Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 216 от 625 ПърваПърва ... 166206214215216217218226266 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,226 до 3,240 от общо 9366
Like Tree1852Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Ми явно ще трябва да гледате конкретната бройка на тоя модел с какъв панел е щото, както и коментирахме скоро в темата за Филипс , същия 49" тестван от франсетата е с VA и директ ЛЕД - https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...3175/test.html

То явно и затова готовите настройки са смотани - пляскат едни и същи пък какво има под "ламарините" да му мисли клиента как ще го гледа ...

2.  

3. Тук е от
    Mar 2018

Понеже не съм много наясно,как мога да разбера с какъв панел е ?

4. Member
    Тук е от
    Aug 2015

И аз се присъединявам към питането за 55” с таван 1500лв. Операционната система май няма да де вземе предвид, защото поръчак и чакам до края на седмицата да дойде Mi Box, от който очаквач притни функции и в повече от ОС на телевизора. Поправете ме разбира се, ако греша.

5. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

SAMSUNG точно този май пак с IPS и нисък контраст.Вече стана пълна каша.По рано SAMSUNG почти всичко беше VA.Не знам какво Ви е интересно в операципнната система на тв-те.При мен и LG и Panasonic и Samsung си са добре за обикновенни цели-гледане на филми от твърд диск,you tube.LG то даже е много удобно с magic remote.Така,че аз бих гледал само качествата на картината,пък и цената на PanasonicEX600 си е добре.
    ''Minusy - jasna czerń i niski kontrast (typowe dla IPS-ów),''
    Samsung 55MU6102 - test

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от cable; 05-03-18 в 19:02.

6. Тук е от
    Mar 2018

https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...8867/test.html
    https://www.displayspecifications.com/bg/model/d566a3d
    Вече съвсем се обърках,явно различните размери са с различни панели-55 inch -IPS.

7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Да,пълна каша.Ревюто е за 65''.Просто lcd тв вече не са интересни.Друг е въпроса защо не се въведе стандарт и всяка фирма да е длъжна да прави всеки модел с еднакви характеристики и посочва поне тип матрица,вид подсветка и реални hz.Затова си мисля ,че избора се свежда до OLED (към 2800 лв.)или някой от наличните в момента китайски TCL,HISENSE,SKYWORTH.
    В противен случай хвърляш едни пари за нищо(за емблема-SONY,PANASONIC,SAMSUNG,LG,''както Ви харесва'').
    Щом даже и в 9 та серия на SONY са сменили панела(виж темата за SONY),кво да очакваме от останалите?
    Този пост е редактиран от cable; 05-03-18 в 20:23.
    Frost одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018

Здравейте, в З*** има налични модели от 50-инчови Panasonic DX700 и се чудя дали да не взема от него за 250 лева по-малко от EX700? Изгледах доста ревюта, но не намерих някакви сериозни подобрения в по-новите от 2017. Какво бихте взели вие в този бюджетен рейнж за 50 или 49-инчов до 1300? LG, Samsung, Sony и Philips също са опции. Поздрави и благодаря предварително !

П.С: За да не спамя излишно, за до 800 лева непретенциозен 40-43-инчов Full hd, какво бихте взели за спалнята? Поздрави !

10. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Отивам да ги видя утре и набелязвам вече окончателно, че стана наистина голяма каша. 49 и 55 уж ги дават ВА матрица, а 65 ИПС ( за Филипса става въпрос ), но на места и 55 го дават ИПС.
    И на мен ми харесва тази оферта от унгарците на Сонито, но докато преведат заплатата сигурно ще замине.
    Ще следя темата и се надявам някой от собствениците на Филипс 55pus6412 да отговори на въпросителните в темата за Филипс, защото в магазините не е удобно да се рови много дълго, ако пък изпреваря събитията ще споделя какво се е случило при мен.

П.С - Днес, както се заканих, ходих и гледах. Бях в Зора и Технополис, но за съжаление в Зора нямаше изложен Финлукса, за да го разгледам и него по обстойно. Никъде нямаха и запечатана бройка на Филипс 55PUS6412, така че ще се поръча от сайтовете и ако е отварян ще го връщам.
    Забелязвам, че подавания сигнал е различен, на двете места телевизорите предаваха различно и направо се бях отказал от Филипса когато го гледах в Техното. Явно "заострането" в настройките беше доста вдигнато и направо беше кофти, въпреки че беше светло. В Зора обаче си даваше доста добре и беше доста приглушено осветлението, което дойде като поръчка и ми хареса. За сметка на това Сони 7-ма серия и Самсунг 6-та в Техното даваха по-тъмно, но по-мазно с по-замазани линии. След разговор с консултантите (в Технополис - гр.Хасково, момчето на телевизорите е много отзивчиво и наистина се старае да помогне) не успях да получа отговор дали е с ВА или ИПС, но консултанта от Техното каза, че панела е на ЛГ, така че най-вероятно е ИПС и за различните страни са различни, но при нас мисли, че е ЛГ - ИПС. Същият ме насочи към Сони 80**, ако искам Андроид ОС, но обясни, че на тази цена и Филипса не е лош избор.
    Общо взето за тези пари толкова, без значение от марката. Всичките в ниския клас са един дол дренки.
    Имах време да обърна специално внимание на Сони 55" , съответно 80** и 9005, еми... 9-та серия на Сони наистина вади сериозно качество и доста по-добре ми се стори от Панасоник 780 и Самсунг-а който беше там (не се сещам модела), отново същия консултант каза, че 9005 е много добро съчетание цена/качество и ако мога да прежаля толкова пари директно да си взимам един такъв.
    Дано съм бил полезен на някой с тези глупости които изписах. Пак повтарям, че ще споделя какво съм взел, но колегите които имат и им се дават, защото на мен не :D , 1600 лв. да си взимат Сони - https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p489440 , има разлика, въпреки, че е пак 50 херза панел.
    Този пост е редактиран от С.Мезинов; 06-03-18 в 17:40.

11. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Вчера писах мнение за ниските серии.А пък освен SONY XE9005,PAN.EX780 всички други led ми се виждат ниска топка.Няма нови FALD.Даже тази година изглежда няма да има SONY 93xx, а пък SONY XF 9000 е с друг панел с по-лош контраст.За 8 серия на SONY тук ще покажа ревюта от rtings сравнено с Hisence тв-ор.Както се вижда Hisence e оценен по-високо,както общо ,така и за картина,пък за филми оценките стават 7 срещу 6,1.Не знам защо да дам двойна цена .С по-ниските серии пък сравненията са излишни.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800e
    https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/h8c

Така,че някой модел ,ако сте против китайските марки на Финлукс ,наистина е алтернатива.Аз предпочитам китайските,защото където и да се сглобяват,Турция,Словакия или др. над 50% (минимум) от частите ще са китайски.Това го пиша не да се заяждаме,както се случва понякога,а за да може който намери инфо за някоя от евтините марки да я публикува.Днес погледнах в ТМ от любопитсво Skyworth 55U5A.Тъй като видях,че го дават direct led.пък и ми изглежда дебеличък.Освен това на сайта пише picture in picture(вижте на снимката тези 2 неща),но дали е с 2 тунера или само през външен вход ...Момчето нищо не можа да каже разбира се,пък и не ми се настоява да го разглеждам без намерение да купувам в момента. За картината също избягвам да давам оценки докато не видя 2 тв-ра с един и същ сигнал и на слабо осветление.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Инфо за новите QLED серии на Samsung
    https://forum.setcombg.com/samsung-%...tml#post866403
    cable и presledvach харесват това.

13. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

В 9 и 8 серия са FALD и direct led .Както се казва неволята учи.Миналата година се опитаха с трици маймуни,ама явно се опариха,както се очакваше.Може би защото хората които купуват високи серии тв-ри се интересуват какво точно им предлагат.Остава да видим цените...обаче.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Вчера писах мнение за ниските серии.А пък освен SONY XE9005,PAN.EX780 всички други led ми се виждат ниска топка.Няма нови FALD.Даже тази година изглежда няма да има SONY 93xx, а пък SONY XF 9000 е с друг панел с по-лош контраст.За 8 серия на SONY тук ще покажа ревюта от rtings сравнено с Hisence тв-ор.Както се вижда Hisence e оценен по-високо,както общо ,така и за картина,пък за филми оценките стават 7 срещу 6,1.Не знам защо да дам двойна цена .С по-ниските серии пък сравненията са излишни.
    ..........................................
    Има ли го наличен във веригата ТМ този Skyworth 55U5A ? На сайта им няма такъв телевизор и не го намирам никъде в интернет, освен в техния сайт. Не ми харесват телевизорите с отворен браузър (чист линукс) и ми се иска някаква ОС да има по-различна. За Hisense i TCL също съм навит, но в България къде се предлагат? Намирам един търговец от гр.Русе на марката Haisense, но моделите нищо не ми говорят и този, който го споменаваш и го сравняват със Сони-то не се предлага. Като цяло не съм преднамерен и бих взел Финлукса, единствено ОС ме спира и отказва.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

https://www.technomarket.bg/televizo...rt-tv-09162547 - ето , така като гледам - IPS, а дали е WRGB ще трябва на място да се провери .

http://www.iskyworth.com/index.php/P.../cat_id/2.html
    Този пост е редактиран от svetlio1; 06-03-18 в 22:06.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    https://www.technomarket.bg/televizo...rt-tv-09162547 - ето , така като гледам - IPS, а дали е WRGB ще трябва на място да се провери .
    Трябва да се види на място. Много смотана информация в сайта, даже не пише че е с Андроид. Ако знаех, днес щях да мина да го видя. Не пише и да има оптичен изход, но то си е като стандарт, трябва да има.
    Реално ТМ ми е до Технополис и Зора, а аз го прескочих него. :D
    @cable, как ти се стори картината (чисто субективно), има ли смисъл да ходя да го гледам специално?

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    Много смотана информация в сайта, даже не пише че е с Андроид.
    моделът е с Linux
    U5A14G_TV_www.skyworth-ce.eu
    http://www.skyworth-ce.eu/Uploads/do...1519023115.PDF
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-03-18 в 23:00.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе