Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 215 от 625 ПърваПърва ... 165205213214215216217225265 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,211 до 3,225 от общо 9366
Like Tree1852Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

И аз съм притежател на SONY XE9005. Телевизорът си е супер. Проблемът е в лошото качество на доставчиците. Хората гледат предимно телевизия и като даде човек 2000-3000лв. и види тая картина е нормално да се разочарова. Предполагам ,че Зимната Олимпиада в Корея е излъчвана в 4к. Прочетох следното и ми е интересно дали е имало 8к излъчване.
    Panasonic ще осигури пет 4K проектора PT-RQ32K с ултра-висока яркост за 8К студио, което ще бъде разположено в Международния телевизионен център IBC в Пьонгчанг от телевизионната служба OBS (Olympic Broadcasting Services) и Японската радио и телевизионна компания NHK, за поддържане на 8K излъчване.
    Има ли някакъв срок или директива от Евро съюза да се премине изцяло към HD.
    brave одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

При положение че тепърва ще излизат 8к телевизори едва ли скоро ще пуснат изцяло поне HD сигнал да не говорим за Full HD камо ли UHD.
    Eдно време като излезнаха HD телевизорите се говореше за HD сигнал после за Full HD сигнал както се казва минаха и отминаха тези резолюции

Така че докато не се установи може би 8к за по дълго време едвали ще има поне HD сигнал, другото са просто сладки приказки.
    brave и bobkatagaz харесват това.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Докато се ровя попаднах на производител на телевизори за баня, кухня, външна тераса

За баня
    Sans titre
    Wemoove - в два размера - 21,5 "(54 см) и 27" (68 см) - и се отличават с бялата им лакирана рамка. Покриват стандарта IP65, те са водоустойчиви и анти-пръстови отпечатъци, имат екран с 4 мм закалено стъкло и два невидими високоговорителя с аудиосистема от 2 x 8 вата. Идеални модели за баня, кухня или дори външна тераса.
    Тези модели Full HD ( 1080p ) са оборудвани с два HDMI 1.4, два USB 2.0 и три цифрови тунера: DVB-C , DVB-T 2 и DVB-S 2. Имайте предвид, че последните два тунера са съвместими с видео кодиране HEVC / H.265.
    Wemoove Iceberg могат да бъдат вградени (комплект) или монтирани на стена и са на разположение на съответната целева цена от € 999 и € 1,499.

За кухня
    TV encastrables I WEMOOVE

Тип огледало
    TV Standards I WEMOOVE

https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1519975220

Home Theater of the Month: Great Dane Cinema
    http://www.avsforum.com/home-theater...um.com20180302
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-03-18 в 08:39.
    presledvach одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Здравейте,
    поради редуциране на бюджета и намалено изискване спрямо диагонала съм се спрял на следите модели телевизори подредени по моето желание (бюджет, максимален 1500лв, диагонал 55"+):
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...HD-LED/p/15817 1350лв.
    https://www.emag.bg/televizor-led-sm.../pd/DP3V67BBM/ , 1350лв. - тук е на добра цена с бонус саундбар.
    https://techmart.bg/%D0%A2%D0%B5%D0%...%20TX-55EX600E - 1350лв.
    https://techmart.bg/%D0%A2%D0%B5%D0%...LED%2055UJ635V - 1390лв.
    С унгарците не ми се рискува, защото при запитване на Филипс, дали гаранцията ще важи от техния сайт, обясниха, че не поддържат международна гаранция и няма да се признае, а оставам с впечатление, че новите телевизори си дават дефекти.
    Та, кой да изберем? Вариант е и Финлукса, който вече е 900лв. и на тази цена има и Шарп, Тошиба, ЖВЦ. Ако съм пропуснал някой добър в този бюджет, като се има предвид, че не ми се дават повече пари, ще се радвам да споделите.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Избирай между 55MU6102 и 55PUS6412 - двата са с IPS, 60/50Hz панели

7. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Избирай между 55MU6102 и 55PUS6412 - двата са с IPS, 60/50Hz панели
    Сега сме с нисък клас ЛГ с ипс панел, който дори не е смарт и недостатъците на панела са ни ясни и не ни смущават, за толкова пари толкова. Клоня към Филипса и най-вероятно ще взема него, заради андроида (вече еъпдейтнат до 7) и амбилайта, който за мен е много готина екстра. Запитал съм в съответната тема в раздела за Филипс за по-конкретни впечатления от телевизора, но противно на очакванията ми, събота и неделя активноста в форума е занижена и все още никой не е писал. До края на следващата седмица трябва да съм взел нещо и ще отбележа впечатления.

8.  

9. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

>С Мезинов,не знам какво те притеснява в Унгарците,доколкото знам,ако имаш проблем изпращаш тв до централен сервиз Будапеща с куриер за тяхна сметка(но това по памет, трябва да видиш все пак).А пък дали с микробуса ще ходи до София или Будапеща не знам ква е разликата,с голямата вероятност сервиза в Будапеща да е по-добър.
    От тв. те ниски серии доколкото съм запознат най-добре са Samsung.Ако искаш от най -ниските цени и IPS матрица не те притеснява,аз лично бих се замислил за Skyworth55U5A.Преди няколко дена беше 799 на промоция,сега е по-скъп ,ама от ТМ дават 5% отстъпка с карти,които доста хора имат.Доколкото видях в един сайт го пишеше direct led,но за матрицата никъде не съм намерил.Пък като фирма повече ми вдъхва доверие от Sharp и JVC.TOSHIBA са я купили май Hisence,но още няма нови модели,така че и тя вероятно е по-зле.Това е според мене де(защото китайците по принцип правят по-добрите неща със собствените фирми,а не с такива с гръмки имена от миналото...),но нямам преки наблюдения точно за този модел....
    https://www.technomarket.bg/televizo...rt-tv-09162547
    UHD 55U5A - UHD Televisions - Skyworth Group.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    >С Мезинов,не знам какво те притеснява в Унгарците,доколкото знам,ако имаш проблем изпращаш тв до централен сервиз Будапеща с куриер за тяхна сметка(но това по памет, трябва да видиш все пак).А пък дали с микробуса ще ходи до София или Будапеща не знам ква е разликата,с голямата вероятност сервиза в Будапеща да е по-добър.
    От тв. те ниски серии доколкото съм запознат най-добре са Samsung.Ако искаш от най -ниските цени и IPS матрица не те притеснява,аз лично бих се замислил за Skyworth55U5A.Преди няколко дена беше 799 на промоция,сега е по-скъп ,ама от ТМ дават 5% отстъпка с карти,които доста хора имат.Доколкото видях в един сайт го пишеше direct led,но за матрицата никъде не съм намерил.Пък като фирма повече ми вдъхва доверие от Sharp и JVC.TOSHIBA са я купили май Hisence,но още няма нови модели,така че и тя вероятно е по-зле.Това е според мене де(защото китайците по принцип правят по-добрите неща със собствените фирми,а не с такива с гръмки имена от миналото...),но нямам преки наблюдения точно за този модел....
    https://www.technomarket.bg/televizo...rt-tv-09162547
    UHD 55U5A - UHD Televisions - Skyworth Group.
    За тези пари бих взел Финлукс, гледах го и наистина предава много добре,но ми се иска нещо с по-добър съпорт и ОС. Заради това ще жертвам още някой лев. От Филипса и Самсунга, Филипса дава по-хубаво според мен, но ще се гледат пак преди да купя някой.

11. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Samsung и Philips и според мен са най-добре,но на тази цена бих търсил с va панел.Но най-важното е на тебе да ти харесва.Относно китайските фирми интересни са тези 2 статии,въпреки,че са преди 5 години и списъците трябва да се допълнят:
    The Best Guide | Бренды-оборотни и не только они (электроника)
    The Best Guide | Честные китайские бренды электроники

12. Member
    Тук е от
    Dec 2014

В момента гледаме на LG 43LH510V, който е с IPS - Direct Led и нямаме претенции, така че все са по-добре. Просто идва малък за помещението ни и ми липсват изходи, входове и опции, което води до изпращането на сегашния телевизор в спалнята и закупуване на нов за всекидневната. Обмислям тази покупка от коледните празници и тръгнах от бюджет 3000лв. и с оглед на нуждите и изискванията ни намалих доста границите и критериите. Реално всеки китайски телевизор ще ни върши работа, но не ми се занимава за всяко нещо да ровя по менюта, форуми и да се чудя има ли, няма ли. Заради това се насочих към познати марки с доказани ОС. След вашите препоръки тотално ограничавам избора до Самсунг и Филипс, като си клоня към Филипс.
    Благодаря за насоките!

13. Тук е от
    Mar 2018

Здравейте, и аз като колегата по-горе се колебая за въпросният Филипс 55pus6412 и Сони kd55xe7077saep, но не знам защо ги водят и двата-VA ?
    Кой според вас е по-удачен избор?
    https://www.displayspecifications.co...ison/f1094b054

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от nikos81 Виж публикацията
    Здравейте, и аз като колегата по-горе се колебая за въпросният Филипс 55pus6412 и Сони kd55xe7077saep, но не знам защо ги водят и двата-VA ?
    Кой според вас е по-удачен избор?
    https://www.displayspecifications.co...ison/f1094b054
    И двата са ИПС, Сони е Едж Лед, а Филипс Директ Лед, не ми е ясна разликата, но така излизат. Не бих взел Сони-то заради ОС - Линукс, като картина не съм му обръщал внимание докато съм обикалял по магазините как е.

16. Тук е от
    Mar 2018

В сайта displayspecifications.com така ги дават VA и двата модела, но тук видях коментари ,че са IPS........като цяло съм се насочил към Philips,но искам да чуя и вашите компетентни мнения.
    В магазините винаги те насочват към това от което искат да се отърват.

17. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Един от много добрите сайтове за тв е този ,пише edge led(доколкото разбирам полски) IPS матрица и лош контрастANSI=1100/1,имайте впредвид,че на светло в магазина контраста трудно се вижда.За разлика от него вижте данните на
    Panasonicex600:
    https://hdtvpolska.com/philips-pus6412-test-2017-android-tv-z-ambilight-i-matryca-ips/

https://hdtvpolska.com/panasonic-ex6...hd-2017-z-hdr/
    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...0e-p365987205/

Този пост е редактиран от cable; 05-03-18 в 17:11.
    nikos81 одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от nikos81 Виж публикацията
    В сайта displayspecifications.com така ги дават VA и двата модела, но тук видях коментари ,че са IPS........като цяло съм се насочил към Philips,но искам да чуя и вашите компетентни мнения.
    В магазините винаги те насочват към това от което искат да се отърват.
    Ако ви се дават 1560лв. и не ви е проблем да пазарувате от унгарците -> https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p489440 , който си е на много добра оферта в момента.

@cable, интересно как ще е контраста на конкуренцията от същия клас и по-конкретно Самсунга, който коментирахме по-рано. Дали можеш да изровиш нещо, защото аз не откривам тест в същия сайт?
    presledvach одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе