Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
В няколко магазина забелязах че на самсунг KS7002, без значение от размера, е тръгнал да се отваря отзад капака. Потърсих в нета и явно това е доста често срещан проблем. Изглежда, че лепилото се отпуска от топлината. Това поправимо ли е по някакъв начин и оказва ли влияние на работата на телевизора?
За поправимо.... сигурно да - защото доколкото знам и съм чел поради тясната външна рамка самия панел е залепен отвътре и както каза от топлината се отлепва! Преди два дни гледах моя че малко е отлепен от двете страни, но това по никакъв начин не е нарушило картината в тази част на дисплея. Надявам се да не се разлепва повече.
Разлепва се,защото е залепено с двойно залепваща лепенка....ако имате желание,може да си я смените,както направиха тези пичове...:)
https://www.youtube.com/watch?v=hrrlQVcW2Zc
3 Прикачен файл(ове)
Гг6[emoji25] [emoji7] [emoji4] [emoji12] [emoji16][emoji15] [emoji26] [emoji15] [emoji15] [emoji16] [emoji8]ш по Ъъъ ойл шййш6йш
Изпратено от моят HTC One с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
brabusbg
Гг6[emoji25] [emoji7] [emoji4] [emoji12] [emoji16][emoji15] [emoji26] [emoji15] [emoji15] [emoji16] [emoji8]ш по Ъъъ ойл шййш6йш
Изпратено от моят HTC One с помощта на Tapatalk
:confused: Нищо не разбрах ;)
Цитат:
nassko1
Телефон в джоба;)
Абсолютно точно. Извинявам се.
Гледам в displayspecifications моделите , който са подадени до сега на Sony и Самсунг -2017г. нямат HLG ,а само HDR10. Мислех ,че това ще е новото за 2017.
Тази поддръжка HLG може ли да се добави софтуерно или е необходим чип както за Dоlbу Vіѕіоn .
Само да питам за какво ти е точно такава поддръжка ?
- - - - - - - - - -
Предполагам не е проблем при желание от страна на производителя , това да стане чрез софтуерен ъпдейт , все пак това е свободен стандарт т.е не се плащат лицензи и такси .
Цитат:
ac28
Гледам в displayspecifications моделите , който са подадени до сега на Sony и Самсунг -2017г. нямат HLG ,а само HDR10. Мислех ,че това ще е новото за 2017.
Тази поддръжка HLG може ли да се добави софтуерно или е необходим чип както за Dоlbу Vіѕіоn .
Добавя се софтуерно с ъпдейт.
Dolby Vision не е с чип(извинявам се ако съм заблудил някого), а със софтуер и може да се добави във всеки телевизор с необходимият хардуер и платени лицензионни такси към Dolby.
Случайно попаднах на нов перуански форум за техника
https://tvmaniacos.com/threads/ks900...-lado-hdr.176/
явно админа и останалите участници не забелязват нещо в тази снимка
https://scontent.flim5-1.fna.fbcdn.n...5b&oe=59104F05
Обърнете внимание, че филма е с черни ленти, и че подсветката на DX900 не гасне в тези области. Напротив продължава образа по вертикала - виждат се две по светли ивици, като продължение по вертикала на таблото зад Морган Фрииман
Вероятно някаква софтуерна грешка, която се надявам да оправят с ъпдейт.
HDR за смартфони, таблети, лаптопи
http://www.avsforum.com/uhd-alliance...um.com20170302
Въпросът ми е след като прочетох в сайта статията- HDR10, HLG или Dolby Vision? | SetCombG.com
Там авторът пише - - ако закупите телевизор без Dolby Vision чип си оставате завинаги без нея...
Имам познат ,който ползва Netflix във Великобритания и казва ,че някой сериали са само във формат DolbyVision- например Марко Поло .
Хм, от прочетено тук-там до сега , аз също бях останал с впечатление , че за възпроизвеждане на ДВ се изисква определен хардуер/чип (сертифициран от Долби) , а в новите на Сигма и Медиатек е вграден/поддържа се вече и от тях ...:confused:
Няма как да стане без допълнителен хардуер за Долби Вижън . На него се основава по-добрата картина и всичко друго характерно за този стандарт . И се плаща !
HDR 10 / Ultra HD Premium ще бъде по-широко разпространен по редица причини .