Да, и мен това ме притеснява, че по-старите модели не е ясно какво им се е случвало... Ще разгледам още какво се предлага, че съм доста изостанал. Последно следях телевизорите през 2014 мисля, когато купувах моя
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Да, и мен това ме притеснява, че по-старите модели не е ясно какво им се е случвало... Ще разгледам още какво се предлага, че съм доста изостанал. Последно следях телевизорите през 2014 мисля, когато купувах моя
2018 TV Multimedia Gateway Specifications
Multimedia
___________________Panasonic
Series
FZ950 / FZ800 / FX780 / FX70
____________________________Sony
Series
XF90 / XF85 / XF80 / XF70
____________________________Samsung
Series
Q9 / Q8 / Q7 / Q6 / (NU8/7)
____________________________LG
Series
SK9 / SK8 / SK7 / UK7
____________________________Philips
Series
OLED 9x3
OLED 8x3
LCD 9x / 8x / 7x
____________________________Media Gateway
SourcesEthernet (wired) • Wi-Fi (wireless) • USB Port Ethernet (wired) • Wi-Fi (wireless) • USB Port Ethernet (wired) • Wi-Fi (wireless) • USB Port Ethernet (wired) • Wi-Fi (wireless) • USB Port Ethernet (wired) • Wi-Fi (wireless) • USB Port Video File Extensions: 3G2 • 3GP • ASF • AVI • F4V • FLV • M2TS • M4V • MKV • MOD • MP4 • MPEG • MPG • MTS • TP • TRP • TS • TTS • VOB • VRO • WEBM • WMV 3G2 • 3GP • ASF • AVI • M2T • M2TS • MKV • MOV • MP4 • MPE • MPEG • MPG • MTS • WEBM • WMV 3GP • ASF • AVI • FLV • M2TS • MKV • MOV • MP4 • MPEG • MPG • MTS • RMVB • SVI • TP • TRP • TS • VOB • VRO • WEBM • WMV 3G2 • 3GP • ASF • AVI • DAT • M4V • MKV • MOV • MP4 • MPEG • MPG • MTS • TP • TRP • TS • VOB • WMV AVI • MKV Formats / Containers: 3GPP • ASF • AVCHD • AVI • FLV • MKV • MP4 • PS • TS • WEBM 3GPP • ASF • AVI • MKV • MOV • MP4 • MPEG1 • MPEG2PS • MPEG2TS • WEBM 3GP • ASF • AVI • FLV • MKV • MOV • MP4 • PS • RMVB • SVAF • TS • VOB • VRO • WEBM
AVI • MKV Codecs : Video AVCHD PROGRESSIVE • H.264 • H.265/HEVC • MPEG1 • MPEG2 • MPEG4 • VC-1 • VP9 • WMV9 AVC/H.264 • HEVC/H.265 • MJPEG • MPEG1 • MPEG2 • MPEG4 • VC1 • VP8 • XVID H.263 SORRENSON • H.264 BP/MP/HP • HEVC (H.265) • MICROSOFT MPEG-4 V1/V2/V3 • MOTION JPEG • MPEG1 • MPEG2 • MPEG4 SP/ASP • MVC • RV8/9/10 (RV30/40) • VP6 • VP8 • VP9 • WMV7 • WMV8 • WMV9 (VC-1) H.264/AVC • HEVC • MJPEG • MPEG-1 • MPEG-2 • MPEG-4 • VC-1 • VP8 • VP9 • XVID H.264 / MPEG-4 AVC • HEVC (H.265) • MPEG-1 • MPEG-2 • MPEG-4 • VP9 • WMV9 / VC1 Codecs : Audio
AAC • DOLBY DIGITAL • DOLBY DIGITAL PLUS • DTS CORE • HE-AAC • LPCM • MPEG AUDIO • PCM • U-LAW • VORBIS • WMA9
AAC • ADPCM • AMR • DOLBY DIGITAL • DOLBY DIGITAL PLUS • DTS • LPCM • MP3 • MPEG AUDIO • PCM • WMA Other infos: Codecs HD video supported
videos 4K SupportedCodecs HD video supported
videos 4K Supported
Codecs HD video supported
videos 4K SupportedAudio File Extensions: FLAC • M4A • MP3 • WAV • WMA 3G2 • 3GP • FLAC • M4A • MP3 • MP4 • WAV • WMA AAC • AIF • AIFF • APE • FLAC • M4A • MID • MIDI • MP3 • MPA • OGG • WAV • WMA
AAC • MP3 • WAV • WMA Formats / Containers: AAC • APPLE LOSSLESS • FLAC • LPCM • MP3 • WMA • WMA PRO 3GPP • ASF • MP3 • MP4 • WAV AIFF • ALAC • APE • FLAC • MIDI • MPEG • MPEG4 • OGG • WAV • WMA FLAC • MP3 • OGG • WAV • WMA AAC • MP3 • WAV • WMA (V.2 to V.9.2) • WMA-PRO (V.9 and V.10) Codecs : AAC • ADPCM • DOLBY DIGITAL • DOLBY DIGITAL PLUS • HE-AAC • LPCM • MP3 • VORBIS • WMA • WMA PRO AAC • FLAC • HE-AAC • LPCM • MPEG AUDIO • WAV • WMA9 AAC • AC-4 • ADPCM (IMA/MS) • DOLBY DIGITAL • DOLBY DIGITAL PLUS • G.711 (A-LAW/U-LAW) • HE-AAC • LPCM • MPEG (MP3) • MPEG-H • OPUS • REAL AUDIO 6 • VORBIS • WMA FLAC • MPEG AUDIO • PCM • VORBIS • WMA AAC • MP3 • WAV • WMA Other infos:
WMA1 and WMA lossless unsupported
Pictures / Photos File Extensions: JPEG • JPG JPE • JPEG • JPG BMP • JPEG • JPG • DFO • PNG BMP • JPE • JPEG • JPG • PNG BMP • GIF • JPG • PNG Formats: JPEG JPEG BMP • JPEG • DFO • PNG BMP • JPEG • PNG BMP • GIF • JPEG • PNG Subtitles Files: SRT • SUB • TXT ASS • SMI • SRT • SSA • SUB • TXT ASS • SMI • SRT • SSA • SUB • TTXT • TXT • XML ASS • DCS • PSB • SMI • SRT • SSA • SUB • TXT SMI • SRT • SUB • TXT External Formats: MicroDVD • SubRip • TMPlayer MicroDVD • SAMI • SubRip • Alpha Substation • SubViewer Advanced SubStation Alpha • DVD Micro • SAMI • SubRip • SubStation Alpha • SubViewer • Synchronized MPEG-4 Text • SMPTE-TT Text DLP Cinema • MicroDVD • PowerDivX • SubViewer 1.0/2.0 • TMPlayer SMI • SRT • SUB • TXT Internal Formats:
Advanced SubStation Alpha (MKV) • PNG SMPTE-TT (MP4) • SubRip (MKV) • SubStation Alpha (MKV) • Synchronized MPEG-4 Text (MP4) • TEXT SMPTE-TT (MP4) • TTML (MP4) • VobSub ( MKV) • Xsub (AVI) Advanced Sub Station Alpha • SRT • Sub Station Alpha • Timed Text
Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-04-18 в 20:16.
Здравейте колеги,
Не мога да повярвам колко много информация има в този форум. Попрегледах последните 10 страници от темата и бих се радвал на вашия съвет относно избора на 55" телевизор.
ТВ-то е за хола, ще се гледа от 2-3 метра, имам кабелна от Виваком и предимно нея гледам или някой blue ray филм. В момента съм се спрял на два модела:
SONY KD-55XE9005 LCD TV SONY UHD KD-55XE9005 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
LG OLED55C7V OLED TV LG UHD OLED55C7V | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
За мен най-водещо е качествената картина, както и телевизорът да може да плейва без проблем през DLNA големи по размер филми. В Технополис ми казаха за Kodi, не съм го тествал, но май се поддържа само от Android телевизори. Идеята е да си гледам филми с хубаво качество без нуждата от HDMI кабел. Бюджетът ми е до 2500-3000 лева.
Бихте ли ми препоръчали модел, може и извън тези двата с оглед на бюджета и изискванията по-горе?
Много благодаря!
Вземи си OLEDa , най добрия вариант за картина , освен ако не ти е супер светла стаята .
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Няма да сбъркаш който и от двата да избереш. Единият (LG) предлага по-детайлно черно предоставяйки по-добри детайли на картината за сметка на по-ниска яркост като цяло и възможен риск от burn in. Другият (Sony) е по-ярък и цветовете наистина изпъкват за сметка на не толков точно черно (т.е. белите букви на черен екран имат някак си леко размазано бяло около тях).
Аз си взех 55xe9005 миналата седмица и съм много доволен. Водещият фактор за избора при мен беше цената. Успях да взема моят от edigital за 2187лв. Ако бях на твое място бих се обадил да попитам за дали имат още бройки, защото ми казаха, че ще зареждат с 2, но откакто ми продадоха моя не са обновявали страницата да кажат, че има налични модели. Разгледай и тук:
https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...7v-p366946543/ (B7 е почти същият, като C7, няма особени разлики, за които да си струва по-високата цена)
https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...05-p361018337/
Plesio правят price match, т.е. като им покажеш къде същият продукт се предлага на по-ниска цена могат да изравнят цената си с тази на посоченият сайт, ако ги помолиш учтиво. Успаха да ми смъкнат 200+ лв. Technopolis не знам дали правят същото, но си струва да пробваш.
В Kodi ме съмнява да има 4k филми. Все пак става дума за streaming на 20+ GB при всеки филм, да не говорим за интернет връзката, която ти трябва. Най-добре си е hard disk или флашка. DLNA не съм пробвал да ползвам на sony-то, но при положение, че има chromecast просто не виждам смисъла.
Този пост е редактиран от jangozo; 04-04-18 в 11:25.
В Kodi ме съмнява да има 4k филми. Все пак става дума за streaming на 20+ GB при всеки филм, да не говорим за интернет връзката, която ти трябва. Най-добре си е hard disk или флашка. DLNA не съм пробвал да ползвам на sony-то, но при положение, че има chromecast просто не виждам смисъла.[/QUOTE]
Има 4к филми в КОДИ но нямат субтитри.
How to Install Maverick TV Kodi Addon | WirelesSHack
How to Install SkyNet Kodi Addon | WirelesSHack
Хора,
Много ви благодаря за бързите отговори.
И аз клоня повече към OLEDa заради картината, но пък kodi няма официална поддръжка за LG. Трябва да му намеря някаква алтернатива. Вие какво ползвате за да гледате филми безжично? Chromecast предполагам?
Колега,
светла ми е стаята, аз съм със западно изложение и следобяд след 4-5 яко напича вътре, пускам щори, но пак е светло. OLEDа е силен в черното, пък по-кофти се представя със светлите цветове по това, което четох тук. Мислиш ли, че за моят случай е подходящ избор?
Пак ви казвам не държа на никой от двата, просто гледам като давам 3к да е за нещо, което си струва.
Благодаря!
За мен няма led телевизор който да си заслужава повече от OLED телевизор . Но най-добре че се убедиш ако ги видиш наживо имай предвид ,че когато са в магазина телевизорите са изложени на ярък режим , което дава преимуществото на лед телевизорите , но това не е режим за гледане в домашни условия , иди пусни ги на филм/кино и сравни . Аз съм за OLEDа , а ако беше на сони щях да бъда още повече за :D
OLED TV SONY KD-55A1 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ за този нали?
По принцип OLED дисплейте за SONY не се ли произвеждат също от LG? Източник -> https://www.theverge.com/ces/2017/1/...splay-ces-2017
Да от LG са дисплеите , но Сонито ми допада повече . Друг е въпроса обаче дали си заслужават двете хиляди повече .
А защо не видиш Sony kd-55xe9305
От няколко седмици съм с LG oled и съм мн доволен. Стаята е светла и нямам никакви проблеми,това със светлината е пълна заблуда,дори съм намалил яркостта доста,защото мн бързо се изморяват очите. И аз се колебаех между хе9005 и не съжалявам от избора. Ето няколко снимки
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
Добре си се справил с осветлението.