Малко впечатления от употребата на един Philips 55OLED754.
Като за начало след доста чудене реших, че ако преглътна операционната система на филипса - ОЛЕД картина си заслужава пред хубав Full Array LCD (с добър OS) на същата цена. Времето ще покаже дали изборът е бил правилен.
От употребата до момента не съжалявам за избора. Даже съм изненадан колко добра картина вади с Виваком HD каналите. Upscaling-ът е на наистина добро ниво.
Операционната не е андроид а техният скопен SaphiOS, което всъщност преживявам доста леко, защото и без това функциите, които търся в 1 телевизор са най-базовите (Media server връзка, ютуб, миракаст и подобни основни неща). Ако нещо ми липсва - имам вързан PS4 и хромкаст, но като цяло освен за спотифай за друго не ги ползвам.
Няма много инфо за този телевизор в нета, до колкото знам панелът е на LG, съответно имайки предвид цената - не е най-новият панел. Въпреки това разликата спрямо QLED/Triluminos/QuantumDot е осезаема. Има си стандартни механизми за превенция на pixel burn-in - скрийн сейвър след 2-3 мин статична картина, функция clear residual image, както и Screen-shift.
П.П. Очакванията ми за Ambilight бяха, че е само парти трик и гимик екстра... но пък то взе, че ми хареса и не съм го спирал след лека настройка :D