Страница 55 от 121 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 1801
Like Tree755Одобрявам

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от Creep Виж публикацията
    Не му се втилясвай толкова на тоя телевизор, нали си го взел да гледаш на него?!
    Новите OLED панели са една идея по-малко податливи на прогаряне.
    Ако гледаш телевизия (SDR) и не си избичил брайтнеса на максимум, не изключваш телевизора от контакта и не гледаш по над 4 часа на ден един и същ канал, не би следвало да имаш проблеми.
    Освен това, бяло/сиво лого не прогаря толкова колкото например ярко червено, което по нашите канали май не се сещам да съм срещал (предполагам, не гледате CNN :D )
    Гледайте си телевизора с кеф и не го мислете. След 2 г. ще е морално остарял и без това
    BTV comedi е с ярко червено лого ито доста голямо,той е един от любимите канали на жена ми. Другия е дискавъри,но там нещата са по нормални.
    Този пост е редактиран от tacho5; 07-12-21 в 11:03.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от tacho5 Виж публикацията
    BTV comedi е с ярко червено лого ито доста голямо,той е един от любимите канали на жена ми. Другия е дискавъри,но там нещата са по нормални.
    Е, bTV Comedy е сигурен начин да прогориш панела, за съжаление...

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

99% от БГ каналите са с плътни и цветни (че и големи) лога и за толкова години не се и научиха как трябва да изглежда лого на канал - да бяха погледнали ARD/ZDF/HBO ...

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Пловдив

Здравейте отново,извинявам се че ви занимавам с моите проблеми. Какво ви е мнението за QE55QN85A на самсунг. Да го заменя с него?

- - - - - - - - - -

Самсунг не съм заглеждал заради tizena и отделно след 5/6 години им спират поддръжката. Определено webos повече ми допада...

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Здравейте отново,извинявам се че ви занимавам с моите проблеми. Какво ви е мнението за QE55QN85A на самсунг. Да го заменя с него?

- - - - - - - - - -

Самсунг не съм заглеждал заради tizena и отделно след 5/6 години им спират поддръжката. Определено webos повече ми допада...
    Бягай от IPS. И той е с такава. Оглеждай за Q70А или QN95A.https://edigital.bg/led-televizori/s...tm_term=840404
    Относно поддръжката. Q6FN след 3 години поддръжката е никаква. Реално нито има подобряване, нито нещо ново. Успех

7. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

- - - - - - - - - -

И аз не бих ти препоръчал QN85 заради IPS но ако вземеш някой Самсунг си взимаш андроид бокс с който тв става наистина смарт

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Бягай от IPS. И той е с такава. Оглеждай за Q70А или QN95A.https://edigital.bg/led-televizori/s...tm_term=840404
    Относно поддръжката. Q6FN след 3 години поддръжката е никаква. Реално нито има подобряване, нито нещо ново. Успех
    а този Samsung 55Q80A?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    И аз не бих ти препоръчал QN85 заради IPS но ако вземеш някой Самсунг си взимаш андроид бокс с който тв става наистина смарт
    На стария ми самсунг съм с тв бокс...

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Зависи какво ще търси. За кабелрката в районите където е останала, иптв , туба, филми - x264,х265 къде с хдр, къде без, мп3 и снимки е перфе. Отличен Smatview с друго Galaxy устойство. Не се ограничаваме Работи като радио.

П.п, Да, няма 8K, divX, DTS, VIsion, но не ни трябват в ежедневието.
    Този пост е редактиран от brotzki; 07-12-21 в 15:48.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Пловдив
    а този Samsung 55Q80A?

- - - - - - - - - -

На стария ми самсунг съм с тв бокс...
    Две години гледах 49sk8500pla много доволен от звук и браузер. Картината я бях настроил по калибровки,но в тъмното пак ми засивяваше на отделни сцени. То зависи и от филма. Заради това взех OLEDA ,но нещо не ми се ще да съм му роб...
    Този пост е редактиран от tacho5; 07-12-21 в 15:55.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

а този Samsung 55Q80A?
    И същото положение с IPS https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10
    Този пост е редактиран от brotzki; 07-12-21 в 15:58.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Много добре ми е ясно, че всички големи OLED панели се произвеждат от LG, само дето този, който се влага в 65" Sony A80J е с различно анти-рефлексно покритие от на всички други 65" OLED телевизори на пазара.
    Дали е нещо, което LG правят специално за Сони или Сони самите добавят в последствие - не знам, само казвам, че има разлика в покритието на 55" и 65" панелите на Sony A80J и тези на останалите OLED телевизори на пазара, като дори по-ниския клас ОЛЕД телевизори на ЛГ не са с такова.
    Всички знаем, че черното не е цвят и че нюансът в отражението зависи от околното осветление, менторския ти тон е абсолютно ненужен, а също и неприятен
    Това, което съм искал да кажа е, че само и единствено този модел ОЛЕД ТВ на Sony няма истинско черно, защото има различно, полу-матово покритие, което отразява светлината по по-различен от останалите ОЛЕД телевизори начин, по който се получава лума и хрома, възприемана от човешкото око като цвят синьо-лилав и това е в много по-малка степен валидно за останалите модели ОЛЕД телевизори, налични в момента на пазара.

Ще ти покажа и снимка, защото очевидно само четеш и преписваш/превеждаш от чуждите сайтове, но не си се докосвал до телевизорите:

На заден план е SAMSUNG UE-55KS7002
    На преден план SONY XR-65A80J

Срещу двата е един и същ източник на светлина - Слънцето, греещо над гр. София през южния прозорец на хола ми.

Наскоро взех LG C1 55" и е с абсолютно същото покритие. Не мисля, че това оказва негативно влияние върху работата на телевизора.
    berpan одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Наскоро взех LG C1 55" и е с абсолютно същото покритие. Не мисля, че това оказва негативно влияние върху работата на телевизора.
    Полу-матово или лъскаво? Защото тези С1, които аз гледах изложени в магазина са лъскави и само под ъгъл се вижда синьо-лилавото покритие.
    При Сонито, покритието си е полу-матово и дори гледано форнтално лилавее много повече от всеки друг модел в момента на пазара.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Лъскаво е и се вижда поглднато под ъгъл. Но както казах, не мисля, че това може да се отрази върху качеството на образа. В крайна сметка обаче нямам наблюдения върху посоченият от вас модел.
    berpan одобрява това.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Всички знаем, че черното не е цвят и че нюансът в отражението зависи от околното осветление, менторския ти тон е абсолютно ненужен, а също и неприятен
    Това, което съм искал да кажа е, че само и единствено този модел ОЛЕД ТВ на Sony няма истинско черно, защото има различно, полу-матово покритие, което отразява светлината по по-различен от останалите ОЛЕД телевизори начин, по който се получава лума и хрома, възприемана от човешкото око като цвят синьо-лилав и това е в много по-малка степен валидно за останалите модели ОЛЕД телевизори, налични в момента на пазара..
    Не споря. Възможно е Sony, да купуват панелите на модулен принцип - само панел без T-con и анти-отражателен филтър и да си ги доставят и поставят сами- като при 65" си LCD-та. При Panasonic също синее. За да ме разбереш, вземи си фенерче и посети близкият техно....където освети под ъгъл дисплея на OLED телевизори от различни марки.

Сори за тона ми , но форумът е за споделяне на знания и опит.
    Както писах - черното е липса на светлина и поради тази причина, не можеш да говориш за черно..на дисплей в светло помещение. Самото отражение е светлина. Това на горният е сиво(не черно!)
    За да имаме черно на дисплей, са нужни две неща - тъмно помещение(без каквито и да било светлинни източници) и пълно гасене на пиксела.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Лъскаво е и се вижда поглднато под ъгъл. Но както казах, не мисля, че това може да се отрази върху качеството на образа. В крайна сметка обаче нямам наблюдения върху посоченият от вас модел.
    Естествено, че при LG C1 не се отразява на качеството на образа, защото трябва да гледаш под ъгъл за да се вижда.
    Само дето при Sony A80J се вижда фронтално и това е основната разлика с С1/G1 и A90J, освен очевидната разлика glossy vs semi-glossy.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    ...
    Това на горният е сиво(не черно!)
    За да имаме черно на дисплей, са нужни две неща - тъмно помещение(без каквито и да било светлинни източници) и пълно гасене на пиксела.
    Горния не е OLED и съм го дал за референция, защото са огрявани от един и същ източник на светлина.
    При всички OLED, които бяха налични в магазина, имаше лек синьо-лилав тинт, но при тях трябва да го търсиш, да светиш с фенерчето на телефона и да гледаш под ъгъл за да го забележиш.
    Това, което през цялото време се опитвам да обясня, е че при A80J няма нужда да го търсиш, защото се вижда фронтално (а не под специфичен ъгъл) и е много по-силно изразено, направо очеизвадно (както си видял от снимката, която пуснах).
    При едни и същи условия: еднакво осветеност на помещението от един и същи източник на светлина, гледани фронтално, при Samsung-a ми ще имаме сиво (и заради LED подсветката), при C1 ще имаме почти истинско черно (по-малко забележим синьо-лилав тинт), а при Sony A80J - ще имаме цвят "индиго".
    Този пост е редактиран от Creep; 07-12-21 в 20:36.
    berpan одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе