Този пост е редактиран от tacho5; 07-12-21 в 11:03.
99% от БГ каналите са с плътни и цветни (че и големи) лога и за толкова години не се и научиха как трябва да изглежда лого на канал - да бяха погледнали ARD/ZDF/HBO ...
Здравейте отново,извинявам се че ви занимавам с моите проблеми. Какво ви е мнението за QE55QN85A на самсунг. Да го заменя с него?
- - - - - - - - - -
Самсунг не съм заглеждал заради tizena и отделно след 5/6 години им спират поддръжката. Определено webos повече ми допада...
Бягай от IPS. И той е с такава. Оглеждай за Q70А или QN95A.https://edigital.bg/led-televizori/s...tm_term=840404
Относно поддръжката. Q6FN след 3 години поддръжката е никаква. Реално нито има подобряване, нито нещо ново. Успех
Зависи какво ще търси. За кабелрката в районите където е останала, иптв , туба, филми - x264,х265 къде с хдр, къде без, мп3 и снимки е перфе. Отличен Smatview с друго Galaxy устойство. Не се ограничавамеРаботи като радио.
П.п, Да, няма 8K, divX, DTS, VIsion, но не ни трябват в ежедневието.
Този пост е редактиран от brotzki; 07-12-21 в 15:48.
Този пост е редактиран от tacho5; 07-12-21 в 15:55.
И същото положение с IPS https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10
Този пост е редактиран от brotzki; 07-12-21 в 15:58.
Полу-матово или лъскаво? Защото тези С1, които аз гледах изложени в магазина са лъскави и само под ъгъл се вижда синьо-лилавото покритие.
При Сонито, покритието си е полу-матово и дори гледано форнтално лилавее много повече от всеки друг модел в момента на пазара.
Лъскаво е и се вижда поглднато под ъгъл. Но както казах, не мисля, че това може да се отрази върху качеството на образа. В крайна сметка обаче нямам наблюдения върху посоченият от вас модел.
Не споря. Възможно е Sony, да купуват панелите на модулен принцип - само панел без T-con и анти-отражателен филтър и да си ги доставят и поставят сами- като при 65" си LCD-та. При Panasonic също синее. За да ме разбереш, вземи си фенерче и посети близкият техно....където освети под ъгъл дисплея на OLED телевизори от различни марки.
Сори за тона ми, но форумът е за споделяне на знания и опит.
Както писах - черното е липса на светлина и поради тази причина, не можеш да говориш за черно..на дисплей в светло помещение. Самото отражение е светлина. Това на горният е сиво(не черно!)
За да имаме черно на дисплей, са нужни две неща - тъмно помещение(без каквито и да било светлинни източници) и пълно гасене на пиксела.
Естествено, че при LG C1 не се отразява на качеството на образа, защото трябва да гледаш под ъгъл за да се вижда.
Само дето при Sony A80J се вижда фронтално и това е основната разлика с С1/G1 и A90J, освен очевидната разлика glossy vs semi-glossy.
- - - - - - - - - -
Горния не е OLED и съм го дал за референция, защото са огрявани от един и същ източник на светлина.
При всички OLED, които бяха налични в магазина, имаше лек синьо-лилав тинт, но при тях трябва да го търсиш, да светиш с фенерчето на телефона и да гледаш под ъгъл за да го забележиш.
Това, което през цялото време се опитвам да обясня, е че при A80J няма нужда да го търсиш, защото се вижда фронтално (а не под специфичен ъгъл) и е много по-силно изразено, направо очеизвадно (както си видял от снимката, която пуснах).
При едни и същи условия: еднакво осветеност на помещението от един и същи източник на светлина, гледани фронтално, при Samsung-a ми ще имаме сиво (и заради LED подсветката), при C1 ще имаме почти истинско черно (по-малко забележим синьо-лилав тинт), а при Sony A80J - ще имаме цвят "индиго".
Този пост е редактиран от Creep; 07-12-21 в 20:36.