Страница 60 от 112 ПърваПърва ... 1050585960616270110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 1680
Like Tree716Одобрявам

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #886

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от morti Виж публикацията
    Рядко стои Windows'a, предимно няколко конзоли, графики, веб настройки на сървъри и суитчове, рядко - няколко екселски таблици накуп.... и вечер - филми докато заспиме с жената
    Описаното от теб, препоръчвам да не превишава повече от 3 часа на ден. редовно сменяй подаваните изображения и не изключвай телевизора от контакта - вечерта когато го изключиш от дистанционното, трябва да си направи поддръжката на панела.
    Цитат Първоначално публикувано от chitalov Виж публикацията
    И аз се ориентирам към C1 . За панела, не разбрах какво да гледам, имало два вида, новият Evo ли е проблемният? И как да го познавам по кашон. Също така има ли разлика между 48" и 55" в шасито и панелите?
    Изобщо много съм притеснен от OLED ,че такъв го ядох с един телефон , като чуя green tint и black crush и вдигам кръвно.
    Новият панел уж е запазен само за G1 серията, но от два месеца има доклади от потребители в САЩ и *****, че WBE се появил и в бройки 55-65" C1. Това може да се провери само в сервизното меню.
    48" са само от старите панели WBC.
    chitalov и morti харесват това.

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    5
    #887

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Описаното от теб, препоръчвам да не превишава повече от 3 часа на ден. редовно сменяй подаваните изображения и не изключвай телевизора от контакта - вечерта когато го изключиш от дистанционното, трябва да си направи поддръжката на панела.
    Новият панел уж е запазен само за G1 серията, но от два месеца има доклади от потребители в САЩ и *****, че WBE се появил и в бройки 55-65" C1. Това може да се провери само в сервизното меню.
    48" са само от старите панели WBC.
    Между другото, сега се сетих, че ти си виновника за Panasonic'a
    Та за OLED'a - в момента правим ремонт в къщата и Панасоника се ползва по следния начин - пуска се в 9-10 часа на детски канали за малката /дали гледа, дали не, той си работи/, вечер след работа сядам аз за малко и се гаси към 21 докъм 00 часа, тогава го пускам пак до към 1-2 часа - това му е работния режим. ОЛЕД'а няма да издържи това натоварване?
    И друго - "новият Evo ли е проблемният?" да не взимам с EVO матрица, така ли да го разбирам?

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #888

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    morti
    Няма OLED, който да издържи на такъв режим на работа - 12+ часа на ден - само детски програми или сапунки и реалита за жената + вечерта за теб. Желателно е гледаната ТВ програма да се сменя на всеки 2-3 часа - заради логото.
    В противен случай още на втората година ще имаш отпечатани елементи...
    Рано е за точна информация относно новият панел- трябва да понатрупат часове работа и отзиви от потребители. Би трябвало да е по-добре...

    Отиваш към LCD....
    morti одобрява това.

  5. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    250
    #889

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Само да кажа, че A80j е страхотен

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #890

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    https://news.lgdisplay.com/kr/2021/1...%88-%ED%98%81/
    https://news.lgdisplay.com/global/20...splay-oled-ex/
    съкратено
    СЕУЛ, Корея (29 декември 2021 г.) – LG Display, водещият иноватор в света на дисплейните технологии, представи днес най-новата си OLED TV технология „OLED EX“.

    OLED EX дисплеят от следващо поколение внедрява деутерия на LG Display и базираната на персонализиран алгоритъм „EX Technology“, която помага за повишаване на цялостното качество на картината на иновативния дисплей чрез повишаване на яркостта до 30 процента в сравнение с конвенционалните OLED дисплеи.

    Името OLED EX е съкращение от „Evolution“ и „eXperience“, което представлява целта на компанията да предоставя на клиентите нови преживявания чрез своята непрекъснато развиваща се OLED технология.

    OLED дисплеите са самоизлъчващи по природа със своите множество милиони пиксели, излъчващи светлина независимо без отделен източник на фоново осветление. Тази отличителна характеристика позволява на OLED EX да постигне перфектното черно, наситено и точно цветово изразяване, както и изключително бързо време за реакция.

    Технологията EX, приложена към OLED EX дисплеите, комбинира деутериеви съединения и персонализирани алгоритми за подобряване на стабилността и ефективността на органичния диод, излъчващ светлина, като по този начин подобрява цялостната производителност на дисплея.

    Благодарение на технологията EX, OLED EX дисплеите отключват нови нива на точност и яркост на картината, за да предоставят точно изящни, реалистични детайли и цветове без никакво изкривяване – като отражение на слънчевата светлина върху река или всяка отделна жилка на лист на дърво.

    LG Display също подобри дизайна си чрез новата OLED EX технология. Чрез използването на иновативната си технология EX, компанията намали дебелината на рамката от оригиналните 6 мм на 4 мм на базата на 65-инчови OLED дисплеи. Чрез намаляване на дебелината на рамката с 30 процента в сравнение със съществуващите OLED дисплеи, OLED EX дисплеят създава още по-потапящо изживяване при гледане, като същевременно осигурява по-елегантен и първокласен дизайн.

    LG Display планира да засили лидерството и конкурентоспособността на продуктите си в големия OLED бизнес, като интегрира OLED EX технологията във всички OLED телевизионни дисплеи, произведени в заводите за производство на OLED в Paju, Южна Корея, и в Гуанджоу, Китай, започвайки от второто тримесечие от 2022 г.

    „Въпреки че глобалният телевизионен пазар претърпя спад от 12% тази година, ние все още наблюдаваме 70% ръст в продажбите на OLED,” каза д-р О Чанг-хо, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на телевизионния бизнес в LG Display. „С нашата нова OLED EX технология ние се стремим да предоставим още по-иновативно, висококачествено изживяване на клиентите чрез еволюцията на нашата OLED технология, алгоритми и дизайни.
    https://en.oledspace.com/about/oled-...=en_oled_ex_yt
    The delicate details of the dark and bright
    With an enhanced brightness of 1300 nits*, OLED.EX has a wider spectrum of light and darkness. From the deep darkness of a forest to natural lights created by Mother Nature, every moment is spectacular.
    *Max Brightness (Full White)
    https://olednet.com/211227-2-4/
    LG Display планира да приложи „OLED.EX“ към всички серии OLED телевизионни панели, произведени в Паджу и Гуанджоу от второто тримесечие на 2022 г.
    http://www.thelec.net/news/articleView.html?idxno=3725
    LG Display планира да приложи новата си технология върху своите OLED панели за телевизори, за да увеличи яркостта им с 30% през второто тримесечие на следващата година, когато ще започне масовото производство, съобщи компанията на пресконференция в сряда.

    Технологията, наречена OLED.EX, използва деутерий, един от двата стабилни изотопа на водорода, както и нов алгоритъм и тънка рамка за подобрения на телевизионните OLED панели на компанията, съобщи LG Display.

    Според източници, компанията може да подобри яркостта на панела благодарение на деутериев син органичен материал, доставен от американската химическа фирма DuPont.

    Вместо да се използва водород, както в сините материали, използвани за предишни OLED панели, за органичния материал се използва само деутерий.

    Органичният материал е по-стабилен и издръжлив, което означава, че може да се справи с увеличаването на яркостта на панела, казаха източници, като същевременно поддържа енергийна ефективност и предлага по-дълъг живот.

    Синият органичен материал изгаря по-бързо от червените и зелените органични материали, използвани в OLED панелите, така че подобряването му е от ключово значение за предлагането на дълготрайни панели.

    OLED Evo TV на LG Electronics, представен по-рано тази година, вече използва деутериево синьо органичен материал.

    LG Display приложи технологията за някои от своите OLED панели, които доставя на LG Electronics, произведени във фабриката му в Гуанджоу, Китай тази година.

    Компанията планира да разшири приложението на технологията в своята фабрика в Гуанджоу и да започне да ги прилага във фабриката си в Паджу, Южна Корея, следващата година.

    Текущите OLED панели на LG Display за телевизори предлагат до 800 нита яркост __ OLED.EX вероятно ще бъдат малко над 1000 нита.

    Компанията по-рано е закупила водородно синьо органичен материал от Idemitsu Kosan __, но версията с деутерий ще бъде доставена единствено от DuPont.

    출처 : THE ELEC, Korea Electronics Industry Media(http://thelec.net)
    http://www.thelec.kr/news/articleView.html?idxno=15591


    Първо беше OLED EVO с деутерий и 20% по-висока осветеност, а сега OLED EX с деутерий и 30% по-висока осветеност. Маркетинг....
    Тази малка разлика в осветеността едва ли ще я забележите, тъй като човешкото зрение не възприема осветеността линейно.

    патентите
    https://scholar.google.com/scholar?a...hl=en&scisbd=1
    Rohm and Haas Electronic Materials Korea Ltd е дъщерното дружество на Dupont, което LGD нарича „Dupont“ в своя маркетинг.
    Кой знае, цялото това EX нещо е маркетингов шум, за да се отговори на QD OLED.
    Може би това ще бъде достатъчно за 2022 г., за да остане конкурентоспособен с публикуваните спецификации на Samsung QD-OLED от 1000 нита пик / 80% нормализиран BT.2020

    От другата крайност, ако вземем нивата на C1 от 150-160cd/m2 в пълно поле и 750-800cd/m2 HDR пик, можем да се надяваме най-накрая да видим нива над ~200cd/m2 пълно поле и ~1000cd/m2 HDR пик.
    LG държеше картите си в ръкава миналата година, докато не видяха накъде отива Samsung с QD-BOLED/COLED и сега, когато е ясно, че Samsung предлага нещо ново на пазара през следващата година, LGD/LGE изтеглят всички спирачки.
    И само за да бъде ясно, ако приемем, че LG доставя 200cd/m2 пълно поле и 1000cd/m2 HDR пикови нива на яркост през 2022 г., това ще ги остави точно 2 години назад от пътната карта, която публикуваха през 2019 г.:
    https://www.avsforum.com/cdn-cgi/ima...-jpeg.3216334/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-12-21 в 00:41.

  7. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    250
    #891

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Не знам какво им е с тая осветеност толкоз да искат още и още, аз гледам на наполовин брайтнес, че толкоз свети че на някой ХДРта имам чувството че ше ми изгори ретината…
    Gena_bs, berpan, fabia6300 и 1 други харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #892

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    http://www.hifi-forum.de/index.php?a...311&thread=489
    В книжката с инструкциите има предупреждение, че ваденето на телевизора и неговото преместване или монтаж, се извършва като телевизора се захваща от двама с едната ръка отдолу, а другата отстрани ниско долу.
    Ако го хванете отстрани горе непременно ще деформирате горната тънка част на панела. Там панела се държи само от една ламаринена шина. Хваща се отстрани в дебелата част в която са платките. Не го хващайте в горната тънка част!
    https://www.lg.com/au/support/produc...20150351567855

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #893

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    "EX Panel" е търговска марка.
    https://uspto.report/TM/90510277

    https://www.samsungdisplay.com/eng/tech/quantum-dot.jsp

    WRGB vs. QD/OLED Manufacturing Process


    Samsung Electronics иска по-ниски цени от LG Display
    http://www.thelec.kr/news/articleView.html?idxno=15598
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-12-21 в 14:28.

  11. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    250
    #894

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Гледам на някой ТВ, мапример бнт логото е полу прозрачно, тогава не би трябвало да е проблем защото цвета леко се мени и не е статичен, или бъркам?

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #895

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    На БНТ1 логото само белият елемент е частично "прозрачен" - проектирано от някакъв българин работещ в Германия, който явно има LCD ТВ, иначе нямаше да добавя цветни елементи в логото. Проблем е оранжевият елемент.
    Лично за мен, логотата са си изпели песента и отдавна трябваше да изчезнат и останат в историята - всеки тв има бутон info.

    https://twitter.com/IanCutress/statu...22501513617408

    https://www.howtogeek.com/740582/how...-your-oled-tv/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-01-22 в 15:00.

  13. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    250
    #896

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    И оражевото е полупрозрачно вижда се през него когато застене контрастен елемент….току що проверих. Но топката нова и на бтвто ХДто са бетон…

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    603
    #897

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Разбира се...

    QD OLED на Samsung ще са много по добри от WOLED на LG.
    Няма значение, че повечето им ТВ-та ще са с LG Display...
    Но пък и стратегията им работи, след като има още хора, които твърдят, че QLED е по-добро от OLED

  16. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    203
    #898

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Те дори го изписват със същия шрифт и ако не обърнеш внимание на чавката на Q-то прилича на OLED Самсунг съм ги признал, че са мега брутални в маркетинга и изобщо не им пука дали ще ги съдят за заблудите или не.
    Gena_bs одобрява това.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,587
    #899

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    На БНТ1 логото само белият елемент е частично "прозрачен" - проектирано от някакъв българин работещ в Германия, който явно има LCD ТВ, иначе нямаше да добавя цветни елементи в логото. Проблем е оранжевият елемент.
    Лично за мен, логотата са си изпели песента и отдавна трябваше да изчезнат и останат в историята - всеки тв има бутон info.

    https://twitter.com/IanCutress/statu...22501513617408
    Не знам дали логата са отживели, дори се виждат още повече и по филмови канали от една поредица. Пищов на Джейм Бонд, цветна картинка за Индиана Джоунс и тн.
    Този пост е редактиран от brotzki; 31-12-21 в 17:29.
    Gena_bs одобрява това.

  18. Novice
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    5
    #900

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Здравейте, е ми взех го
    LG OLED65G1 - идеален ми е. На HD каналите перфектно, на другите горе-долу, но така или иначе няма да се гледа много TV на него.
    Ще почна да го разучавам сега, а и Alexa'та да си настроя, компа и PS4'ката на големия син!
    Мерси за пореден път на форума

    P.S. Alexa не работи в нашия регион ?!? Трябваше да сменя местоположението на Великобритания за да заработи.... дано да го оправят...
    Този пост е редактиран от morti; 02-01-22 в 20:42.
    felipe, berpan и fabia6300 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 14:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 07:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе