dot (QD) OLED, the Helmholtz-Kohlrausch (H-K) effect, as well as several quantum-dot-powered Mini LED displays such as the TCL 8-Series and the Asus ProArt PA32UCX monitor.

source:[hdtvtest.co.uk]

13. Member
    Тук е от
    Nov 2019

Всички OLED TV ли са със стъклено-огледално покритие? Дано да има модели с по-матирана повърхност, че с тия отблясъци и отражения, направо те отказва да го гледаш. Като гледам екрана на LG 48CX направо отврат.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Стара Загора

Мисля че няма олед с матиран екран, има щори за тази работа :D

16. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

То на едно тамагочи ако една завеска не му сложим-що за стопани сме...

Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Стара Загора

Защо ?! Лсд-то срещу прозореца ли го гледате ?

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Винаги бих предпочел "лъскав" пред "матов" панел - детайл и дълбочина са на съвсем друго ниво .
    Да не говорим, че добрият "лъскав" панел е в пъти с по-малко отблясъци/отражения от матовия.
    Frogst, mirbg и Дапитамнещо харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 121 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе