Баси,утре чакам 55C1 от ЕМАГ ,наплашихте ме и сега се чудя дали изобщо да го взема...Толкова ли е зле положението с оледите?
Баси,утре чакам 55C1 от ЕМАГ ,наплашихте ме и сега се чудя дали изобщо да го взема...Толкова ли е зле положението с оледите?
Здравейте. Имам последно питане,каква е разликата между тези двата модела. QE55QN90AATXXH/QE55QN95AATXXH и двата са на една цена в е диджитал. Кой от двата ми препоръчвате? Благодаря предварително.
За QN95 не можах да намеря сравнения.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-12-21 в 23:53.
QN95 е за EU пазара и е с one connect box c 4 бр. 2.1 hdmi порта. Целия интерфейс се накичва на тази бокс и от него с един БЯЛ (о ужас) кабел се свързва самия ТВ. VA панел.
QN90 за USA пазар. Един 2.1 hdmi порт и цялата карантия се нанизва на самия ТВ. Панела май е на лотария какъв ще се падне. Мисля, че е и с две дистанционни в комплекта.
Това инфо имам аз като разлики
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Важното е, че анти-отражателният филтър не влияе на цветовете излъчвани от телевизора.
https://www.lcd-compare.com/index.ph...AMQE50QN90A=on
https://www.lcd-compare.com/gamme-tv...ine-up-419.htm
На мен ми е интересно има ли разлика между ОЛЕД при тв-тата и ОЛЕД при телефоните?
От 8г. ползвам само телефони с ОЛЕД дисплеи и никога не съм имал проблеми от нито едно естество.
Първата ми лумия 930 от 2014г. все още работи и дисплеят й е безупречен.
Ако щеш и 24/7 го гледай, не в това е проблема - не е желателно да има статични елементи на едно и също място за дълъг период.
Този пост е редактиран от svetlio1; 08-12-21 в 17:15.
То и аз по-често съм виждал "отпечатани" екрани на телефони, отколкото на телевизори (мисля имаше и разлика в използваната структура и технология при самите ОЛЕД дисплеи)
Между другото съм виждал "отпечатан" часовник от СТБ на Булсат на LCD тв, така че не всички са безпроблемни, а и като гледам как днешните модели бачкат често с подсветката на макс , не съм много сигурен, че биха изкарали много ...
Аз си ползвам още плазмата и тия дертове дето сега се им притеснявате на ОЛЕД тв са ми ... леко забавни ако мога така да се изразя![]()
Не е чак такъв проблем, какъвто го изкарах.
Не върнах телевизора заради това полу-матово анти-рефлексно покритие, първо защото като цяло се падна добра бройка откъм панел, второ защото не искам LG C1/G1 (те са с лъскаво покритие) и трето - защото нямам бюджет за 77" A80J или 65" А90J (също са с лъскаво покритие).
В момента в еМАГ имат мега добра оферта за 65" A80/A83J - 3150 лв (с ваучер за -10% от вече намалената цена 3500 лв).
Здравейте. Под дилема съм да си оставя ли C1 или да мина на 55qn90. Моля за мнение?В клипче на един руснак гледах, че слагат ips матрица. Затова се чудя да го поръчвам ли?
Този пост е редактиран от tacho5; 13-12-21 в 12:52.