Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
В крайна сметка се оказа, че синковецът е с приоритет и първо взех нов телевизор за неговата стая. Отидох до Технополис, с всичко което бях изчел тук и си казах, ще се взима SAMSUNG UE-43MU6172 4K UltraHD LED 899лв цената ме устройва, какво толкова, че е нисък клас. Само, че до него беше сложено SONY KD-43XE7077 4K Ultra HD LED. Самсунгът обачи видимо тъмнееше спрямо Сонито, а погледнат отстрани - мъкааа... Казах си, лошо! Ще трябва да избирам. Консултантът ми препоръча и PANASONIC TX-40EX700E 4K Ultra HD LED. Хубави цветове, приятен дизайн, ноооо без DTS! Пробвах да си свържа телефона първо със Сонито - греда, после с Панасоника - греда... Отидох на Самсунга - веднага се свърза! И тук кръгът се затвори, щом ще е смарт, явно трябва да е Самсунг. И тогава го видях - SAMSUNG UE-40MU6472 4K Ultra HD LED! VA матрица, приятен слим дизайн, смарт, че барабар и с дистанционно смарт. Захапа веднага телефона, не му мислех много и казах на момчето да ми завие един за вкъщи. Снощи го курдисах в стаята на наследника, изгрЕЕ. Свърза се веднага с на МТел интерактивната ТВ и мога да я управлявам през неговото си дистанционно. Тези дни ще замъкнем и PS4 Pro-то от дневната, че кефа да е пълен. ДОВОЛЕН!
Pepsan
Честито и дълго да му се радвате
Промени в RTINGS
https://www.rtings.com/tv/tests/changelog/1-2
С бюджет до 1400 лева главно за мачове и филми 49 инча:
Philips 49PUS6561
Sony 49EX700
PANASONIC 50EX700
LG 49UJ6517
SAMSUNG MU6472
Засега май съм за Филипс-а, но много държа ОС-а да е максимално бърз и да кача KODI. Футболът е с приоритет. Други предложения в този ценови рейндж са добре дошли. Благодаря ВИ!
Моето мнение е избора ти да бъде между PANASONIC 50EX700 ( ЕХ703 ) и SAMSUNG MU6472. Ако евентуално се спреш на PANASONIC и го закупиш до края на този месец при регистрация в техния сайт получаваш още 3 години гаранция. Демек телевизора ти ще има 5 годишна гаранция което не е за пренебрегване.
Благодаря, но за Панасоника четох по форумите за проблеми с motion blur, а MU6400 явно не са с VA. В един от магазините разцъках и Филипса и грам не ми хареса и в момента съм между XE700 на Сони и SJ701V на LG. LG имат ебати мазния ОС, а проблемите им с черното хич не ми пречат. Motion blur-a след калибрация ми е приоритетен. MU6100 с оглед цената май също не е за изхвърляне. Благодаря предварително !
Здравейте, спрял съм се на Sony 55XE8505/8596, моделите трябва да са с VA панел. Предвид смяната на VA панела s IPS в новите модели XF85** се зачудих какво им пречи на Sony последно произведените бройки на XE8505 да са и те с IPS. При оглед в магазина и гледане под ъгъл (до него имаше и XE9005) картината и на двата ми изглеждаше прилична (на техните рекламни клипове), на моя Samsung F6500 (с VA) под ъгъл се влошава значително. Относно контраста, при това осветление в магазина пак не мога да различа двата типа.
Някой знае ли как мога да разбера, в магазинни условия, дали Sony 55XE8505 е с VA панел?
Този пост е редактиран от valio_; 26-03-18 в 10:03.
>celeronhater
Днес в е-маг има 12% отстъпка за тв-ри с код ''HappyMonday''.Ако се напънеш с 300 и някой лев,щом черното на IPS не ти пречи вземаш 55''SJ810 за 1759 лв.,хем по-голям и доста по-добър.Не съм гледал другаде цената към момента,но ми се струва добра,другите им цени не са много по-различни от останалите магазини .
Този пост е редактиран от cable; 26-03-18 в 18:25.
Най-много се доближава това:
https://edigital.bg/led-televizori/televizor-lg-55sj810v-uhd-webos-35-smart-active-hdr-bluetooth-led-p502666
Здравейте, мислите ли че LG 49UF7787 си заслужава цената в момента - 999лв? Има ли нещо по-добро, което да се вземе за тези пари? Знам, че е стар модел, но доколкото прочетох е с 100Hz панел? Та заслужава ли си или е по-добре да се вземе нещо с 50Hz, но от 2017?
Поздрави!
>lodestr
Мисля,че не си заслужава.
1.модел 2015,мисля
2.IPS(вероятно,защото не го открих в ds)=лош контраст
На подобна цена има според мен 2016 г. и доста по-добър модел(+inch high)-Panasonic 50''DX750-1079 лв.Според мен колкото и да са гледани в магазина едва ли ще е голям проблем,по-скоро вземани,връщани след ремонт и др.
https://zora.bg/product/tx-50dx750e
https://www.displayspecifications.com/bg/model/3d2d48c