Принципно, плазмата предава "по-мазно" и замаскира несъвършенствата в картината, особено при ниска резолюция...Пусни си HD пакета.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Принципно, плазмата предава "по-мазно" и замаскира несъвършенствата в картината, особено при ниска резолюция...Пусни си HD пакета.
>rquaresma1
предполага наистина няма голяма разлика м/у старата ти плазам и новите тв-ри.Тв който си купил според мен е единственния смислен ако изключим OLED.LCD/FALD са на доста високи цени,а другите(edge led)със сигурност са по-зле от твоята плазма.
Другото е ,че си писал,че си на мтел ,но на коя тв-сат или Blizoo.Защото на сат за икономия от наеми за транспордери сигнала се кодира и на по-голям тв няма да е добре.А пък hd каналите са просто задължителни.Според мен разликата от hd до sd e много по-голяма от тази на hd/ 4k.
Така,че Blizoo и hd канали ...най-напред(или поне друга кабеларка,но не сат).
Rquaresma1
По първото - може да се види в сервизното меню. Писано е в старата тема за 2017 година.
По второто - новият ТВ е с по голям диагонал, затова и артефактите в картината при SD сигнал са по-ясно видими. Доплати си пакет HD, след което пиши каква разлика виждаш.
Кой е моделът на старият ти телевизор - погледни етикета залепен на гърба.
Плазменият телевизор, заради технологията на работа на панела (600Hz - светлинни импулса/сек) оправя проблемите със зрителната памет + по-добре уплавнява картината.
Инженерите на Samsung са изтрещели....Прилагане на червени и зелени Quantum Dots на сини OLED пиксели...и накрая се оплакват, че имали проблем с утечката на синя светлина - тоест има замърсяване на цветовете(не са чисти).
https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1519215439
삼성디스플레이, 자체 발광 QLED TV 패널 만든다…삼성 TV 전략 바뀌나 - 전자신문
Преди година се опитах да обясня на svetlio1,, че ако LGDisplay вместо стандартни цветни филтри приложат квантови точки в своите WOLED матрици, ще подобрят още картината на телевизорите си - по-чисти цветове и по-широко цветово пространство.
Това е така, защото целият OLED панел на LG е базиран на бели субпиксели. Проблемът е, че трябва разработка на нови квантови точки, които да реагират на бяла светлина, вместо сегашните квантови точки, които реагират на синя светлина(прилагани в LCD телевизорите).
Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-02-18 в 20:15.
>rcuaresma1
имам приложението на Булсат и през андроид бокс го гледам на 32'' SAMSUNG.Струва ми се,че за друго не става.Не знам ако нямаш hd канали от Blizoo как правиш сравнение.
>hristoslav
не разбирам съвсем горното,но LG OLED са базирани на бели субпиксели с цветни филтри защото доколкото си спомням проблема е,че единия цвят (мисля синия)старее много бързо.Затова всички други спряха производството на OLED и само LG продължи
А това какво точно иска да направи SAMSUNG не мога точно да разбера..
Това което разбрах е, че в тестовият модел са приложили зелени и червени квантови точки в ролята на цветни филтри върху два от трите сини OLED субпиксели на панела.
Не разбирам, защо не използват квантови точки при бели субпиксели...каквито използва LG Display. Вярно е че, при заснимане с видеокамера или фотоапарат бялото при OLED LG синее, но с невъоръжено око бялото си е бяло.
http://www.businesskorea.co.kr/engli...orders-revival
Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-02-18 в 21:09.
Panasonic TX-P42U10E
Ъпдейтни го, вече е с качество близко до HD и със сигурност по добро от цифровата. Само като гледам мач около футболистите има мъгла и при движение на камерата тревата се размазва. Когато камерата спре се виждат добре дори дупките по тревата. Някаква идея как да го оправя или си е от Булсаткома ?
Подозирам, че не си изключил и настроил правилно всички "подобрители" на картината.
Подобно размазване може да е и от нисък битрейт на видеото, което е очаквано от подобно приложение.
Другото е, че идваш от плазма и мазането на LCD е нормално да те дразни. Особено при футбол е най-видимо. Като се движи камерата и реклами и публиката и тревата се размазват.
При гледане на спорт трябва да включваш MotionFlow.
Изгледай това видео да се ориентираш какво да направиш.
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e/settings
Аз също ползвам Близу, но съм със CI модул и карта, без външен приемник и качеството е задоволително на SD каналите /гледам от 3,5м/.
Ще питам как да го ъпдейтвам...Но какво значи качество по-добро от Blizoo а пък близко до hd??? hd близко до hd???Накак не ми се вързва това изречение.То hd каналите на Blizoo са си с мн. добро качество.Бил съм преди това и на друга кабеларка(само заради hd каналите+Булсат заради испанското),също качеството беше много добро.И как тука говорим в тема за UHD тв и SD канали?Аз SD канали не гледам,просто няма какво да гледам.Когато бях на Bulsat(само)ми се налагаше диемите и ринг,екшън,евроспорт2.Пък за fusion-а им да не повтарям.Въпреки,че сега може и да има подобрение.Но вече без мене.
А това ,че тревата се размазва и ореоли около играчите си е е както казва колегата от нисък битрейт(вероятно голяма компресия) и въпреки че си с един от най-добрите тв няма как да избегнеш.Мисля,че квито и настройки да слагаш няма да стане това което трябва.И не знам тогава кво ти харесва,нали тв-та е за динамични сцени,а не за снимки.
Ама всичко си решаваш ти,разбира се щом ти харесва моето мнение е без значение.
И аз доскоро ползвах булсатком само за испанските мачове със супер размазано качество но... Ъпдейтни на апликацията до 1.3.1, има супер подобрение. И да качеството е по добро от sd на цифровата и малко по лошо от hd на цифровара. Сори ако не се изразявам правилно и е офтопик.
Ще взема ка модул скоро за подобряване на качеството както ме съветват колегите.
Аха,ще пробвам...Няма лошо офтопик и.т.н.Просто не можех да разбера...Защото трябва да се сравняват само hd канали с hd канали.Бозите на Була просто не ме интересуват.На сателита hd каналите им не са зле,обаче се броят на пръстите на едната ръка.А пък защо пускат 3-4 хоби канала(лов и риболов,колкото няма в цял свят май)history hd което е всичко друго ,но не и история те си знаят.Пък за спортните hd място няма.Логиката е желязна.Явно търсят балами...''Ние предлагаме 200 и не знам колко си канала''.
Но това са подробности.Важното е ,че си си купил мн. добър тв(както и старата ти плазма),така,че да му се радваш само,пожелавам.
Здравейте, търся да си купя ТВ ама малко бюджета ми куца. Основно ще се ползва за филми, youtube и спортове (футбол, хокей, тенис).
Принципно не искам да харча повече от 1500. Има ли ТВ на пазара което да е 100 Hz (основно за да няма motion judder, доколкото разбирам това ще помага макар че не ми е много ясно защото повечето ще е IPTV а не тунерска телевизия) с добър панел и ОК софтуер за тези пари - исках Android TV ама май за този бюджет няма да ми се получи. Преференциално 4K, за да не трябва да го сменям пак след 2 години. Също така дали да не изчакам още някой и друг месец (не знам кога точно почват да падат цените на миналогодишни модели например)? Принципно не бързам много ама съм без ТВ и ми писна малко да ползвам малкия лаптоп и за лаптоп и за телевизор. Всякакъв съвет ще се приветства.
Този пост е редактиран от CacOBG; 22-02-18 в 18:58.
С андроид но за тези пари 100Hz панели няма.
LCD TV SONY UHD KD-43XE8077 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
Този дали ще дава някакви проблеми с motion judder ако го прекарам през средностатистическо IPTV като се гледа спорт? Това ми е основния критерии защото пуснах на някакъв Samsung преди 2 седмици в приятел и топката играеше хоро направо през лаптоп браузър и HDMI (нямах време да си играя с настройките да видя дали това е проблема). Иначе го гледах май онзи ден в техното и със тяхния си избран сигнал беше ОК ама аз няма да го ползвам със стоково избрана картина все пак
Кои са най-достъпните ТВта с ОК панел качество на 100Hz, може да прежаля да няма Android TV (Все пак това и с външен бокс се оправя)? Ако разбира се това ще помогне с гореописаното.
Аз ползвам същия модел от октомври и съм мн. доволен, основно се гледа IPTV на Мтел с техния приемник гледам и футбол замазвания и подобни няма. Eто ти подробно описание https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800e