Новия magic remote е грозен да.
Здравейте от два дена съм собственик на OLED55C12LA питането ми е следното гледа се на виваком time shift с цел избягване на рекламите. Горе в десния ъгъл има малко лого ,че е на запис.Трябва ли да се притеснявам от прогаряне понеже седи с часове,а ще ми е много трудно да обясня на жената защо не може да си гледа любимите предавания по този начин... Ако ще е проблем да го връщам докато имам тази възможност и да си търся друг вариант...
Не му се втилясвай толкова на тоя телевизор, нали си го взел да гледаш на него?!
Новите OLED панели са една идея по-малко податливи на прогаряне.
Ако гледаш телевизия (SDR) и не си избичил брайтнеса на максимум, не изключваш телевизора от контакта и не гледаш по над 4 часа на ден един и същ канал, не би следвало да имаш проблеми.
Освен това, бяло/сиво лого не прогаря толкова колкото например ярко червено, което по нашите канали май не се сещам да съм срещал (предполагам, не гледате CNN :D )
Гледайте си телевизора с кеф и не го мислете. След 2 г. ще е морално остарял и без това
Този пост е редактиран от Creep; 06-12-21 в 17:48.
Дай му малко зум на размера и няма виждаш лога и подобни.
След работа ще си поиграя... Благодаря за отговорите.
Най-сигурния метод да не прогори е изобщо да не го включваш
При моя оператор има също малко лого, че е на запис, но може и да се махне.
Лошото е че виваком ги купиха и следващата година най вероятно ще оставят само ЕОН като избор, а това с логото не ми харесва.
Ако искаш да наспамим съпорта им да си оправят приложението :D
Със сигурност е добре да го добавят като опция да се маха за хора с OLED телевизори, а и за тези, които ги дразни.
Toва ясно, само дето специално се разходих до Технополис и огледах всички налични OLED модели на LG, Philips, Panasonic и Sony и на нито един друг модел OLED телевизор освен на A80J не видях толкова забележим purple tint, ако се гледа фронтално срещу панела.
При стария ми Samsung, както и при всички други OLED-и, при изгасено захранване, дисплеят трудно се различава от черната му рамка и когато имаме черен цвят по ръба, то човек трябва да заглежда под специфичен ъгъл за да успее да различи изгасените пиксели на OLED панела от черната рамка в края му = истинско черно.
Само дето това не важи за полу-матовия A80J (с изключение на 77"-овия вариант, където панелът е с друго покритие - лъскаво).
Гледайки право в загасения екран на A80J, ясно се различава панела от черната му рамка, защото панелът има супер агресивен purple tint и реално, ако не се гледа на тъмно, при този OLED модел нямаме истинско черно, което е нелепо, тъй като човек преглъща недостатъците и взима OLED именно за да има истинско черно, а не синьо-лилаво
По-странното е, че в нито едно ревю или сравнение не се казва, че на светло, екрана на A80J не е черен. Единствено се посочва, че за разлика от LG C1/G1 и A90J, при 80-ката имаме полу-матово покритие в размер 55" и 65".
Този пост е редактиран от Creep; 06-12-21 в 22:41.
Може от Сони да тестват някакво ново покритие и да са го сложили само в един модел първата година, за да чуят отзивите и да знаят дали да го слагат в следващите догодина.
Този пост е редактиран от berpan; 06-12-21 в 23:56.
Всички производители на OLED телевизори купуват такива панели от Lg Display, а те си идват с антиторажателното покритие, така че то е еднакво при всички модели. Малко вероятно е да има разлики в покритието..
варира от 24 до 26, което може да грешка в замерването
https://dyw7ncnq1en5l.cloudfront.net...du-marche.jpeg
Нюанса в отраженията зависи от околното осветление.
някъде в тази тема , един от френските ни колеги беше качил снимка сравняваща това оцветяване от анти-отражателното покритие в нов и стар модел. Беше си синкаво-лилаво
https://www.homecinema-fr.com/forum/...1471-1455.html
Черното не е цвят! Защото липсват двата компонента за такъв - лума и хрома(светлина и цветност).
Дефиницията за черно е - липса на светлина.
За да разбереш, "черните" ти обувки, панталони, яке - не са черни, защото отразяват светлина! Иначе нямаше да ги виждаш..и щяха да представляват черна дупка с очертанията на обувки, панталон...ит.н.
Точното определение за тях е тъмно, тъмно, тъмно сиви. Защото отразяват светлина - виждаш извивките, ръбовете, шевовете...
Бялото и всички нюанси на сивото, също не са цветове, защото при тях липсва хрома(цветност).
Много добре ми е ясно, че всички големи OLED панели се произвеждат от LG, само дето този, който се влага в 65" Sony A80J е с различно анти-рефлексно покритие от на всички други 65" OLED телевизори на пазара.
Дали е нещо, което LG правят специално за Сони или Сони самите добавят в последствие - не знам, само казвам, че има разлика в покритието на 55" и 65" панелите на Sony A80J и тези на останалите OLED телевизори на пазара, като дори по-ниския клас ОЛЕД телевизори на ЛГ не са с такова.
Всички знаем, че черното не е цвят и че нюансът в отражението зависи от околното осветление, менторския ти тон е абсолютно ненужен, а също и неприятен
Това, което съм искал да кажа е, че само и единствено този модел ОЛЕД ТВ на Sony няма истинско черно, защото има различно, полу-матово покритие, което отразява светлината по по-различен от останалите ОЛЕД телевизори начин, по който се получава лума и хрома, възприемана от човешкото око като цвят синьо-лилав и това е в много по-малка степен валидно за останалите модели ОЛЕД телевизори, налични в момента на пазара.
Ще ти покажа и снимка, защото очевидно само четеш и преписваш/превеждаш от чуждите сайтове, но не си се докосвал до телевизорите:
На заден план е SAMSUNG UE-55KS7002
На преден план SONY XR-65A80J
Срещу двата е един и същ източник на светлина - Слънцето, греещо над гр. София през южния прозорец на хола ми.
Този пост е редактиран от Creep; 07-12-21 в 13:51.